Logo Sarasin Clinic

Neusfiller

Neusfiller of Non Surgical Nose Job

De neus speelt een ontzettend belangrijk rol in de aantrekkelijkheid van het gezicht. Neusfillers zijn een heel vaak uitgevoerde behandeling in de Sarasin Clinic om de neus esthetisch mooier te maken.

De meest voorkomende neus procedure’s in onze Clinic zijn:

 • Ten eerste Aziatische neusbrug opbouw.
 • Vervolgens voor het camoufleren van bulten.
 • Liften van de neustip
 • Corrigeren van asymmetrieën, bijvoorbeeld

We gebruiken neusfillers om de neus mooier te maken maar ook om er uiteindelijk jonger en frisser uit te zien.

Wat is de prijs van een neusfiller?

De prijs voor de neusfiller is € 500

Veroudering van de neus

Onze neuzen veranderen en verliezen stevigheid naarmate we ouder worden. De structurele ondersteuning van de neustip wordt verminderd. Waardoor de neustip verslapt.

Schoonheid van de neus

Sommige mensen worden geboren met mooie neuzen. Anderen zijn geboren met neuzen waarvan we het uiterlijk kunnen verbeteren. Voor degenen die niet met de perfecte neus zijn geboren, kunnen we een niet-chirurgische neuscorrectie gebruiken om het uiterlijk te verbeteren.

Veel anatomische kenmerken die belangrijk zijn voor de schoonheid van de neus zijn:

 • de neusstand
 • breedte en hoogte van de neusbrug
 • projectie van de neus
 • symmetrie

Een neusfiller kan verbetering bieden op:

 • Een vlakke neusbrug

Vaak zijn er patiënten aanwezig met een platte of lage neusrug. Het is een vrij eenvoudige procedure om de filler te injecteren om de neusbrug op te tillen.

 • De vorm van de neus

De neus van de patiënt wordt beoordeeld en de arts heeft een gesprek met de patiënt over zijn of haar anatomie en hoe deze kan worden verbeterd.
Soms is de enige oplossing chirurgie. De arts zal samen met u de meest aangewezen behandeling bespreken.

 • De nasofrontale hoek

De nasofrontale hoek ( = de hoek tussen uw neusrug en het begin van uw voorhoofd) is belangrijk voor de schoonheid en kan worden verbeterd met een neusfiller.

 • Neusuiteinden

Kan worden gelift met neusfiller.

 • Bult / Hump

Wanneer het een minimale hump/bult betreft kan men de neus rechter maken door neusfillers.
Echter wanneer de hump/bult dermate hoog is dan is chirurgie aangewezen.

 • Symmetrie van de neus

Asymmetrie van de neus komt veel voor, en kan worden verbeterd met de behandeling van neusfiller

 • Columella

De Columella-Labiale of nasolabiale hoek is belangrijk om te bepalen welke kant de neus op lijkt te wijzen.
De columella kan worden geïnjecteerd om deze hoek te veranderen en zo het uiterlijk van de neus te verbeteren.

Niet-chirurgische neuscorrectie

Onze artsen zijn zeer vertrouwd en bekwaam in het injecteren van neusfillers, zij zullen uw gezicht / neus beoordelen en de probleemzone samen met u bespreken.

De dosis die nodig is voor de neusfiller is variabel. Meestal heb je voldoende met 1 behandeling. In het algemeen heb je nooit meer dan 1 ml neusfiller nodig om tot een mooi esthetisch resultaat te komen.
In onze Clinic werken wij enkel met 1 ml spuiten. Sowieso wordt in de eerste sessie nooit meer dan 1 ml filler gebruikt. Meestal heb je hiermee ruim voldoende. Wel laten wij onze patiënten na 2 weken op controle komen om te zien of alles in orde is en of extra filler nodig is.

Pijnbestrijding tijdens een neusfiller is niet nodig, u voelt enkel een lokaal klein prikje. In de filler zit een kleine dosis verdoving zodat u de behandeling vrij comfortabel kan ondergaan.
Indien er een canule wordt gebruikt, wordt er een lokaal verdovingsmiddel gebruikt voordat de canule in de huid wordt ingebracht. Dan voelt u enkel het prikje van de verdoving en daarna niks meer. Maar meestal is het gebruik van een canule niet nodig.

Wanneer u bij ons in de Clinic komt, zal u eerst een informed consent onderteken. Dit is een document die u alle nodige info verschaft over de injectables.

Samen met de arts kan u bespreken wat uw wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn.

Indien men gebruik maakt van een canule wordt een kleine injectie met lokaal verdovingsmiddel in de huid geïnjecteerd, vervolgens brengt men de kleine canule in de huid en spuit men de filler in via de canule.

 • Kneuzingen komen in een aanzienlijk aantal gevallen voor.
  Er kan een kleine zwelling optreden in het injectiegebied. De ergste zwelling duurt ongeveer 48 uur.
 • Asymmetrie: Soms wordt de ene kant beter behandeld dan de andere, dit komt vaker voor omdat de patiënt om te beginnen asymmetrisch is. Soms komt het doordat de ene kant gemakkelijker kan liften dan de andere.
 • Infectie is een zeer zeldzame complicatie, maar altijd een mogelijkheid als de naald in de huid gaat.
 • Necrose (= een bloedvat die geblokkeerd wordt , waardoor de bloedtoevoer naar de huid wordt verstoord) is zeer zeldzaam. Dit kan leiden tot littekens. Helaas is de neus gevoeliger voor deze complicatie dan andere gebieden in het gezicht, bijvoorbeeld de wangen en de kin.
  Wij hebben sowieso Hyalase ter beschikking (dit lost de filler onmiddellijk op zodat het bloedvat niet meer geblokkeerd wordt en deze complicatie kan vermeden worden)
 • Blindheid is zeldzaam maar een verwoestende complicatie
 • Langdurige roodheid of gezichtshaarvaatjes in het gebied na de injectie: dit kan permanent zijn, maar kan oplossen wanneer de filler oplost. Dit komt zeer zelden voor.
 • Noodzaak van verdere behandeling: vaak met neuzen, zal men soms meerdere behandelingen met het product nodig hebben om het gewenste effect van de patiënt te bekomen.
 • IJs kan altijd gebruikt om de pijn te verminderen en de kans op blauwe plekken te verkleinen. Meestal is dit zelfs niet nodig.
 • Geen make-up voor 4 uur
 • Geen zware oefening die dag
 • Vermijd zure gezichtsproducten gedurende 24 uur
 • Geen spa’s geen sauna’s, geen warme yoga voor 1 week na de behandeling

Het effect van de neusvuller zal direct duidelijk zijn. Er kunnen kneuzingen, roodheid en zwellingen optreden. Het grootste deel van de zwelling van de neusvuller zal tegen 2 à 3 dagen na de ingreep verdwenen zijn.
Tot 4 weken na de ingreep kan er nog steeds een kleine zwelling zijn.

Hou er dus zeker rekening mee dat het echte definitieve resultaat pas na 4 weken zichtbaar is. Mocht u ondertussen een kleine asymmetrie ervaren, gelieve dan nog even te wachten tot 4 weken na uw eerste behandeling.
Meestal komt het vanzelf goed wanneer alle zwelling van de behandeling verdwenen is.

Het antwoord hierop is zeer individueel en hangt af van de anatomie van de patiënt, de stofwisseling, de dosis, de plaatsing, en het gebruikte product.
Meestal zal de filler gemiddeld 8 maand tot 1 jaar in de neus blijven.

Maak hier uw afspraak.

Opgelet! Wij voeren geen neusfiller behandeling uit wanneer u reeds geopereerd werd aan uw neus.

Sarasin Clinic Neusfiller Dr. Doornaert
Sarasin Clinic Neus Kin filler

Neusfiller + Kinfiller

Sarasin Clinic neusfiller

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart