Logo Sarasin Clinic

Kinfiller (chinfiller)

Kinfillers nemen toe in populariteit en worden vaak ook behandeld wanneer patiënten komen voor een kaaklijnfiller. Veel patiënten hebben een recessieve kin (kin die teveel achteruit staat) of de kin kan gewoon in het algemeen verbeterd worden. De kin is ook belangrijk voor het uiterlijk van een gedefinieerde kaaklijn.

Kinfillers kunnen voor 2 doeleinden worden geïnjecteerd:

  1. om er jonger uit te zien
  2. en om er mooier uit te zien

Naarmate vrouwen ouder worden, roteert onze schedel. Hierbij beweegt de kin naar achteren. Het bot en het zachte weefsel in het kingebied lost op. Waardoor we minder structurele steun hebben in dat gebied. Dit heeft een vloeiend effect op onze nek en wangen. Het is eenvoudig om de verloren gegane structurele steun te vervangen door een filler.

Sommige mensen zijn geboren met een groot profiel, waaronder een goed geprojecteerde kin. Anderen zijn geboren met minder ontwikkelde kinnen. Waarvan het uiterlijk kan worden verbeterd. Voor degenen die niet met de perfecte kin geboren zijn, is het eenvoudig om te injecteren met kinfillers om het uiterlijk te verbeteren. Voor mensen die geboren zijn met een groot kinprofiel kan enkel een chirurgische procedure het esthetisch zicht verbeteren.

Waarvoor kunnen kinfillers gebruikt worden?

Grootte van de kin

Het is heel gemakkelijk om de kin van de patiënt te vergroten met een filler. Omgekeerd niet, wanneer de kin te groot is, zal men doorverwijzen naar de plastisch chirurg of de mond/kaakchirurg.

Lengte van de kin

Sommige patiënten hebben een te korte kin. Dit kan gemakkelijk worden verholpen met injecties van de filler om de kin te verlengen.

Projectie van de kin

Het is heel gebruikelijk dat patiënten zich presenteren met recessieve kin in profiel (wanneer de kin teveel achteruit staat). De filler kan worden geïnjecteerd om een sterkere, meer geprojecteerde kin te maken.

Vorm van de kin

Sommige patiënten hebben een te lang, brede, hoekige of minder hoekige kin. Andere patiënten vinden hun kin te spits. De kin kunnen we ronder maken.Andere patiënten denken dat hun kin te vierkant is. Deze kunnen deze ronder maken, bijvoorbeeld. Andere patiënten willen dan weer een meer puntige, hoekige verschijning van hun kin.

In overleg met de arts

Samen met de arts wordt gekeken waar verbetering van de kin nodig kan zijn. Soms kan men geen hulp bieden met het plaatsen van een filler en wordt chirurgie aangewezen.
Ook daarin gaan wij u eerlijk advies geven en doorverwijzen waar nodig.

Het belangrijkste is dat er geluisterd wordt naar uw wensen en dat u de juiste behandelprocedure voorgesteld krijgt.

Huid van de kin

Dit kan verbeterd worden met een filler, PRP of Profhilo

Symmetrie van de kin

Asymmetrie van de kin kan worden verbeterd met de behandeling van een filler.

Hoeveel kinfiller heb ik nodig?

De dosis die nodig is voor kinfiller is zeer variabel. Sommige patiënten zullen tevreden zijn met 1 ml, anderen zullen 3 ml nodig hebben. We passen de hoeveelheid aan om het gewenste resultaat te behalen.

De arts zal het gezicht beoordelen en beslissen over de beste dosis. Maar pas na het nemen van een anamnese en het onderzoeken van de patiënt.

Wanneer de patiënt een subtieler resultaat wil, dan kan een kleinere dosis worden gekozen om mee te beginnen. Bij kinfillers adviseren we om in 1 sessie maximaal 2 ml te injecteren. Als er meer nodig is, kan een andere sessie nodig zijn. Normaal gesproken injecteren we 1-2 ml bij een eerste behandeling. Vervolgens beoordelen we de patiënt na een maand. Wanneer ze aangeven: “Ik hield van de zwelling na de laatste behandeling en was teleurgesteld toen het wegging” raden we aan om nog een behandeling te doen. En uiteindelijk dit te herhalen.

Wat is de prijs van een kinfiller?

€ 350  (1 ml spuit)

Sommige patiënten zullen tevreden zijn met 1 ml, anderen zullen 2 ml nodig hebben om de resultaten te krijgen die ze willen.

Wij werken met fillers waarin al een kleine hoeveelheid verdovende stof zit. U zal dus enkel een klein prikje voelen en verder niks meer.

IJs kan nadien worden gebruikt om de pijn te verminderen en de kans op blauwe plekken te verkleinen.

  • Eerst wordt alles besproken betreft uw wensen en voorkeuren. Ook zal de arts u adviseren welke techniek en hoeveelheid fillers best aangewezen is voor u.
  • Het gezicht wordt gereinigd met chloorhexidine.
  • De arts injecteert met een zeer fijne naald. Daarna wordt er druk uitgeoefend met gaas zodat de kans op blauwe plekken minimaal is.
  • Als er een canule wordt gebruikt, kan er een kleine injectie met lokale verdoving in de huid worden geïnjecteerd. Vervolgens maakt men met een fijne naald een klein gaatje in de huid waar de canule wordt ingebracht.

Blauwe plekken kunnen soms voorkomen

Er treedt een zwelling op in het injectiegebied deze verdwijnt meestal binnen de 48 u

Asymmetrie: soms wordt de ene kant beter behandeld dan de andere, dit komt meestal omdat de patiënt om te beginnen asymmetrisch is.

Infectie is een zeer zeldzame complicatie, maar altijd een mogelijkheid als de naald in de huid gaat.

Necrose: is zeer zeldzaam (bloedvat wordt geblokkeerd, waardoor de bloedtoevoer naar de huid wordt verstoord). Wij hebben altijd Hyalase ter beschikking zodat we onmiddellijk kunnen ingrijpen wanneer er zich iets zou voordoen.

Let op! Dit is een opsomming van alle risico’s die kunnen voorkomen en zijn gelukkig uiterst zeldzaam.

Noodzaak van verdere behandeling: wanneer u meer volume wenst in de kin, is een extra behandeling aangewezen.

  • Geen make-up voor 4 uur
  • Ook geen zware oefening die dag
  • Zure producten mogen niet in de laatste 24 uur
  • Geen spa’s geen sauna’s, geen warme yoga gedurende 1 week na de behandeling

Het effect van de filler zal direct duidelijk zijn. Er kan sprake zijn van roodheid, blauwe plekken of zwellingen.

Patiënten houden vaak van de zwelling in de eerste paar dagen :). Het grootste deel van de zwelling van de filler zal 2 à 3 dagen na de ingreep verdwenen zijn. Zelfs tot 4 weken na de ingreep kan er nog een kleine zwelling aanwezig zijn.

Soms zal er asymmetrie optreden omdat een kant meer gezwollen of gekneusd is. Meestal zal het zichzelf rechtzetten tegen de tijd van de controle afspraak.

Het heeft geen zin om vroeger dan 3 weken te komen voor de behandeling van asymmetrie, omdat er vaak een zwelling aan verbonden is en het eindresultaat dus pas na minimaal 2 weken te zien is. Te vroeg behandelen van asymmetrie kan leiden tot verdere asymmetrie.

Reken er op dat u zeker 45 min. bij ons in de Clinic aanwezig zal zijn. Vlak voor het plaatsen van de filler wordt alles eerst uitvoerig besproken.

Het plaatsen zelf neemt ongeveer 15 min. in beslag.

Het antwoord hierop is zeer individueel en hangt af van de anatomie van de patiënt, de stofwisseling, de dosis, de plaatsing, het product, enz.

Als de patiënt tevreden is met de resultaten na 1 maand (d.w.z. dat er voldoende filling is gebruikt) kunnen ze daarna worden behandeld worden na 8 maanden of 1 jaar.

Wanneer de patiënt niet tevreden is met de resultaten na 1 maand (d.w.z. dat er meer filler nodig is om de gewenste resultaten te verkrijgen), dan moet er nog meer filler worden geïnjecteerd om tot het gewenste uiterlijk te komen. vDaarna kan men worden behandeld na 8 maanden of 1 jaar.

Dus van zodra uw gewenste resultaat bereikt is, zal de filler gemiddeld 8 maand tot 1 jaar blijven.

Maak hier uw afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart