Logo Sarasin Clinic

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is, zoals de naam al doet vermoeden, een chirurgische ingreep waarbij de huid onder je ogen wordt gecorrigeerd. Wanneer we ouder worden verslapt de huid, waardoor ongemakken kunnen ontstaan. Door deze behandeling raak je af van die vermoeide, sombere blik.

Niet zeker welk type ooglidcorrectie voor jou geschikt is? In een eerste consultatie leggen we je haarfijn uit wat de mogelijkheden zijn.

Wat is een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie of blepharoplastiek houdt in dat je de verslapte huid aan de ogen verwijderd door een minimale incisie. Zoals de naam doet vermoeden wordt in deze behandeling enkel de onderzijde van je ogen onder handen genomen. Wanneer we ouder worden verslapt de huid rond onze ogen, waardoor je last kan krijgen van zware of vermoeide ogen.

Terwijl je bij een bovenooglidcorrectie vooral spreekt over een teveel aan huidoverschot is de noodzaak van een onderooglidcorrectie vooral te wijten aan doorhangende wallen onder de ogen. Door verslapte huid en spierweefsel komt het intraorbitale vet naar buiten en puilt deze uit. Dit zorgt voor de typische wallen onder de ogen. Eén van de meest gehoorde opmerkingen bij onze patiënten is dan ook dat ze vaak horen er moe of vermoeid uit te zien.

De voordelen van een ooglidcorrectie zijn echter niet enkel van esthetische aard. In sommige gevallen kan verslapping van de huid ook voor fysieke ongemakken zorgen. Huid die tot tegen — of in sommige gevallen zelfs over — de wimpers komt, bijvoorbeeld. In zo’n geval kan deze ingreep een snelle en relatief comfortabele oplossing bieden. Heb je echt last van fysieke ongemakken? Dan is ook een tussenkomst van je ziekenfonds mogelijk (in samenspraak met onze plastisch chirurg).

Na de behandeling zal je er opnieuw frisser en ‘wakkerder’ uitzien, wat resulteert in een jongere uitstraling.

Voordelen:

Je zal verschillende voordelen ervaren bij het uitvoeren van een onderste ooglidcorrectie:

  • Je hebt niet langer last van een sombere, vermoeide blik
  • De druk en last rond je ogen zal enorm verbeteren
  • Kies zelf voor een plaatselijke of algemene verdoving
  • Na een week ben je weer aan de slag
  • De gemiddelde hersteltijd bedraagt 10 dagen

Hoe wordt een onderooglidcorrectie uitgevoerd?

Via een kleine insnede tegen de onderste wimperrand kan de plastisch chirurg de overtollige huid wegnemen en de spieren terug verstevigen. Door specifieke hechtingen te plaatsen zal hij het vet dat voordien uitpuilde mooi terug op z’n plaats hechten. Vooral dit laatste is een heel belangrijke stap in het bekomen van een mooi eindresultaat.

Het herstel- en verzorgingsproces van een onderste ooglidcorrectie is identiek aan een bovenste ooglidcorrectie. Veelal worden de beide correcties dan ook samen uitgevoerd.

De verschillende stappen in de behandeling:

Een onderooglidcorrectie duurt gemiddeld 60 minuten. Hieronder staat in enkele stappen uitgelegd hoe de plastisch chirurg je onderste oogleden corrigeert. Natuurlijk zal de dokter deze stappen nog eens met je doornemen op de dag van de operatie.

De behandelende arts overloopt met jou alle stappen die tijdens de operatie zullen genomen worden en beantwoord alle vragen die je eventueel nog zou hebben. Nadien zal hij of zij de huid aftekenen die zal verwijderd worden.

U zal ook samen met de arts bespreken hoeveel huidoverschot er best weggenomen wordt. Mensen hebben het liever heel natuurlijk zodat niemand ziet dat ze een ooglidcorrectie hebben laten uitvoeren maar ze wel de opmerking krijgen dat ze er heel goed uitzien 🙂

Een onderste ooglidcorrectie kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder algemene verdoving. Indien je kiest voor algemene verdoving komt hier een meerkost van €300 bij voor de anesthesist.

Als je hebt gekozen voor plaatselijke verdoving zal je een prikje krijgen op de plaats waar de huid moet worden verwijderd. De injectie bestaat uit lidocaïne met adrenaline. Lidocaine zorgt ervoor dat je geen pijn ervaart. Adrenaline knijpt de bloedvaatjes dicht, zodat er tijdelijk minder bloed naar de oogleden stroomt.

Eens de verdoving goed is ingewerkt zal de arts de overtollige huid en vet verwijderen. De verslapte spieren worden terug verstevigd door een hechting en het het vet wordt opnieuw mooi opgenaaid.

Wanneer bovenstaande ingreep werd volbracht zal de arts de huid opnieuw sluiten met niet verteerbare draad, omdat dit beter is voor de wondgenezing. Je krijgt per ooglid één hechting onder de huid,

We werken bij Sarasin Clinic enkel met niet-oplosbare hechtingen, omdat deze een mooier resultaat geven dan oplosbare hechtingen. De littekens vallen na de ingreep weg in een klein plooitje van de onderste oogleden, zodat ze vrijwel onzichtbaar zijn.

Eenmaal de ingreep volledig is uitgevoerd en alle wonden zijn gehecht krijg je nog een icepack op de ogen. Dit dient om de bloeding en zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan.

In totaal zal je ongeveer 2 uurtjes bij ons in de clinic zijn, waarvan de operatie zelf maar maximum 60 min duurt.

Na 7 dagen kom je bij ons terug om de draadjes te verwijderen en een kleine controle van het resultaat. Vaak is dit ook het moment dat we te horen krijgen ‘dat je deze ingreep veel eerder had moeten laten doen’ 🙂

Voor en na

Prijzen

De prijzen van een onderooglidcorrectie kunnen verschillen afhankelijk van de gekozen verdoving. Een onderooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving kost € 1650. Indien je kiest voor een algemene verdoving komt er € 300 voor anesthesie bij op de totaalprijs. Indien je reeds € 50  betaalde voor een consultatie dan wordt deze in mindering gebracht op de dag van de operatie.

Wens je zowel je bovenste- als onderste oogleden te laten behandelen dan komt de prijs op € 2500. De behandeling kan zowel in Gent als in Antwerpen uitgevoerd worden, volgens jouw keuze.

Heb je last van fysieke ongemakken waardoor een ooglidcorrectie noodzakelijk is? Dan heb je mogelijks recht op een (al dan niet gedeeltelijke) terugbetaling door je ziekenfonds of mutualiteit.

Boek online je afspraak

voor een eerste consultatie (€50)

Maak online je afspraak voor een eerste consultatie met Dr. Doornaert. We bespreken dan graag alle mogelijkheden met je om een onderooglidcorrectie uit te voeren.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart