Logo Sarasin Clinic

Lipofilling gezicht

Lipofilling in het gezicht is een alternatief voor de traditionele fillerbehandelingen. Het behandelen en opvullen van het gezicht met eigen lichaamsvet voor permanent resultaat.

Wat is Lipofilling?

Lipofilling is één van de meest opkomende en veelbelovende esthetische gelaatsbehandelingen. Bij lipofilling worden je eigen vetcellen gebruikt om rimpels op te vullen of om volume te creëren in het gezicht.

Het vet dat van de bil- of buikregio wordt weggezogen, wordt gebruikt om bijvoorbeeld gelaatsrimpels op te vullen of om de lippen meer volume te geven. Het resultaat is zeer natuurlijk en blijvend, de risico’s zijn extreem beperkt. Vaak wordt lipofilling gecombineerd met een andere procedure, zoals een facelift en/of een ooglidcorrectie.

Wil je de heupen of de poep vergroten met eigen vet? Dit is ook mogelijk, dan spreekt men vooral over een liposculptuur met BBL

Welke zones komen in aanmerking voor lipofilling in het gezicht?

Lipofilling van eigen lichaamsvet heeft vele mogelijkheden: 

 • De nasolabiale plooi (diepe plooi tussen neus en mond) kan je dankzij lipofilling wegwerken door meer volume te geven aan de jukbeenderen zo krijg je een lifting van de midface. 
 • De groeven onder de ogen of traangoot kan je ook opvullen met eigen vet. 
 • Het opvullen van dunne lippen.
 • De kin kan je meer naar voren brengen, hierdoor krijg je meer projectie in profiel zicht.
 • De kaaklijn scherper maken hierdoor krijg je de typische strakke kaaklijn.

Bespreek de uitgebreide mogelijkheden met de chirurg tijdens de consultatie. 

De behandeling

 • Eerst zal er een consultatie plaatsvinden waarbij de plastisch chirurg kan bepalen of lipofilling bij u mogelijk is. Hij legt uit welke operatietechnieken voor u het meest geschikt zijn, en bespreekt de voor- en nadelen hiervan. 
 • Al onze ingrepen worden in de meest veilige omstandigheden uitgevoerd door Dr. Doornaert en zijn assisterend team. Uw ingreep wordt uitgevoerd in steriele omstandigheden. 
 • Lipofilling wordt meestal uitgevoerd onder volledige verdoving tenzij het om een kleine zone gaat dan kiezen we voor locale verdoving. De verdoving zorgt niet alleen voor een ingreep zonder pijn, maar ook voor minimaal bloedverlies en blauwe plekken. Via liposuctie, door middel van zuignaalden, wordt eigen vetweefsel weggenomen en op de gewenste plaats van het lichaam weer ingebracht. 
 • De duur van de behandeling is afhankelijk van de omvang van de lipofilling. 
 • U mag kort na de behandeling, dezelfde dag nog, naar huis. 

Herstel en nazorg

 • Na de behandeling hebben de meeste mensen niet veel pijnklachten, wel kan er enige zwelling of kunnen er blauwe plekken optreden. Dit herstelt meestal in 1 à 2 weken.
 • Voor de eerste week adviseren we je om zacht voedsel te eten met kleine hapjes. De meeste last heb je meestal van de gebieden waar de liposuctie is uitgevoerd. Deze kunnen gevoelig zijn. 
 • Het gevoel in je gezicht blijft normaal. In het begin kan tijdelijk verminderde gevoeligheid optreden. Het is belangrijk om het de eerste weken rustig aan te doen en niet te tillen of je zwaar in te spannen, zodat het getransplanteerde vet goed kan ingroeien.
 • In de meeste gevallen kun je na 2 weken weer aan het werk (let op: geen zwaar lichamelijk werk). Na 6 weken kun je langzaam weer met sporten beginnen en na 8 weken zie je het definitieve resultaat.

Resultaat lipofilling gezicht

Doorgaans is het resultaat van de lipofilling na 6 weken goed zichtbaar. Men gaat ervan uit dat een groot deel van het ingespoten vet in het behandelde gebied blijft. Wel is het soms nodig de behandeling te herhalen, als een klein deel van het ingespoten vetweefsel wordt afgebroken. Ga er best van uit dat je zo een 30% van het ingespoten vet terug zal verliezen binnen de 6 maand na de operatie.

Risico’s en complicaties

Zoals bij elke ingreep is er een kans op complicaties; een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. De kans hierop is klein, meestal niet ernstig en goed te verhelpen.

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dit kan de ingroei van de getransplanteerde vetcellen verminderen.

Kostprijs lipofilling gezicht

Richtprijs:

€ 3 500 Lipofilling Full Face: (nasolabiaal = neusmondplooi), lippen, jukbeenderen, kin, kaaklijn)*

€ 1 500 Lipofilling Lips

*De kostprijs van lipofilling in het gelaat is afhankelijk van de grootte van de ingreep en de te behandelen zone. De exacte prijs zal u worden meegedeeld tijdens de consultatie.

Info & Afspraken

Heeft u nog vragen over lipofilling of andere behandelingen? Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op: 09 278 36 30 | 0476 68 97 99

Ons secretariaat is elke dag geopend!

Reserveren kan online:  klik hier voor een afspraak.

FAQ Lipofilling gezicht

Techniek met eigen vetweefsel

Lipofilling in het gezicht is een techniek waarin gebruik wordt gemaakt van eigen vetweefsel voor het opvullen van ingevallen wangen, rimpels, diepe gelaatsplooien, lippen,…

Het vet dat van de buik/benen/rug wordt weggezogen, wordt geïnjecteerd in het gelaat om bijv. de rimpels in het gezicht op te vullen of om de lippen meer volume te geven.

De procedure

 • Door middel van een liposuctie wordt elders in het lichaam vet weggenomen van bijvoorbeeld buik, benen of heupen. Vervolgens worden de vetcellen met canules geïnjecteerd in het gezicht. 
 • Een lipofilling behandeling voor het gezicht gebeurt onder lokale verdoving. U kunt dezelfde dag nog naar huis. Een klassieke narcose met intubatie is niet nodig voor deze, toch wel kleinere, ingreep. 
 • Een behandeling met lipofilling laat nauwelijks littekens achter. Omdat er met lichaamseigen materiaal wordt gewerkt is de kans op complicaties beperkt. Afstoting komt na een lipofilling behandeling niet voor. 
 • Wel kan er deel van het vet verloren gaan, doordat het op de ingespoten plaats niet wordt opgenomen. U kan na herstel de behandeling herhalen voor optimaal resultaat.
 • De ingreep vindt over het algemeen plaats onder volledige narcose en duurt één tot twee uur.

Vele mogelijkheden

Injectie van eigen lichaamsvet heeft vele mogelijkheden. Wilt u permanent vollere lippen? De eerste ouderdomstekenen aanpakken? 

Eén van de verouderingstekens van het gelaat is volumeverlies. Dit manifesteert zich vooral rond de ogen, jukbeenderen en wangen. Wilt u van de nasolabiale plooi vanaf (diepe plooi tussen neus en mond) en uw fronsrimpels? Dit kan ook verholpen worden door injecties met eigen vet. 

De ouder wordende huid kan ook gaan hangen. Hoewel correctie hiervan eerder met een faceliftprocedure wordt gedaan, kan lipofilling een mooie bijdrage leveren aan het eindresultaat.

Weinig tot geen pijn

Tijdens de ingreep bent u plaatselijk verdoofd waardoor u geen pijn ervaart. Na de ingreep heeft u eigenlijk ook weinig tot geen pijn. Eventuele pijn kan bestreden worden met klassieke pijnstillers.

Aftercare

 • Na een lipofilling kan de behandelde zone blauw verkleuren en opzwellen. De zwelling en de blauwe plekken verdwijnen na ongeveer 1 week.
 • We raden aan om na de behandeling niet plat te liggen en zware inspanningen te vermijden.
 • 24 uur na uw lipoflilling kan u op uw gezicht opnieuw uw verzorgingscrème of make-up aanbrengen.
 • In de meeste gevallen kun je na 2 weken weer aan het werk (let op: geen zwaar lichamelijk werk).
 • Na 6 weken kan je langzaam weer met sporten beginnen.
 • Na 8 weken zie je het definitieve resultaat.
 • Let op met ijscompressen! U mag deze niet rechtstreeks op de huid plaatsen om letsels te voorkomen.

Blijvend resultaat vs tijdelijk resultaat

 • Het resultaat van opvullen met eigen vet is blijvend, dit in tegenstelling tot de klassieke rimpelvullers waarvan het effect ongeveer een jaar zichtbaar blijft. 
 • Er is een ‘onuitputbaar’ reservoir aan vet in het lichaam, waardoor grote hoeveelheden vet kunnen worden ingespoten. Er kunnen geen allergische reacties ontstaan gezien het lichaamseigen vet is dat wordt ingespoten.
 • Ten slotte geeft het injecteren van eigen vetcellen nieuwe energie aan de huid. Vetcellen zitten immers vol vitaliserende stoffen of groeifactoren. 
 • Deze cellen zorgen voor een instant boost op de plaatsen waar ze ingespoten worden. De conditie van uw huid verbetert intens. De huid ziet er jonger uit en de huidstructuur verbetert.

Veilig

Een lipofilling in het gezicht is een heel veilige ingreep waarvoor bijna iedereen in aanmerking komt. Zoals bij elke ingreep is er een kans op complicaties; een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. De kans hierop is klein, meestal niet ernstig en goed te verhelpen.

De kostprijs van lipofilling in het gelaat is afhankelijk van de grootte van de ingreep en te behandelen zone. U kunt hier onze indicatieve prijzen raadplegen voor een inschatting van de kostprijs. De exacte prijs zal u worden meegedeeld tijdens de consultatie.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart