Logo Sarasin Clinic

Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie of Tummy tuck wordt uitgevoerd wanneer men last heeft van enerzijds teveel huidoverschot (dit krijg je alleen maar weg door chirurgie) of teveel huidoverschot in combinatie met teveel vet.

Wanneer er ook teveel vet aanwezig is zal de chirurg eerst een liposuctie uitvoeren en tijdens dezelfde operatie ook het huidoverschot aan de buik weghalen.

Mensen die heel veel vermagerd zijn, kunnen veel “huidoverschot” hebben. De enige manier om een teveel aan huid weg te halen is met chirurgie. Ook na een zwangerschap kan men last hebben van teveel huid. Wij raden wel aan om pas na uw kinderwens deze operatie te overwegen.

Wat u zeker moet weten bij een buikwandoperatie of Tummy Tuck is dat u een aanzienlijk litteken zal hebben. Vandaar dat de chirurg de mogelijke opties of eventuele alternatieve met u ook zal bespreken. Uiteraard zal de chirurg er altijd voor zorgen dat wanneer u overgaat tot de operatie de incisie in de bikini zone  zal vallen.

Een buikwandcorrectie is ook alleen maar aan te raden wanneer u het maximale aantal gewicht verloren heeft. Na deze operatie is het wel belangrijk dat u zich houdt aan een gezond dieet en voldoende beweging.

Bij sommige mensen zijn de buikspieren ook zodanig verslapt of gescheurd (vb na een zwangerschap) dat een reefing nodig is. Een reefing van de buikspieren gaat buikspieren aan elkaar hechten. Alleen op die manier zal de buik echt terug strak aanvoelen. Of u deze techniek nodig heeft zal de chirurg beslissen tijdens uw consult.

 • vethoping aan de buik die je niet wegkrijgt
 • huidoverschpt na extreme vermagering
 • huidoverschot na zwangerschap waarbij de huid compleet zijn elasticiteit is verloren
 • huidoverschot wanneer de huid door ouderdom zijn elasticiteit is verloren

Dankzij een minibuikwand correctie kan je de huid verstrakken van de onderbuik zolang deze zich verslapte huid zich onder de navel bevindt.

De navel moet hier niet verplaatst worden en dus zal je ook geen litteken rond de navel hebben.

De chirurg kan via een mini buikwandoperatie tot 12 cm huid verwijderen vanaf de navel tot aan het schaambeen. Ook de insnede zal in de bikini-zone vallen.

Techniek

De chirurg zal beslissen of u al dan niet ook een liposuctie nodig hebt (meer uitleg over liposuctie kan u hier vinden link naar liposuctie pagina)

Onderaan de buik wordt een horizontale incisie gemaakt  de overtollige huid wordt losgemaakt van de onderliggende spieren. Het huidoverschot samen met het vet wordt weggesneden en indien nodig en besproken kan de chirurg  nog resterend vet verwijderen door liposuctie.

Dit is voor mensen die extreem veel gewicht verloren zijn door een streng dieet of een maagverkleining, bariatrische chiurgie.

Ook wanneer u door ouderdom heel veel vermagerd en uw huidelasticiteit verloren is is een buikwandcorrectie aangewezen.

De klassieke buikwandcorrectie wordt ook wel de Fleur-de-Lis genoemd naar de Franse lelie.

Het huidoverschot wordt van boven naar beneden getroken en van de flanken naar de midden. U zal een horizontale incisie hebben van de ene huepkam naar de andere heupkam.

Ook moet in vele gevallen de navel verzet doordat er teveel huidoverschot is.

U zal een litteken hebben ook rond de navel.

Techniek

De chirurg zal beslissen of u al dan niet ook een liposuctie nodig hebt (meer uitleg over liposuctie kan u hier vinden link naar liposuctie pagina)

Onderaan de buik wordt een horizontale incisie gemaakt  de overtollige huid wordt losgemaakt van de onderliggende weefsels.

Wanneer reefing van de buikspieren nodig blijkt dan zal de chirurg deze aan elkaar hechten.

De losgemaakte huid wordt verwijderd en de navel wordt terug  naar zijn meest natuurlijke positie gebracht .

Wanneer de navel ook verplaatst wordt  dan zal u hier ook een litteken hebben.

Een risico dat bij elke ingreep kan voorkomen is infectie.

Het spreekt voor zich dat elke kans op infectie geminimaliseerd wordt door goede chirurgie en bekwame opvolging van onze patiënten.

Specifieke riscio’ s verbonden aan Tummy Tuck

 • Nabloeding (wij raadden een overnachting in onze clinic aan)
 • Littekenweefsels

U heeft alles met de Chirurg besproken en heeft eindelijk besloten om de ingreep te ondergaan.

Wat u moet weten voor uw operatie:

 • u vult een pre-operatieve vragenlijst in (deze krijgt u mee bij uw boeking)
 • u krijgt de Client Informed consent die u moet onderteken (verplicht bij elke ingreep)
 • de operatie zal gemiddeld 2h a3h duren en u zal onder volledige verdoving zijn zodat u geen pijn voelt
 • De chirurg zal een horizontale incisie maken en de huid losmaken van de omliggende weefsels (eventueel met reefing (aan elkaar hechten) van de buikspieren)
 • Overtollige huid en teveel aan vet worden verwijderen
 • De hechtingen zijn resorbeerbaar en zullen vanzelf verdwijnen
 • Soms zal de chirurg een drain plaatsen (om wondvocht/bloed op te vangen) deze worden binnen de 24/48 uur na de oepratie verwijderd door de verpleegkundige op order van de arts.
 • u wordt wakker op de recovery afdeling van onze Clinic daar zal de verpleegkundige u verzorgen en u laten bekomen van de ingreep
 • gedurende 24h zal u in een gebogen houding liggen om zo weinig mogelijk druk en spanning op het litteken uit te oefenen
 • u mag alleen de recovery verlaten wanneer : u kan drinken, plassen, bewustzijn, ademhaling, bloedruk moeten stabiel zijn. De arts zal beslissen wanneer u klaar bent om naar huis te gaan. Gemiddeld is dit 4h na uw ingreep.
 • Daarna mag u naar uw kamer gaan.
 • Wij raden een overnachting aan omdat u na de operatie moeilijk zal kunnen rechtopstaan u zal tractie voelen van uw incisie waardoor u de eerste dagen wat voorovergebogen zal lopen.
 • Direct na uw operatie zal u een steunende panty aanhebben deze houdt u gedurende 6 weken aan en mag nooit uit. Tenzij voor de verbandjes van de wondjes te verschonen of te wassen.
 • Op de incisie plaats zal u een absorberend verband hebben hier zal de eerste dagen een beetje wondvocht uitkomen van de liposuctie vloeistof die werd inbracht . Dit is perfect normaal.
 • Ook moet u rekening houden dat het resultaat pas na enkele maanden zichtbaar zal zijn dit omdat u na de operatie nog zwelling zal hebben.
 • De dag na uw operatie wordt u gebeld om te vragen hoe het met u gaat en of alles in orde is met u.
 • De eerste 24h na de operatie is het verplicht dat een volwassen persoon bij u in de buurt blijft
 • Geen voertuigen besturen de eerste 48h na de operatie
 • Geen alcohol drinken/ niet roken
 • Geen fysieke zware inspanning, geen huishoudelijke taken geen sport (ook geen sauna) voor 6 weken.
 • Na de boeking van een operatie zal u alle nodige documenten in een mapje krijgen u zal een uitgebreid post operatief protocol meekrijgen met heel duidelijke instructies betreft medicatie beleid en verzorging.
 • De eerste maanden na uw ingreep gaan uw littekens een nogal rode kleur vertonen dit zal verbeteren na enkele maanden . Dan zal uw litteken meer en meer de kleur van de huid aannemen.
 • Na de operatie krijgt u van ons een voorschrift voor zalf mee die ervoor zal zorgen dat uw litteken zo optimaal mogelijk geneest en zo weinig mogelijk opvalt.

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wij adviseren u om een eerste consult in te plannen met de Chirurg.

Komt u uit het buitenland, of bent u te nieuwsgierig? Bekijk in dat geval deze prijslijst met indicatieve prijzen.

Liposuctie en tummytuck jonge vrouw voor en na foto's

Na foto 6 weken na operatie, littekens zullen zachter worden

Liposuctie en tummytuck voor en na foto's oudere vrouw

Na foto 6 weken na operatie, littekens zullen zachter worden

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart