Logo Sarasin Clinic

Brazilian Butt Lift aka Kardashian curves

Een Brazilian Butt Lift staat ook bekend als liposculptuur, een BBL of een bilvergroting met eigen vet. Hierbij wordt vet uit andere delen van het lichaam gebruikt om de billen/heupen de gewenste vorm en grootte te geven. Dit wordt ook wel lipofilling genoemd.

Wil jij net als de Kardashians ‘the perfect curves’? 

Wat is een Brazilian Butt Lift?

Een Brazilian Butt Lift, ook wel een  BBL of bilvergroting genoemd, is een chirurgische ingreep waarbij we de vorm van de billen en eventueel de heupen vergroten op een natuurlijke manier met eigen vet, zonder implantaten. Met een liposuctie verwijderen we overtollig vet ter hoogte van de buik, heupen, onderrug of benen. Vervolgens wordt het verkregen vet verwerkt en daarna geïnjecteerd ter hoogte van de billen.

Waarom een Brazilian Butt Lift?

Heeft moeder natuur je niet gezegend met het curvy Kardashian lichaam? Niet getreurd, zij hebben moeder natuur ook een handje geholpen!

De vorm en proportie van uw billen zijn grotendeels genetisch bepaald. Sporten en gezonde voeding zorgen voor spieropbouw maar vaak is dit niet voldoende. Soms staan mensen uren in de fitness, maar hebben de billen nog steeds niet die shape die ze graag zouden willen.

Door te kiezen voor een Brazilian Butt Lift, helpen we u om een betere en vollere vorm van de billen en/of heupen te creëren. We verminderen ook de hoeveelheid vet ter hoogte van de gewenste zones zoals heupen, dijen, benen of de buik. Zo bekomen we een verbetering van uw silhouet.

Mogelijkheden:

Met een Brazilian Butt Lift ga je voor billen/heupen zoals je die graag zou willen. Wat je wensen ook zijn, ultra curvy of subtiel.

Bij Sarasin Clinic geven we je de billen waar je van droomt!

De grootte die we kunnen behalen is afhankelijk van de hoeveelheid vet die we uit het lichaam kunnen halen. Doordat we vet uit je heupen of buik halen, zal je daar ook een mooier silhouet krijgen. 

Niet enkel het vergroten van de billen/heupen is mogelijk, zo kunnen we ook lipofilling in het gelaat uitvoeren, of een borstvergroting met eigen vet. 

Lees hier meer over lipofilling borsten en lipofilling gelaat.

Hoe verloopt de ingreep?

 • De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving in het dagziekenhuis. Dit betekent dat u dezelfde dag naar huis kunt.
 • Tijdens een Brazilian Butt Lift neemt de chirurg vet uit de gewenste zone met liposuctie. Dit vet wordt vervolgens gezuiverd en geïnjecteerd op de plaatsen waar u meer volume wenst. 
 • In sommige gevallen zijn meerdere ingrepen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Een deel van het geïnjecteerde vet ter hoogte van de billen overleeft niet, wat altijd zo is bij een lipofilling. Daarom kan de ingreep indien gewenst herhaalt worden. Het effectieve resultaat zal pas zichtbaar zijn +/- 3 maanden na de ingreep, wanneer ook de zwelling weg is. 
 • De behandelde zones kunnen na de behandeling gevoelig of gekneusd aanvoelen. De zwelling en het ongemak verdwijnen na enkele dagen. Compressiekledij (lipopanty) is wel nodig om de genezing te bevorderen. We raden aan deze compressiekledij 6 weken te dragen. 
 • De meeste patiënten kunnen hun dagelijkse activiteiten hervatten na een week. Het is vooral van belang om je benen voldoende te bewegen en niet te lang te blijven stil zitten. 
 • Daarnaast dient u ook enkele weken rechtstreekse druk te vermijden op de plaatsen waar vet geïnjecteerd werd. Slaap daarom op uw buik en zit in een opblaas band of speciaal gevormd kussen.

Wanneer is de Brazilian Butt Lift geschikt voor mij? 

 • Wanneer je de billen/heupen wenst te vergroten op een natuurlijke manier met eigen vet.
 • U verkeert in goede gezondheid en heeft voldoende eigen vet op andere plaatsen dat geïnjecteerd kan worden. 
 • Je bent je ervan bewust dat er een herstelperiode is, en bent voldoende gemotiveerd deze ingreep te ondergaan. 

Zoals bij elke chirurgische ingreep is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de ingreep, het herstel en het resultaat. Wanneer u aan de voorwaarden voldoet, bent u voor ons geschikt om deze ingreep te laten uitvoeren.

Mogelijke risico’s & complicaties 

Elke operatie brengt risico’s en complicaties met zich mee. Gelukkig komen deze zelden voor. Zo is het mogelijk dat er zich asymmetrie voordoet tussen de billen. Deze kan gecorrigeerd worden met een bijkomende ingreep. Het resultaat kan veranderen door gewichtsschomellingen. 

Zoals bij elke operatie is er altijd het risico op een infectie, bloeduitstorting, trombose of om een embolie te krijgen. Dit zijn worst case scenario’s waarop de kans nihil is.

Kostprijs BBL

Richtprijs:

€ 5 500 bodyrecontouring liposuction (alle zones)*

* De kostprijs van een BBL is afhankelijk van de grootte van de ingreep en liposuctie per zone. U kunt hier onze indicatieve prijzen raadplegen voor een inschatting van de kostprijs. De exacte prijs zal u worden meegedeeld tijdens de consultatie.

Info & Afspraken

Consultatie boeken

Kun je niet langer wachten om voor je prachtige curvy body te gaan?

Boek vandaag nog uw consultatie bij Sarasin Clinic. We geven je het nodige advies en bespreken uw wensen en mogelijkheden. 

Neem contact met ons op: 09 278 36 30 | 0476 68 97 99

Ons secretariaat is elke dag geopend!

Reserveren kan online:  klik hier voor een afspraak.

FAQ Brazilian Butt Lift

De meest gestelde vragen over een Brazilian Butt Lift (BBL).

Een Brazilian Butt Lift (BBL) is een chirurgische ingreep waarbij je eigen vet wordt gebruikt om je billen ronder en voller te maken. Het is dus een bilvergroting zonder het gebruik van implantaten. Tijdens de ingreep voert de chirurg een liposuctie uit om het ongewenste vet uit andere delen van je lichaam te verwijderen. Vervolgens gebruiken ze dit vet om in de billen en heupen te injecteren, waardoor je heupen en billen breder worden.

 • BBL is geschikt voor mensen met een gezond gewicht en voldoende overtollig lichaamsvet. 
 • Als je te mager bent, maar voor de rest een goede kandidaat bent, kan het zijn dat je tussen de 3 en de 10 kilo moet aankomen voor de operatie, om er zeker van te zijn dat er genoeg vet is om over te brengen naar de billen. 
 • Daarnaast moeten rokers minstens vier weken voor de operatie stoppen en het roken na de operatie vermijden voor een optimaal herstel. Roken kan het risico op ernstige complicaties verhogen en het genezingsproces in gevaar brengen.
 • De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving in het dagziekenhuis. Dit betekent dat u dezelfde dag naar huis kunt.
 • De operatie wordt uitgevoerd door middel van kleine incisies. De chirurg zal door de kleine incisies een dunne buis (canule) naar binnen laten. Hiermee zuigt hij het nodige vet weg. 
 • Hierna wordt het verwijderde vet gereinigd en teruggeplaatst in de billen en/of heupen. Zo creëert u meer volume, waar u het wenst en vermindering van vet waar het u stoort. 
 • De operatie zelf duurt ongeveer 2 tot 4 uur.
 • De behandelde zones kunnen na de behandeling gevoelig of gekneusd aanvoelen. De zwelling en het ongemak verdwijnen na enkele dagen. Compressiekledij (lipopanty/faja) is wel nodig om de genezing te bevorderen. We raden aan om deze compressiekledij +/- 6 weken te dragen. 
 • De meeste patiënten kunnen hun dagelijkse activiteiten hervatten na 7-14 dagen. Het is vooral van belang om je benen voldoende te bewegen en niet te lang te blijven stil zitten. 
 • Daarnaast dient u ook enkele weken rechtstreekse druk te vermijden op de plaatsen waar vet geïnjecteerd werd. Slaap daarom op uw buik en zit in een opblaasband of speciaal gevormd kussen.

De hersteltijd varieert van 2 tot 8 weken, maar je moet zeker rekening houden met 7 tot 14 dagen werkonbekwaamheid. Herstel is echter heel  persoonlijk en verschilt van patiënt tot patiënt. De pijn zou na ongeveer een week af moeten nemen.

Je zult onmiddellijk resultaat zien en toegenomen volume, maar het kan 3 tot 4 maanden duren voordat je de definitieve resultaten ziet. Gedurende die tijd neemt de zwelling af en kan er tot 30% van de overgebrachte vetcellen verloren gaan.

Na het zien van het eindresultaat kiezen sommige patiënten voor een herhaling van de BBL operatie om nog meer volume toe te voegen. Asymmetrie of extra volume worden verbeterd met extra vetoverdracht naar je billen. Je moet wel genoeg vet hebben om weer naar je billen te verplaatsen.

Je beste kans om de BBL resultaten op lange termijn te behouden is om je gewicht na de operatie stabiel te houden. Te veel gewichtsverlies zal ervoor zorgen dat je billen weer kleiner worden, terwijl gewichtstoename juist weer de proporties van je billen kan veranderen.

 • Het is belangrijk na je BBL operatie om de billen/heupen rust te geven zodat het vet kan hechten. De billen mogen geen druk ervaren. Dit betekent dat je er niet rechtstreeks op mag zitten of liggen voor gemiddeld 4 weken. 
 • Het is belangrijk om geen gewicht te verliezen na de BBL operatie. “Feed the fat”!
 • Zorg dat het lichaam genoeg gezonde vetten binnenkrijgt voor een optimaal resultaat. 
 • Van de vetcellen die overblijven na ongeveer vier maanden herstel, zullen de meeste er permanent zijn. 

In principe doet de behandeling zelf geen pijn. Je bent namelijk onder verdoving waardoor je niets voelt tijdens de operatie. Na de operatie heb je het gevoel dat je stijf bent en zware spierpijn hebt. Je krijgt de nodige pijnstilling waardoor die pijn minimaal blijft.

Gemiddeld is er ongeveer 800 cc vet nodig om beide billen op te vullen. Aangezien ongeveer 50% van het weggenomen vetweefsel geschikt is, zal er voor deze hoeveelheid vet ongeveer 1500 cc vet gewonnen moeten worden tijdens de liposuctie.

Het klinkt misschien een beetje luguber maar het is een van de meest gestelde vragen.

Mensen die mager zijn en graag meer curves wensen komen vaak af met dit idee. Het is begrijpelijk dat deze vraag gesteld wordt. Het antwoord is jammer genoeg nee. 

De kans dat het lichaam dit zou afstoten is te groot.  Een optie is bil-heup vergroting met implantaten. Klik hier voor meer informatie.

Van de vetcellen die overblijven na ongeveer drie, vier maanden herstel zullen de meeste er permanent zijn. Het is belangrijk om je gewicht stabiel te houden. 

Een BBL heeft zoals elke chirurgische ingreep kans op complicaties. De meest voorkomende complicaties zijn onregelmatige asymmetrische contouren of deuken. Deze kunnen met een revisieoperatie (herhalings procedure) gecorrigeerd worden.

Er is ook altijd kans op ernstigere complicaties zoals trombose of een embolie, maar deze zijn uitermate zeldzaam. 

Kom je niet in aanmerking voor een bilvergroting met eigen vet? Bilimplantaten kunnen het perfecte alternatief zijn. Ze geven meer volume, zelfs als je niet genoeg eigen vet hebt. 

Lees hier meer over bilvergroting met implantaten. 

De kostprijs van een BBL is afhankelijk van de grootte van de ingreep en liposuctie per zone. U kunt hier onze indicatieve prijzen raadplegen voor een inschatting van de kostprijs. 

De exacte prijs zal u worden meegedeeld tijdens de consultatie. 

Nee, de verzekering vergoedt deze ingreep niet. Dit is een esthetische procedure die geen medische redenen heeft.

Maak hier uw afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart