Logo Sarasin Clinic

Sarasin Clinic: borstvergroting Gent door ervaren chirurg

Onzeker over de grootte of vorm van jouw borsten? Bij Sarasin Clinic nabij Gent kan je terecht voor een borstvergroting. Wij bieden de professionaliteit van een ziekenhuis met de service, vertrouwelijkheid en persoonlijke benadering van een privékliniek.

Een van de onzekerheden die veel vrouwen met elkaar delen heeft te maken met de vorm of grootte van hun borsten. Dat merken wij bij Sarasin Clinic ook, want borstvergrotingen zijn een van de populairste esthetische ingrepen in onze kliniek in het Gentse.

Wij zijn ons heel bewust van de onzekerheden die jij als vrouw hebt. Het is voor ons belangrijk om onze patiënten bij te staan in hun zoektocht naar de borsten van hun dromen. Dat doen we door hen zo goed mogelijk te begeleiden en adviseren in die persoonlijke keuze. Wij luisteren naar jouw wensen en delen ons eerlijk en deskundig advies om zo het beste resultaat voor jou te verkrijgen. Daarbij houden we rekening met jouw lichaamsbouw en hoe jij wil dat het uiteindelijke resultaat eruit ziet.

47% van de vrouwen wil grotere borsten

Die onzekerheden zijn heel uiteenlopend: asymmetrische borsten, te kleine borsten, hangende borsten, te slappe borsten… Uit onderzoek blijkt dat vooral de grootte van de borsten een struikelpunt is. 

Maar liefst 71% van de vrouwen die deelnamen aan het onderzoek geven aan onzeker te zijn over hun cupmaat. Het grootste aandeel van die groep (47%) bestaat uit vrouwen die graag grotere borsten willen.Geen wonder dus dat borstvergrotingen zo populair zijn. Ben jij het ook beu om lid te zijn van het itty-bitty tittie committee? Dat is compleet verstaanbaar, en zoals je ziet ben je zeker niet de enige die de natuurlijke vorm van je borsten wil aanpassen.

Borstvergroting door middel van plastische chirurgie

Jouw borsten vergroten kan enkel via plastische chirurgie. Een borstvergroting geeft extra volume aan jouw borsten. Een borstvergroting laten uitvoeren gebeurt via een operatie en is een vrij invasieve ingreep waarvoor je best een herstelperiode inrekent. 

Het resultaat van de ingreep is wel permanent, waardoor je de ingreep slechts eenmalig moet ondergaan. Hoe die ingreep er precies uitziet, hangt af van welk soort behandeling jij kiest of nodig hebt.

Sarasin Clinic incisie borst2 soorten behandelingen voor borstvergroting bij Sarasin Clinic

 • Bij Sarasin Clinic zetten we binnen de plastische chirurgie in op twee soorten behandelingen voor een borstvergroting: een borstvergroting met implantaten en borstvergrotingen met eigen vet (lipofilling)
 • Of je voor lipofilling kiest of implantaten hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, je verwachtingen van het eindresultaat en de anatomie van jouw lichaam. Zo kan je met lipofilling bijvoorbeeld minder volume creëren. 
 • Als je twijfelt over welke behandeling jij nodig hebt, kan je een consultatie inplannen met een van onze plastische chirurgen voor deskundig advies. Zij zullen jou helpen de juiste keuze te maken.
 • Bovendien kan de plastisch chirurg een 3D-simulatie maken van een borstvergroting. Zo kan je je een goed beeld vormen van hoe het uiteindelijke resultaat er bij jou zal uitzien.

Borstvergroting met implantaten 

 • Voor een borstvergroting met borstimplantaten werken wij met verschillende technieken en prothesen. Welke techniek en implantaten wij voor de ingreep gebruiken, hangt af van de anatomische kenmerken van jouw lichaam.
 • Voor een borstvergroting met borstprotheses moeten heel wat keuzes gemaakt worden. Onder andere over de plaats van insnede, of de implantaten boven of onder de spier geplaatst worden, welke implantaten er gebruikt worden… 
 • Het is voor ons belangrijk dat er zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met jouw persoonlijke wensen bij het maken van die keuzes. Daarom zal de plastische chirurg voor de operatie met jou samen zitten om deze beslissingen te maken. Je kan tijdens het overleg steeds rekenen op de eerlijke en professionele mening van onze arts. Hij zal duidelijk aangeven of je verwachtingen realistisch zijn en wat de voor- en nadelen zijn.
Borstvergroting boven- of onder de borstspier?
 • Bij een borstvergroting met prothesen kan de prothese zowel boven als onder de borstspier geplaatst worden. Als je ervoor kiest om de prothese boven de grote borstspier te plaatsen, krijg je een natuurlijker resultaat. Deze techniek is echter niet geschikt voor magere mensen of mensen met dunne huid.
 • Als je de prothese onder de grote borstspier plaatst, zullen de borsten steviger zijn, maar ook harder aanvoelen. Met deze techniek zal je minder kapselvorming hebben, maar het resultaat zal iets minder natuurlijk ogen.
Littekens beperken door minimale snede
 • Waar wij bij elke patiënt naar streven, is een minimale incisie voor het plaatsen van het implantaat om het litteken zo klein mogelijk te houden. Wij werken met insneden via het tepelhof, de oksel of de borstplooi. Samen met jouw plastische chirurg beslis jij welke techniek en borstprotheses er gebruikt worden.

Lipofilling: borstvergroting met eigen vet

 • Naast borstimplantaten is er ook een andere techniek om volume te creëren in de borst: lipofilling. Daarbij wordt jouw eigen vetweefsel gebruikt om de borst te vergroten. Bij dergelijke ingreep halen we vetweefsel weg uit de buik of billen en brengen we het aan in de borst. 
 • Ook voor lipofilling is een operatie vereist. Het grote voordeel van deze techniek is dat je met lipofilling minder kans hebt op complicaties. Je maakt namelijk gebruik van lichaamseigen vet.

Biedt deze pagina geen antwoord op de vragen die je hebt? Neem dan gerust contact op met ons medisch secretariaat op het nummer 09 278 36 30 of 0476 68 97 99. We bekijken dan graag hoe we je verder kunnen helpen.

Mogelijke complicaties van borstvergroting

 • Afhankelijk van welke techniek je verkiest, kan je te maken krijgen met bepaalde complicaties, hoewel deze bij de meeste patiënten van lichte aard zijn of helemaal niet voorkomen. Zoals we hiervoor al vermelden, is er bij lipofilling minder kans op complicaties omdat je gebruik maakt van lichaamseigen vetweefsel. Bij een implantaat is dat niet het geval, waardoor er kapselvorming kan ontstaan.
 • Kapselvorming is de meest voorkomende complicatie en komt voor bij 3-5% van de mensen die een borstvergroting ondergaan. Bij kapselvorming gaat het lichaam de implantaten aanschouwen als lichaamsvreemd. Daardoor komt er littekenweefsel rond het implantaat, wat onwenselijk is. 
 • Een andere complicatie die kan optreden is de vorming van een infectie. Om de kans op infecties zoveel mogelijk te voorkomen, nemen wij verschillende voorzorgsmaatregelen in de operatiekamer. Je kan hiervoor rekenen op de professionaliteit van zowel onze plastisch chirurg als de rest van het team in het operatiekwartier.

Sarasin Clinic Gent: borstvergroting door ervaren plastisch chirurg

dokter Doornaert aan het werkBij Sarasin Clinic heb je de garantie dat je behandeld wordt door een chirurgisch team die meerdere jaren ervaring heeft en een specialist is in het vak. In onze kliniek hebben wij 2 operatiekamers, alsook een recovery afdeling en faciliteiten voor overnachting.

Bij Sarasin clinic werken wij steevast met ervaren chirurgen voor elke ingreep. Daardoor kunnen wij de veiligheid tijdens de operatie garanderen en kunnen wij jou een kwaliteitsvol en natuurlijk resultaat garanderen.

Veel ervaring

 • Door hun jaren ervaring hebben onze chirurgen al heel wat prothesen aangebracht en lipofillings gedaan bij vele vrouwen. Zo hebben zij de skills ontwikkeld om een mooi resultaat te creëren, in overeenkomst met de anatomie van elke patiënt.
 • Zo is Dr. Maarten Doornaert, ons medisch hoofd, bijzonder vaardig in het uitvoeren van de Dual Plane techniek. Hierbij zit de bovenkant van de prothese onder de borstspier, terwijl de bovenkant onder het klierweefsel van de borst wordt geplaatst. Deze techniek levert hele mooie resultaten op, maar vereist ook een vaardig chirurg. 
 • Een operatie van de borst bij Sarasin Clinic gebeurt altijd onder algemene verdoving om onnodige pijn te vermijden. Of je nu prothesen plaatst in de borst of kiest voor het opvullen van de borst met eigen vetweefsel: een volledige verdoving is nodig om ervoor te zorgen dat jij geen pijn hebt. 

Waarom kiezen voor een privé kliniek voor esthetische ingreep

 • Waarom zou je ervoor kiezen om een borstvergroting uit te voeren in een privékliniek? Een privékliniek biedt heel wat extra comfort én je hebt er de garantie dat je door een specialist behandeld zal worden.

Persoonlijk en kwalitatief

 • In een privékliniek geniet je een heel persoonlijke behandeling, vanaf de eerste consultatie tot de nazorg na de operatie. Daarenboven is de nazorg in een privékliniek kwaliteitsvoller dan die in een ziekenhuis. Zo zal er na de operatie sowieso een verpleegkunde aan je zijde staan als je ontwaakt.
 • Daarnaast hoef je niet in te zitten met een kwaliteitsverschil. De artsen die bij ons in de kliniek werken, zijn ook werkzaam in het ziekenhuis. Het grote verschil is dat zij in een privékliniek meer gefocust zijn op de esthetiek van de resultaten dan op de efficiëntie van de operatie.

Sarasin Clinic voor borstvergroting nabij Gent

Ben je nog op zoek naar een kliniek om je borstvergroting te verwezenlijken? Bij Sarasin Clinic nabij Gent helpen wij je graag verder naar de borsten van jouw wens. Boek nu een consultatie voor overleg met de chirurg en een 3D-simulatie van je borstvergroting. Dan ben je al een stapje dichter bij je droomlichaam.

Voor- en na foto’s borstvergroting bij Sarasin Clinic

Sarasin Clinic plastische chirurgie gent

Voordelen

Sarasin Clinic is dankzij haar jarenlange ervaring met diverse behandelingen uitgegroeid tot de absolute specialist op gebied van behandelingen aan de borst in België.  Dankzij de meer dan 10 jaar ervaring van onze plastisch chirurg hebben wij deze ingreep constant verbeterd, waardoor we de resultaten stelselmatig blijven verbeteren. We zijn dus goed geplaatst om je over deze behandelingen te adviseren.

Meer dan 10 jaar ervaring
Privépraktijk in Sint-Martens-Latem
In alle comfort & privacy
Open en transparante communicatie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart