Logo Sarasin Clinic

Borstvergroting Antwerpen door ervaren chirurg in privékliniek

Vind jij jouw borsten te klein? Of hebben ze hun vorm verloren na een zwangerschap of gewichtsverlies? Kamp je met ongelijke of verschillende borsten? Bij Sarasin Clinic kan je terecht voor een borstvergroting in Antwerpen door een ervaren plastisch chirurg.

Wij bieden de professionaliteit van een ziekenhuis met de service, vertrouwelijkheid en persoonlijke benadering van een privékliniek. De kers op de taart? De prachtige resultaten die wij keer op keer voor onze patiënten neerzetten en de positieve reviews die zij nalaten.

Borstvergroting nabij Antwerpen: professionele aanpak door ervaren plastisch chirurg

Borsten als grote onzekerheid bij vrouwen

Een van de onzekerheden die veel vrouwen met elkaar delen heeft te maken met de vorm of grootte van hun borsten. Dat merken wij bij Sarasin Clinic ook, want borstvergrotingen zijn een van de meest uitgevoerde esthetische ingrepen in onze kliniek in het Antwerpse.

Wij zijn ons heel bewust van de onzekerheden die jij als vrouw hebt. Het is voor ons belangrijk om onze patiënten bij te staan in hun zoektocht naar de borsten van hun dromen. Dat doen we door hen zo goed mogelijk te begeleiden en adviseren in die persoonlijke keuze.

Onze plastisch chirurg luistert naar jouw wensen en deelt zijn eerlijk en deskundig advies om zo het beste resultaat voor jou te verkrijgen. Daarbij houden we rekening met jouw lichaamsbouw en hoe jij wil dat het uiteindelijke resultaat eruit ziet.

47% van de vrouwen wil grotere borsten

De onzekerheden die vrouwen ervaren over hun borsten zijn heel uiteenlopend: asymmetrische borsten, te kleine borsten, hangende borsten, te slappe borsten… Uit onderzoek blijkt dat vooral de grootte van de borsten een struikelpunt is.

Maar liefst 71% van de vrouwen die deelnamen aan het onderzoek geven aan onzeker te zijn over hun cupmaat. Het grootste aandeel van die groep (47%) bestaat uit vrouwen die vinden dat ze te kleine borsten hebben en graag grotere borsten willen.

Geen wonder dus dat borstvergrotingen zo populair zijn. Ben jij het ook beu om lid te zijn van het itty-bitty tittie committee of heb je al eens een borstvergroting overwogen? Dat is compleet verstaanbaar en zoals je ziet ben je zeker niet de enige die de natuurlijke vorm van je borsten wil aanpassen.

‘Slappe’ borsten na zwangerschap of gewichtsverlies

Borstvergroting na zwangerschap

Heel veel vrouwen hebben moeilijkheden met hoe hun lichaam voelt en eruit ziet na een zwangerschap. Ons lichaam verandert heel wat na een zwangerschap en dat is voor de borsten niet anders. Die veranderingen doen soms een afbreuk aan ons zelfvertrouwen.

Omdat de borsten soms gaan hangen na de zwangerschap kiezen veel mensen voor een borstlift. Soms is er ook extra volume nodig, waarvoor we een borstimplantaat of prothese gebruiken. Daardoor worden de borsten weer stevig en vol, waardoor je je zelfvertrouwen kan herwinnen.

Slappe borsten na gewichtsverlies

Omdat borsten veelal uit vet bestaan is het mogelijk dat jouw borsten na gewichtsverlies niet meer zijn wat ze waren. Dat kan ervoor zorgen dat je je niet helemaal goed voelt in je ‘nieuwe’ lichaam.

Dat kan leiden tot heel wat onzekerheid. Met een borstvergroting kan je jouw borsten opnieuw het nodige volume geven, zodat jij een stapje dichter bent bij een lichaam waar je je jezelf in kan zijn.

Borstvergroting door middel van plastische chirurgie

Je borsten vergroten kan enkel via plastische chirurgie. Een borstvergroting geeft extra volume aan jouw borsten. Een ingreep gebeurt via een operatie en is vrij invasief, waardoor je best een herstelperiode rekent na de ingreep.

Het resultaat van de ingreep is wel permanent, waardoor je de ingreep slechts eenmalig moet ondergaan. Hoe die ingreep er precies uitziet hangt af van welk soort behandeling jij kiest of nodig hebt.

2 soorten chirurgische ingrepen voor borstvergroting bij Sarasin Clinic

Bij Sarasin Clinic zetten we binnen de plastische chirurgie in op twee soorten behandelingen voor een borstvergroting: een borstvergroting met implantaten en borstvergrotingen met eigen vet (lipofilling).

Of je voor lipofilling kiest of implantaten hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, je verwachtingen van het eindresultaat en de anatomie van jouw lichaam. Zo kan je met lipofilling bijvoorbeeld minder volume creëren. Geen paniek, onze plastisch chirurg staat klaar om al je vragen hierover te beantwoorden.

Als je twijfelt over welke behandeling jij nodig hebt kan je een consultatie inplannen met een van onze plastische chirurgen voor deskundig advies. Zij zullen jou helpen de juiste keuze te maken.

Bovendien kan de plastisch chirurg een 3D-simulatie maken van een borstvergroting. Zo kan je je een goed beeld vormen van hoe het uiteindelijke resultaat er bij jou zal uitzien voordat je de ingreep ondergaat.

Borstvergroting met implantaten of prothesen

Voor een borstvergroting met borstimplantaten werken wij met verschillende technieken en prothesen. Welke techniek en implantaten wij voor de ingreep gebruiken hangt af van de anatomische kenmerken van jouw lichaam.

Borstvergroting Antwerpen
Borstvergroting met implantaten: overleg met chirurg

Voor een borstvergroting met borstprotheses moeten heel wat keuzes gemaakt worden. Onder andere over de plaats van insnede, of de implantaten boven of onder de spier geplaatst worden, welke implantaten er gebruikt worden…

Het is voor ons belangrijk dat er zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met jouw persoonlijke wensen bij het maken van die keuzes. Daarom zal de plastische chirurg voor de operatie met jou samen zitten om deze beslissingen te maken.

Je kan tijdens het overleg steeds rekenen op de eerlijke en professionele mening van onze arts voor al jouw vragen en twijfels over een borstvergroting, de implantaten en de ingreep. Hij zal duidelijk aangeven of je verwachtingen realistisch zijn en wat de voor- en nadelen zijn van elke prothese en techniek.

Dankzij een 3D-simulatie tijdens je eerste consultatie kan je je bovendien een heel realistisch beeld vormen van het uiteindelijke resultaat. Zo stap je zonder stress onze clinic binnen voor de ingreep.

Borstvergroting met implantaten: boven of onder de borstspier?

Bij een borstvergroting met prothesen kan de prothese zowel boven als onder de spier geplaatst worden. Als je ervoor kiest om de prothese boven de grote borstspier te plaatsen, krijg je een natuurlijker resultaat.

Om een borstvergroting met prothesen boven de borstspier te doen moet je wel een goede kandidaat zijn voor de techniek. Deze techniek is namelijk niet geschikt voor magere mensen of mensen met dunne huid.

Als je de prothese onder de grote borstspier plaatst zullen de borsten steviger zijn, maar ook harder aanvoelen. Met deze techniek zal je minder kapselvorming hebben, maar het resultaat zal iets minder natuurlijk ogen.

Borstvergroting met implantaten: littekens beperken door minimale snede

Waar wij bij elke patiënt naar streven is een minimale incisie voor het plaatsen van het implantaat om het litteken zo klein mogelijk te houden. Wij werken met insneden via het tepelhof, de oksel of de borstplooi.

Samen met jouw plastische chirurg beslis jij welke techniek en borstprotheses er gebruikt worden. Tijdens de consultatie bespreek jij samen met de plastisch chirurg welke optie het beste is voor jouw borst om de ingreep vlot te laten verlopen.

Lipofilling: borstvergroting met eigen vet

Naast borstimplantaten is er ook een andere techniek om volume te creëren in de borst: lipofilling. Daarbij wordt jouw eigen vetweefsel gebruikt om de borst te vergroten. Bij dergelijke ingreep halen we vetweefsel weg uit de buik of billen en brengen we het aan in de borst.

Ook voor lipofilling is een operatie vereist. Het grote voordeel van deze techniek is dat je met lipofilling minder kans hebt op complicaties. Je maakt namelijk gebruik van lichaamseigen vet. Deze ingreep duurt echter wel langer dan een borstvergroting met een implantaat.

Mogelijke complicaties van borstvergroting

Afhankelijk van welke techniek je verkiest kan je te maken krijgen met bepaalde complicaties, hoewel deze bij de meeste patiënten van lichte aard zijn of helemaal niet voorkomen.

Minder kans op complicaties met lipofilling

Zoals we hiervoor al vermelden is er bij lipofilling minder kans op complicaties omdat je gebruik maakt van lichaamseigen vetweefsel. Bij een implantaat is dat niet het geval, waardoor er kapselvorming kan ontstaan.

Kapselvorming bij borstvergroting met implantaten

Kapselvorming is de meest voorkomende complicatie en komt voor bij 3-5% van de mensen die een borstvergroting ondergaan. Bij kapselvorming gaat het lichaam de implantaten aanschouwen als lichaamsvreemd. Daardoor komt er littekenweefsel rond het implantaat, wat onwenselijk is.

Kans op infecties beperken door hanteren van allerhoogste normen inzake hygiëne

Een andere complicatie die kan optreden is de vorming van een infectie. Om de kans op een infectie zoveel mogelijk te voorkomen nemen wij verschillende voorzorgsmaatregelen in de operatiekamer. Je kan hiervoor rekenen op de professionaliteit van zowel onze plastisch chirurg als de rest van het team in het operatiekwartier.

Sarasin Clinic Antwerpen: borstvergroting door ervaren plastisch chirurg

Bij Sarasin Clinic in Antwerpen heb je de garantie dat je behandeld wordt door een chirurgisch team met meerdere jaren ervaring en specialist is in het vak. In onze kliniek hebben wij 2 operatiekamers, alsook een recovery afdeling en faciliteiten voor overnachting.

Bij Sarasin clinic werken wij steevast met ervaren chirurgen voor elke ingreep. Daardoor kunnen wij de veiligheid tijdens de operatie garanderen en kunnen wij jou een kwaliteitsvol en natuurlijk resultaat garanderen.

Dr. Doornaert: specialist inzake borstvergroting

Onze plastisch chirurg en medisch hoofd, Dr. Maarten Doornaert, is een specialist in het uitvoeren van borstvergrotingen. Hij heeft al veel jaren ervaring, zowel in privé klinieken als in ziekenhuizen. Die ervaring liet hem toe zich te verdiepen en specialiseren in borstvergrotingen.

Die specialisatie heeft hij zowel in het gebied van een borstvergroting met prothesen en de verschillende technieken daarbinnen, als met lipofilling. Daardoor heeft hij de skills ontwikkeld om prachtige resultaten te creëren die aansluiten bij de anatomie van elke patiënt.

Borstvergroting Antwerpen

Borstvergroting met dual Plane techniek

Dr. Doornaert is bijzonder vaardig in het uitvoeren van de Dual Plane techniek. Hierbij zit de bovenkant van de prothese onder de borstspier, terwijl de bovenkant onder het klierweefsel van de borst wordt geplaatst. Deze techniek levert hele mooie resultaten op, maar vereist ook een vaardig chirurg.

Hanteren van de allerhoogste normen inzake hygiëne en veiligheid

Bij Sarasin Clinic in Antwerpen staat de veiligheid van onze patiënten en de hygiëne tijdens de ingrepen centraal. Wij garanderen jouw veiligheid door enkel met apparatuur van de meest hoogstaande kwaliteit te werken.

Daarenboven werken wij enkel met medewerkers die minstens 5 jaar ervaring hebben zodat jij steevast in goede handen bent, zowel bij onze chirurg als bij de rest van ons medisch team.

Een operatie van de borst bij Sarasin Clinic in Antwerpen gebeurt niet onder plaatselijke verdoving maar altijd onder algemene verdoving om onnodige pijn te vermijden. Of je nu prothesen plaatst in de borst of kiest voor het opvullen van de borst met eigen vetweefsel: een algemene verdoving is nodig om ervoor te zorgen dat jij geen pijn hebt.

Waarom kiezen voor een privé kliniek voor esthetische ingreep

Waarom zou je ervoor kiezen om een borstvergroting uit te voeren in een privékliniek? Een privékliniek biedt heel wat extra comfort én je hebt er de garantie dat je door een specialist behandeld zal worden.

Persoonlijkheid van een privékliniek met de kwaliteit van een ziekenhuis

In onze privékliniek in Antwerpen geniet je van een heel persoonlijke behandeling, van de eerste consultatie tot de nazorg na de operatie. Daarenboven is de nazorg in een privékliniek kwaliteitsvoller dan die in een ziekenhuis. Zo zal er na de operatie sowieso een verpleegkunde aan je zijde staan als je ontwaakt.

Daarnaast hoef je niet in te zitten met een kwaliteitsverschil. De artsen die bij ons in de kliniek werken zijn ook werkzaam in het ziekenhuis. Het grote verschil is dat zij in een privékliniek meer gefocust zijn op de esthetiek van de resultaten dan op de efficiëntie van de operatie.

Borstvergroting Antwerpen: boek een consultatie bij Sarasin Clinic

Ben je nog op zoek naar een kliniek om je borstvergroting te verwezenlijken? Bij Sarasin Clinic in Antwerpen helpen wij je graag verder naar de borsten van jouw wens. Boek nu een consultatie voor overleg met de chirurg en een 3D-simulatie van je borstvergroting. Zo ben je al een stapje dichter bij je droomlichaam.

Voor- en na foto’s van borstvergroting in onze kliniek in Antwerpen

Op onderstaande foto’s zie je de resultaten van de plastische heelkunde in onze kliniek. Je ziet zowel eindresultaten van een borstvergroting met een implantaat als een borstvergroting met eigen vet. Daarenboven zie je ook foto’s van borstvergrotingen onder- en boven de borstspier.

Borstvergroting met implantaat/prothese

Borstvergroting met eigen vet

Biedt deze pagina geen antwoord op de vragen die je hebt? Neem dan gerust contact op met ons medisch secretariaat op het nummer 09 278 36 30 of 0476 68 97 99. We bekijken dan graag hoe we je verder kunnen helpen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart