Spring naar de inhoud

Neuscorrectie

De neus is het meest centrale deel van het gelaat. Een vorm die niet 100% voldoet aan jouw wensen kan op termijn een storende factor zijn. Naast het esthetische aspect kan een neuscorrectie ook noodzakelijk zijn voor een goede, vrije ademhaling. Het kan zijn dat uw neus door een oude fractuur scheef is gaan groeien. Ook dit kunnen we verhelpen met een neuscorrectie.

Waarom dan precies kiezen voor een neuscorrectie bij Sarasin Clinic in Gent? Wij bieden de professionele aanpak van een ziekenhuis met de service van een privékliniek. Al onze artsen zijn gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

PRIJS

Vanaf € 3000

BEHANDELTIJD

1 dag

EFFECT

permanent

Neuscorrectie bij Sarasin Clinic in Gent

De neus speelt een grote rol in de uitstraling van uw gezicht. Bijna niemand heeft van nature een perfecte neus. Het is belangrijk dat een professionele chirurg hiermee rekening houdt in geval van een neuscorrectie, zodat uw neus niet noodzakelijk perfect wordt. Maar wel perfect bij uw gelaat past.

Tijdens de consultatie zal de arts de mogelijkheden met u bespreken. Een overdreven naar buiten gebogen rug van de neus kan mooi recht gemaakt worden. Ter hoogte van de neustip kan een te brede of forse tip spitser gemaakt worden, en een te grote neus kan altijd verkleind worden.

neuscorrectie Gent Sarasin Clinic

Voor- en nazorg bij een neuscorrectie

Onmiddellijk na de operatie krijgt u medicatie om de pijn te verzachten. Indien nodig kan u deze medicatie nog enkele dagen innemen. Doorgaans volstaat paracetamol. Soms is een antibioticakuur nodig tegen infecties. Verwittig uw arts tijdig als u overgevoelig bent voor een bepaald antibioticum.

In de neus worden twee tampons geplaatst om eventueel bloedverlies op te vangen. Deze tampons blijven 48 uur zitten en worden een paar uur voor uw ontslag uit het ziekenhuis verwijderd. De tampons in de neus verplichten u om tijdelijk door de mond te ademen. Omdat dit een droge mond en keel veroorzaakt, moet u voldoende drinken.

Als de tampons verwijderd zijn, kan u de neusgaten voorzichtig schoonmaken en met wat zalf verzorgen. Omdat het slijmvlies door de operatie nog opgezwollen is, kan uw neus nog een tijdje verstopt blijven. Een zoutoplossing verhelpt dit probleem. U snuit uw neus de eerste twee weken beter niet.

Vaak wordt er na een neuscorrectie een spalk op de neus geplaatst. Die moet ongeveer zeven tot tien dagen blijven zitten. U mag niet douchen met de spalk.

Na een neuscorrectie is uw gezicht gezwollen en verkleurd. Het is normaal dat deze effecten de eerste 48 uur na de ingreep wat erger worden. Een ijsbril kan verlichting brengen. Meestal verdwijnt de verkleuring na twee weken.

Bukken, tillen en zware inspanningen die te veel druk geven op het hoofd, doet u gedurende een drietal weken beter niet. Daarnaast moet u de eerste zes weken voorzichtig zijn bij het sporten. De eerste twee maanden na de ingreep mag u zeker geen bril dragen. Daarna kan u weer brillen, na overleg met uw arts.

Na de operatie komt u nog enkele keren op raadpleging voor postoperatieve controle en worden de hechtingen verwijderd. Uw neustip kan enkele maanden tot een jaar na de ingreep gevoelloos zijn, maar dat verdwijnt vanzelf.

Video’s over een neuscorrectie

Voor & Na foto’s neuscorrectie

Prijzen neuscorrectie Gent

Prijzen neuscorrectie
Neuscorrectie: tip definiëringVanaf €3000
Volledige neuscorrectieVanaf €4500
drmaarten-cirkel-2022

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over een neuscorrectie

Welke techniek gebruikt Sarasin Clinic voor een neuscorrectie?

Wat zijn de risico’s en mogelijke complicaties van een neuscorrectie?

Wat is de nazorg na een operatieve neuscorrectie?