Spring naar de inhoud

Intieme bleaching

Intieme bleaching is de professionele topische oplossing voor gynaecologisch-esthetische problemen zoals intieme hyperpigmentatie (donkere verkleuring). Wij voeren deze behandeling uit bij zowel vrouwen als mannen.

Intieme hyperpigmentatie wordt veroorzaakt door een teveel aan melanine. Dit resulteert in de typische donkere verkleuring rond de vulva / scrotum / anale zone.

PRIJS

Vanaf € 550

BEHANDELTIJD

1 uur

EFFECT

enkele jaren

Wat houdt intieme bleaching in?

Het succes van het product zit in de dubbele werking: corrigerend en pigment regulerend. Hierdoor zal pigment duidelijk verminderen.

Na uw behandeling in onze Clinic zal u gedurende enkele maanden met een speciale crème thuis verder moeten smeren om het effect te versterken.

Wij krijgen enorm veel vraag naar bleaching procedures voor de intieme zones. Zeker omdat we op maandbasis meer dan 200 ontharingssessies doen ter hoogte van de bikinilijn en de anale zone. Mensen krijgen een vertrouwd gevoel en durven het taboe rond genitale bleaching aankaarten.

Wij zien dat deze hyperpigmentaties soms voor esthetische misvormingen zorgen, en hierdoor een enorme negatieve impact kunnen veroorzaken op zowel de kwaliteit van het leven alsook op de impact van het seksuele leven van onze patiënten. Daarom zijn we blij deze intieme behandeling te kunnen uitvoeren bij onze patiënten.

Wij zijn enorm vertrouwd met deze procedures, u hoeft dus geen enkele schaamte te hebben!

Let op! Deze intieme bleaching behandeling werkt enkel op hyperpigmentatie. Wanneer u meer info wenst over vagina rejuvenation of vagina verjonging, (strakker makken van de vagina of het esthetisch mooier maken van de vagina) dan raden wij u aan deze pagina te bekijken.

Waarom is er hyperpigmentatie op deze zones aanwezig?

De activititeit van onze melanocyten is hoger in deze intieme zone’s, vandaar dat veel mensen op deze plaatsen donkere verkleuringen hebben.

Zo zijn er ook specifiek uitlokkende factoren die de melanine productie op deze plaatsen in de hand werken:

 • veroudering
 • erfelijke pigmentatie, vooral bij huidtypes vanaf IV, V en VI
 • hormonale veranderingen: zwangerschap, puberteit… oestrogene stimulatie zorgt ervoor dat de activiteit van het enzyme tyrosinase meer melanine zal produceren
 • beauty gewoontes zoals waxing kan folliculitis veroorzaken, wat inflammatie geeft en deze inflammatie kan dan weer de melanocyten stimuleren om meer melanine aan te maken (wat dus zorgt voor de donkere verkleuringen)
 • bepaalde spannende kledij, voornamelijk de wrijving zorgt voor een dikker wordende huid (hyperkeratinisatie van de huid) hierdoor wordt de huid ook donkerder. Meest voorkomende zones zijn: binnenkant dijen

Welke indicaties kunnen er behandeld worden?

 • pigmentatiestoornis van de vulva en scrotum
 • pigmentatiestoornis na waxing
 • erfelijke pigmentatiestoornis
 • pigmentatiestoornis na zwangerschap / borstvoeding (let wel op deze behandeling kan pas uitgevoerd worden ten vroegste 6 maand na uw bevalling of 6 maand na het volledig stoppen met borstvoeding)

Welke zones kunnen behandeld worden bij een intieme bleaching?

 • volledige intieme zone alsook de anale zone wordt behandeld (zie tekening boven):
 • zowel bij vrouwen als mannen
 • oksels
Sarasin Clinic intimate bleaching man vrouw

Waarop werkt de intieme bleaching?

 • De actieve ingrediënten onderdrukken de melanocyten, zodat ze minder pigment produceren en tegelijkertijd de reeds bestaande pigmentatie vervagen.
 • De intieme bleachingspeeling bevat een combinatie van meerdere actieve ingrediënten die helpen de huid te verlichten.

Hoe verloopt een intieme bleaching behandeling in onze Clinic?

Een behandeling bestaat uit 2 fases: De eerste fase gebeurt in onze Clinic en de tweede fase gebeurt bij u thuis.

Fase 1:

 • Bij ons in de Clinic starten we met de intensieve depigmentatie procedure! Alvorens we starten wordt de volledige intieme zone gereinigd met water en een ontsmettend product.
 • De binnenzijde van de schaamlippen wordt beschermd met een soort vaseline zodat het product niet kan migreren.
 • Wanneer de voorbereiding gedaan is gaan we over tot het aanbrengen van de peel. Met een speciale borstel wordt de peel aangebracht op de gewenste plaatsen, deze laten we gedurende enkele minuten inwerken. U kan een lichte tinteling gewaarworden, maar het zal geen pijn doen.
 • Wanneer we de inwerktijd bereikt hebben wordt de peel geneutraliseerd en de zone volledig opnieuw gereinigd met lauw water.
 • Na de neutralisatie van uw peel brengen we een speciaal ontwikkeld masker op de zones zodat de werking nog enkele uren kan verder gaan. Wanneer het masker correct werd aangebracht komt hier een speciale folie over, belangrijk is dat het masker nog 2 uur verder kan inwerken. Ondertussen mag u wel reeds naar huis gaan.

Fase 2:

 • Wanneer u thuis bent komen we in fase 2 van de behandeling.
 • Wanneer het masker 2 uur heeft kunnen inwerken mag u in de douche met lauw water zowel de folie als het masker afspoelen. Herhaal deze stap totdat alle product verdwenen is.
 • U heeft van ons nog een extra verzorgend masker meegekregen die u nu mag aanbrengen op de zone. Best gaat u liggen op een handdoek en brengt u het masker op de behandelde zone aan. Laat het 10-15 min. inwerken.
 • 2 dagen na uw behandeling in onze Clinic mag u de Intimate @home depigmentatie crème aanbrengen over de behandelde zone. Let op dat er geen crème aan de binnenkant van de vagina komt of op de eikel bij de man! Gebruik deze zalf 1x per dag. Breng ‘s avonds aan voor het slapengaan op de behandelde zone gedurende 2 tot 3 maand. Deze crème zorgt voor een reductie van 86% van het enzyme “tyrosinase” (verantwoordelijk voor de aanmaak van melanine). En 68% van de melanocyten worden ook tegengehouden.

Hou er rekening mee dat hyperpigmentatie goed kan behandeld worden, maar dat na verloop van tijd de melanocyten opnieuw de kop zullen opsteken en dat u dus na enkele jaren opnieuw een behandeling kan nodig hebben.

Voor- en nazorg intieme bleaching

Gebruiksduur crème voor thuis:

Volg het advies op dat u tijdens uw behandeling kreeg, maar een gemiddelde periode van 2-3 maanden wordt aanbevolen.

Prijs intieme bleaching

Prijzen Vaginal Health
Vagina Hydratatie tegen vaginale droogte en pijn (bv bij menopauze klachten)€500
Vagina Filler voor het voller maken van de buitenste schaamlippen€800
Vagina Filler + Hydratatie combinatie: voller maken van de buitenste schaamlippen + hydratatie€1300
HIFU Vagina€500
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Veelgestelde vragen over intieme bleaching

Voorzorgsmaatregelen bij een intieme bleaching

Gebruiksduur van de crème na intieme bleaching voor thuis

Vaak voorkomende bijwerkingen van een intieme bleaching