Spring naar de inhoud

HIFU-behandeling: ervaring en voordelen

Twijfel je om een HIFU-behandeling te boeken en ben je benieuwd naar wat de ervaring van zo’n behandeling is en wat de voordelen ervan zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Bij Sarasin Clinic zijn we experts in HIFU-behandelingen. We hebben door de jaren heen dan ook al veel behandelingen uitgevoerd. Dat maakt dat wij onze jarenlange kennis en expertise nu met jou kunnen delen.

PRIJS

Vanaf € 150

BEHANDELTIJD

45 min.

EFFECT

2 tot 3 jaar

HIFU of high-intensity focused ultrasound

HIFU is kort voor High-Intensity Focused Ultrasound. De esthetische toepassing van HIFU is gericht op het verstrakken en verstevigen van de huid zonder chirurgische ingreep en wordt zowel ingezet voor de huid van het gezicht als die van het lichaam.

Tijdens deze niet invasieve behandeling gaan we met behulp van geluidsgolven doordringen in de diepe dermale lagen van de huid. Daar worden de geluidsgolven omgezet in hitte. De cellen in die huidlagen worden zo warm dat ze uiteindelijk vernietigd worden.

Maar geen zorgen, dat is de bedoeling! Want zo stimuleren we die beschadigde cellen om nieuw collageen aan te maken. Collageen is een stof die instaat voor de stevigheid van de huid.

Door de collageenproductie te stimuleren door het toepassen van high-intensity focused ultrasound, kan je dus de structuur en stevigheid van de huid herstellen, waardoor je komaf maakt met rimpels en verslapte huid.

Ervaringen HIFU-behandeling

Hoe ervaren onze patiënten zo’n HIFU-behandeling? De meesten merken onmiddellijk na de eerste behandeling al dat de huid zichtbaar verstrakt is. Het duurt tot zes maanden na de behandeling voordat je de optimale resultaten van de HIFU-behandeling ziet.

Duurzaamheid en effectiviteit persoonsgebonden

Hoe snel je resultaat ziet en welk resultaat je bereikt, is echt wel heel persoonsgebonden. Aangezien deze behandeling volledig gebaseerd is op collageen aanmaak, hangt het resultaat van de HIFU-behandeling natuurlijk af van hoeveel en hoe snel jouw lichaam nieuw collageen aanmaakt.

Hoelang de resultaten aanhouden hangt ook af van persoon tot persoon. Belangrijke invloeden op de duurzaamheid van de resultaten zijn bijvoorbeeld je leeftijd, huidtype en levensstijl

Doet het pijn?

Een HIFU-behandeling is een niet invasieve behandeling en wordt door de meeste patiënten niet als pijnlijk ervaren. De meeste patiënten omschrijven het als lichte tintelingen tot een matige prikkeling van de huid. Uiteraard is pijn iets heel persoonlijk en heeft iedereen een andere pijngrens. 

Bij Sarasin Clinic beschikken we over een verdovende zalf van chirurgische kwaliteit. Daarmee kunnen we de grootste ongemakken voor jou elimineren.

Wat kan ik verwachten?

Om er zeker van te zijn dat jouw verwachtingen in lijn liggen met de realiteit, tonen we je hieronder graag enkele resultaten die we bekwamen met onze HIFU-behandelingen bij Sarasin Clinic.

Je kan na één sessie al resultaat verwachten en je kan de behandeling best jaarlijks herhalen. Ben je boven de 50? Dan kan je best twee maal per jaar een behandeling boeken. Je lichaam maakt dan namelijk bitter weinig collageen aan uit zichzelf.

Wil je resultaten behalen zoals degene die zichtbaar zijn op onderstaande foto’s? Dan raden wij je sterk aan om jouw HIFU-behandeling te combineren met onze collageensupplementen!

HIFU gezicht

HIFU hals en kaaklijn

HIFU lichaam

Ben je na het zien helemaal overtuigd van onze resultaten inzake HIFU-behandelingen? Twijfel dan niet langer en boek nu je afspraak bij Sarasin Clinic voor een behandeling met High-Intensity Focused Ultrasound!

Twijfel je toch nog? Misschien kunnen de positieve ervaringen van onze tevreden klanten jou wel overtuigen?

hifu face

Voordelen HIFU-behandeling

Een HIFU-behandeling heeft heel wat voordelen, daarom ook dat de behandeling zo populair is. Hieronder sommen we voor jou de belangrijkste voordelen van een HIFU-behandeling op. 

Niet chirurgische facelift

Een HIFU-behandeling van het gezicht wordt ook wel eens een niet chirurgische facelift of HIFU-facelift genoemd. Klopt het dat zo’n HIFU-behandeling een alternatief is voor een chirurgische facelift?

In grote lijnen wel. Doordat je de diepere huidlaag gaat verhitten, neemt de onderhuidse temperatuur toe waardoor de collageenproductie toeneemt. Daardoor zal de huid opnieuw strakker komen te zitten. Zo zal de huid bij de hals strakker gespannen zijn en de gelaatsomtrek steviger. 

Uiteraard zijn de resultaten van een HIFU-facelift minder spectaculair en drastisch dan die van een chirurgische facelift. Maar het is een goed alternatief voor wie geen operatie wil ondergaan of geen nood heeft aan drastischere resultaten.

Bodylift zonder chirurgische ingreep

Ook voor het lichaam kan HIFU een alternatief zijn voor een chirurgische ingreep. Met HIFU kunnen we namelijk vetcellen afbreken waardoor je het lokaal kan inzetten om overtollig vet aan te pakken of slappe armen. Het grote voordeel? Na deze ingreep zal je geen littekens zien!

Een bijkomend voordeel is dat het uit wetenschappelijke studies is dat je met High-intensity focused ultrasound minder risico’s loopt dan bij een operatie met hetzelfde doel. Daarenboven is er ook geen verdoving nodig. Een extra pluspunt? De effectiviteit van deze methode is wetenschappelijk bewezen!

Met HIFU wordt de huid langzaamaan steviger 

Een HIFU-behandeling geeft dan misschien geen permanent resultaat,je kan wel gedurende lange tijd genieten van het feit dat je huid steviger is. De HIFU-behandeling geeft pas na ongeveer zes maanden de uiteindelijke resultaten, waardoor je relatief lang van de resultaten kan genieten. 

HIFU geeft dus een duurzaam resultaat. Wij raden aan om de behandeling jaarlijks te herhalen, maar jouw behandelend arts zal je natuurlijk een persoonlijk advies geven. 

Nauwelijks hersteltijd

Misschien wel het grootste voordeel van HIFU: je hebt na de behandeling geen herstelperiode nodig. Bij een chemische peeling moet je vaak rekening houden met vervelling, maar bij HIFU is er geen beschadigde huid, waardoor zo weer verder kan met je dagelijkse leven!

Je kan wel kleine bijwerkingen hebben zoals een lichte zwelling en hier en daar wat roodheid, maar verder heeft de behandeling geen bijwerkingen. Als dat niet de moeite waard is!

Natuurlijke aanmaak van collageen

Nog een reden waarom waarom HIFU-behandelingen zo aantrekkelijk zijn is doordat ze een heel natuurlijke oplossing bieden tegen huidveroudering. Er wordt namelijk gewerkt met geluidsgolven die kunnen doordringen tot in de juiste diepte van de huid (zonder andere huidlagen te beschadigen).

Met de juiste diepte bedoelen we de diepe dermale laag of dermis die verantwoordelijk is voor de aanmaak van collageen. Doordat er nieuw collageen aangemaakt wordt zal de huid verstrakken, aangezien collageen van belang is voor de stevigheid van onze huid.

Maak een afspraak bij Sarasin Clinic voor een HIFU-behandeling

Wil jij huidverslapping bij je hals, kaken, gezicht, dubbele kin of decolleté aanpakken? Of wil je de huid van je gelaat of bepaalde zones van je lichaam verstrakken? Vind je het hoog tijd om komaf te maken met overtollig vet? Dan is het hoog tijd dat je een HIFU-behandeling boekt!

HIFU staat voor duurzame resultaten met een minimum aan hersteltijd en is ideaal voor de ouder wordende huid of verslapte huid. Bij Sarasin Clinic werken wij met verschillende koppen die op verschillende dieptes kunnen inwerken zodat de behandeling gepersonaliseerd kan worden naar jouw noden.

HIFU-behandeling ervaring video’s

HIFU-behandeling ervaring voor-en na

Jonge vrouw hangende wangen hifu behandeling voor en na
Sarasin Clinic Hifu midface en kaaklijn 2 maand na behandeling)
Sarasin Clinic HIFU Face voor en na
Sarasin Clinic HIFU Face voor en na
Sarasin Clinic HIFU Face voor en na
Sarasin Clinic HIFU Face voor en na
SarasinClinic_Hifu-hals-kaaklijn_202203d
Sarasin Clinic Hifu voor en na 3 maand later
Sarasin Clinic hifu resultaat 6 maand Sarasin Glow creme voorkant
Sarasin Clinic hifu resultaat 6 maand Sarasin Glow creme zijkant
Sarasin Clinic Hifu hals + kaaklijn
Hifu & Sarasin glow behandeling voor en na
Sarasin Clinic Hifu voor en na resultaat
Sarasin Clinic Hifu links voor en rechts na behandeling hals
Sarasin Clinic Hifu links voor en rechts na behandeling profiel
Sarasin Clinic Hifu
Sarasin Clinic Hifu hals kaaklijn
Sarasin Clinic Hifu hals kaaklijn
SarasinClinic HIFU Body na 1 sessie
SarasinClinic HIFU Body na 1 sessie
Sarasin Clinic hifu body billen

Prijs HIFU-behandeling Gent

Prijzen HIFU behandelingen
Prijzen HIFU Face + Body
HIFU eyes€200/sessie
HIFU kin€250/sessie
HIFU full face€600/sessie
HIFU voorhoofd€150/sessie
HIFU midface + kaaklijn€350/sessie
HIFU kaaklijn + hals€350/sessie
HIFU decolleté€300/sessie
HIFU buik€300/sessie
HIFU love handles (= 1 zone)€300/sessie
HIFU buitenkant dijen€300/sessie
HIFU binnen- en buitenkant dijen€600/sessie
HIFU knieën (= 1 zone)€300/sessie
HIFU zitvlak + bilplooi€400/sessie
HIFU bovenarmen (= 1 zone)€400/sessie
Supplementen voor HIFU:
Collageen Insentials€69,50
Collageen Bikini Body€40
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

HIFU-behandeling ervaring veelgestelde vragen

Voor wie is een HIFU-behandeling geschikt?

Vanaf wanneer is het resultaat van een HIFU-behandeling zichtbaar?

Waarom ervaren sommige mensen een beter resultaat dan anderen?

Hoe zorg je zelf voor een optimaal resultaat van je HIFU-behandeling?

Wat is de aanbevolen frequentie voor een HIFU-behandeling?

Welke bijwerkingen heeft een HIFU-behandeling?

Wat houdt de nabehandeling van een HIFU-treatment in?

Hoeveel kost een HIFU-behandeling?