Spring naar de inhoud

Hoe haargroei stimuleren? Sarasin Clinic voorziet je van de beste tips voor een gezonde haargroei

Steeds meer mensen gaan actief op zoek naar manieren om de haargroei te stimuleren. Dierlijke producten, plantaardige oliën en verschillende soorten conditioner passeren vaak de revue. Toch is het bijna onmogelijk om een optimale haargroei te bekomen als je de oorzaak van je haarverlies niet kent. In dit artikel zet Sarasin Clinic de belangrijkste factoren die de haargroei bepalen op een rijtje en geven we de belangrijkste tips om dit te stimuleren. Zo voorkom je haaruitval en krijg je (terug) een volle bos haren!

Cyclus van het haar

Normaal gezien doorgaat je haar vier verschillende stadia. We starten met de anagene fase ofwel de groeifase. In deze fase groeit je haar gemiddeld 15 cm per jaar. Dan gaat je haar in de katagene fase. Hierbij wordt de actieve haargroei stopgezet en worden de haren afgesloten van de bloedtoevoer. In deze fase blijft je haar wel nog even groeien.

Is de katagene fase voorbij? Dan komt de telogene fase. Deze fase staat ook wel bekend als de rustfase, waarin je haar stopt met groeien. Tot slot bevindt je haar zich in de exogene fase, waarin je haar begint uit te vallen. Verlies je meer haar dan dat er in de anagene fase wordt aangemaakt? Dan heb je last van problematisch haarverlies.

Sarasin Clinic haargroei cyclus tekening

Lees verder onder de foto

Haaruitval man

De 7 belangrijkste factoren die je haargroei bepalen & tips om ze positief te beïnvloeden

#1 Stress

 • Wil je graag je haargroei versnellen? Reduceer dan je stressniveau. Stress zorgt ervoor dat je lichaam cortisol en adrenaline aanmaakt.  Hierdoor zal je lichaam overgaan tot een overproductie van melkzuur. Vervolgens zal dit melkzuur je haarwortels beschadigen en zo ook  haarverlies veroorzaken. 
 • Kamp je toch met een hoog stressniveau? Neem dan een ontspannende douche en was je haar met een milde shampoo. Ditversterkt je haarwortels, waardoor stress er niet zo snel vat op zal krijgen. Ook een hoofdmassage kan een positieve invloed hebben op je haargroei, aangezien het de doorbloeding verbetert.
 • Heb je dit geprobeerd, maar is hetniet genoeg om een verschil te veroorzaken? Dan is Sarasin Clinic er om je te helpen. Onze doeltreffende remedies met PRP en hair fillers kunnen de haargroei opnieuw stimuleren. Boek nu jouw afspraak!

#2 Je bent wat je eet: hoe haargroei stimuleren dankzij gezonde levensstijl

 • Een gezonde levensstijl is essentieel voor een gezonde bos haar. Een slecht voedingspatroon zorgt namelijk voor een tekort aan vitamine B en verschillende mineralen. Ook een ijzertekort en zelfs verschillende eetstoornissen kunnen leiden tot haaruitval. Een gezonde haargroei stimuleren , doe je dus simpelweg door een gevarieerd voedingspatroon te hanteren.
 • Ben je net stevig aan het diëten? Dan ben je misschien wat te ver gegaan. Verschillende factoren beïnvloeden je haargroei, dus gezonde voeding alleen is niet voldoende. Bij een dieet ga je plots heel wat voedingsmiddelen uit je maaltijd bannen, wat een nadelig effect heeft op je haargroei.  
 • Laat je haar sterk en vol terugkomen dankzijde behandelingen van Sarasin Clinic. Maak nu een afspraak en geniet binnenkort opnieuw van gezond en volumineus haar

#3 Medicatie

 • Last van plotse haaruitval? Dan kan je best de bijsluiter van je medicatie eens lezen. In heel wat gevallen kan je haaruitval voorkomen door van medicatie te wisselen. Bepaalde medicijnen bevatten schadelijke ingrediënten met haaruitval als bijwerking. Of je hier effectief op reageert, is grotendeels genetisch bepaald en is dus niet altijd het geval. 
 • Als je twijfelt of je haaruitval wel effectief te wijten is aan je medicatie, ga je best in gesprek met je huisarts of dermatoloog. Zij zoeken graag mee naar een gepaste oplossing.

#4 Belastende haarstijlen en slechte haarverzorging

Haar overbelast vrouwen
 • Het lijkt simpel, maar toch zijn belastende haarstijlenen een verkeerde haarverzorging één van de grootste boosdoeners voor haarverlies. Volgens het gespecialiseerde team van Sarasin Clinic is het bijvoorbeeld aangeraden om niet meer dan drie keer per week je haar te krullen, stijlen of föhnen. Overmatig gebruik van hitte kan namelijk ook zorgen voor haarverlies. 
 • Strak, strakker, strakst. Strakke kapsels zijn vaak mode, maar kunnen leiden tot ernstige haaruitval. Ze beschadigen je haar en de gevolgen zijn vaak onomkeerbaar. Probeer je haar te herstellen door een haarmasker. Behandel je haar ook met essentiële oliën en versterkende shampoo. Het versterkt je haarwortels en zorgt ervoor dat je haaruitval vermindert. Welke producten het meest geschikt zijn voor jouw haar? Vraag hiervoor raad aan je kapper. Zij kennen je haar als geen ander en kunnen de beste service bieden.
  Wil je toch graag af en toeeen strak kapsel? Vermijd dan plastic borstels. Ze maken je haar statisch en beschadigen het sneller dan een metalen exemplaar.
 • Heb je je te strakke kapsels afgezworen, maar wil je terug naar een volle haardos? Kom dan langs bij Sarasin Clinic. Onze doeltreffende en natuurlijke remedies met PRP en hair fillers helpen je om in no time opnieuw te kunnen genieten van een prachtige haardos.

#5 Hormonale haaruitval

 • Je kan voldoende vitamines eten en zorgen voor een gezonde hoofdhuid, maar toch last hebben van haaruitval. Soms ligt het gewoon simpelweg aan hormonale veranderingen. Heb je last van mannelijke kaalheid? Dan kan dit aan je testosteron liggen. Dit hormoon transformeert zich en valt de haarfollikels aan, waardoor er haaruitval optreedt. Ben je als vrouw zwanger of zit je in de menopauze? Dan heb je de oorzaak van je haarverlies misschien al gevonden. 
 • Haaruitval bij vrouwen komt minder voor, maar is vaak een groter probleem dan bij mannen. Helaas is haarverlies tegengaan in dit geval niet zo makkelijk. Er bestaan wel bepaalde medicijnen die de haargroei bevorderen, maar het zijn natuurlijk geen wondermiddeltjes. Wil je toch je haaruitval stoppen? Danhelpt  een behandeling van Sarasin Clinic je gegarandeerd verder. Onze gespecialiseerde remedies met PRP of hair fillers helpen jou om snel terug te genieten van je prachtig haar. Maak nu een afspraak!

#6 Haaruitval door chemotherapie

 • Ook chemotherapie kan haaruitval veroorzaken. De gezonde cellen worden aangetast, waardoor de hoofdhuid gevoeliger en droger wordt. Het haar wordt eerst dunner en valt twee of drie weken na de eerste behandeling uit. Gelukkig hangt dit af van het type chemo en is dit dus niet altijd het geval.
 • Haaruitval tegengaan is in dit geval geen optie. Wat wel kan, is een tijdelijke pruik van acties zoals bijvoorbeeld Think Pink. Hierbij bieden vooral vrouwen hun lange lokken aan om er pruiken van te maken. Zo hoef je nooit zonder je schitterende lokken door het leven te gaan. 
 • Bovendien is haaruitval bij een chemokuur iets tijdelijks. Wanneer je de ziekte overwint en de chemokuur stopt, kunnen de haarzakjes weer herstellen. Je krijgt dus nieuwe haren, al kunnen die er wel andersuitzien dan voor de chemokuur.
Haarverlies chemo

#7 Alopecia androgenetica

Alopecia androgenetica is een vorm van erfelijke haaruitval en krijg je dus mee vanuit je genen. In dit geval is het onmogelijk om op een natuurlijke wijze de haargroei te stimuleren door bijvoorbeeld vitamines en mineralen of een goede verzorging van de hoofdhuid. 

Alopecia androgenetica komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Terwijl mannen effectief haar verliezen, gaat het bij vrouwen vooral over haar dat er dunner uitziet. Toch blijkt het problematischer bij vrouwen, aangezien kaalheid in deze categorienog niet algemeen aanvaard is. Wanneer een vrouw last heeft van erfelijke haaruitval is het belangrijk om op zoek te gaan naar eventuele hormonale stoornissen

Hoe haargroei extra stimuleren? Hair fillers of PRP

Ondanks dat er verschillende methodes zijn om de haargroei te stimuleren, werkt dit niet voor iedereen even goed. Bovendien heb je vaak heel veel geduld nodig om resultaat te zien. Maar niet getreurd want er , bestaan genoeg andere oplossingen om de haargroei aan te pakken. In slechts zes maanden kunnen  experten je van een vollere bos haar voorzien dankzij hair fillers of PRP. Via de peptidentechniek (hair fillers) zal je haar weer een snellere haargroei krijgen, een gezonde hoofdhuid creëren en zo wordt het haarverlies geremd. Meer weten? Lees meer op de website van Sarasin Clinic of maak een afspraak online. 

PRP of Platelet Rich Plasma is een plasma dat rijk is aan bloedplaatjes. Na een bloedafname wordt het bloed gecentrifugeerd tot enkel de plaatjes overblijven, die vervolgens in de hoofdhuid geïnjecteerd worden. Deze plaatjes stimuleren de stamcellen, waardoor een natuurlijk genezingsproces op gang komt. Daardoor verbetert de kwaliteit van je hoofdhuid én je haren, en kan je in no time opnieuw genieten van sterke haren.

Ben jij klaar om opnieuw te genieten van een volumineuze haardos? Maak een afspraak bij Sarasin Clinic. Wij hopen je binnenkort te mogen verwelkomen. 

Resultaten haargroei stimuleren met hair filler of PRP

Hair filler

PRP

Video’s haargroei stimuleren hair filler

Prijzen haargroei stimuleren hair filler & prp

Prijzen hair filler behandelingen
Hair filler kleine zone (1ml)€200/sessie
Hair filler middelgrote zone (2ml)€300/sessie
Hair filler grote zone (3ml)€400/sessie
Sarasin Clinic hair filler zones_tekening
Prijzen PRP behandelingen
PRP behandelingen
PRP 1ste sessie€350/sessie
PRP 2de sessie€350/sessie
PRP laatste sessie (bij 3 sessies in totaal)€250/sessie
PRP voor de lippen€350/sessie
PRP huidverbetering€350/sessie
PRP tegen haaruitval€350/sessie
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Veelgestelde vragen over haargroei stimuleren: haarfiller en prp

Is een PRP-behandeling pijnlijk?

Hoeveel kost een PRP-behandeling?

Hoe vaak moet ik een PRP-behandeling herhalen?

Hoelang duurt de nazorg van een PRP-behandeling?

Is een PRP-behandeling gevaarlijk?

Wat mag ik verwachten van een hair filler behandeling?

PRP of hair filler tegen haaruitval?

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hair filler?

Wat is het resultaat van een hair filler?

Hoe verloopt een hair filler protocol?

Aanvullende verzorging bij hair Fillers