Spring naar de inhoud

Vertrouw op de haarverlies behandeling van Sarasin Clinic

Heb jij last van dunner wordend haar of haarverlies? Wil je graag terug een gezonde haargroei en nieuwe lokken? Dat kan met de hulp van Sarasin Clinic! Eerst en vooral gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw probleem, om het vervolgens met een doeltreffende remedie op te lossen.

Wat is overmatige haaruitval

Dat je haren verliest, wil niet meteen zeggen dat je last hebt van echte haaruitval. Zowel mannen als vrouwen verliezen vanzelf zo’n honderd haren per dag. Je hebt pas last van haarverlies of alopecia wanneer je voor meer dan een maand abnormaal veel haar verliest

Denk je dat jij last hebt van overmatig haarverlies? Lees dan zeker verder om te ontdekken wat de oorzaak van dat haarverlies kan zijn en hoe je ervoor kan zorgen dat je het haarverlies stopzet met een gepaste haarverlies behandeling.

Lees verder onder de foto

Sarasin Clinic haaruitval banner

Wat kan haaruitval veroorzaken?

Wil je een behandeling tegen haarverlies opstarten, dan moet je eerst weten wat jouw haarverlies veroorzaakt. Daarom lijsten we hieronder de verschillende oorzaken van overmatig haarverlies voor jou op.

Haaruitval kent verschillende oorzaken. De meest voorkomende oorzaken zijn een verandering in eetpatroon, hormoonschommelingen of een infectie. Er kunnen echter ook andere oorzaken achter jouw haaruitval zitten.

Hoewel je hieronder een lijst vindt met oorzaken van haaruitval, is het niet de bedoeling dat je op basis van deze lijst een zelfdiagnose gaat stellen. Wil je weten wat de oorzaak van jouw haaruitval is? Bezoek dan je huisarts of dermatoloog zodat jullie samen op zoek kunnen gaan naar wat jouw haaruitval precies veroorzaakt en welke behandeling het beste zal werken.

Alopecia areata

  • Alopecia areata is een haarprobleem met als belangrijkste symptoom snel vorderende, pleksgewijze haaruitval. Je krijgt dus last van kale plekken omdat het immuunsysteem de eigen haarzakjes aanvalt. 
  • De haarzakjes raken gelukkig niet permanent beschadigd, waardoor je wel met stimulerende behandelingen aan de slag kunt gaan. Voor de onderliggende aandoening is er echter nog geen oplossing – het kan dus nog niet volledig genezen worden, maar met stimulerende behandelingen kan je wel verdere haaruitval voorkomen

Erfelijke haaruitval (alopecia androgenetica)

  • Deze vorm van haaruitval staat ook wel bekend als mannelijke kaalheid, zelfs al hebben zowel mannen als vrouwen er last van. Bij vrouwen zijn de symptomen vaak minder ernstig. 
  • Alopecia androgenetica is sterk leeftijdsgebonden en heeft te maken met het hormoon testosteron. Bij vrouwen moet er daarom eerst gekeken worden of er sprake is van hormonale stoornissen

Haaruitval door stress

  • Stress heeft een negatieve impact op de algemene gezondheid, dus ook op je haargroei. Te veel stress zorgt namelijk voor de aanmaak van cortisol en adrenaline. Deze stoffen tasten de eiwitten in de haren aan.
  • Na verloop van tijd zal melkzuur zich daardoor opstapelen, wat de haren verzwakt. Het resultaat? Je krijgt last van haaruitval. Dat kan echter opgelost worden met een natuurlijke behandeling: de PRP of hair filler van Sarasin Clinic!

Haarverlies door andere gezondheidsproblemen

  • Zijn bovenstaande symptomen niet van toepassing op jou? Dan kan jouw haarverlies ook aan een ander gezondheidsprobleem liggen. In dat geval is het een goed idee om eens langs te gaan bij een arts of haargroeispecialist, zodat die de oorzaak kan achterhalen. 

Overmatig gebruik van hitte

  • Gebruik jij graag eens een krul- of stijltang? Gebruik je dan ook speciale producten om je haar te beschermen tegen de hitte? Als je dat niet doet, kan het zijn dat je haar na verloop van tijd begint uit te vallen doordat het te veel blootgesteld wordt aan hitte.
  • Daarom raadt het team van Sarasin Clinic aan om niet meer dan drie keer per week je haar te stijlen, krullen of föhnen. Ook investeren in een heat protector of helende balsem is interessant. Dergelijke producten zullen op lange termijn echter geen schade herstellen. Daarom kan je best kiezen voor behandelingen die de haaruitval bij de kern aanpakken: hair fillers of PRP. 

Oorzaak achterhalen als eerste stap richting een haaruitval behandeling

De oorzaak van jouw haarprobleem achterhalen, is van groot belang. Het zorgt er namelijk voor dat de specialist kan bepalen hoe jij het best behandeld moet worden en zo dus een behandelplan op maat kan opstellen. 

Ook is het mogelijk dat jouw haaruitval het gevolg is van een onderliggende aandoening of ziekte. In dergelijk geval is het cruciaal dat de juiste diagnose gesteld wordt, zodat jij op de best mogelijke manier geholpen kunt worden. 

Sarasin Clinic biedt wetenschappelijk onderbouwde behandelingen voor haarverlies

Haarverlies, wat kan je eraan doen? Om jouw haargroei te herstellen kan je bij Sarasin terecht voor twee erg doeltreffende behandelingen. Hun werking werd al bewezen door wetenschappelijk onderzoek, en natuurlijk ook door de goede resultaten die we al hebben neergezet. Benieuwd naar de resultaten van onze behandelingen? Neem zeker een kijkje  bij onze voor-en-na-foto’s.

Efficiënte behandeling tegen haarverlies: hair fillers

Een behandeling met hair filler is niet alleen erg populair, maar ook heel effectief. Deze injectiebehandeling heeft ongeveer vier sessies nodig om de juiste resultaten te bereiken. Na de eerste behandeling zal je echter al merken dat je haaruitval stopt. 

Zowel voor mannen als vrouwen zijn hair fillers een geweldige oplossing tegen haarverlies. Mensen die een haartransplantatie hebben ondergaan kunnen hier ook baat bij hebben. Na een haartransplantatie hebben mensen namelijk vaak een erg lage haardichtheid, wat opgelost kan worden met hair fillers.

DR. CYJ hair filler pakt haarverlies aan bij de kern

Wij maken gebruik van de doeltreffende hair filler van DR. CYJ, die dankzij zijn combinatie van hyaluronzuur en zeven gepatenteerde peptiden erg efficiënt is. De peptiden stimuleren de bloedcirculatie in de hoofdhuid, waardoor de haarfollikels kunnen herstellen en het haar opnieuw sterker wordt. 

Let op: heb je geen eigen haarzakjes meer of lijd je aan algemene alopecia (volledige kaalheid)? Dan is deze behandeling tegen haarverlies niet voor jou weggelegd. In dergelijke gevallen opteer je beter voor een haartransplantatie

Dr Cyj haarfiller

De natuurlijke behandeling van haarverlies met PRP

Platelet Rich Plasma of PRP is een plasma met een rijke concentratie aan bloedplaatjes. Deze worden via een bloedafname verkregen. Hierbij wordt het bloed gecentrifugeerd zodat enkel de bloedplaatjes overblijven. Die worden dan opnieuw geïnjecteerd in de hoofdhuid.

De injectie van PRP stimuleert de aanmaak van stamcellen, wat ervoor zorgt dat je lichaam een natuurlijk genezingsproces in werking stelt dat de kwaliteit van je hoofdhuid en je haren verbetert. 

sarasin clinic haaruitval man prp

Klaar voor een van onze behandelingen? Maak nu een afspraak bij Sarasin Clinic!

Vertrouw op Sarasin Clinic voor jouw esthetisch-medische behandeling

Wanneer het aankomt op behandelingen voor haarproblemen is het erg belangrijk dat je je laat behandelen door een expert met kennis van zaken. Voor PRP en hair fillers is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat de specialist de juiste applicatietechniek gebruikt.

Gelukkig beschikken wij bij Sarasin enkel over specialisten uit het esthetisch-medische milieu. Zij zorgen ervoor dat jij de resultaten krijgt waar je naar op zoek bent. 

Ons team van experts staat voor je klaar

Het team van Sarasin Clinic bestaat uitsluitend uit medisch-esthetische experts. Dankzij hun opleiding hebben zij een goed inzicht in de onderliggende aandoeningen van haarproblemen en hun oplossingen.

Ook hebben ze al jaren ervaring en honderden behandelingen achter de rug, waardoor ze jou de resultaten kunnen bezorgen die je verdient.

Boek nu je afspraak!

Ben jij klaar om komaf te maken met je haarverlies? Wil je opnieuw kunnen genieten van een volle haardos? Dan ben je bij Sarasin Clinic aan het juiste adres. Boek nu jouw afspraak en laat je door ons helpen. 

Resultaten haarverlies behandeling met hair filler

Sarasin Clinic haarfiller na 3 sessies telkens 3spuiten
Sarasin Clinic haarfiller Na 3 sessies
Sarasin Clinic hairfiller man na 4 sessies

Resultaten haarverlies behandeling met PRP

PRP behandeling voor en na foto's
Sarasin Clinic PRP behandeling vergelijking restulaat na 2 sessies
Sarasin Clinic PRP

Filmpjes over haarverlies behandeling met hair filler

Prijzen haarverlies behandeling met hair filler of prp

Prijzen hair filler behandelingen
Hair filler kleine zone (1ml)€200/sessie
Hair filler middelgrote zone (2ml)€300/sessie
Hair filler grote zone (3ml)€400/sessie
Sarasin Clinic hair filler zones_tekening
Prijzen PRP behandelingen
PRP behandelingen
PRP 1ste sessie€350/sessie
PRP 2de sessie€350/sessie
PRP laatste sessie (bij 3 sessies in totaal)€250/sessie
PRP voor de lippen€350/sessie
PRP huidverbetering€350/sessie
PRP tegen haaruitval€350/sessie
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

FAQ over haarverlies behandeling met hair filler of PRP

Is een PRP-behandeling pijnlijk?

Hoeveel kost een PRP-behandeling?

Hoe vaak moet ik een PRP-behandeling herhalen?

Hoelang duurt de nazorg van een PRP-behandeling?

Is een PRP-behandeling gevaarlijk?

Wat mag ik verwachten van een hair filler behandeling?

PRP of hair filler tegen haaruitval?

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hair filler?

Wat is het resultaat van een hair filler?

Hoe verloopt een hair filler protocol?

Aanvullende verzorging bij hair Fillers