Spring naar de inhoud

Haaruitval bij mannen: de beste behandeling vind je bij Sarasin Clinic

Heb je als man last van kale plekken en ben je op zoek naar de meest doeltreffende behandeling om opnieuw gezond en dik haar te krijgen? Dan ben je bij Sarasin Clinic aan het juiste adres. Wij bieden effectieve maar tegelijkertijd onschadelijke behandelingen aan om haaruitval bij mannen aan te pakken en gezonde haargroei te stimuleren: hair fillers en PRP-injecties.

Haaruitval beu? Boek nu een afspraak bij Sarasin Clinic, onze experts doen de rest. 

Wanneer heb je overmatig haarverlies?

Iedereen verliest tot ongeveer 100 haren per dag. Dit is de normale gang van zaken. Omdat er telkens nieuwe haren groeien, zijn er normaliter geen kale plekken te zien. Wanneer je echter merkt dat je een dunnere haardos, terugtrekkende haargrens of pleksgewijze kaalheid krijgt, dan kan er sprake zijn van overmatige haaruitval.

Sarasin Clinic haaruitval banner

Mannelijke kaalheid: wat zijn de symptomen?

Mannelijke kaalheid komt op verschillende manieren voor en kan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld genetische aanleg of alopecia areata ( =pleksgewijze kaalheid) of de typische alopecia androgenetica (= mannelijke type haaruitval). Overmatig haarverlies bij mannen kan je herkennen doordat je last krijgt van ovale kale plekken, extreme haaruitval van meer dan 120 haren per dag of zelfs totale kaalheid. 

Ook een dunner wordende haardos, gevoelige hoofdhuid en diffuse kaalheid kunnen symptomen zijn van ongewenst haarverlies.

haarverlies mannen

Wat zijn de oorzaken van haaruitval bij mannen?

Er zijn veel mogelijke oorzaken van haaruitval bij mannen, zoals bijvoorbeeld erfelijkheid, onderliggende aandoeningen of stress. Wat de oorzaak ook is, haaruitval blijft natuurlijk heel vervelend. Toch is het nodig om het probleem dat haarverlies veroorzaakt te detecteren, zodat je de haaruitval gericht kan aanpakken

We lichten hieronder de meest voorkomende oorzaken van aanhoudend haarverlies bij mannen toe. Het is niet de bedoeling dat je op basis van deze lijst een zelfdiagnose stelt. Bezoek jouw huisarts en zoek samen uit wat jouw haaruitval veroorzaakt. Alleen zo kom je een stapje dichterbij een oplossing voor jouw specifieke vorm van haaruitval.

Alopecia androgenetica, ofwel erfelijke haaruitval

 • Erfelijke mannelijke haaruitval (ook wel alopecia androgenetica genoemd) is vaak de boosdoener als je merkt dat veel mannen in je familie te maken hebben met kaalheid. Hoewel er veel wetenschappelijk onderzoek werd gedaan naar de biologische processen die erfelijke haaruitval veroorzaken, is het nog niet helemaal duidelijk hoe mannelijke kaalheid genetisch wordt overgedragen. 
 • Erfelijke haaruitval is een van de vaakst voorkomende vormen van haaruitval. Afhankelijk van je familiegeschiedenis kan je dergelijke haaruitval zelfs al op jonge leeftijd ervaren. Ook de snelheid waarmee overmatig haarverlies zich ontwikkelt en hoe ver het over de jaren heen vordert, is sterk genetisch bepaald. 

Is erfelijke kaalheid te behandelen?

In de allervroegste fase kan erfelijk haarverlies soms nog verholpen worden met speciale shampoos of lotions zoals bijvoorbeeld minoxidil. Vaak vordert de kaalheid echter redelijk snel waardoor je voor meer efficiënte behandelingsmethodes moet kiezen. Een haartransplantatie hoeft niet de enige oplossing te zijn voor erfelijke kaalheid: een behandeling met hair fillers of haarfillers is een heel geschikt alternatief. 

Er is echter wel één belangrijke voorwaarde voor succesvolle behandeling met haarfillers. Je moet nog wat eigen haarfollikels hebben, anders slaat de behandeling jammer genoeg niet aan. Zolang er nog een beetje haar is, is er hoop bij de haarfiller.

Alopecia areata 

 • Valt je haar erg snel uit en krijg je meteen fel zichtbare kale plekken, dan kan het goed zijn dat je last hebt van alopecia areata. Dit is een aandoening waarbij het immuunsysteem de eigen haarzakjes aanvalt. Hierdoor vallen je haren uit en krijgt je lichaam niet de kans om nieuwe haarzakjes aan te maken. 
 • Volgens sommige experts is alopecia areata een auto-immuunziekte. De exacte oorzaak van deze aandoening is tot nu toe echter nog niet bekend.
 • Ook hier kunnen haarfillers soelaas bieden! We zien dat wanneer we mensen met alopecia areata of alopecia androgenetica en zelf bij frontale fibroserende alopecia behandelen met haarfillers, de haren minder snel uitvallen. Soms gebeurt het zelfs dat de haaruitval erdoor stopt. 
 • Er is één voorwaarde: je moet de volledige kaalheid voor zijn anders heeft het geen nut te behandelen met haarfillers.

Gezondheidsproblemen

 • Een ongezonde levensstijl is misschien wel de meest voorkomende oorzaak van overmatig haarverlies. Jouw gezondheid heeft een directe impact op je volledige lichaam, en dus ook op de gezondheid van je haar. 
 • Een tekort aan vitamines, een te kleine inname van bepaalde voedingsstoffen of een gebrek aan evenwichtige voeding kunnen nieuwe haargroei belemmeren en voor dunner wordend haar zorgen. Om haaruitval te voorkomen kan je dus best zo goed mogelijk voor je gezondheid zorgen.
 • Ook een te laag gewicht of ongezonde darmen kunnen de reden zijn van ongewenste haaruitval. Bij abnormaal haarverlies ga je dus best naar een arts of specialist die kan onderzoeken of er onderliggende aandoeningen zijn.

Hormoonwisseling

 • Een van de belangrijkste oorzaken van haaruitval bij mannen is gevoeligheid voor bepaalde hormonen. Haren groeien namelijk uit haarzakjes. Deze haarfollikels kunnen overgevoelig worden voor het mannelijk geslachtshormoon testosteron. Hierdoor zullen de haarfollikels geleidelijk aan verdwijnen
 • Ook bij een kunstmatige verhoging van het mannelijke hormoon kan men last krijgen van haarverlies. Dat komt bijvoorbeeld voor bij mannen die anabole steroïden gebruiken om sneller spieren te kweken.

Bepaalde medicatie 

 • Sommige geneesmiddelen kunnen overmatig haarverlies veroorzaken. Onder meer antidepressiva, bloedverdunners en bloeddrukverlagers staan erom bekend dat ze voor extra haaruitval kunnen zorgen. Andere oorzaken van extreem haarverlies zijn bepaalde medische behandelingen, zoals bijvoorbeeld radiotherapie.

Stress

 • Vaak merkt men dat er sprake is van overmatige haaruitval na een stressvolle periode. Stress kan namelijk veel haarzakjes in een “rustfase” duwen, waarin ze stoppen met het produceren van nieuwe haren. Hierdoor wordt de gezonde haargroei belemmerd en krijgt men last van dun haar of kalende plekken. 
 • Wanneer de stressperiode van korte duur is, kan de haargroei spontaan herstellen. Is de overmatige stress echter chronisch geworden of heeft het te veel impact op het lichaam gehad, dan kan je best door middel van speciale behandelingen haargroei stimuleren om terug van een vollere haardos te kunnen genieten.

Wat zijn de meest effectieve behandelingen tegen haaruitval bij mannen?

Er zijn enkele zeer effectieve behandelingen waarmee je gezonde haargroei bij mannen kan stimuleren zodat haaruitval vermindert. Bij Sarasin Clinic kan je terecht voor twee van de meest doeltreffende methodes om haaruitval te bestrijden en gezonde haargroei te stimuleren: hair fillers en PRP-injecties.

De meest natuurlijke oplossing: PRP-behandeling

Platelet Rich Plasma, oftewel PRP, is een term die verwijst naar plasma die rijk is aan bloedplaatjes

Hoe verkrijgt men Platelet Rich Plasma?

 • Tijdens een PRP-behandeling doet de specialist een bloedafname. Daarna laat hij of zij het bloed centrifugeren om later bloedplaatjes uit het bloed te halen. Vervolgens zal de specialist deze bloedplaatjes in je hoofdhuid injecteren
 • PRP stimuleert de aanmaak van stamcellen zodat er een natuurlijk genezingsproces op gang wordt gebracht. Het grote voordeel van een PRP-behandeling is dat deze methode volledig natuurlijk is. Er wordt namelijk enkel gewerkt met lichaamseigen stoffen, zodat men geen vreemde substanties moet injecteren. Hierdoor heb je ook erg weinig kans op allergische reacties
 • Wat we wel moeten opmerkingen is dat de resultaten van de haarfillers vele malen beter zijn dan de resultaten van de PRP-behandelingen. Haarfillers zijn overigens ook goedkoper dan een PRP-behandeling.

Haaruitval mannen behandeling: haarfillers

 • Een behandeling met hair fillers is een injectiebehandeling die haaruitval kan bestrijden. Haar fillers zijn een uitstekende optie voor mannen die last hebben van haarverlies. Het levert ook prachtige en zeer natuurlijke resultaten op voor dunner wordend haar bij mannen die te maken hebben met (vroegtijdig) haarverlies.
 • Ook wie een haartransplantatie heeft laten uitvoeren kan een maximaal resultaat bekomen met een hair fillerbehandeling. Sterker nog, in de haartransplantatie klinieken stimuleert men zelfs de behandeling van haarfillers. Dit zou de getransplanteerde haren beschermen en zorgen voor een betere dichtheid van de transplantatie omdat nieuwe haartjes tussen de transplantatiezone beginnen te groeien.

Deze video legt je volledig uit waarom hair fillers zo doeltreffend zijn:

Hoeveel behandelingen met hair fillers heb ik nodig?

 • Gemiddeld heb je zo’n vier sessies nodig om de beste resultaten te bekomen. Tijdens de eerste consultatie zullen wij een behandelplan op maat opstellen, waarna we meteen van start kunnen gaan met de behandeling. Zo heb je meteen zicht op de totale duur van de behandelingen.

Hair fillers na haartransplantatie 

 • Hair fillers zijn eigenlijk het beste alternatief voor een haartransplantatie. In de meeste gevallen worden er met hair fillers uitstekende resultaten geboekt die al na één behandeling zichtbaar zijn. 
 • Ook als je al een haartransplantatie hebt gehad, maar niet voldoende effect op de haargroei merkt, kan een behandeling met hair fillers van pas komen. Bij een haartransplantatie kan de haardichtheid namelijk nog wat laag zijn, waardoor een haarfillerbehandeling nodig is om een optimaal resultaat te bereiken.

Zijn de injecties met haarfillers pijnlijk?

 • De injecties zijn zeker niet pijnlijk, ze zullen hoogstens ongemakkelijk aanvoelen. Bij sommigen is de hoofdhuid wel iets gevoeliger: daarom zal de expert een zachte, drukkende hoofdhuidmassage uitvoeren op de geïnjecteerde plekken om eventuele aanhoudende ongemakken te verlichten.

Welke hair fillers hebben de beste werking?

 • De haarfillers van DR.CYJ maakt gebruik van een gepatenteerde zeven peptiden technologie die de natuurlijke groei van het haar zeer effectief stimuleert. Al na één behandeling zal je merken dat de haaruitval stopt. Na zes weken kan je een sterk zichtbaar resultaat zien!

Het is wetenschappelijk aangetoond dat deze zeven peptiden bijdragen aan een betere doorbloeding van de hoofdhuid met herstel van je haarfollikels als resultaat:

 • Decapeptide-10 (CG- Keramin2): staat in voor het voeden van de hoofdhuid en de haarwortel;
 • Octapeptide-11 (CG-Seperin): verantwoordelijk voor het afremmen van door stress geïnduceerde celdood;
 • Octapeptide-2 (Prohairin-β4): staat in voor de stimulatie van de haargroei door stamcellen in de haarfollikels te (her)activeren; 
 • Decapeptide-18 (CG-WINT): verantwoordelijk voor de generatie van nieuwe haarzakjes;
 • Decapeptide-28 (CG-Rehairin): staat in voor het vertragen van het haaruitvalproces; 
 • Oligopeptide-54 (CG-Nokkin): helpt bij het afremmen van haarverlies;
 • Oligopeptide-71 (CG-Edrin): verantwoordelijk voor het bevorderen van de haargroei.
Dr Cyj haarfiller

Al deze werkende stoffen zitten in de DR. CYJ filler die we bij Sarasin Clinic gebruiken. Wil je terug sterk en gezond haar? Boek nu jouw afspraak voor haar fillers bij Sarasin Clinic!

Wil je ook van kale plekken af?

Indien je last hebt van haaruitval, kaalheid of dunner wordend haar zullen we samen bekijken welke oplossing het meest geschikt is voor jou. Bij Sarasin Clinic bieden we de meest effectieve en onschadelijke behandelingen voor het tegengaan van overmatig haarverlies en dunner wordend haar bij mannen.

Ook voor andere esthetische ingrepen zoals onder meer laserontharing, verwijdering van spinadertjes of spider veins of tattoo removal kan je bij ons terecht. Bij Sarasin Clinic werken we zo natuurlijk mogelijk: bij elke esthetische behandeling leggen we de focus op een natuurlijk resultaat.

Voor en na foto’s haaruitval mannen behandeling

Video’s haaruitval mannen behandeling

Prijzen haaruitval mannen behandelen met haarfiller & prp

Prijzen hair filler behandelingen
Hair filler kleine zone (1ml)€200/sessie
Hair filler middelgrote zone (2ml)€300/sessie
Hair filler grote zone (3ml)€400/sessie
Sarasin Clinic hair filler zones_tekening
Prijzen PRP behandelingen
PRP behandelingen
PRP 1ste sessie€350/sessie
PRP 2de sessie€350/sessie
PRP laatste sessie (bij 3 sessies in totaal)€250/sessie
PRP voor de lippen€350/sessie
PRP huidverbetering€350/sessie
PRP tegen haaruitval€350/sessie
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over haaruitval mannen behandeling: haarfiller en prp

Is een PRP-behandeling pijnlijk?

Hoeveel kost een PRP-behandeling?

Hoe vaak moet ik een PRP-behandeling herhalen?

Hoelang duurt de nazorg van een PRP-behandeling?

Is een PRP-behandeling gevaarlijk?

Wat mag ik verwachten van een hair filler behandeling?

PRP of hair filler tegen haaruitval?

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hair filler?

Wat is het resultaat van een hair filler?

Hoe verloopt een hair filler protocol?

Aanvullende verzorging bij hair Fillers