Spring naar de inhoud

Filler voor de kin: meer definitie en balans

Ontdek de rising star onder de fillers: een filler voor de kin kan het uiterlijk van je gezicht transformeren door meer balans en definitie toe te voegen.

PRIJS

Vanaf € 350

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

8 – 12 maanden

Filler behandeling van de kin: de rising star van de esthetische ingrepen

We kennen allemaal de lip- en kaak filler. De rising star van de esthetische ingrepen is echter ongetwijfeld de filler in de kin of chin filler.  Sinds het begin van de coronacrisis begon deze filler behandeling aan een enorme opmars.

Dermatologen verklaren die opmars door de vele uren die we op sociale media gespendeerd hebben tijdens de quarantaineperiodes. Op platformen als Instagram en TikTok zien we hoe kleine ingrepen ervoor kunnen zorgen dat je er een pak jonger of frisser uitziet.

Daarenboven worden we ons door het vele videobellen meer bewust van ons uiterlijk. Dingen die je voorheen niet opmerkte, storen je nu mateloos: een terugtrekkende haarlijn, dunne lippen of een te brede of te smalle kin.

Fillers in de kin zijn de nieuwe contouring. Het is het perfecte middel om definitie te geven aan de onderste helft van het gelaat. Daarnaast helpt het ook balans creëren in het volledige gezicht.

Filler kin voor balans en proportie

Filler kin | Sarasin ClinicHet lijkt misschien niet zo, maar de kin is heel belangrijk voor je algemene look. De kin kan het totaalplaatje maken of kraken, want proportie en balans zijn dé twee factoren die je uiterlijk beïnvloeden.

Het perfecte plaatje krijg je door de perfecte verhoudingen na te streven. We kunnen het gezicht namelijk in drie delen verdelen: het bovenste deel, dat van het voorhoofd tot de zijkant van je ogen loopt;het middelste deel, van de zijkant van het oog tot de onderkant van de neus en het onderste deel, van de neus tot de kin.

Chin filler voor golden ratio face

Idealiter zouden deze drie delen even groot moeten zijn. Die gelijkheid draagt bij tot een golden ratio face, waarvan Bella Hadid zowat de ambassadeur is. Al is er meer nodig dan alleen een kincorrectie om een perfect resultaat te verkrijgen, het uiterlijk van de kin is wel een van de belangrijkste aspecten om ernaartoe te werken.

Naast de kin zijn ook de lippen, de neus en de ogen belangrijke features. Deze elementen bepalen hoe jouw uiterlijk door anderen gepercipieerd wordt. Belangrijk is ook dat al deze elementen samen passen, zodat ze een mooi geheel vormen.

Filler behandeling van de kin

Een kincorrectie is onmisbaar als je streeft naar een goed gebalanceerd uiterlijk. Daarom wordt de kin veelal niet als enige zone behandeld en worden ook de jukbeenderen en kaaklijn vaak meegenomen in de behandeling.

Filler chin: voor man en vrouw

 • De kin is zowel voor mannen als vrouwen een belangrijke feature. Hoewel het ideale plaatje er voor beide geslachten anders uitziet kunnen zowel mannen als vrouwen baat hebben bij een chin filler.
 • Bij mannen gebruiken we fillers om de mannelijke trekken van het gezicht te benadrukken. De voorkeur gaat daarbij naar een wijdere kin in combinatie met een sterke kaaklijn. Met een kincorrectie met fillers kunnen we een meer mannelijk uiterlijk creëren.
Sarasin Clinic fabrizio jawline cheekbones botox

Vrouwen daarentegen kiezen vaker voor een chin augmentation, waarbij de nadruk ligt op het beter definiëren van de kin. Door gebruik te maken van kin fillers kan de kin meer naar voren gebracht worden of kan volume aangebracht worden om de kin meer projectie te geven.

Sarasin Clinic liquid face filler
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij onze plastisch chirurg om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Veel voorkomende problemen met de kin

Teruggetrokken kin

 • Een veelvoorkomende klacht is bijvoorbeeld de teruggetrokken kin. De kin staat in zo’n gevallen naar achteren, waardoor hij niet mooi uitkomt in het gezicht. Zo’n teruggetrokken kin kan erfelijk bepaald zijn of ontstaan zijn door veroudering.

Te klein, te rond of te hoekig

 • Een ander probleem dat we geregeld zien is een te kleine of te korte kin. Daarbij kan je met behulp van fillers de kin vergroten of verlengen. Daarnaast horen we vaak van patiënten dat ze hun kin te rond of net te hoekig vinden.
 • Rondingen en hoeken kunnen met behulp van fillers aangebracht worden. Ook kunnen fillers bijdragen aan de symmetrie van de kin.

Heb jij last van een van bovenstaande problemen? Dan kan jij waarschijnlijk een kincorrectie gebruiken.

Chin filler tegen veroudering

Zowel mannen als vrouwen kunnen kin fillers inzetten in de strijd tegen veroudering. Een deel van ouder worden bestaat namelijk uit een afnemende botmassa (botresorptie), waardoor de huid meer en meer gaat hangen.

Een goede manier om die weggezakte huid of teruggetrokken kin aan te pakken is door een kincorrectie uit te voeren. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit een effectieve manier is om tekenen van veroudering aan te pakken.

Wat doen kin fillers?

 • Met kin fillers kan je een kincorrectie uitvoeren zonder een chirurgische ingreep te doen. Vroeger koos men vaak voor een kinimplantaat om de perfecte kin te creëren. Vandaag is dat echter niet meer nodig. Met fillers kan je je kin namelijk ook veranderen zonder operatie.
 • Bij een kin filler behandeling injecteren we kleine hoeveelheden filler op basis van hyaluronzuur. Die hyaluronzuur filler voegt volume toe aan de geïnjecteerde regio. Zo kan je een kleine kin vergroten, je kin naar voren brengen of de verhoudingen van het onderste deel van je gezicht aanpassen.

Verloop van de behandeling met filler

 • Voor de behandeling zal je een consultatie hebben met de arts om te overleggen wat jij verwacht van de behandeling en hoe de behandeling zal verlopen. Eens dat gebeurd is, kunnen we aan de kincorrectie beginnen. Als je dit wenst kan dit op hetzelfde moment gebeuren (mits uiteraard de dokter een positief advies geeft).
 • Een kincorrectie uitvoeren, hoe gaat dat nu precies? De behandeling is eigenlijk vrij eenvoudig. De injectables worden diep in de huid aangebracht. Waar precies  hangt veel af van je gezichtsvorm en van wat jouw wensen zijn.
 • Die injectie gebeurt met een dunne naald of canule waar de injectables in zitten. Eens de kin filler geïnjecteerd is zit de behandeling erop. Een kincorrectie neemt dus niet zo heel veel tijd in, reken op een half uurtje.
kinfiller behandeling

Combinatie met kaaklijn fillers

Een kincorrectie wordt vaak samen met een kaaklijn filler uitgevoerd. Omdat de kin en de kaaklijn beide deel uitmaken van het onderste deel van het gezicht moeten ze samen behandeld worden voor een mooi resultaat.

Door een kincorrectie en kaaklijn fillers te combineren komt het contour van de onderste gezichtshelft beter uit. Of jij naast een kincorrectie ook kaaklijn fillers nodig hebt om de kaken te corrigeren kan je overleggen met je arts. Veel hangt ook af van jouw persoonlijke wensen.

Kies voor een gespecialiseerde artsen voor het beste resultaat

Een correctie aan de kin iis vooral populair omdat het een effectief middel is om de verhoudingen van het gezicht in proportie te brengen. De kin corrigeren is dus een deel van een groter geheel. Als je het door jou gewenste resultaat wil bereiken, kies je natuurlijk beter voor ervaren artsen.

Inzicht

 • Zij hebben namelijk het nodige inzicht om de fillers zo te plaatsen dat jouw kin meer gedefinieerd wordt en dat het resultaat mooi aansluit bij de natuurlijke trekken van je gezicht. Als je je laat adviseren door een ervaren arts, krijg je gegarandeerd een natuurlijk resultaat.

Natuurlijk resultaat

 • Een goede estetische arts weet exact welke hoeveelheid filler hij moet injecteren voor een natuurlijk resultaat. Het aantal injecties die nodig zijn om de kincorrectie uit te voeren hangt af van persoon tot persoon. In de meeste gevallen is 1 spuit van 1ml vaak voldoende om een mooi, natuurlijk eindresultaat te bekomen.

Goed geïnformeerd

 • Zorg dat je goed geïnformeerd bent over de arts of de kliniek waarbij jij jouw kincorrectie wil laten uitvoeren. Ga na hoeveel ervaring de artsen hebben, lees reviews en bekijk voor- en na foto’s van kincorrectie behandelingen.

Bij Sarasin Clinic werken wij met artsen die de nodige knowhow en ervaring hebben om resultaten te creëren die aan jouw wensen voldoen. We hebben steeds oog op de verbetering van de contour van je gezicht. Indien nodig zullen wij ook een kaaklijn filler adviseren om de verhouding van het onderste deel van het gezicht in proportie te brengen.

De voordelen van een kin filler behandeling

Met kin fillers kan je dezelfde resultaten bereiken als met implantaten, zonder operatie. Een kincorrectie is daardoor voor meer mensen binnen handbereik. Injectables hebben dan ook bewezen een goed alternatief te zijn.

Behandeling en bijwerkingen van korte duur

De kincorrectie behandeling heeft weinig downtime. Dat wil zeggen dat de bijwerkingen van de fillers in de geïnjecteerde zones na de behandeling van korte duur zijn. Je kan wel tot twee dagen na de behandeling last hebben van kleine blauwe plekjes, zwelling en roodheid.

Daarna ben je van alle bijwerkingen af en kan je rustig verder met je dagelijkse bezigheden.. De dag van de behandeling zelf hoef je ook geen uren vrij te maken voor de kincorrectie behandeling. De volledige behandeling duurt namelijk een half uurtje..

Pijnloos

De behandeling voor een correctie van de kin is ook vrij pijnloos. In de fillers zit een verdovende stof verwerkt, waardoor je de behandeling amper voelt. Het kan hoogstens wat onaangenaam aanvoelen wanneer de correctie wordt uitgevoerd, vergelijk het met een prikje bij de tandarts..

Meteen zichtbaar

Een bijkomend voordeel is dat het natuurlijk resultaat van de kincorrectie behandeling meteen zichtbaar is. Eens de lichte zwelling verdwenen is kan je de veranderingen in het behandelde gebied bewonderen.

Voor- en nazorg filler kin

traangootfiller nazorg

Demo video fillers

Voor & Na foto’s filler kin

Prijs filler kin

Prijzen filler behandelingen
Lipfiller€280/spuit
Jukbeenfiller€280/spuit
Kaaklijnfiller€280/spuit
Kinfiller€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Neusfiller€400/behandeling
Traangootfiller€400/behandeling
Lip hydratation€280/spuit
Hyalase (correctie foutieve filler)€160/behandeling

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Boek een consultatie

Wil jij een correctie van jouw kin? Dan kan je een consultatie boeken bij een van onze artsen voor een behandeling. Wil je graag eerst wat extra informatie over de behandeling voor je een behandeling boekt? Dan kan je ook een consultatie boeken om vragen te stellen.

Bij Sarasin Clinic staan wij steeds open voor al jouw vragen over de behandeling. Aarzel dus zeker niet om contact op te nemen met ons medisch secretariaat,, zodat wij jou verder kunnen helpen.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen bij filler in de kin

Hoe kies je de juiste filler?

Wie mag een filler behandeling uitvoeren?

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met Fillers?

Verzorging na de injectie

De 3 C’s van nabehandelingszorg