Spring naar de inhoud

Is een filler in de kaaklijn iets voor jou?

‘Is een kaaklijn filler of jawline filler iets voor mij?’ Misschien heb je je het wel eens afgevraagd. In deze blog ontdek je waarvoor je fillers in de kaaklijn kan gebruiken en of het ook echt bij jou past. We geven je alle wetenschappelijke informatie over wat je kan bereiken als je filler injecteert in de kaaklijn. De filler voor de kaaklijn is een esthetische behandeling.

Eerlijk is eerlijk, we willen er allemaal uitzien als de beste versie van onszelf. Het werd eerder al wetenschappelijk bewezen: wie zich mooi voelt, is gelukkiger. Hoewel schoonheid niet te koop is kan je wel je natuurlijke, jeugdige features hernieuwen of bepaalde trekken extra benadrukken met fillers.

Of je nu een man bent die droomt van een stevige, mooi gedefinieerde en mannelijke kaaklijn als die van Brad Pitt, of een vrouw die haar verzwakte kaaklijn een nieuw leven wil inblazen: kaaklijn fillers kunnen jouw stoutste dromen verwezenlijken.

PRIJS

Vanaf € 350

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

8 – 12 maanden

Fillers in het kort

Voor zij die niets weten over fillers, no worries. Hier volgt een korte samenvatting van wat een behandeling met fillers inhoudt. Weet jij al perfect wat fillers zijn? Scroll dan gerust verder om te weten te komen of jij kaaklijn fillers kan gebruiken.

Een filler bestaat uit hyaluronzuur, wat een lichaamseigen stof is. Door die stof in de huid te injecteren creëer je extra volume. Het voordeel? Doordat hyaluronzuur van nature in het lichaam aanwezig is, is de stof niet schadelijk voor je lichaam.

4 redenen om kaaklijn fillers te gebruiken

Tegenwoordig is de kaaklijn een hot topic. Op TikTok gaan video’s van mensen met een goede kaaklijn viraal. Ook filmpjes waarin mensen advies geven over hoe je een goede kaaklijn kan creëren doen het goed.

Dat advies gaat van mondoefeningen tot gezichtsmassages met de alom bekende Gua Sha en ook kaaklijn filler behandelingen. Wat wij aanraden? Fillers in de kaaklijn. Zeker bij volumeverlies kunnen ze wonderen verrichten.

Hieronder geven we de mogelijkheden van deze fillers. Zo weet jij of je jouw flaws kan wegwerken met een kaaklijn filler behandeling.

1. Slappe kaaklijn verstrakken

Als we jong zijn is het gezicht vaak zo gebouwd dat de bovenkant breder is dan de onderkant. Dit wordt ook wel eens the triangle of youth genoemd. Het gezicht heeft dan veel volume in de kaken en mooi gedefinieerde jukbeenderen.

Die triangle of youth begint er over de jaren heen steeds meer uit te zien als een omgekeerde driehoek. Het breedste punt wordt dan het gebied onder de kaaklijn. De jukbeenderen zijn minder prominent en ook de kaken zijn niet meer zo volumineus. Kortom: de kaaklijn verslapt.

De beste manier om die verslapte kaaklijn te herstellen is een kaaklijn behandeling met fillers. Zoals je hierboven las is de hyaluronzuur filler namelijk in staat om volume aan te brengen in het gezicht.

Sarasin Clinic liquid facelift

Oorzaak van verslapte kaaklijn

Voor we beschrijven hoe je volumeverlies kan herstellen bekijken we eerst waarom de huid eigenlijk aan volume verliest. Dat heeft te maken met het verouderingsproces van de huid.

  • Iedereen die een bepaalde leeftijd voorbij is krijgt te maken met huidverslapping en botafbraak. Dat is bijna onvermijdelijk. Je hebt misschien zelf al gemerkt dat je huid steeds meer onderhevig is aan de zwaartekracht. Hoe komt dat?
  • Veel heeft te maken met de onderhuidse collageenproductie. Naarmate we ouder worden, produceren we steeds minder collageen. En laat collageen nu net verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit van de huid.
  • Eens je 25 jaar oud bent begint de productie van collageen stilaan af te nemen. Daarnaast zien we dat ook de onderhuidse vetkussentjes dunner worden en zich verplaatsen. Ze begeven zich steeds meer naar beneden, waardoor de mooie ronde vorm van het gezicht verloren gaat.
  • Botafbraak is ook een belangrijke factor wanneer het aankomt op een verslapte huid. Je botmassa neemt af, waardoor je huid en spieren minder oppervlak hebben om op te steunen.

Verouderen kan heel confronterend zijn, zeker als je je kaaklijn als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. Een behandeling van de kaaklijn met fillers kan jouw strakke kaaklijn gelukkig herstellen.

Strakkere kaaklijn in 1, 2, 3 met kaaklijn filler behandeling

De snelste weg naar een strakkere kaaklijn? Kaaklijn fillers! Als je te maken hebt met volumeverlies geven ze je in een mum van tijd terug een jongere look. De kers op te taart? Kaaklijn fillers kunnen op een heel natuurlijke manier geplaatst worden.

Bij zo’n kaaklijn behandeling met fillers injecteert men hyaluronzuur in bepaalde zones van het gezicht. Dat hyaluronzuur vervangt als het ware de verloren botmassa en dunner geworden vetkussentjes.

Het geeft de huid de structurele ondersteuning die ze nodig heeft om er opnieuw vol en volumineus uit te zien. Het leukste aan deze behandeling? Met een kaaklijn behandeling van slechts 20 minuten kan je de klok al enkele jaren terugdraaien!

2. Een mannelijke look

Esthetische ingrepen zijn niet alleen voor vrouwen. Ook mannen kunnen er baat bij hebben, zeker wanneer het aankomt op een behandeling van de kaaklijn. Een hoekige en scherpe kaaklijn wordt nu eenmaal vaak geassocieerd met mannelijkheid.

Vandaag zijn er steeds meer mannen die voor een filler behandeling kiezen. Fillers zijn aantrekkelijk, omdat ze een natuurlijk resultaat opleveren. Daarenboven is de hersteltijd na een filler behandeling heel kort.

Sarasin Clinic fabrizio jawline cheekbones botox

3. Asymmetrie wegwerken

Heb je last van een asymmetrische kaaklijn? Dan kunnen fillers jou helpen om gelijkmatige contouren te creëren zonder operatie. Wat er gedaan kan worden met fillers hangt natuurlijk ook af van de mate van asymmetrie.

Wanneer je bijvoorbeeld een scheve kaaklijn hebt door de manier waarop je botten gegroeid zijn, zal je iets grovere middelen nodig hebben. Maar voor een kleine asymmetrie is een kaakcorrectie met fillers zeker een goede oplossing om de contouren van de kaken gelijk te maken.

Symmetrie in het gezicht is esthetisch gezien heel belangrijk. Hoe symmetrischer je gezicht, hoe aantrekkelijker het gevonden wordt.

4. Geen strakke kaaklijn van nature

Los van alle voorgaande puntjes is het ook mogelijk dat je gewoon van nature geen goed gedefinieerde kaaklijn hebt. Wees gerust, je bent zeker niet de eerste of de laatste met dat probleem.

Veel mensen met een gelijkaardig probleem kiezen voor een kaaklijn behandeling met hyaluronzuur fillers. Daarbij wordt de kaaklijn strakker gemaakt zodat de contouren van je gezicht beter uitkomen. Deze behandeling levert een heel natuurlijk resultaat op.

Sarasin Clinic jonge vrouw hangende wangen hifu
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij Nurse Karen of één van onze artsen om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren. De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Filler kaaklijn: de beperkingen en alternatieven

Heb je het hele artikel gelezen, maar zie je geen oplossing staan voor jouw probleem? Dan is het mogelijk dat de aanpassing die je wil uitvoeren niet gedaan kan worden met fillers. Een strakke kaaklijn is jammer genoeg niet altijd te verkrijgen met enkel fillers.

Hieronder lijsten we enkele gevallen op waarbij fillers niet kunnen instaan voor een kaaklijn correctie. Maak je echter geen zorgen: gelukkig zijn er ook andere technieken die de lijnen van de kaak herstellen. Voor de exacte oplossing voor jouw specifiek probleem kan je beter overleggen met een behandeld arts.

Vet onder de kaaklijn

Een veel voorkomend probleem in de kaakregio is vet onder de kaaklijn. Dat is iets wat we met fillers niet kunnen aanpakken, aangezien zij volume aanbrengen. In dit geval is er namelijk geen extra volume nodig, maar wel een afname van vet.

Wat je bij vet onder de kaaklijn zeker kan doen zijn vet oplossende injecties, cool slimming of liposuctie. Bij zo’n ingreep wordt komaf gemaakt met overtollig vet. Het resultaat? Een strakke kaaklijn!

Te brede kaken

Soms hebben mensen ook ‘te brede’ kaken. Als dat het geval is, is het mogelijk dat jij vindt dat je kaaklijn te prominent aanwezig is. Hierbij kunnen fillers helaas niet helpen, omdat ze vooral volume toevoegen aan de huid.

Bij een te brede kaaklijn kan je spierverslappers, zoals Botox, inzetten. Botox zal de spier ontspannen, waardoor die minder vaak samentrekt. Op die manier zullen de kaakspieren tot rust komen en zal je kaaklijn minder prominent worden. Het resultaat is een strakkere kaaklijn en een afgeslankt gezicht.

Kaaklijn fillers zijn geen permanente fillers

Heel belangrijk om te weten voor je kiest voor fillers om een kaaklijn correctie uit te voeren: kaaklijn fillers zijn geen permanente fillers. Dat betekent dat ze na verloop van tijd door het lichaam zelf afgebroken worden.

Dat komt omdat we werken met hyaluronzuur fillers. Hierboven vertelden we je al dat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is. Daarom wordt die stof ook door het lichaam zelf afgebroken.

Hoe lang dat afbraakproces duurt is sterk afhankelijk van persoon tot persoon. Gemiddeld blijven fillers in de kaaklijn tussen de 8 en 12 maanden in het lichaam aanwezig. Gelukkig kan je injectable behandelingen met fillers op basis van hyaluronzuur vele keren herhalen.

Wat je moet weten voor een filler behandeling van de kaaklijn

Ontdekte jij na het lezen van deze blog dat fillers de oplossing zijn voor jouw kaaklijn? Dan zit je misschien nog met een aantal vragen.

Hieronder lees je het antwoord op die vragen, zodat je goed voorbereid naar je afspraak kunt vertrekken.

kaaklijnfiller behandeling

Wat kosten fillers kaaklijn?

Je vraagt je waarschijnlijk af hoeveel kaaklijn fillers kosten. De exacte prijs per behandeling is moeilijk te zeggen. Veel hangt af van het gewenste resultaat en de patiënt. Bij Sarasin hebben wij een heel persoonlijke aanpak, waardoor de behandeling van persoon tot persoon verschilt.

De prijs van een filler op basis van hyaluronzuur wordt berekend per spuit. Zo betaal je 350 euro voor een spuit van 1ml. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoeveel filler er dan precies nodig is voor de kaaklijn. Dat lees je hieronder!

Hoeveel filler?

Bij een procedure van de kaaklijn wordt er geen vaste hoeveelheid filler gebruikt. Zoals hierboven vermeld werd hangt de hoeveelheid af van verschillende factoren, zoals de anatomie en wensen van de patiënt. Wat wij wel kunnen doen is een gemiddelde meegeven.

Gemiddeld heb je tussen de 1 à 4 ml filler nodig voor het gebied van de kaaklijn. De hoeveelheid fillers die je injecteert beïnvloedt ook het resultaat. Voor een subtiele verandering zal je bijvoorbeeld minder filler nodig hebben dan voor een iets minder subtiel resultaat.

 

Fillers video

Voor- en nazorg filler kaaklijn

traangootfiller nazorg

Voor & Na foto’s filler kaaklijn

Filler kaaklijn prijs

Prijzen filler behandelingen
Lip filler€280/spuit
Jukbeen filler€280/spuit
Kaaklijn filler€280/spuit
Kin filler€280/spuit
Neuslippenplooi - Nasolabiale plooi filler€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Neus filler€400/behandeling
Traangoot filler€400/behandeling
Lip hydratation€280/spuit
Rokerslijntjes€400/behandeling
Hyalase (correctie foutieve filler)€200/behandeling

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Boek een consultatie

Wil jij een correctie van jouw kin? Dan kan je een consultatie boeken bij een van onze artsen voor een behandeling. Wil je graag eerst wat extra informatie over de behandeling voor je een behandeling boekt? Dan kan je ook een consultatie boeken om vragen te stellen.

Bij Sarasin Clinic staan wij steeds open voor al jouw vragen over de behandeling. Aarzel dus zeker niet om contact op te nemen met ons medisch secretariaat,, zodat wij jou verder kunnen helpen.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen bij filler in de kaaklijn

Hoe kies je de juiste filler?

Wie mag een filler behandeling uitvoeren?

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met Fillers?

Verzorging na de injectie

De 3 C’s van nabehandelingszorg