Spring naar de inhoud

Borstlift of Mastopexie

Enerzijds door het effect van de zwaartekracht, en anderzijds door het verouderen van de weefselstructuren, kan de borst, die normaal een stevige vorm heeft, met een tepel hoog op het borstweefsel, gaan uitzakken. Om de borst haar stevigheid terug te geven en de tepel terug in de juiste positie te brengen is een borstlift aangewezen.

PRIJS

Vanaf € 4800

BEHANDELTIJD

1 dag

EFFECT

permanent

Bij een borstlift of mastopexie wordt het bestaande borstweefsel geremodelleerd in de gewenste vorm en grootte. Dit gaat soms gepaard met verwijderen van teveel aan borstweefsel (borstverkleining) of net toevoegen van verloren gegane volume (borstvergroting). Bij deze laatste techniek (borstlift met gelijktijdige vergroting) wordt een siliconen prothese of eigen vetweefsel geplaatst en het huidoverschot verwijderd.

sarasin-clinic-borstlift

Zoals op de afbeelding te zien is, moet bij een borstlift bijna steeds de tepel naar boven verplaatst worden. Gezien de tepel omhoog zal verplaatst worden is er steeds een litteken rondom het tepelhof.

Uw tepelhof kan hierbij wat kleiner gemaakt worden zoals vaak gewenst. Het is mogelijk dit litteken achterna mooi in te kleuren met Dermatopigmentatie, waarbij ook het tepelhof zelf een mooie lichtbruine/roze tint kan krijgen.

Bij jonge mensen met een goede huidkwaliteit, en als de doorzakking niet te ernstig is, kan dit voldoende zijn. Langs deze weg kan dan ook extra volume met eigen vetweefsel of een implantaat ingebracht worden.

sarasin clinic borstlift banner

Technieken bij een borstlift of mastopexie

Bij een borstlift wordt de overtollige huid van de borst verwijderd. Dit betekent dat de borst iets kleiner wordt. Daarom wordt de borstlift bij kleinere borsten vaak gecombineerd met het plaatsen van een klein implantaat of  lipofilling om ook een vergrotend effect te krijgen.

Wanneer de huid is verwijderd, worden de tepels en het borstweefsel hoger geplaatst. Rond beide tepels zal een cirkelvormig litteken ontstaan. In vele gevallen kan een “verslapte” borst ook gecorrigeerd worden door alleen een borstvergroting met prothesen of eigen vet.

Wat houdt een borstlift met prothese in?

Overweegt u een borstlift met prothese?  Een borstlift is een van de meest uitgevoerde borstoperaties. Deze ingreep wordt altijd uitgevoerd onder volledige narcose.

Wenst meer info over een borstvergroting? Klik hier.

Een borstlift zal uw borst sowieso wat meer volume geven omdat men eigenlijk de “uitgezakte weefsels” terug hoger gaat plaatsen en vasthechten. Na extreme vermagering, langdurige borstvoeding of gewoon laxiteit van de huid, kiezen veel vrouwen voor een borstlift met prothese of eigen vet. Omdat je niet altijd genoeg volume kan geven door enkel de borst te liften.

Litteken na borstlift

U zal een litteken rond het tepelhof hebben. Afhankelijk van de techniek zal er bij ernstiger gevallen een verticaal litteken van het tepelhof naar de borstplooi gaan.

In heel ernstige gevallen is het soms noodzakelijk dat de chirurg ook een horizontaal litteken moet maken in de borstplooi (anker).

Dit wordt zoveel mogelijk vermeden. Het is nuttiger om in het begin een klein huidoverschot onderaan te aanvaarden dat kans heeft weg te trekken, dan onmiddellijk een litteken te maken dat er zeker blijft. Er wordt natuurlijk in elk geval voor gezorgd dat deze kunnen verborgen worden in BH of bikini, en dat er optimale nazorg is zodat ze zo onzichtbaar mogelijk zijn.

Nazorg bij borstlift of mastopexie

Tijdens een borstlift is het niet altijd mogelijk om de borsten precies symmetrisch te maken. Symmetrie is afhankelijk van de positie en vorm van de natuurlijke borsten. Ook kunnen de vorm en gevoeligheid van de tepels na de operatie anders zijn dan u had verwacht. Het is goed om je te realiseren dat, door de sterke spanning die er na de operatie in de weefsels ontstaat, het uiteindelijke model er anders uit zal zien dan vlak na de correctie. Het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar na minimaal twee maanden. De borsten worden dan soepeler en gaan ietsjes uitzakken. Het gevoel in de tepels zal na drie tot zes maanden terugkomen.

Postoperatieve beha’s

Na de operatie dient u een goed ondersteunende beha zonder beugels te dragen. Onze beha’s zijn van goede kwaliteit en in meerdere modellen verkrijgbaar. Er zijn beha’s met verstevigde zij-cups, een haaksluiting aan de voor- of achterzijde, met verstelbare bandjes of vaste brede bandjes.

Uw post-operatieve BH wordt voor u voorzien direct na de operatie, bij het wakker worden zal u deze reeds aanhebben.

Hoe behandel je de wonde?

Instructies voor na de borstvergroting en borstlift

De dag na de operatie mag u douchen. Let er wel op dat de wond droog blijft. De pleister is waterbestendig en kan worden drooggedept. Laat de micropore pleister twee weken zitten – deze pleister is bevestigd op het hechtdraad. De hechting lost vanzelf op en mag niet verwijderd worden.

Twee weken na uw borstliftoperatie vindt de eerste nacontrole plaats en worden eventuele knoopjes afgeknipt. Draag een goed ondersteunende, postoperatieve bh zonder beugels. De beha moet niet te strak zitten, maar wel goed aansluiten. Draag de beha altijd – dag en nacht – gedurende zes weken na de operatie.

Waar u verder aan moet denken:

De eerste twee weken: niet uw armen omhoogheffen, niet sporten

De eerste zes weken: voldoende rust nemen en geen fysiek inspannende handelingen – zoals in het huishouden, denk aan: stofzuigen, koken of zwaar tillen. Ook niet zwemmen of naar de sauna.

Professionele aanpak van een ziekenhuis met de service van privékliniek tijdens je borstlift of mastopexie

Al onze artsen zijn gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied. Onze Clinic beschikt over 2 operatiekamers, recovery afdeling, faciliteit voor overnachting, 8 kamers met badkamer.

Video’s van een borstlift of mastopexie

Voor & Na foto’s borstlift

Prijs van een borstlift of mastopexie

Prijzen ingrepen borst (vrouwen)
Borstvergroting met prothesenVanaf €3950
Borstvergroting met eigen vetVanaf €3500
BorstverkleiningVanaf €4800
Borstlift zonder prothesenVanaf €4800
Borstlift met prothesenVanaf €5250
drmaarten-cirkel-2022

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen borstlift of mastopexie

Krijg ik een litteken na een borstlift?

Welke techniek gebruikt Sarasin Clinic voor een borstlift?

Wat houdt een borstlift met prothese in?

Risico’s en eventuele complicaties bij een borstlift.

Nazorg na een borstlift operatie

Hoeveel kost een borstlift?