Spring naar de inhoud

Hydrateer je lady bits: tips en tricks bij een droge vagina

Welkom bij een van de meest oncomfortabele gespreksonderwerpen aller tijden: vaginale klachten, meer specifiek vaginale droogheid. Veel vrouwen praten er niet graag over, maar nochtans krijgt iedereen – vroeg of laat – wel eens te maken met een droge vagina doordat de vaginale flora verstoord is. Dan is het maar beter dat je weet hoe je dit probleem kan oplossen zodat je terug een natuurlijke smering krijgt.

In dit artikel geeft Sarasin Clinic je alle tips en trucs om je intieme zone te verzorgen zodat je terug je natuurlijke zuurtegraad bereikt. 

Heb je alles al geprobeerd, maar lijkt niets te werken? Dan zijn er misschien indirecte factoren die jouw vaginale droogte veroorzaken. Maak gerust een afspraak met een van onze dokters om je probleem te bespreken!

PRIJS

vanaf € 500

BEHANDELTIJD

10-20 minuten

EFFECT

12-18 maand

Vaginale droogheid veroorzaakt meer dan enkel droogte

Vaginale droogte is ongemakkelijk, erg vervelend en het kan zelfs de meest banale activiteiten zoals wandelen en fietsen een beproeving maken. Naast vaginale droogheid zul je hoogstwaarschijnlijk ook last hebben van:

Lees verder onder de foto

vrouw vaginale droogte vagina fillers

Van de droge woestijn naar de zee: vaginale droogte aanpakken

Als je last hebt van vaginale droogheid – ook wel vaginale atrofie genoemd – wil je hier hoogstwaarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf. Hieronder geven we je al onze tips en trucs om de natuurlijke bevochtiging van je vagina terug optimaal te krijgen.

Hydrateer jezelf voor een gehydrateerde punani

glas water

Als je lichaam niet genoeg vocht binnenkrijgt, zal het zichzelf en de belangrijke organen prioriteren. Zo zal er minder vocht beschikbaar zijn voor andere delen van het lichaam, waaronder ook je punani. Hou dus die drinkbus in het zicht en zorg dat je minstens 1,5 liter water per dag drinkt!

Lubricatie voor meer sensatie

  • De meest voor de hand liggende oplossing voor een droge vagina: gebruik glijmiddel. Er zijn verschillende opties te koop gaande van natuurlijk glijmiddel op waterbasis tot siliconenbasis.
  • Glijmiddel is een eenvoudige oplossing voor vaginale droogheid tijdens het vrijen, maar je kunt natuurlijk niet hele dagen rondlopen met een tube glijmiddel op zak. Daarom is het nog steeds belangrijk om op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak!
Sarasin Clinic tekening tube

Vul je vulva

  • Naast glijmiddel bestaan er nog verschillende andere hulpmiddelen om je vaginale droogheid aan te pakken! Zo kan bijvoorbeeld DESIRIAL® van Sarasin Clinic een oplossing voor jou bieden.
  • Dit is een vloeibare gel die wordt gebruikt om de droogte van het vaginale slijmvlies te beperken en de vaginale droogheid te beëindigen. DESIRIAL® wordt door een esthetische specialist geïnjecteerd in de vaginale wand. Maar hier zal je slechts weinig van voelen aangezien, aangezien we je eerst een klein prikje met lokale verdoving geven. En het is het allemaal waard, want na enkele dagen zal je al een verschil merken!
sarasin clinic spuit syringe icon

Klaar met je droge foef? Ga voor vaginale fillers en dan ben je voor ongeveer 18 maanden verlost van je vaginale droogheid! Maak een afspraak met Sarasin Clinic en dan helpen wij je met een grote glimlach verder.

Desirial vagina filler

Vergeet dress to impress, kies katoen voor succes

Synthetische onderbroeken zijn een echte mood killer voor je vagina en veroorzaken vaginale droogheid. Ze zijn te strak en zorgen ervoor dat je vagina niet kan ademen, wat zal leiden tot een verminderde productie van vocht

Bovendien kan je vagina geïrriteerd raken door een verkeerde intieme hygiëne. Was je ondergoed met ongeparfumeerd wasmiddel, gebruik geen gewone zeep – en zeker geen agressieve zepen en was je vagina enkel met lauw water.

Probeer losse, ademende kleding te dragen en kies voor ondergoed gemaakt van katoen. Misschien niet de meest sexy optie, maar je vagina zal je dankbaar zijn! 

underwear ondergoed

Accepteer je lichaam en geef het een helpende hand!

  • Als vrouw krijgen we gedurende heel ons leven te maken met hormonale veranderingen, bijvoorbeeld rond de menstruatie, tijdens de zwangerschap of bij de overgang.
  • Veel vrouwen hebben tijdens of na hun menopauze last van vaginale droogheid. Dit komt doordat tijdens de overgang de aanmaak van vrouwelijke hormonen (zoals oestrogenen en progesteron). 
  • Een (tijdelijk) verminderde oestrogeenproductie zal ervoor zorgen dat het slijmvlies aan de binnenkant van de vagina dunner wordt, wat dan weer vaginale droogheid veroorzaakt. Hierbij kunnen vaginale fillers je lichaam een handje helpen. Ze maken de vaginawand terug voller en zo zal je ook meer vocht krijgen.

Maak een afspraak bij Sarasin Clinic om alle mogelijkheden te bespreken met een cosmetische arts. Bye Bye droge vagina!

Bye bye droge vagina & branderig gevoel, hallo Sarasin Clinic!

Bij Sarasin Clinic hanteren we de hoogste standaarden inzake hygiëne en privacy. Bovendien zijn al onze esthetische artsen gespecialiseerd in hun vak. Zo zal je behandeling op de best mogelijke manier uitgevoerd worden.

Heb je nood aan meer informatie of professioneel advies? Maak een afspraak bij Sarasin Clinic en we helpen je verder van a tot z!

Verloop vagina filler behandeling

vagina filler verloop behandeling stap voor stap

Vagina Filler prijzen

Prijzen Vaginal Health
Vagina Hydratatie tegen vaginale droogte en pijn (bv bij menopauze klachten)€500
Vagina Filler voor het voller maken van de buitenste schaamlippen€800
Vagina Filler + Hydratatie combinatie: voller maken van de buitenste schaamlippen + hydratatie€1300
HIFU Vagina€500

Vagina filler nazorg:

  • Gedurende 5 dagen geen seksuele betrekkingen, niet fietsen, geen bad, geen sauna
  • Na 1 maand komt u op controle
  • Het kan gebeuren dat u na 3 maand nog 1 x een filler nodig hebt bij vaginale droogte (wanneer het resultaat voor u nog niet voldoende is)
  • Resultaten van onze vagina fillers voor de buitenste schaamlip vergroting houden gemiddeld 2 jaar aan
  • Resultaat van hydratatie en/of  vernauwing houden gemiddeld 18 maand aan, mogelijks heeft u na uw eerste sessie na 3 maand nog een 2 nodig afhankelijk van de ernst van droogte of noodzaak van vernauwing
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie bij onze Clinic voor advies op maat.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie bij onze Clinic voor advies op maat.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Veelgestelde vragen over droge vagina (vagina fillers)

Hoe wordt een behandeling met vagina fillers uitgevoerd?

Hoeveel ml is er nodig bij een vagina filler behandeling?

Wanneer zie je resultaat van de vagina filler?

Wat zijn de bijwerkingen van een vagina filler?

Vagina fillers zijn niet geschikt voor