Spring naar de inhoud

REYU: Urineverlies natuurlijk & effectief behandelen

Lekker sporten, een flinke lachbui of de zware boodschappen tillen; hoe fijn is het als je niet continu rekening hoeft te houden met de mogelijkheid op een ongelukje? Urineverlies is enorm vervelend en kan een sterke grip hebben op je dagelijkse leven. Veel vrouwen hebben last van incontinentie, met verschillende oorzaken en variërend in leeftijd. Gelukkig kun je met REYU weer grip krijgen op je blaas. Het is een natuurlijke en veilige behandeling die je bekkenbodem versterkt en urineverlies succesvol verhelpt.

PRIJS

€ 350 / sessie

BEHANDELTIJD

45 minuten

EFFECT

1 jaar

Wat is REYU?

REYU is een effectieve behandeling tegen stress- en aandrangincontinentie. Door middel van lichte elektrische stroompjes worden je bekkenbodemspieren versterkt. Dit is belangrijk omdat deze spieren je blaas ondersteunen. Door zwangerschap, de overgang of bijvoorbeeld door het ouder worden verliezen je bekkenbodemspieren hun kracht en dit kan ervoor zorgen dat bij een plotselinge beweging je wat urine verliest. Ook kun je het gevoel hebben dat je vaker moet plassen, zelfs als je net bent geweest.

REYU werkt met Closed Loop Electro Modulation; dit betekent dat er door middel van elektroden lichte stroompjes naar je spieren worden gestuurd. Deze stroompjes versterken de spieren diep van binnen zonder dat je zelf aan de slag hoeft met trainingsoefeningen. Er komen geen medicijnen of operaties aan te pas, REYU helpt je lichaam om zelf de kracht terug te vinden. Het is een zachte, natuurlijke en bovenal wetenschappelijk bewezen (*) methode die je helpt om stress- en aandrangincontinentie te stoppen.

Video over Reyu Urineverlies

De voordelen van REYU bij urineverlies

  • De behandeling is niet-invasief.
  • De procedure is snel en comfortabel.
  • Je hoeft geen rekening te houden met een hersteltijd.
  • Je hebt geen last van downtime.
  • Het is een veilige procedure.
  • De resultaten zijn duurzaam.

Voor wie is REYU geschikt?

De REYU-behandeling is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die te maken hebben met verschillende vormen van urineverlies en op zoek zijn naar een natuurlijke, niet-invasieve oplossing. REYU is geschikt als je last hebt van:

  • Stress-incontinentie: Urineverlies bij plotselinge bewegingen zoals hoesten, niezen of sporten.
  • Aandrang-incontinentie: Het voelen van een plotselinge, sterke drang om te plassen, zelfs wanneer je net bent geweest.

REYU procedures worden niet aangeboden aan patiënten met pacemakers, epileptische patiënten, zwangere vrouwen en kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan.

Heb je last van een neurologische aandoening zoals zenuwschade? Of heb je een actieve infectie of ontsteking? Dan is REYU minder geschikt en raden we de behandeling af. Ook is REYU minder geschikt als je zwanger bent. We raden je dan aan om na de bevalling een gratis consultatie in te plannen met onze specialist, zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Hoe ziet een behandelprocedure eruit?

Reyu Urineverlies behandeling stap voor stap

  1. Consultatie Gynaecoloog
  2. Neem plaats in de behandelzetel, je mag je slipje (liefst een tanga model, geen boxershort) aanhouden
  3. Drink elektrolyten (wij bieden deze aan, dit zorgt voor een betere geleiding van de microcurrent)
  4. Er wordt een elektrode net boven je staartbeen geplaatst, die ervoor zorgt dat de stroompjes gericht worden op de bekkenbodemspieren. De stroompjes voelen als een zachte tinteling of lichte spiersamentrekkingen, ze zijn niet pijnlijk.
  5. Start REYU behandeling (met een zacht siliconen tipje wordt over de huid gegaan in trage ontspannende beweging) af en toe voel je spiercontractie. Deze behandeling wordt als comfortabel ervaren.

Gemiddeld raden we 4 tot 6 sessies aan. Hoeveel sessies nodig zijn, wordt van tevoren in je persoonlijke behandelplan vastgelegd, dit is afhankelijk van de ernst van het urineverlies.

Consultatie met de gynaecoloog

Indien de gynaecoloog jou geschikt acht voor een Reyu-behandeling, wordt er tijdens je consultatie een behandelplan opgesteld. Je klachten, symptomen en medische achtergrond worden doorgenomen, zodat de oorzaak en ernst van het urineverlies goed kan worden vastgesteld. Dit gesprek is ook het ideale moment om vragen te stellen die je mogelijk hebt.

Nazorg

Na de behandeling kun je direct verder met je dag. Je hoeft geen rekening te houden met een hersteltijd en je hoeft ook geen speciale voorzorgsmaatregelen te treffen. Wel adviseren we je om op de dag van je behandeling zware inspanning te vermijden.

Resultaten

De meeste vrouwen zien de eerste verbeteringen na ongeveer 3 tot 4 weken. Je bekkenbodemspieren worden sterker, waardoor je steeds meer controle krijgt over je blaas. Je kan volgende resultaten verwachten:

  • Verbeterde blaascontrole.
  • Vermindering van plotselinge aandrang.
  • Sterkere bekkenbodemspieren.
  • Meer vrijheid en zelfvertrouwen.

Geen urineverlies meer met REYU

Hoe fijn is het om geen rekening meer te hoeven houden met ongewenst urineverlies? Lekker sporten, flink lachen met familie en vrienden, zonder zorgen genieten van de momenten die er echt toe doen. Met REYU wordt je bekkenbodem sterker en krijg je de controle terug over je blaas. Boek daarom nu jouw afspraak voor REYU met de gynaecoloog, heel eenvoudig via onze online agenda.

Prijs Reyu Urineverlies

Prijs REYU urineverlies
Reyu Urineverlies€ 350/sessie

Bron:

  • Herderschee R, Hay-Smith EJ, Herbison GP, Roovers JP, Heineman MJ. Feedback or biofeedback to augment pelvic floor muscle training for urinary incontinence in women. Cochrane Database Syst Rev. 2011 Jul 6;(7):CD009252. doi: 10.1002/14651858.CD009252. PMID: 21735442.
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Reyu Urineverlies: veelgestelde vragen

Waarom krijg je last van urineverlies?

Kan je plotseling incontinent worden?

Vanaf welke leeftijd begint incontinentie?

Welke vormen van incontinentie bestaan er?

Wat is het beste middel tegen incontinentie?

Wat mag je niet drinken bij incontinentie?

Heb ik onderhoudsbehandelingen nodig?

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Ben ik een geschikte kandidaat voor deze behandeling?