Spring naar de inhoud

HIFU-behandeling van het gezicht als alternatief voor chirurgische facelift

Een HIFU-behandeling voor het gezicht of HIFU-facelift kan zowel ingezet worden voor anti-aging tegen huidveroudering als voor huidverstrakking. Bij Sarasin Clinic in Sint-Martens-Latem bieden we hoogwaardige HIFU-behandelingen voor het gezicht aan.

Kom hier alles te weten over wat HIFU is, hoe het werkt en waarvoor je een HIFU-behandeling kan gebruiken in de zone van het gezicht. We lichten ook toe waarom onze esthetische kliniek de juiste keuze is voor jouw HIFU-behandeling

PRIJS

Vanaf € 150

BEHANDELTIJD

45 minuten

EFFECT

2 tot 3 jaar

HIFU of high-intensity focused ultrasound 

HIFU staat voor High-Intensity Focused Ultrasound. De behandeling is gericht op het verstrakken en verstevigen van de huid zonder chirurgische ingreep en wordt zowel ingezet voor de huid van het gezicht als die van het lichaam.

De energie van de geluidsgolven dringt door tot diep in de huidweefsels. De akoestische energie van de geluidsgolven zal ervoor zorgen dat de temperatuur in die diepe dermale laag gedurende een korte periode stijgt, waardoor celvernieuwing en collageenproductie gestimuleerd worden.

Wetenschappelijk bewezen methode

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat HIFU-behandelingen een effectieve, non-invasieve en veilige manier zijn om rimpels in het gezicht te behandelen. Vooral voor de kaaklijn, kaken en het gebied daarrond is de behandeling uitermate effectief.

Kortom: je bent er bij HIFU zeker van dat de behandeling werkt en deze niet chirurgische methode dus effectief de collageen aanmaak stimuleert terwijl het huidoppervlak onbeschadigd blijft.

HIFU-behandeling: verstrakken en verstevigen van de huid zonder chirurgische ingreep

Heb jij te maken met een verslapte huid door veroudering, vetophoping en cellulitus, huidverslapping na een zwangerschap of gewichtsverlies…? Dat kan een hoop onzekerheden met zich mee brengen.

Bij Sarasin Clinic gaan we graag samen met jou op pad om die onzekerheden aan te pakken, zodat jij je opnieuw goed voelt in je eigen lichaam. Met onze HIFU-behandeling krijg je een strakkere huid zonder veel downtime na de behandeling.

Een HIFU-behandeling is door zijn collageen stimulerende werking geschikt om tekenen van ouder wordende huid aan te pakken zoals rimpels en een verslapte huid. 

HIFU- behandeling gezicht: de zones

High-intensity focused ultrasound voor het gezicht is hét alternatief voor een chirurgische facelift. De behandeling is in staat om collageenverlies aan te pakken door de stimulatie van de aanmaak van nieuw collageen.

Bij Sarasin Clinic in Gent voeren we volgende HIFU-behandelingen van het gezicht uit:

  • Volledig gelaat
  • Volledige nek
  • Lower face
  • Upper face
  • Zone van de wenkbrauwen
  • Zone van de mond
  • Decolleté 

Een HIFU-behandeling van die zones zorgt voor een verstrakking van de huid, waardoor je minder fijne lijntjes hebt en het gelaat er dus stevig uitziet. Op die manier kan je zichtbare huidveroudering verminderen. 

Sarasin Clinic als expert in HIFU-behandelingen van het gezicht

Als je kiest voor een behandeling van het gezicht met high-intensity focused ultrasound, kan je er beter zeker van zijn dat je kiest voor een HIFU-behandeling door een expert. Bij Sarasin Clinic wordt je steevast behandeld door een expert met meerdere jaren ervaring.

Gevaar van gebrek aan expertise

Een HIFU-behandeling laten uitvoeren door iemand met gebrek aan expertise kan schadelijke gevolgen hebben.

HIFU vereist namelijk precisie: je mag het niet te oppervlakkig doen want dan beschadig je de bovenste huidlaag, maar je mag ook niet te diep gaan want dan vernietig je de vetlagen en dus het volume van de huid.

Sarasin Clinic zet in op kwaliteit en expertise

Zoals je hiervoor al kon lezen, word je bij Sarasin Clinic altijd behandeld door een medisch-esthetisch geschoold expert met enkele jaren ervaring. Daarenboven volgen onze experte geregeld bijscholingen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Niet alleen onze experten zijn van hoog niveau, ook onze apparatuur is van de meest hoogstaande kwaliteit. Ook hygiëne dragen wij erg hoog in het vaandel waardoor wij tegemoetkomen aan de allerhoogste normen inzake hygiëne.

Voor-en nafoto’s HIFU-behandeling Sarasin Clinic Gent

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, daarom tonen wij jou graag de resultaten die we behaalden bij onze patiënten. Heb je nog wat extra overtuiging nodig? Lees dan zeker de vele positieve reviews die onze klanten achterlieten.

Resultaten HIFU-behandeling face

Resultaten HIFU-behandeling hals en kaaklijn

Belangrijk om te weten voor je voor een HIFU-behandeling ondergaat

Een HIFU-facelift is effectief en non-invasief, waardoor ze terecht heel populair zijn. Omdat wij bij Sarasin Clinic jouw veiligheid en uiteindelijk ook algemene tevredenheid heel belangrijk vinden maken we toch graag enkele sidenotes. We like to keep it real

Is de HIFU-behandeling pijnlijk?

Is HIFU pijnlijk? Een HIFU-behandeling wordt door de meeste patiënten niet als pijnlijk ervaren, maar kan wat oncomfortabel aanvoelen. Na de behandeling heeft een heel klein percentage nog last van ongemak in de vorm van tintelingen in de behandelde zones. Uit een studie bleek dat 25% van de patiënten na de behandeling pijn ervaart, maar die verdween vanzelf na maximum 4 weken.

Daarenboven is een HIFU-behandeling erg veilig, zeker als die door onze experten met uiterste precisie op de juiste diepte wordt uitgevoerd. Je kan na de behandeling van een optimaal resultaat genieten en de behandeling ondergaan met een gerust hart, want de methode is volkomen veilig.

Nauwelijks bijwerkingen na een HIFU-behandeling

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de bijwerkingen van een HIFU-behandelingen miniem zijn. Slechts in enkele gevallen is er sprake van nadelige bijwerkingen, en als ze voorkomen zijn ze vaak heel mild en van korte duur.

Dat bijwerkingen vaak nihil zijn, merken wij ook bij Sarasin Clinic. In het ergste geval treedt er een lichte zwelling en roodheid van de behandelde huid op. We merken echter wel dat die zwelling erg snel verdwijnt. We geven na de behandeling ook tips mee voor nazorg, zodat je de behandelde zone optimaal kan verzorgen.

Na de behandeling vragen we je ook om gedurende een bepaalde periode een collageencrème aan te brengen. Die kan je natuurlijk bij ons verkrijgen na je behandeling! Verder hoef je je geen zorgen te maken over de hersteltijd na de behandeling, na de behandeling kan je je dagelijkse bezigheden gewoon hervatten.

Welk resultaat mag je verwachten van een HIFU-behandeling voor het gezicht?

Onmiddellijk na de behandeling zal je al een verbetering zien in de huid. Na de behandeling zal de productie van collageen in gang gezet worden, waardoor rimpels geleidelijk aan minder zullen voorkomen op het gelaat.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat drie maanden na de behandeling al een significant resultaat zichtbaar is. Voor het uiteindelijke resultaat van de behandeling moet je ongeveer zes maanden wachten. Dat wil zeggen dat je na zes maanden het liftend effect van de behandeling optimaal kan zien.

Het resultaat van de behandeling hangt ook af van persoon tot persoon, omdat het gebaseerd is op de functionering van jouw huid en hoe snel de cellen zich herstellen. Last but not least: HIFU is heel effectief, maar het is – net als alle andere huidbehandelingen – geen wondermiddel

Als je bijvoorbeeld heel veel verslapte huid hebt nadat je gewicht verloren hebt kan je met HIFU hoogstwaarschijnlijk niet het gewenste resultaat bekomen en zal je operatief te werk moeten gaan. Om te weten of een HIFU-behandeling iets voor jou is, neem je best contact op met onze experte.

Boek een afspraak bij Sarasin Clinic voor een HIFU-behandeling van het gezicht

Ben je na het lezen van deze blog helemaal overtuigd van de HIFU-behandeling voor het gezicht? Boek dan nu je afspraak om jouw huid te verstrakken en verstevigen op een natuurlijke manier, met een minimum aan hersteltijd!

Heb je nog vragen over de behandeling? Neem dan gerust contact met ons op. Hopelijk tot gauw!

HIFU-behandeling gezicht video

Voor & na foto’s van HIFU-behandeling gezicht

Prijzen HIFU-behandeling gezicht

Prijzen HIFU behandelingen
HIFU eyes€150/sessie
HIFU full face€600/sessie
HIFU voorhoofd€150/sessie
HIFU midface + kaaklijn€350/sessie
HIFU kaaklijn + hals€350/sessie
HIFU decolleté€300/sessie
HIFU buik€300/sessie
HIFU love handles (= 1 zone)€300/sessie
HIFU buitenkant dijen€300/sessie
HIFU binnen- en buitenkant dijen€600/sessie
HIFU knieën (= 1 zone)€300/sessie
HIFU zitvlak + bilplooi€400/sessie
HIFU bovenarmen (= 1 zone)€400/sessie
Supplementen voor HIFU:
Collageen Insentials€69,50
Collageen Bikini Body€40
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over HIFU-behandeling gezicht

Voor wie is een HIFU-behandeling geschikt?

Vanaf wanneer is het resultaat van een HIFU-behandeling zichtbaar?

Waarom ervaren sommige mensen een beter resultaat dan anderen?

Hoe zorg je zelf voor een optimaal resultaat van je HIFU-behandeling?

Wat is de aanbevolen frequentie voor een HIFU-behandeling?

Welke bijwerkingen heeft een HIFU-behandeling?

Wat houdt de nabehandeling van een HIFU-treatment in?