Aller au contenu

HIEMT

Lift les muscles de votre visage et assure une apparence fraîche et plus ferme

We gaan allemaal naar de gym of we doen pilates alsof ons leven ervan afhangt, MAAR wat met onze gelaatsspieren? Ook deze hebben hun portie training nodig om gelift en strak te blijven. Faceyoga kennen we al, maar als je geen zin hebt om elke dag gekke bekken te trekken, ontdek dan onze HIEMT behandeling.

PRIX

€ 850 / 4 sessies

TEMPS DE TRAITEMENT

20 min.

RÉSULTAT

Après 2 à 3 mois

In het onophoudelijke streven naar schoonheid en jeugdigheid hebben esthetische innovaties de mogelijkheden steeds opnieuw gedefinieerd en het ooit abstracte concept van ‘elegant ouder worden’ steeds concreter gemaakt. In het hart van deze doorbraken introduceert Sarasin Clinic met trots haar geavanceerde HIEMT behandeling, een toonbeeld van de fusie tussen kunst, wetenschap en technologie.

Wat is HIEMT?

HIEMT (High-Intensity Electromagnetic Technology) combineert warmte-energie en elektrostimulatie om de gezichtscontouren opnieuw te definiëren en de jeugdige gloed te herstellen die door de tijd kan zijn vervaagd.

Onze HIEMT machine haalt zijn kracht uit deze twee technologieën en richt zich op unieke wijze op zowel de huid als de onderliggende spieren, waardoor een gedetailleerd esthetisch verhaal ontstaat dat elk aspect van gezichtsverjonging aanspreekt. 

Ce traitement avancé mais non invasif est la réponse ultime aux défis complexes du vieillissement du visage.

Van het bestrijden van rimpels, fijne lijntjes en huidverslapping tot het verbeteren van de spiertonus en elasticiteit van de fascia, de HIEMT behandeling is een allesomvattende oplossing voor diegenen die op zoek zijn naar een zichtbare en blijvende verbetering van het gelaat.

HIEMT voordelen

Sarasin Clinic HIEMT benefits

Les défis du vieillissement du visage

Un visage radieux et jeune est la marque de la santé, de la vitalité et de la beauté. Cependant, le temps apporte une série de changements qui remettent en question cette exubérance juvénile. En examinant les complexités du vieillissement du visage, nous constatons qu'il s'agit d'un processus à plusieurs niveaux déterminé par des facteurs intrinsèques et extrinsèques. Pour bien le comprendre, il faut l'envisager sous un angle tridimensionnel qui englobe les modifications de la peau, de la graisse, des muscles et de la structure osseuse.

HIEMT zones

Sarasin Clinic HIEMT zones

Qu'est-ce qui provoque les signes visibles du vieillissement et comment le processus de vieillissement se produit-il dans notre visage ?

1. La peau

a) Afnemende elasticiteit (bron 1)

(b) Apparition de rides et de ridules

(c) Décoloration : teint inégal et taches de vieillesse

2.Matière grasse

(a) Perte de volume notable : le visage a l'air creux ou enfoncé.

(b) Mâchoire relâchée

3. Muscles et os

a) Spieratrofie waardoor de definitie van jeugdige gezichtscontouren wordt uitgehold (bron 2).

b) Botresorptie wat aanzienlijk bijdraagt aan veranderingen in de gezichtsstructuur (bron 3).

clinique sarasin structure osseuse perte de volume

HIEMT: een synergie van huidversteviging en een lift voor het gezicht zonder chirurgie of naalden

 • De HIEMT-technologie introduceert een baanbrekende benadering van gezichtsverjonging en is ontworpen om gezichtszones en -spieren met precisie aan te pakken, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor niet-invasieve facelifting. 
 • In combinatie met warmte-energie biedt de HIEMT-technologie een unieke synergie die zowel de huidtextuur als de spierspanning aanpakt. 
 • Cette technique révolutionnaire est conçue pour les patients qui souhaitent une apparence rajeunie sans avoir recours à des procédures invasives.
HIEMT spierweefsel voor na

Bewezen resultaat van de HIEMT technologie

HIEMT-behandelingen leveren volgende resultaten:

 • réduction des rides
 • augmentation du collagène 
 • augmentation de l'élastine
 • effet de levage
 • augmentation du tonus musculaire

Video’s over HIEMT

Hoe werkt HIEMT?

Onderscheidende kenmerken van de HIEMT Technologie

HIEMT-technologie wint aan belang als een transformatieve benadering van niet-invasieve gezichtsverjonging. De technologie maakt het mogelijk om nauwkeurig te richten op de specifieke spieren en het gezicht effectief te liften.

1. Ciblage précis avec une faible profondeur de pénétration.

Het fundamentele verschil dat HIEMT onderscheidt, is de geringe penetratiediepte. HIEMT maakt voornamelijk gebruik van een ondiepe penetratiediepte om het oppervlakkige musculoaponeurotische systeem (SMAS) aan te pakken. De specifieke diepte zorgt voor een nauwkeurigere en gerichtere stimulatie van verouderend huidweefsel.

2. Stimulation et liftingefficaces de la couche SMAS

Door zich te richten op de SMAS -laag van de spieren diep onder de huid – wordt de HIEMT technologie op maat gemaakt om de belangrijkste gebieden aan te pakken die de gezichtscontouren beïnvloeden. De SMAS is de laag waar de meeste gezichtsspieren zich bevinden en is de laag die wordt aangepast tijdens chirurgische facelifts. Door supramaximale contracties in deze laag teweeg te brengen, zorgt de HIEMT technologie voor zichtbaar gelift en strakker gezichtsweefsel.

3. Stimulation des neurones moteurs

Centraal in de HIEMT technologie staat de stimulatie van motorneuronen, de “boodschappers” die de spieren instrueren om samen te trekken. Deze unieke eigenschap maakt gerichte, effectieve activering van het onderliggende spierweefsel mogelijk. Door specifieke stimulatie van deze neuronen kan HIEMT direct de samentrekking van de spieren bevorderen, waardoor de stevigheid van het gezicht verbetert en een liftend effect ontstaat.

4. Rétablissement du soutien du tissu facial

De HIEMT technologie gaat een stap verder door niet alleen spiercontracties op te wekken, maar ook de ondersteuning van het gezichtsweefsel te herstellen. Door selectieve spiercontracties en verbeteringen in de spierdichtheid creëert de technologie een collectief liftend effect. Deze veranderingen bevorderen de ondersteuning die nodig is om de effecten van de zwaartekracht op het gezichtsweefsel tegen te gaan.

5. Contours du visage et définition de la mâchoire

Wat HIEMT verder onderscheidt, is de impact op de contouren en definitie van het gezicht. De strategische spieraanhechting en de daaropvolgende contracties van de technologie leiden tot een betere contouring van het gezicht en een meer gedefinieerde kaaklijn. Dit maakt HIEMT een effectieve en niet-invasieve oplossing voor diegenen die een meer gelift en strakker gelaat willen zonder chirurgie of snijden.

Voor & Na HIEMT

Sarasin Clinic HIEMT voor na
Sarasin Clinic HIEMT voor na
Sarasin Clinic HIEMT voor na
Sarasin Clinic HIEMT voor na
Sarasin Clinic HIEMT voor na
Sarasin Clinic HIEMT voor na
Sarasin Clinic HIEMT voor na

Tissu musculaire dans lequel on peut voir que 2 mois après le traitement, il y a une augmentation de l'épaisseur des muscles, qui ont donc un effet liftant sur le visage.

Le pouvoir de l'énergie thermique

Grâce à une énergie thermique unique, les différents signes de vieillissement peuvent être traités efficacement et le rajeunissement et la réparation de la peau sont possibles.

1. Pénétration en profondeur

La propriété la plus distinctive de l'énergie thermique est sa capacité à pénétrer profondément dans la couche cutanée sans endommager la surface de la peau. Cette propriété permet une approche précise, qui s'attaque efficacement aux signes du vieillissement de la peau à la racine.

2. Remodelage du collagène

L'une des principales raisons de l'essor de l'énergie thermique dans le rajeunissement de la peau est liée au rôle de la construction du collagène. Lorsque notre peau est exposée à la chaleur produite par l'énergie thermique, elle déclenche une réaction de guérison de la part de notre corps, ce qui entraîne la production de nouveau collagène. Ce processus permet de combler les rides et ridules de l'intérieur et de lisser naturellement la peau. Il donne également à votre visage un plus bel éclat ou un teint plus radieux.

3. Renforcement des tissus

L'énergie thermique est très utile pour lutter contre le relâchement cutané. L'application de l'énergie thermique par couche spécifique chauffe le tissu dermique riche en collagène. Ce processus de chauffage entraîne une contraction et un resserrement immédiats de la peau, ce qui lui donne un aspect plus ferme et plus jeune.

4. Régénération cellulaire

L'énergie thermique stimule également la production de fibroblastes - les cellules responsables de la production de collagène et d'élastine - favorisant ainsi le renouvellement cellulaire. Au fil du temps, ce processus améliore l'élasticité et la fermeté de la peau, inversant subtilement les effets du vieillissement.

5. Amélioration de la peau

L'énergie thermique joue également un rôle important dans le resurfaçage de la peau. En infligeant doucement des dommages contrôlés aux tissus cutanés anciens et problématiques, l'énergie thermique permet la formation d'une nouvelle peau saine. Il en résulte une amélioration significative du teint et de la texture de la peau.

Omarm de HIEMT oplossing

 • De HIEMT behandeling biedt een unieke oplossing voor de complexe uitdagingen van gezichtsveroudering. Door gebruik te maken van een mix van gesynchroniseerde warmte-energie- en elektrostimulatie richt HIEMT zich op zowel huid- als spierlagen om transformerende resultaten te leveren.

Énergie thermique

 • De warmte-energie van HIEMT zorgt voor consistente verwarming in alle applicatielagen en levert hierdoor optimale resultaten. 
 • Door de huid te verwarmen tot een therapeutische temperatuur van 40-42°C stimuleert HIEMT de activiteit van fibroblasten, waardoor de afbraak en denaturatie van oude collageen- en elastinevezels in gang wordt gezet.

En moyenne, les patients constatent une augmentation du collagène et une réduction des rides après le traitement.

Wat is het werkingsprincipe van HIEMT?

HIEMT

 • HIEMT stimuleert de gezichtsspieren, waardoor depolarisatie van motorneuronmembranen en spiercontractie worden geïnduceerd.
 • HIEMT-behandelingen bevorderen de spiereiwitsynthese en myofibrilvernieuwing, waardoor de spierspanning in rust verbetert and girls, this is what we need for that sharp V-face shaped face ! 

Remodelage du fascia pour le soutien du visage

 • Fascia – het cruciale bindweefsel in het gezicht – ondersteunt het structurele raamwerk van het gezicht. HIEMT behandelingen combineren verwarming en mechanische stress om de opbouw van collageen en elastine in de fascia te stimuleren .
 • Le fascia se resserre et devient plus élastique, ce qui crée un effet lifté et une meilleure définition des contours du visage. Doublement gagnant !
tekening Sarasin Clinic MFFace wenkbrauwen
tekening Sarasin Clinic MFFace-kaak

Voordelen van de HIEMT-technologie

La combinaison synchronisée de l'énergie thermique et de l'électrostimulation représente une percée dans les traitements faciaux non invasifs. Cette approche à double puissance garantit des résultats meilleurs et plus efficaces en ciblant à la fois la peau et les tissus musculaires. Nous décrivons ci-dessous les principaux avantages de cette technologie innovante 2 en 1 :

1. Amélioration de la densité et du tonus des muscles du visage

De HIEMT-component van de behandeling richt zich op het activeren van de gezichtsspieren en het vergroten van hun dichtheid door supramaximale contracties op te wekken. Dit resulteert in een verbeterde spiertonus, wat leidt tot een steviger, gelift uiterlijk.

2. Rajeunissement important du soutien des tissus aponévrotiques

De gecombineerde kracht van warmte-energie en HIEMT stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor de ondersteunende structuur van fasciale weefsels wordt versterkt. Deze hernieuwde elasticiteit en stevigheid helpen de onvermijdelijke verslapping als gevolg van het verouderingsproces tegen te gaan.

3. Une texture de peau revitalisée et un relâchement cutané réduit

L'énergie thermique utilisée dans ce double traitement fait des merveilles pour améliorer la texture de la peau. En favorisant la formation de collagène et en chauffant la couche cutanée, cette technologie avancée traite efficacement les ridules, les rides et le relâchement de la peau, révélant un teint plus lisse et revitalisé.

4. Synthèse et renouvellement des myofibrilles

Als bijkomend voordeel stimuleert HIEMT de synthese en vernieuwing van myofibrillen. Dit vertaalt zich in een vernieuwing van de spiervezels, wat zorgt voor een betere spierfunctionaliteit en algehele gezichtsstructuur.

5. Changements structurels à long terme et amélioration du tonus musculaire au repos

Misschien wel een van de meest overtuigende voordelen van de HIEMT behandeling is de blijvende structurele verandering die het teweegbrengt. De verbetering van de spiertonus in rust vormt een basis voor het langdurig behouden van een jeugdig gezicht.

Omarm een jeugdige uitstraling & strakker gelaat zonder snijden met de HIEMT behandeling bij Sarasin Clinic

Après avoir exploré le pouvoir de l'énergie thermique et de l'électrostimulation, il est clair que nous sommes à l'aube d'une révolution. 

HIEMT, aangeboden bij Sarasin Clinic, werkt als een gesynchroniseerde krachtcentrale, bestrijdt de uitingen van veroudering en maakt de weg vrij voor een toekomst waarin jeugd en vitaliteit binnen ieders bereik liggen.

Met de HIEMT behandeling bij Sarasin Clinic worden de normen van invasieve operaties en lange herstelperiodes uitgedaagd en maken plaats voor het tijdperk van geavanceerde, niet-invasieve behandelingen. Voelbare resultaten, minimaal ongemak en bijna geen herstelperiode zijn de nieuwe normen op het gebied van huidverjongingsprocedures, allemaal dankzij vooruitstrevende technologieën zoals HIEMT.

A la Clinique Sarasin les bienfaits extraordinaires de l'énergie thermique et de l'électrostimulation sont à portée de main. Qu'il s'agisse d'améliorer la densité musculaire du visage, d'affiner la texture et la souplesse de la peau ou de rajeunir le tissu facial, nos praticiens experts appliquent cette thérapie 2 en 1 de manière holistique.

Naarmate we verder komen in de esthetische geneeskunde, zal HIEMT zeker de fakkeldrager zijn die ons naar ongekende vooruitgang leidt. 

L'avenir du rajeunissement du visage n'est pas seulement prometteur à la Clinique Sarasin - il est déjà là, et il est magnifique !

Quand verrai-je des résultats ?

 • La plupart des utilisateurs sentent leur visage lifté après le premier traitement.
 • L'état de la peau et des muscles du visage s'améliore progressivement.
 • Le meilleur effet est généralement obtenu 4 à 12 semaines après le 4e ou le 6e traitement (environ 1 à 3 mois).

Nazorginstructies voor HIEMT-behandeling

Om het herstel te bevorderen en de resultaten van je High-Intensity Electromagnetic Therapy (HIEMT) behandeling te optimaliseren, volgen hier enkele eenvoudige nazorgtips:

 • Blijf gehydrateerd: Drink veel water na de behandeling om het herstel van je gezichtsspieren te ondersteunen.
 • Vermijd ontstekingsremmers: Neem direct na de behandeling geen ontstekingsremmers of spierverslappers om het natuurlijke spieropbouwproces niet te verstoren.
 • Gebruik een warm kompres: Als je lichte pijn of ongemak ervaart, kan een warm kompres helpen de spierspanning te verlichten.
 • Vermijd alcohol en cafeïne: Vermijd alcohol en overmatig cafeïnegebruik gedurende minstens 24 uur na de behandeling om uitdroging te voorkomen en het spierherstel te bevorderen.
 • Eet evenwichtig:  Volg een uitgebalanceerd dieet rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen om spierherstel en -groei te ondersteunen.
 • Volg het behandelplan: Houd je aan het aanbevolen behandelplan en woon alle geplande sessies bij voor de beste resultaten.
 • Heb geduld: Het kan enkele weken duren voordat je de volledige effecten van HIEMT ziet. Geduld en consistentie zijn belangrijk.
 • Plan een follow-up: Boek een vervolgconsult om je voortgang te controleren en eventuele vragen te bespreken.

Prijzen voor een HIEMT behandeling

Prijs HIEMT behandeling
HIEMT Package 4 sessies: interval 1 x per week (20min)€ 850

Bronnen:

 1. Ganceviciene R, Liakou AI, Theodoridis A, Makrantonaki E, Zouboulis CC. Skin anti-aging strategies. Dermatoendocrinol. 2012 Jul 1;4(3):308-19. doi: 10.4161/derm.22804. PMID: 23467476; PMCID: PMC3583892.
 2. Swift A, Liew S, Weinkle S, Garcia JK, Silberberg MB. The Facial Aging Process From the “Inside Out”. Aesthet Surg J. 2021 Sep 14;41(10):1107-1119. doi: 10.1093/asj/sjaa339. PMID: 33325497; PMCID: PMC8438644.
 3. Mendelson B, Wong CH. Changes in the facial skeleton with aging: implications and clinical applications in facial rejuvenation. Aesthetic Plast Surg. 2012 Aug;36(4):753-60. doi: 10.1007/s00266-012-9904-3. Epub 2012 May 12. PMID: 22580543; PMCID: PMC3404279.
Chirurgien plasticien de la clinique Sarasin

Réservez une première consultation ici

Réservez dès maintenant une consultation gratuite et sans engagement pour obtenir des conseils adaptés à votre peau et à vos besoins.

HIEMT FAQ: veelgestelde vragen

Pourquoi est-il si important de stimuler les muscles du visage ?

Combien de temps dure un traitement ? Quelle est la fréquence d'un traitement ?

Combien de temps doit-on attendre entre chaque traitement ?

Quelle est la sensation du traitement ?

La taille du visage peut-elle être ajustée ?

Est-il normal que le traitement soit ressenti différemment des deux côtés ? Cela peut-il affecter l'effet du traitement ?

Puis-je effectuer le traitement alors que j'ai des produits de comblement dans les joues ?

Quel est l'intervalle entre cette injection et d'autres injections/photo-électricité/chirurgie ?

Is HIEMT veilig?

Hoeveel HIEMT sessies zijn er nodig om resultaat te zien?

Wat kan ik verwachten tijdens een HIEMT-sessie?

Is er uitvaltijd na een HIEMT-sessie?

Wie is een goede kandidaat voor HIEMT?

Zijn er onderhoudsbehandelingen nodig?