Logo Sarasin Clinic

Wat kost een onderooglidcorrectie?

De kost van je onderooglidcorrectie wordt bepaald door het type verdoving dat je kiest om de ingreep te laten uitvoeren. Een plaatselijke verdoving is goedkoper, bij een algemene verdoving komen wat extra kosten kijken voor de anesthesie.

Wat bepaalt de kost van een onderooglidcorrectie?

In het merendeel van de gevallen kiezen patiënten voor een ingreep aan de oogleden onder plaatselijke verdoving. Dit heeft als voordeel dat de verdoving zelf minder ingrijpend is, wat veel mensen als comfortabeler ervaren. Daarenboven is een ooglidcorrectie een relatief eenvoudige ingreep, waardoor een algemene verdoving vaak niet nodig is.

Is om een bepaalde reden een algemene of volledige verdoving toch aangewezen, dan komen hier kosten voor de anesthesie bij kijken. Concreet zal er een bedrag van €300 bij de totale kost van de door jou gekozen behandeling komen.

Prijzen van een onderooglidcorrectie

Consultatie
Eerste consultatie (deze kost wordt volledig in mindering gebracht van het totaalbedrag van je behandeling wanneer je die laat uitvoeren)€50
Onderooglidcorrectie
Onderste oogleden corrigeren€1.650
Volledige ooglidcorrectie
Zowel de bovenste- als onderste oogleden corrigeren€2.500
Anesthesie/verdoving
Optioneel kan je kiezen voor een algemene verdoving. In dat geval komt een kost van €300 bij het totaalbedrag voor anesthesie.€300

Extra kosten voor een algemene verdoving bij een onderste ooglidcorrectie

Hoewel het merendeel van de patiënten bij een ooglidcorrectie in onze Sarasin Clinic kiest voor een ingreep onder plaatselijke verdoving, is het in sommige gevallen wenselijk om alsnog te kiezen voor een volledige sedatie. Dit noemt men in de volksmond wel eens ‘onder narcose’. Kort door de bocht houdt dit in dat je volledig in slaap of onder verdoving wordt gebracht. Hierdoor worden extra kosten in rekening gebracht voor de aanwezigheid en het werk van een anesthesist. Concreet komt hier €300 bij het totaalbedrag van je ingreep.

Voor een relatief beperkte ingreep zoals een ooglidcorrectie is dit echter vaak helemaal niet nodig. De eventuele ongemakken en pijn vallen reuze mee. Veel patiënten vinden het zelfs fijner om de ingreep onder plaatselijke verdoving te ondergaan.

Kosten terugbetaald door je ziekenfonds

In sommige gevallen kan je aan je mutualiteit of ziekenfonds een terugbetaling van een ingreep aan je oogleden aanvragen. Hier zijn wel enkele specifieke voorwaarden aan verbonden:

  • De behandelende arts moet van mening zijn dat je fysiek hinder ondervindt van je oogleden.
  • Je ziekenfonds of mutualiteit moet dezelfde mening toegedaan zijn als de arts.

Bespreek vooraf zeker eerst de mogelijkheden met je mutualiteit, of boek een eerste consultatie (€50) in met onze plastisch chirurg, Dr. Doornaert voor een professionele opinie.

Prijzen en andere veelgestelde vragen over een onderooglidcorrectie

Naast vragen over prijzen komen ook andere vragen over ooglidcorrecties regelmatig terug. De meest gestelde vragen hebben we door onze plastisch chirurg laten beantwoorden in deze korte video:

Andere frequent terugkerende vragen:

Heb je zelf nog een onbeantwoorde vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met ons medisch secretariaat of een eerste consultatie (€50) in te boeken om jouw situatie in detail te bespreken.

Ben je op zoek naar prijzen van onze andere behandelingen? Die kan je hier terugvinden.

Boek nu je consultatie (€50)

Volledig in mindering gebracht van de latere ingreep

Boek nu een consultatie bij plastisch chirurg Maarten Doornaert om te bespreken of en met welke ooglidcorrectie jij kan geholpen zijn. De eerste consultatie kost €50. Die kost wordt in mindering gebracht van het eindtotaal van je ingreep wanneer je ervoor kiest deze te laten uitvoeren.

Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie jonge vrouw voor en na
Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie vrouw voor en na
Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie vrouw voor en na de operatie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart