Logo Sarasin Clinic

Facelift

Veroudering in het gelaat komt bij iedereen voor. De huid ziet er dun uit en is niet meer mooi strak. Op sommige plaatsen verschijnen rimpels en heerst er huidoverschot. 

Sarasin Clinic biedt u een snelle en doeltreffende oplossing ‘facelift zonder duidelijk litteken’. De facelift wordt in de dagkliniek uitgevoerd. Zo blijft de werkonderbreking beperkt. Het effect is zeer snel zichtbaar.

Sarasin Clinic facelift

Wat is een facelift?

Oorzaak

Met de jaren verliest de huid haar stevigheid. Als uw huid zo verslapt is dat de contouren van uw gezicht minder scherp worden, dan biedt een facelift uitkomst. De chirurg constateert drie oorzaken van de veroudering van het aangezicht:

 • Verslapping
 • Vetverlies
 • Huidschade

Facelift

Alvorens een facelift kan plaatsvinden gaat er altijd een adviesgesprek met onze chirurg vooraf. U heeft tijdens het consult alle ruimte om uw vragen te stellen en uw wensen en verwachtingen te bespreken.

Onze chirurg beoordeelt of een facelift een geschikte behandeling voor u is, en welke soort lift het beste resultaat geeft. Indien nodig kan de arts u een andere behandeling aanraden en ook toepassen. 

Fijne rimpels behandelt men eerder met botox of fillers. Diepere groeven pakt men aan met lipofilling.

Bij diepere rimpels en matige gelaatsveroudering moet de huid opnieuw worden gedrapeerd. Een facelift brengt de uitgezakte weefsels terug naar boven. 

De recent ontwikkelde MACS-lift geeft een bijna onzichtbaar litteken en wordt onder volledige verdoving in de dagkliniek uitgevoerd. Combinatie met lipofilling is ook mogelijk.

Sarasin Clinic facelift

MACS-lift

Bij een MACS-lift wordt ook het onderliggende bind- en spierweefsel strakgetrokken en het verzakte vetweefsel naar zijn oorspronkelijke plek teruggebracht.

De MACS-lift duurt ongeveer 2 uur. Het eerste resultaat is al na 2 weken zichtbaar. Het definitieve resultaat toont zich na enkele maanden tot een jaar.

Wat zijn de voordelen van een facelift?

 • Geen duidelijk zichtbare littekens
 • Geen uitgezakte huid meer aan de kaaklijn
 • Minder diepe groeven tussen neus en mondhoeken

Kostprijs facelift

€ 2 950 mini facelift (lokale verdoving)

€ 5 500 facelift

€ 3 500 lipofilling

Dit zijn indicatieve prijzen, na uw consultatie zal u de exacte prijzen van uw operatie meegedeeld krijgen.

 

Boek hier uw vrijblijvende consultatie

FAQ

 • Bij deze cosmetische operatie verwijdert een plastisch chirurg rimpels en plooien door uw gezichtshuid én de onderliggende vet-, spier- en bindweefsels weer strak te trekken. Uw gelaatstrekken worden als het ware ‘gelift’, waardoor u een frisser en jeugdiger uiterlijk krijgt.
 • Eerst wordt een sneetje voor het oor gemaakt. Daarna wordt de huid losgemaakt van het bind- en spierweefsel. Vervolgens wordt dit weefsel gelift. Doordat het bind- en spierweefsel steviger is dan de huid zelf, zal de huid vanzelf mee liften. Het weefsel wordt aangetrokken en vastgezet en als laatste wordt de overtollige huid weggesneden.
 • Na de operatie wordt een hoofdverband aangebracht, dat de dag na de operatie zal worden verwijderd. Een week na de operatie worden het grootste deel van de hechtingen verwijderd. 
 • Het is belangrijk om veel te rusten voor een optimaal genezingsproces. Sporten mag na 3 weken, als u zich daar goed genoeg voor voelt. 
 • Ga de eerste weken niet zwemmen of naar de sauna. Roken en alcohol hebben een ongunstige werking op de genezing en het herstelproces. 
 • Wij raden aan minstens 2 weken vrij te nemen. 
 • Het totale genezingsproces neemt ongeveer 1 jaar in beslag.

U bent geschikt voor een facelift wanneer u last heeft van: een uitgezakte huid aan uw onderkaak, verzakte jukbeenderen, diepe rimpels en plooien, diepe groeven tussen neus en mondhoeken. Het is moeilijk om hier een leeftijd op te plakken. De ene persoon zal hier al sneller last van hebben dan de andere. 

De meeste lifts worden gedaan bij mensen van 40 tot 60 jaar, als de tekenen van het ouder worden overgaan naar diepere rimpels en plooien. 

Op welke leeftijd precies een facelift zinvol wordt hangt verder sterk af van een aantal persoonlijke factoren: mensen die veel roken, overmatig alcohol gebruiken, hun gezicht veel blootstellen aan de zon of vaak onderhevig zijn aan stress, zullen veel eerder in aanmerking komen voor een facelift dan mensen met een meer gezondere levensstijl. Echter is rookstop verplicht tenminste 6 weken voor de ingreep!

Ernstige bijwerkingen zijn uiterst zeldzaam. Een vaak voorkomende complicatie onmiddellijk na de ingreep is een bloeduitstorting. 

Een zwaardere kneuzing geneest doorgaans na 3 tot 6 maanden.

De littekens van een facelift komen altijd bij het oor te liggen. Het hangt af van de gebruikte techniek en de grootte van het behandelde gebied hoe groot dit litteken wordt.

Het voordeel van een litteken direct tegen het oor aan, is dat het eenvoudig te camoufleren is door het haar wat over en langs het oor te dragen of te laten groeien. 

Het volledige herstel van de littekens kan een jaar of zelfs langer in beslag nemen. De littekens liggen direct tegen het oor en vaak in een natuurlijke plooi zodat ze niet heel erg opvallen, zeker niet wanneer ze mooi zijn genezen.

Gemiddeld heb je van een facelift 10 tot 15 jaar plezier. 

Hoewel de klok een aantal jaren is teruggedraaid, gaat het verouderingsproces wel gewoon door. Door gezond te leven en goed voor je huid te zorgen, haal je het maximale uit de ingreep. 

De voorsprong die je krijgt door de operatie, houd je natuurlijk altijd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart