Logo Sarasin Clinic

PRP: het natuurlijke genezingsproces inzetten voor huid- en haarverbetering

Je huid en haar verbeteren met je eigen bloed? Het kan! Door PRP te isoleren uit het bloed en te injecteren kan je gebruik maken van de hoge concentratie groeifactoren in je bloed om je huid en haar te verbeteren.

PRP is de meest populaire en natuurlijke behandeling voor huid- en haarverbetering bij Sarasin Clinic. Dat heeft ook zijn redenen: een mooi resultaat zonder vreemde stoffen in je lichaam, maar enkel lichaamseigen stoffen.

Sarasin Clinic PRP

Wat is PRP?

  • Platelet Rich Plasma (PRP) is plasma met een hoge concentratie aan bloedplaatjes. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld binnen de fysische geneeskunde om de processen te stimuleren die het herstel bespoedigen tijdens een revalidatie. 
  • Platelet Rich Plasma therapie wordt zo al jaren gebruikt bij problemen in het menselijk lichaam zoals ligamentaire letsels en ontstekingen. Ons lichaam heeft namelijk een sterk zelfherstellend vermogen door de bloedplaatjes in ons bloed.
  • Daarom kan PRP, dat een rijke concentratie aan bloedplaatjes bevat, helpen om ook andere plaatsen op het lichaam te verbeteren zoals huid en haar. Zo worden PRP-behandelingen ook gebruikt voor esthetische doeleinden.
Sarasin Clinic PRP

Hoe werkt een PRP-behandeling?

  • Platelet Rich Plasma-therapie verloopt redelijk simpel. Er wordt eerst een bloedafname gedaan. Dit bloed wordt gecentrifugeerd, zodat de verschillende bloedcomponenten gescheiden worden. Zo kunnen de bloedplaatjes selectief uit het bloed gehaald worden.
  • De behandelende arts verzamelt de Platelet Rich Plasma (PRP) en injecteert deze vervolgens opnieuw in de gebieden waar verbetering gewenst is. De groeifactoren in PRP stimuleren de aanmaak van stamcellen, die voor een natuurlijk genezingsproces zorgen. Dit proces verbetert de huid- en haarkwaliteit en bevordert het herstel van huid en haar.
PRP Platelet Rich Plasma behandeling gezicht vrouw

Let wel: wij raden sterk aan om tenminste 1 maand op voorhand een immuunbooster te nemen, alvorens te starten met de behandeling.

PRP Vampire Facial tijdens behandeling bloedplasma

De Vampire Facelift

De Vampire Facelift of Vampire Facial werd bekend door de enige echte Kim Kardashian. Het krijgt deze naam omdat je eigenlijk je huid verbetert met bloed! Natuurlijk wordt je eigen bloed gebruikt voor de inspuiting. 

Een gelijkaardige behandeling, waarbij ook kleine naaldjes gebruikt worden om de huid te verbeteren, wordt microneedling genoemd;

Waarvoor dient een PRP-behandeling?

  • Zoals al vermeld komt de PRP-behandeling eigenlijk uit de fysische geneeskunde. Het injecteren van PRP brengt ter hoogte van een letsel verschillende processen op gang die het herstel en de revalidatie bespoedigen.
  • Deze groeifactoren werken echter niet enkel als goede ontstekingsremmers, ze helpen ook op andere plaatsen. Een Platelet Rich Plasma-therapie heeft daarom tal van esthetische toepassingen.

PRP voor huid

  • Met maar een kleine hoeveelheid bloed kan je al een groot effect zien op vlak van huidverbetering. Door het plaatjes-rijk plasma wordt de wondheling versneld en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd.
  • Omdat de laatste twee een belangrijke rol spelen bij de huidkwaliteit zorgt een PRP-inspuiting ervoor dat je huid verstevigt en verbetert. Bij Sarasin Clinic kan je nog meer voordeel halen uit deze behandeling door PRP te laten mengen met Skinbooster.
PRP huidverbetering tijdens behandeling met injecties

PRP voor haar

Ook voor haaruitval kan PRP een goede oplossing zijn! Hierbij wordt het eigen bloed niet gebruikt voor een inspuiting in het gezicht, maar een injectie bij het haar om de natuurlijke groei van je haar te stimuleren.

Nina-Redactrice Liesbeth probeerde een PRP-behandeling tegen haaruitval. Haar ervaring kan je online lezen.

Sarasin Clinic vrouw haaruitval blog

Geïnteresseerd in een PRP behandeling?

Boek dan nu jouw online afspraak bij Sarasin Clinic!

Veelgestelde vragen

Is een PRP-behandeling pijnlijk?

Omdat PRP geïnjecteerd moet worden kan de behandeling lokale pijn veroorzaken. Aangenaam is het dus niet, maar de pijn is slechts van korte duur. 

Hoeveel kost een PRP-behandeling?

Wanneer je huidverbetering wilt voor het hele gelaat, betaal je voor 1 sessie € 350. Als je ook huidverbetering in de hals wil, komt hier € 100 bij.

Een PRP-behandeling tegen haaruitval kost € 350 per sessie.

Hoe vaak moet ik een PRP-behandeling laten doen?

Bij huidverbetering hangt het af van de huidkwaliteit aan het begin van de behandeling. Soms heb je maar 1 à 2 sessies nodig om het gewenste resultaat te bekomen. 

We raden over het algemeen aan om 3 PRP-behandelingen te doen met een interval van 4 weken. De laatste behandeling krijg je dan aan de verminderde prijs van € 250.

Ook voor haaruitval raden we 3 sessies aan met een interval van 4 weken.

Hoe lang duurt de nazorg?

Direct na de operatie zal je een steunende Lipopanty aan krijgen die je gedurende zes weken nooit af mag doen . Enkel voor het verschonen van de verbanden of om je te wassen mag de Lipopanty uit. Blauwe plekken verdwijnen doorgaans na enkele dagen, maar de volledige genezing kan toch een aantal weken duren. Het definitieve resultaat zie je pas na een paar maanden.

Op de “input”-plaats is er een absorberend verband aangebracht. Hier komt de eerste dagen een beetje wondvocht van de liposuctie-vloeistof die werd ingebracht. Dit is volledig normaal. De “mini-input”-plaats werd door de chirurg ook gesloten met een verteerbaar draadje waar je niets aan moet doen.

Bij een PRP-behandeling heb je helemaal geen lange nazorg. Na de behandeling zal je kleine oppervlakkige wondjes hebben, maar je kan gewoon je werk weer hervatten. De eerste dagen zal je huid nog een beetje trekkerig aanvoelen, maar dit blijft niet lang.

Is een PRP-behandeling gevaarlijk?

Zoals bij alle medische procedures zijn er risico’s aan verbonden. De meest voorkomende is zwellingen op de injectieplaatsen. Dit verdwijnt al na 3 uur.

Doordat je met lichaamseigen stoffen werkt, is de kans op een allergische reactie bijzonder laag. Er zitten geen vreemde, chemische stoffen in de spuit, maar gewoon je eigen bloed!

PRP of hair filler voor haaruitval?

Voor haaruitval kunnen zowel PRP als hair fillers een goed resultaat opleveren. In veel gevallen gebruiken wij PRP voor de beste resultaten, maar niet alle patiënten met erfelijke haaruitval vertonen veel effect na PRP injecties. In dat geval gaan we over naar hair fillers.

Er is helaas nog geen gestandaardiseerd protocol voor een PRP-behandeling tegen haaruitval. De behandelende arts zal daarom altijd samen met jou de ideale behandelingswijze bekijken.

Hoe maak ik een afspraak?

Maak hier jouw afspraak bij de specialisten van Sarasin Clinic.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart