Logo Sarasin Clinic

Kaalheid behandelen met microhaarpigmentatie

Wat is Microhaarpigmentatie (MHP)?

Microhaarpigmentatie is de enige 100% effectieve niet chirurgische oplossing voor haarverlies. Scalp microhaarpigmentatie of SMHP biedt een relatief permanente oplossing om het uiterlijk van haarfollikels na te bootsen zonder chirurgische ingreep, haartransplantaties of andere ingrepen.

Ons team heeft meer dan 10 jaar ervaring in het uitvoeren van deze behandelingen. Wij werken ook heel nauw samen met haartransplantatie klinieken.

Microhaarpigmentatie of scalp microhaarpigmentatie is een techniek waarbij men miniscule kleine dots door middel van een tatoeage techniek in de oppervlakkige huidlaag (bovenste dermis laag) van de hoofdhuid brengt. Zo creëert men de illusie van stoppeltjes op de kale hoofdhuid. Vandaar dat men dit ook wel de Shaven Look noemt. Al deze kleine micro dots zorgen ervoor dat het lijkt alsof u terug stoppeltjes heeft. Op deze manier lijkt u alvast niet meer kaal.

Microhaarpigmentatie of scalp pigmentatie wordt reeds tientallen jaren uitgevoerd in de VS en Engeland, waar het ook zijn oorsprong en populariteit  kent. In België is het nog vrij onbekend maar zeker niet onbemind :). Microhaarpigmentatie is momenteel de meest opgezochte en uitgevoerde alternatieve oplossing tegen haaruitval ondanks dat het in Europa nog vrij onbekend is.

Zones + prijzen:

 

 

Prijzen bij alopecia zijn duurder gezien het om meerdere zone’s gaat.

Vraag hier de juiste prijs aan, gelieve ook een foto door te sturen.

Wat mag u verwachten voor deze prijs?

U krijgt 2 sessies

 • 1 ste sessie: kleurkeuze en behandeling van de volledige zone
 • 2 de sessie na 2-3 weken: vervolmaking dichtheid en kleur optimalisatie van de volledige zone

Mocht er een 3 de sessie nodig zijn, dan betaalt u de prijs per zone aan – 50% (enkel binnen de 3 maand na de 1 ste behandeling)

Waarom wordt Microhaarpigmentatie toegepast?

Ondertussen kent microhaarpigmentatie reeds vele toepassingsgebieden. Eerst werd het vooral voor mannen toegepast op hun kalende hoofdhuid. Nu kennen ook vrouwen de weg naar onze praktijk.

Men zag het mooie vullende resultaat bij de shaven looks waardoor men besloot ook mannen te behandelen na een haartransplantatie om meer dichtheid te creëren van de haarfollikels.

Een veel voorkomend probleem bij haartransplantaties is dat men de haarfollikels niet dicht genoeg bij elkaar kan zetten waardoor je de typische “doorkijk” krijgt.
Door onze microhaarpigmentatie technieken kan dit probleem grotendeels verholpen worden.

Ook kunnen we de littekens wegwerken die gemaakt werden tijdens de haartransplantatie. Vroeger maakte men vooral gebruik van “strips”. Hierbij werd een aanzienlijk stuk huid met haar uit de hoofdhuid gesneden waardoor je de typische witte lijn op het achterhoofd kreeg. Deze littekens kunnen wij ook wegwerken zodat niemand nog hoeft te zien dat u een haartransplantatie heeft ondergaan.
Nu zal men vooral opteren voor de FUE of Single graft techniek waarbij men follikel per follikel weghaalt. Hierdoor heeft u dus niet meer de typsiche witte lijn op uw achterhoofd maar wel zal u dus soms kleine witte spots zien op uw achterhoofd.
Ook hier biedt microhaarpigmentatie een oplossing.

Hoe verloopt een Microhaarpigmentatie sessie?

Time to work!

Wij doen onze microhaarpigmentatie behandelingen altijd in 2 sessies.
De 1e sessie wordt gebruikt om alles te bespreken, de haarlijn uit te tekenen en de basis te leggen van gerepliceerde haarfollikels.

Deze sessie duurt meestal 3 tot 4 uur.

Na de eerste sessie merkt u direct al een verschil en ziet u er niet meer kaal uit.

De 2e wordt gebruikt om een extra laag van dichtheid toe te voegen om het uiterlijk van vol, kortgeschoren haar te creëren en elk teken van haaruitval te elimineren.

We besteden veel tijd aan het inblenden tussen uw bestaande haar voor een naadloze overgang en natuurlijke look.

We kunnen in deze sessie ook kleine aanpassingen aan de haarlijn doen. De 2de sessie duurt gemiddeld een 2 tal uurtjes.

Na uw laatste behandeling krijgt u instructies voor de nazorg en hoeft u gedurende 3 – 5 jaar niet meer terug te komen.

De pigmenten

Onze pigmenten zijn uiterst zuiver en vrij van zware metalen, nickel, AZO’s en PAK’s. Dankzij de hypoallergene eigenschappen zijn deze pigmenten voor iedereen van toepassing.
Onze pigmenten zijn veganistisch en volkomen veilig in gebruik!

Voor wie kan microhaarpigmentatie een oplossing bieden?

 • Voor diegenen die bestaande dunnere haren optisch dichter willen laten lijken
 • Wanneer transplantatie geen optie is
 • Na transplantatie niet tevreden zijn over het resultaat
 • Een shaven-look wensen bij volledige tot gedeeltelijke kaalheid
 • Littekens willen camoufleren in de haren

Voordelen:

 • Pigmenten zijn biologisch afbreekbaar en veganistisch
 • Vrij pijnloze behandeling
 • Onmiddellijk resultaat
 • Blijft gedurende 3 tot 5 jaar

Toepassingsgebieden voor microhaarpigmentatie

Androgene Alopecia

Androgene Alopecia is de meest voorkomende vorm van kaalheid bij mannen. Het betreft ongeveer 70% van de mannen en kan al in de pubertijd beginnen. Het overmatige haarverlies begint meestal bij de kruin in combinatie met de haarlijn die inhammen krijgt en daardoor steeds meer naar achteren verplaatst.

Deze vorm komt ook voor bij vrouwen maar in veel mindere mate. Het begint dan meestal rond de menopauze. De haarlijn blijft dan vaak intact en de haren worden dunner. Ze zijn daardoor kwetsbaarder en breken eerder af. De hoofdhuid ziet er bij deze vorm van Alopecia normaal uit.
De hoofdoorzaak is vooral genetisch bepaald.

Onze techniek camoufleert of vult kale en dun behaarde plekken en littekens op zodat deze niet meer zichtbaar zijn.

Let op de prijzen bij alopecia zijn niet dezelfde als bij de Shaven Look, gezien het hier om een veel groter gebied gaat.

Littekens (haartransplantatie)

Ondanks dat de technieken van haartransplantatie steeds beter zijn geworden, zijn er nog steeds specialisten en klinieken die hun patiënten achterlaten met littekenvorming op het hoofd. Meestal is dat op het achterhoofd die meestal wordt gebruikt als donorgebied. Het komt ook voor dat de getransplanteerde haren niet groeien. Dit veroorzaakt inconsistentie in de haarstructuur en valt daardoor op. Scalp Micropigmentatie of Micro Haarpigmentatie kan in deze situatie de littekens camoufleren en de dichtheid opvullen.

Tevens is microhaarpigmentatie een oplossing voor littekens veroorzaakt door een ongeluk of operatie. Door deze techniek worden littekens gecamoufleerd en onzichtbaar gemaakt.

Alopecia Areata

Alopecia Areata uit zich in het ontstaan van overmatig haaruitval op verschillende plekken (spots) op het hoofd. Deze vorm kan ook de baardstreek en wenkbrauwen aantasten. Tevens is er soms sprake van pigmentverlies. Dat is dan vooral aan de randen van de kale plekken.

De oorzaak van deze vorm is nog steeds onbekend maar stress wordt vaak genoemd als uitlokkende factor.

Alopecia Totalis en Universalis

Twee andere vormen van Alopecia zijn Alopecia Totalis en Universalis. Bij Totalis is alleen al het hoofdhaar afwezig, inclusief de wenkbrauwen en wimpers. Bij Universalis is al het lichaamshaar afwezig en is een vergevorderd stadium van Alopecia Areata.

Dit is de meest ernstige vorm van Alopecia. Ook de oorzaak van deze vormen is onbekend maar er zijn aanwijzingen dat het genetisch bepaald is.

Dun behaarde en kalende plekken

Doordat een plek op het hoofd (vaak bij de kruin, scheiding of haarlijn) minder haargroei heeft vergeleken met het gebied eromheen kun je makkelijker op de hoofdhuid kijken.

Deze plek valt daardoor ook extra op. Met de microhaarpigmentatie techniek kun je dit effect verminderen door op de juiste plaatsen micro-dots in de hoofdhuid te pigmenteren.

Kaalheid in bakkebaarden of baard

Microhaarpigmentatie kan ook een oplossing bieden aan mensen met kale plekken in het baardgebied of bakkebaarden.

Deze techniek simuleert dan een stoppelbaard of kortgeschoren bakkebaard.

Sarasin Clinic team Frederick

Frederick, onze Microhaarpigmentatie Specialist

microhaarpigmentatie bij man tijdens behandeling
Sarasin Clinic microhaarpigmentatie man zijkant links voor en na
Sarasin Clinic microhaarpigmentatie man voorkant genezen resultaat

Microhaarpigmentatie genezen resultaat

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart