Logo Sarasin Clinic

Een medische peeling, een huid als herboren!

Be good to your skin, you’ll wear it for the rest of your life

Je hebt (helaas) niet van de ene op de andere dag een stralende huid. De huid is een levend orgaan welke constant probeert terug te keren in de originele staat. Voor het mooiste resultaat is het daarom aangeraden om de behandeling een aantal keer te herhalen, zodat het resultaat zo lang mogelijk optimaal blijft. Het allerbeste zou zijn om de behandeling om de 4 maand te herhalen, zo blijft de huid op zijn mooist.

Het proces

Na de voorbereiding kunnen we van start gaan met de peeling. Onze huidexpert in Sarasin Clinic zal uw huid reinigen alvorens we starten met de peeling.
De huid zal na de behandeling rood en een beetje gezwollen zijn. Hou er rekening mee dat u de eerste dagen na de behandeling:

  • niet in de zon mag (vermijd zon/zonnebank)
  • geen make-up mag aanbrengen in het gelaat
  • geef uw huid de tijd en ruimte om te wennen en te herstellen van de peeling

Wat is een medische of chemische peeling?

Een chemische peeling is een procedure die bestaat uit het uitlokken van een versnelde huidregeneratie. Op een gecontroleerde manier worden exfoliatiemiddelen (de peelings) gebruikt om op verschillende huidlagen te gaan inwerken. De peeling zorgt voor de eliminatie van de externe huidlagen (afhankelijk van de zuurtegraad en inwerktijd van de peel kan je de diepte bepalen).

Wat is het doel van een chemische peeling?

Stimuleren van de productie van: collageen, elastine en glycosaminoglycaan, waardoor de fysiologische en mechanische eigenschappen van deze weefsels worden verbeterd.

De peeling zorgt ervoor dat de huid sneller zal gaan delen en dat actieve stoffen in de verschillende huidlagen gebracht worden.

Afhankelijk van de zuurtegraad of PH-waarde van de peeling kan men verschillende dieptes in de huid bereiken.

Er zijn verschillende percentage’s in de zuurtegraad, enkel de peelings die een lagere waarde hebben dan 1,5 PH behoren tot de medische peels! Deze medische peelings mogen dus enkel door artsen of onder supervisie van een arts uitgevoerd worden bv. door een verpleegkundige.

Wat doet een peeling in het algemeen?

  • zuivert en oxygeneert de huid, waardoor deze gehydrateerd en vrij van onzuiverheden blijft
  • sluit open poriën, verbeter de textuur van de huid en verhoogd de dikte van de epidermis
  • pakt de effecten van huidveroudering aan, verzacht rimpels en verstevigt de huid
  • maakt de huidtint meer egaal
  • pigmentletsels verlichten en verzwakken, waardoor een depigmenterend effect ontstaat
  • verminderen van acné en oppervlakkige littekens

Moet de huid eerst voorbereid worden op een medische peeling?

Wij raden ten sterkste aan om alvorens te starten met een medische peel, de huid minstens 3 weken op voorhand voor te bereiden.

Dankzij een goede voorbereiding zal de peeling tijdens uw behandeling beter verdragen worden, uw downtime zal minder zijn en het resultaat van uw peel zal aanzienlijk beter zijn.

We voeren nooit peelings uit zonder de huid eerst voor te bereiden!
Wanneer u een reservatie maakt voor een medische peeling, moet u verplicht eerst op consultatie komen en wordt de voorbereiding ook besproken en meegegeven.

Prijzen:

Medische peeling:

De voorbereiding van de huid zit mee verrekend in de prijs. U zal dus geen extra kost meer betalen.

Intieme bleaching:

  •  € 550

Sommige peelings werken iets oppervlakkiger dan andere, afhankelijk van het gewenste resultaat zal de specialist dus de gewenste diepte bepalen.

Zeer oppervlakkig = (oppervlakkige stratum corneum)

Verhoogt de uniformiteit van de huidtint en zorgt voor een meer “lichtgevend” uiterlijk.

Zal enkel de éclat ten goede komen.

Oppervlakkig (epidermale tot basale laag)

Stimuleert de groei van de epidermis door het verwijderen van de hoornlaag.

Deze peel zal huidschilfering veroorzaken, vergelijkbaar alsof je een zonnebrand gehad hebt.

Vanaf deze diepte spreken we van de medische peelings:

Medium (papillaire dermis)

Beïnvloeden van de papillaire dermis, waardoor aanzienlijke schilfers kunnen ontstaan. Men krijgt een oppervlakkige dermale ontsteking.

De epidermis zal bij deze peel ook volledig verwijderd worden en dankzij de ontstekingsreactie van de pappillaire dermis zal men in de genezingsfase terug een stevigere dermis krijgen.

Diepgaand (reticulaire dermis)

Diepe chemische exfoliatie leidt tot een ontstekingsreactie van de reticulaire dermis, en dit zorgt voor aanmaak van collageen en elastine.

Afhankelijk van de diepte van de peeling raden wij een maximaal van 3 peelings per jaar aan.

Bij Sarasin Clinic werken we enkel met de medische peelings (deze hebben een lage PH-waarde) waardoor het niet toegelaten is deze teveel te gebruiken.

Wij staan daarom ook niet toe om meer dan 3 x per jaar een medische peeling uit te voeren.

Uiteraard blijft het belangrijk de huid blijvend te stimuleren om zich te delen en de productie van collageen en elastine te blijven aanmaken. Eens deze stimulans wegvalt dan zal het resultaat opnieuw zichtbaar verminderen.

Ons Sarasin Portocol zal ervoor zorgen dat we blijvend de huid stimuleren! Er is de mogelijkheid om peels te doen enerzijds en anderzijds de huid blijvend vanzelf te stimuleren door Microneedling + RF.

Elke Mesopeel heeft van het Spaanse agentschap een registratienummer gekregen van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen (AEMPS)

Alle peels van de Mesopeel farmaciegroep voldoen aan de Europese normen. Zij beschikken over ISO 22716:2007, 9001:2008 en 13485:2012 voor de kwaliteitscontrolebeheersystemen.

Maak hier uw afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart