Logo Sarasin Clinic

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is, zoals de naam al doet vermoeden, een chirurgische ingreep waarbij de huid boven je ogen en wimpers wordt gecorrigeerd. Wanneer we ouder worden verslapt de huid, waardoor ongemakken kunnen ontstaan. Door deze behandeling raak je af van ongemakken zoals verslapte of overhangende huid, waardoor je zware en vermoeide ogen hebt.

Niet zeker welk type ooglidcorrectie voor jou geschikt is? In een eerste consultatie leggen we je haarfijn uit wat de mogelijkheden zijn.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie of blepharoplastiek houdt in dat je de verslapte huid aan de ogen verwijderd door een minimale incisie. Wanneer we ouder worden verslappen zowel onze spieren als de elasticiteit van de huid. Dit zorgt ervoor dat de huid dikwijls tot tegen de wimpers of — in extremere gevallen — tot over de wimpers hangt.

Voor veel van onze patiënten zorgt dit voor druk op de oogbol met zware en vermoeide ogen als gevolg. Bovendien krijgen ze ook vaak de vraag of “ze moe zijn”? Een ooglidcorrectie heeft daarom niet alleen een esthetisch aandeel maar ook een functioneel belang.

Een bovenooglidcorrectie wordt grotendeels meer uitgevoerd dan een onderooglidcorrectie. Terwijl je bij een bovenooglidcorrectie vooral spreekt over een teveel aan huidoverschot is de noodzaak van een onderooglidcorrectie vooral te wijten aan doorhangende wallen onder de ogen. Door verslapte huid en spierweefsel komt het intraorbitale vet naar buiten en puilt deze uit. Dit zorgt voor de typische wallen onder de ogen.

Genetisch bepaald

Ooglidcorrecties worden ook uitgevoerd bij een jonger publiek wanneer dit genetisch bepaald is. We noemen dit ‘hooded eyes’. Sommige jonge vrouwen hebben op een leeftijd van 27 al last van verslapte huid die tegen de wimpers komt, met bijhorende klachten van dien. Hoofdpijn, een vermoeide blik, minder helder zicht, … Met een ooglidcorrectie verdwijnen klachten als hangende oogleden, wallen onder de ogen, laagstaande wenkbrauwen en een oude of vermoeide uitstraling meteen. Je zal er opnieuw frisser en wakker uitzien wat resulteert in een jongere, frissere uitstraling.

Hoe wordt een bovenooglidcorrectie uitgevoerd?

Via een kleine insnede in tegen de onderste wimperrand zal Dr. Doornaert de overtollige huid wegnemen en de spieren terug verstevigen. Door specifieke hechtingen te plaatsen zal hij het vet dat voordien uitpuilde mooi terug op z’n plaats hechten. Vooral dit laatste is een heel belangrijke stap in het bekomen van een mooi eindresultaat.

Hieronder lees je meer over de verschillende stappen in zowel het voorbereidings-, operatie- als verzorgings- en genezingsproces.

De verschillende stappen in de behandeling:

Een bovenooglidcorrectie duurt gemiddeld zo’n 30 à 45 minuten. Natuurlijk zal de dokter de verschillende stappen nog eens met je doornemen op de dag van de operatie.

Voorafgaand aan de ooglidcorrectie moet je goed beseffen dat het om een operatieve ingreep gaat. Je zult dus tijd nodig hebben om te herstellen. Indien je nog kleine kinderen hebt, is het verstandig om vooraf te regelen dat iemand anders op de kindjes past: je mag namelijk niet zwaar tillen en bukken.

Daarnaast dien je tijdig te stoppen met een aantal middelen die schade aan het herstelproces toebrengen, of die voor complicaties kunnen zorgen:

  • Geen alcohol drinken tot enkele dagen voor de ingreep. Dit verdunt het bloed, wat kan leiden tot bloedingen tijdens of na de ooglidcorrectie.
  • 2 weken voor de behandeling stoppen met roken. Nicotine vernauwt de bloedvaten en verstoort de wondgenezing
  • Als je normaal gesproken bloedverdunnende medicijnen neemt, dien je hier in overleg met de behandelende arts tijdelijk mee te stoppen. Deze medicatie leidt tot (na)bloedingen en complicaties.

Na alle stappen van de ingreep met jou te hebben overlopen, zal de arts de huid aftekenen die hij wil verwijderen.

Een bovenooglidcorrectie kan zowel onder plaatselijke als algemene verdoving worden uitgevoerd. Wij raden voor deze behandeling steeds een plaatselijke verdoving aan.

Wanneer je kiest voor deze plaatselijke verdoving krijg je op dit moment een prikje op de plaats waar de huid moet worden verwijderd. De gegeven injectie bestaat uit lidocaïne met adrenaline. Lidocaine zorgt ervoor dat u geen pijn ervaart. Adrenaline knijpt de bloedvaatjes dicht, zodat er tijdelijk minder bloed naar de oogleden stroomt.

Eens de verdoving goed is ingewerkt zal de arts de overtollige huid en het vet verwijderen. Dit duurt maximaal 45 min voor beide ogen.

Zodra de arts genoeg huid heeft weggesneden, zal hij de overgebleven huid hechten. Je krijgt per ooglid één hechting onder de huid, omdat dit beter is voor de wondgenezing.

Sarasin Clinic werkt enkel met niet-oplosbare hechtingen, omdat deze een mooier resultaat geven dan oplosbare hechtingen. De littekens vallen na de ingreep netjes weg in de plooien van uw oogleden, zodat ze vrijwel onzichtbaar zijn.

Na de operatie en de hechting krijgt u nog een icepack op de ogen gelegd. Dit zal helpen om de bloeding en zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan.

In totaal zal je ongeveer 2 uurtjes bij ons in de clinic zijn, waarvan de operatie zelf maximum 45 min duurt.

Alles over de nazorg van oogcorrecties kan je hier verder nalezen.

Na 7 dagen kom je bij ons terug om de draadjes te verwijderen en een kleine controle van het resultaat. Vaak is dit ook het moment dat we te horen krijgen ‘dat je deze ingreep veel eerder had moeten laten doen’ 🙂

Voor en na

Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties

We krijgen regelmatig dezelfde vragen opnieuw gesteld. We zetten daarom onze eigen Dr. Doornaert even voor de lens om de meest gehoorde vragen voor jullie te beantwoorden in deze korte video:

Prijzen bovenooglidcorrectie

De prijzen van een bovenooglidcorrectie kunnen verschillen afhankelijk van de gekozen verdoving. Een ooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving kost € 1200. Indien je kiest voor een algemene verdoving komt er € 300 voor anesthesie bij op de totaalprijs. Indien je reeds € 50  betaalde voor een consultatie dan wordt deze in mindering gebracht op de dag van de operatie.

Wens je zowel je bovenste- als onderste oogleden te laten behandelen dan komt de prijs op € 2500. De behandeling kan zowel in Gent als in Antwerpen uitgevoerd worden, volgens jouw keuze.

Boek je eerste consultatie (€50)

Dr. Doornaert beantwoord graag al je vragen

In een eerste consultatie beantwoorden we graag alle vragen die je zou hebben, en informeren we over welke behandeling eventueel bij jou kan worden uitgevoerd. De kostprijs van je consultatie wordt in mindering gebracht van het totaalbedrag wanneer je de operatie laat uitvoeren.

Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie jonge vrouw voor en na
Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie vrouw voor en na
Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie vrouw voor en na de operatie

Bovenooglidcorrectie stap voor stap

bovenooglid correctie tekening sarasin clinic

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart