Logo Sarasin Clinic

Cryolipolyse is een tijdelijke oplossing

Liposuctie uw permanente oplossing!

Wetenschappelijke studies geven deze resultaten weer:

 • Cryolipolyse: gemiddelde reductie vetdikte 18 – 21,6% met als allerbeste resultaten 50% , in 1-2sessies
 • Liposuctie: geeft gemiddeld 70-90% reductie, altijd in 1 behandeling.

Hoewel Cryolipolyse als een vrij veilige procedure wordt beschouwd, zijn er ondergerapporteerde neveneffecten zoals paradoxale adipose hyperplasie (PAH), contour onregelmatigheden, huid en weke delen atrofie, en asymmetrieën.

Wat is paradoxale adiposehyperplasie na Cryolipolyse?

 • Paradoxale adiposehyperplasie is gemeld als een zeldzame bijwerking na cryolipolyse. Bij deze aandoening wordt het behandelde gebied groter in plaats van kleiner in de weken na de procedure, waarbij een “pijnloze, zichtbaar vergrote, stevige, goed begrensde massa” onder de huid achterblijft.
 • Het voorkomen van (PAH) wordt geschat op 0,72 procent, of ongeveer 1 op elke 138 cryolipolyse behandelingen.
 • Het goede nieuws is dat PAH in alle gevallen met succes kan worden behandeld. De meeste patiënten hadden alleen liposuctie nodig 🙂

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse staat ook wel bekend als vet bevriezen. Het is een methode om vetcellen in het lichaam tijdelijk af te breken door ze bloot te stellen aan koeling.

Sarasin Clinic voert deze behandeling niet uit en we vertellen u in dit artikel ook waarom.

Effect cryolipolyse is niet blijvend 

 • Cryolipolyse is niet bedoeld om af te vallen maar is bedoeld om de contouren van het lichaam te verbeteren door plaatselijke vetophopingen aan te pakken. Echter, is het effect hiervan maar tijdelijk zichtbaar en zijn de mogelijkheden beperkt. Bovendien heeft u vele behandelingen nodig vooraleer u ook maar iets zal zien! De kostprijs die hier tegenoverstaat, is dan dikwijls duurder dan een liposuctie.
 • De behandeling met Cryolipolyse is niet geschikt om overgewicht te behandelen wat bij een liposuctie wel mogelijk is.
 • Cryolipolyse is heel lang de hemel in geprezen als de droombehandeling. Geen naalden, geen narcose, geen littekens. Je kent het gezegde: ‘als het te mooi lijkt om waar te zijn is het dat meestal ook’.
  Wel dat is het ook, de razend populaire ‘vet bevriezingsbehandeling, waarbij vetcellen aan extreem lage temperaturen worden bevroren, heeft niet enkel maar tijdelijk effect maar soms ook nogal bizarre bijwerkingen. Onderzoek toont namelijk aan dat sommige patiënten, enkele maanden na de behandeling zelfs in gewicht toenemen! (lipohypertrofie)

De wetenschappelijke onderbouwing voor cryolipolyse is tot nu toe zeer beperkt. Bij studies ontbrak een controlegroep, het aantal proefpersonen was te klein, en de publicaties geven geen nauwkeurige kwantitatieve gegevens over gewicht en lichaamsomtrekken. Bovendien zijn het dikwijls publicaties van de fabrikant zelf waarbij je je dan de vraag kan stellen over de neutraliteit van het onderzoek…

Biedt deze pagina geen antwoord op de vragen die je hebt? Neem dan gerust contact op met ons medisch secretariaat op het nummer 09 278 36 30 of 0476 68 97 99. We bekijken dan graag hoe we je verder kunnen helpen.

Liposuctie de enige permanente oplossing 

Kies voor een permanentere oplossing met liposuctie. Het vet wegnemen i.p.v. bevriezen. 

Wat is liposuctie? 

Liposuctie is een chirurgische techniek waarbij onderhuids vetweefsel wordt verwijderd door dit weg te zuigen.

Opgelet! Wanneer iemand heel veel bijkomt na een liposuctie dan zullen vetcellen opnieuw “dikker” worden. Wel is het zo dat wanneer een vetcel weg is, deze niet meer terugkomt, maar de nog resterende vetcellen gaan bij gewichtstoename wel “verdikken”. Daarom dat Liposuctie moet samengaan met een gezond voedingspatroon!

Sarasin Clinic liposuctie

Wat is lipofilling? 

 • Lipofilling of vetweefseltransplantatie is een chirurgische techniek die gebruik maakt van eigen vetweefsel. Onderhuids vetweefsel wordt verwijderd met liposuctie. Dit vet wordt gezuiverd en elders in het lichaam geïnjecteerd.
 • Een bekend voorbeeld van lipofilling is de BBL – Brazilian Butt Lift  
 • Lees hier meer over lipofilling lichaam of lipofilling gezicht. 

Hoe verloopt een lipo behandeling?

Sarasin Clinic lipofilling lichaam

 • Eerst zal er een consultatie plaatsvinden waarbij de plastisch chirurg kan bepalen of liposuctie bij u mogelijk is. 
 • Liposuctie en/of lipofilling vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving in de dagkliniek. U kan dezelfde dag nog naar huis. Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg het gebied op uw lichaam af dat hij zal corrigeren en het gebied waar hij het vet zal weghalen. 
 • Bij liposuctie wordt onderhuids vetweefsel verwijderd uit de buik, heupen, dijen of andere zones naargelang de beschikbaarheid van het vet en uw wensen. Dit gebeurt met een fijne canule die via een klein prikgaatje in het lichaam wordt ingebracht.
 • Het vetweefsel bevat allerlei onzuiverheden, daarom wordt het vetweefsel gecentrifugeerd om het zuiver te maken. Het gezuiverde vetweefsel kan nu indien gewenst geïnjecteerd (lipofilling) worden in de billen en/of heupen of zone naar keuze. Het vet wordt laagje bij laagje geïnjecteerd. Dit wordt de structurele vetweefseltransplantatie genoemd. 
 • Meestal wordt er meer vet ingespoten dan nodig (ongeveer 30% extra) en wordt er dus over-gecorrigeerd. Een deel van het vet dat wordt ingespoten verteert immers spontaan.  Daarom is er soms een na-filling nodig om het verteerde vet te compenseren.

Nazorg en herstelperiode 

 • Na de behandeling hebben de meeste mensen niet veel pijnklachten, wel kan er enige zwelling of blauwe plekken optreden. Het meeste last heb je aan de gebieden waar de liposuctie is uitgevoerd. Deze kunnen zeer gevoelig zijn. 
 • Over de wonden is na de operatie een pleister geplakt waarmee u na twee dagen weer mag douchen. De pleisters laten niet los onder de douche. We raden wel af om een bad te nemen, omdat de pleisters dan kunnen loslaten. Na zeven tot tien dagen worden de pleisters en de draadjes verwijderd op uw NA-controle bij de dokter.
 • U zal per prikgaatje 1 draadje hebben zodat dit prikgaatje bijna niet meer te zien is wanneer u genezen bent.
 • U draagt een aantal weken de voorziene kleding (lipopanty’s) over het gebied waar het vet weggehaald is. Draag deze speciale kleding zowel ‘s nachts als overdag voor een optimaal resultaat. 
 • Tot enkele weken na de operatie kunt u last hebben van bloeduitstortingen, een gezwollen huid. Na ongeveer twee tot zes weken trekken de bloeduitstortingen en de zwelling vanzelf weg. 
 • De eerste weken is het belangrijk om veel te rusten. Sporten kan opnieuw na zes weken.

Resultaat 

 • Het directe effect van de behandeling neemt in de loop van drie tot zes weken altijd iets af. 
 • Na drie tot zes maanden is het eindresultaat bereikt. 
 • Indien u tijdens uw liposuctie ook een lipofilling heeft ondergaan en er is “veel” / “te veel”  vet verteert, kan er een correctie plaatsvinden om bij te vullen.  

Kostprijs

 • De kostprijs van een liposuctie en/of lipofilling is afhankelijk van de grootte van de ingreep en te behandelen zone. De exacte prijs zal u worden meegedeeld tijdens de consultatie.

Consultatie 

Heeft u nog vragen over liposuctie of  lipofilling of andere behandelingen? Boek hier u vrijblijvende consultatie.

Wenst u op een gerichte en gecontroleerde manier uw taille of lichaamscontouren te verbeteren? Dan bent u dus beter af met een liposuctie uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg. De kostprijs zal op hetzelfde neerkomen MAAR de resultaten gaan indrukwekkend beter zijn.

Voor-en na foto’s liposuctie

Sarasin Clinic plastische chirurgie gent

Voordelen

Sarasin Clinic is dankzij haar jarenlange ervaring met diverse behandelingen uitgegroeid tot de absolute specialist op gebied van plastische chirurgie in België.  Dankzij de meer dan 10 jaar ervaring van onze plastisch chirurg hebben wij deze ingreep constant verbeterd, waardoor we de resultaten stelselmatig blijven verbeteren. We zijn dus goed geplaatst om je over deze behandelingen te adviseren.

Meer dan 10 jaar ervaring
Privépraktijk in Sint-Martens-Latem
In alle comfort & privacy
Open en transparante communicatie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart