Logo Sarasin Clinic

Lipofilling lippen

Wil je meer volume in je lippen op een geheel natuurlijke wijze met jouw eigen vet?

De behandeling met eigen vet in je lippen of lipofilling van de lippen neemt steeds meer toe.

Het voordeel hiervan is dat je met lichaamseigen stoffen (jouw eigen vet) de lippen permanent kan opvullen.

Wij raden meestal eerst het gebruik van lipfillers aan zodat je al eens kan wennen aan iets vollere lippen. Pas wanneer je de lippen echt jaarlijks laat opspuiten met fillers kan je overstappen naar lipofilling van de lippen met eigen vet.

Wat moet je weten? 

 • De behandeling kan onder lokale verdoving en duurt maximum 1,5 uur
 • We nemen een kleine hoeveelheid vet af op de plaats waar je er wat teveel hebt (win, win 😀) 
 • Het vet wordt dan gereinigd en in de lippen gespoten 
 • Let op:  zoals je kan zien op de foto zien je lippen er direct na de behandeling enorm gezwollen en licht asymmetrisch uit, gelukkig is dit verdwenen na enkele dagen

Prijs lipofilling behandeling lippen

De prijs voor lippen opvullen met eigen vet is € 1500

De kans bestaat dat je na 6 tot 9 maand nog een behandeling nodig hebt om extra volume te geven, dan bedraagt de prijs € 900

Wat zijn de voordelen van lippen opvullen met eigen vet?

 • Lichaamseigen weefsel 
 • Uiteindelijk goedkoper dan jaarlijks een behandeling met fillers te laten uitvoeren
 • De lippen voelen heel zacht en soepel aan 
 • Heel natuurlijke resultaten

Op dinsdagen kan je in Sarasin Clinic jouw lippen met eigen vet laten opspuiten.

Eerst ben je verplicht om op consultatie te komen.

Procedure lipofilling lippen

 • Bij een lipofilling voor je lippen wordt er gebruik gemaakt van jouw eigen vet. Dit vet wordt elders van het lichaam weggehaald, en na het centrifugeren weer in de lippen geïnjecteerd.
 • Het vet kan bijvoorbeeld van de heupen (love handles) worden gehaald, maar ook het gebied rondom de navel wordt hiervoor gebruikt.
 • Hiervoor dient u dus eerst een mini chirurgische ingreep te ondergaan, nl. een “liposuctie” waarin we een deel vet wegnemen. Nadien kunnen we overgaan tot de lipofilling van jouw lippen. Dit gebeurt allemaal op hetzelfde moment.
 • Een lipvergroting door middel van lipofilling heeft langdurige, permanente resultaten.
 • Het wegzuigen van het vet gebeurt onder plaatselijke verdoving.
 • De vetcellen komen in een spuitje terecht, waarna ze met een fijne naald in de lippen worden geïnjecteerd. De omliggende weefsels voorzien de vetcellen van voedingsstoffen en zuurstof, waardoor deze zo optimaal mogelijk in de lippen kunnen ingroeien.

Nazorg

Na de behandeling wordt geadviseerd om de lippen te koelen, dit om zwellingen tegen te gaan. Resultaten die bereikt worden lopen sterk uiteen. Een ervaren arts kan tijdens een consult aangeven of een lipvergroting met behulp van lipofilling (= met eigen vet) voor u een geschikte behandelmethode is.

 • Zijn uw lippen door middel van lipofilling vergroot? Dan moet u rekening houden met een langere herstelperiode. U kunt de eerste weken op de plaats waar het vet is verwijderd bloeduitstortingen hebben. U kunt uw normale werkzaamheden en activiteiten hervatten in overleg met de arts.
 • Hou er rekening mee dat er bij lipofilling van de lippen, een enorme zwelling van je lippen zal zijn. Omdat er altijd meer dan gewenst wordt ingespoten. Gespecialiseerde artsen weten dat er slechts 1/3 van het ingespoten vet zal ingroeien en permanent zal blijven in de lippen. Net daarom spuiten ze extra vet.
 • De eerste dagen is een mondmasker om de zwelling te camoufleren wel aangewezen ☺
 • Na 3 dagen zal de meeste zwelling verdwenen zijn, maar hou er toch rekening mee dat je lippen de eerste 10 dagen echt wel te dik gaan staan.

Hyaluronzuurfillers zijn voor iedereen geschikt aangezien het om een lichaamseigen stof gaat. U heeft lang geniet van de resultaten maar ze zijn niet permanent. De ingreep zelf is niet drastisch en betaalbaar.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een lipofilling behandeling.

Om gebruik te kunnen maken van injectables met eigen vet, is een van de voorwaarden dat het vet ergens verwijderd kan worden. Echt magere mensen zonder overtollige vetophopingen kunnen moeilijk behandeld worden.

Voor magere mensen die hun billen willen vergroten telt hetzelfde. Zij kunnen eventueel geholpen worden met implantaten.

Sarasin Clinic lipofilling lips frontaal

Opgelet! deze foto’s zijn onmiddellijk na de behandeling genomen! De zwelling neemt nog af.

Sarasin Clinic lipofilling lips zijkant

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart