Logo Sarasin Clinic

Lipofilling lichaam

Wat is Lipofilling voor het lichaam?

Lipofilling of vetweefseltransplantatie is een chirurgische techniek die gebruik maakt van eigen vetweefsel. Onderhuids vetweefsel wordt verwijderd met liposuctie. Dit vet wordt gezuiverd en elders in het lichaam geïnjecteerd.

Een bekend voorbeeld van lipofilling is de: Brazilian Butt Lift aka Kardashian curves

Check hier ook lipofilling voor het gezicht en lipofilling voor de lippen.

Sarasin Clinic lipofilling lichaam vrouw

Lipofilling lichaam behandeling

 • Lipofilling vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving in de dagkliniek. U kan dezelfde dag nog naar huis. 
 • Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg het gebied op uw lichaam af dat hij zal corrigeren en het gebied waar hij het vet zal weghalen. Bij lipofilling wordt onderhuids vetweefsel verwijderd uit de buik, heupen, dijen of andere zones naargelang de beschikbaarheid van het vet en uw wensen. 
 • Dit gebeurt met een fijne canule en een kleine insnede op een subtiele plaats. Het vetweefsel bevat allerlei onzuiverheden, daarom wordt het vetweefsel gecentrifugeerd om het zuiver te maken. 
 • Het gezuiverde vetweefsel kan nu met de canule geïnjecteerd worden in de billen en/of heupen of zone naar keuze. Het vet wordt laagje bij laagje geïnjecteerd. Dit wordt de structurele vetweefseltransplantatie genoemd. 
 • Meestal wordt er meer vet ingespoten dan nodig en wordt er dus over-gecorrigeerd. Een deel van het vet dat wordt ingespoten verteert immers spontaan.  Daarom is er soms een na-filling nodig om het verteerde vet te compenseren.

Voordelen lipofilling lichaam

 • Lipofilling is een minimaal invasieve techniek. Het grote voordeel is dat er geen littekens geplaatst worden.
 • Via kleine steekgaatjes wordt onderhuids vetweefsel verwijderd met liposuctie.
 • Dit vet wordt gezuiverd en nadien terug geïnjecteerd via een klein steekgaatje.
 • Uw eigen weefsel wordt gebruikt waardoor er (bijna) geen kans is op een afstotingsreactie.
 • De ingreep kan ook herhaald worden. 
 • Nadeel is dat er altijd een deel van het geïnjecteerde vetweefsel verdwijnt.

Herstel en nazorg bij lipofilling lichaam

 • Over de wonden is na de operatie een pleister geplakt waarmee u na twee dagen weer mag douchen. De pleisters laten niet los onder de douche. We raden wel af om een bad te nemen, omdat de pleisters dan kunnen loslaten. Na zeven tot tien dagen worden de pleisters verwijderd.
 • U draagt een aantal weken de voorziene kleding (lipopanty’s) over het gebied waar het vet weggehaald is. Draag deze speciale kleding zowel ‘s nachts als overdag voor een optimaal resultaat. 
 • Tot enkele weken na de operatie kunt u last hebben van bloeduitstortingen, een gezwollen huid. Na ongeveer twee tot zes weken trekken de bloeduitstortingen en de zwelling vanzelf weg. 
 • De eerste drie tot zes weken is het belangrijk om veel te rusten. Sporten kan opnieuw na zes weken. 

Resultaat lipofilling lichaam

 • Het directe effect van de behandeling neemt in de loop van drie tot zes weken altijd iets af. 
 • Na drie tot zes maanden is het eindresultaat bereikt. Indien er veel vet verteert is of er een asymmetrie is, kan er een correctie plaatsvinden om bij te vullen.  
 • Het is mogelijk dat uiteindelijk een tweede behandeling nodig is voor het verkrijgen van een nog beter resultaat. 

Lipofilling lichaam complicaties & risico’s

Zoals bij elke chirurgische behandeling kunnen er complicaties optreden. Gelukkig komen ernstige complicaties zelden voor. Een nabloeding of een wondinfectie zijn de meest voorkomende complicaties.

Neem altijd contact op met de plastisch chirurg bij twijfel. 

Soms kunnen restzwellingen en verhardingen aanwezig zijn die pas na weken of soms maanden verdwijnen. 

Het gevoel in de huid van het behandelde gebied en bij de littekens is vaak verminderd of verdwenen. Dit is tijdelijk en herstelt na enkele maanden.

Kostprijs lipofilling lichaam

De kostprijs van een lipofilling voor je lichaam is afhankelijk van de grootte van de ingreep en te behandelen zone. De exacte prijs zal u worden meegedeeld tijdens de consultatie. 

Info & Afspraken

Heeft u nog vragen over lipofilling of andere behandelingen? Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op: 09 278 36 30 | 0476 68 97 99

Ons secretariaat is elke dag geopend!

Reserveren kan online:  klik hier voor een afspraak.

Volg Sarasin Clinic ook op Instagram

FAQ Lipofilling lichaam

Lipofilling is een techniek waarbij vetcellen uit het lichaam worden gehaald, en vervolgens opnieuw worden gebruikt om op een andere plek in te brengen. De vetcellen worden door middel van liposuctie uit het lichaam (buik/benen/heupen/..) gehaald. 

Vervolgens wordt het vet bewerkt via een centrifuge en ingespoten op de plek waar meer volume gewenst is. De vetcellen groeien daar vast en maken dan onderdeel uit van het weefsel om voor een beter silhouet te zorgen. 

 • Lipofilling is een mooie techniek om de borsten subtiel te vergroten.
 • Vaak wordt lipofilling toegepast voor curves te creëren, de gekende BBL.
 • Lipofilling is ook mogelijk om in het gelaat meer volume te creëren, of om de lippen op te vullen. Lees hier meer over lipofilling gezicht. Lipofilling is daarmee een natuurlijk alternatief voor fillers of borstimplantaten.

Lipofilling is mogelijk wanneer je voldoende vet hebt dat gebruikt kan worden. Het is soms mogelijk om bij slanke vrouwen een lipofilling uit te voeren als er maar een kleine hoeveelheid vet nodig is. Ben je echter heel slank, dan is liposuctie (en dus ook lipofilling) niet mogelijk. Het gewenste volume kan wel bekomen worden met implantaten. 

Lees hier meer over borstvergroting met implantatenheupvergroting met implantaten.

Het klinkt misschien een beetje luguber, maar het is een van de meest gestelde vragen.

Mensen die mager zijn en graag en meer curves wensen komen vaak af met dit idee. Het is begrijpelijk dat deze vraag gesteld word. Het antwoord is jammer genoeg nee. 

De kans dat het lichaam dit zou afstoten is te groot. Een optie is bil-heup- of borstvergroting met implantaten.

Ongeveer 60-80% van de teruggeplaatste vetcellen groeit aan. Deze vetcellen zitten daar permanent, dus het resultaat is blijvend. De vetcellen werken echter hetzelfde als de andere vetcellen in je lichaam. Kom je bij in gewicht, dan nemen ze in volume toe. Val je af, dan worden ze kleiner. Hoelang je geniet hebt, hangt af van hoe stabiel je op gewicht blijft.

Meestal is 1 behandeling voldoende, soms zijn er twee behandelingen nodig.

Het is soms mogelijk dat er een bepaald vetpercentage verdwijnt en/of er zich een asymmetrie voordoet. Uiteraard kan een tweede behandeling alleen als je ook voldoende vet kunt weghalen.

Direct na de behandeling zie je resultaat en een toename van volume. Een deel van de vetcellen overleeft echter niet, daarmee houdt de arts ook rekening en overvult de zones.

Wat er aan vetcellen overblijft zie je na twee weken, dan is het meeste vocht ook verdwenen. Het resultaat zes maanden na de operatie is blijvend (indien u op gewicht blijft).

De liposuctie wordt uitgevoerd via kleine inspuitingen en geen sneden, waardoor er nauwelijks een litteken achterblijft.

Nee, lipofilling op zich is niet pijnlijk. De vetcellen worden ingebracht via een insteekopening van slechts 2 mm. Nadien kan u wat ongemak ervaren tijdens het herstel (kneuzingen/bloeduitstorting/..) maar het ergste is na twee weken voorbij.

Omdat we werken met lichaamseigen vet, is deze behandeling heel veilig. Het lichaam stoot het eigen vet niet af.

De kostprijs van een lipofilling is afhankelijk van de grootte van de ingreep en liposuctie per zone. 

De exacte prijs zal u worden meegedeeld tijdens de consultatie.

Klik hier voor een afspraak

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart