Logo Sarasin Clinic

Wat is de prijs van een borstvergroting?

Veel mensen vragen: ‘hoeveel kost een borstvergroting’? De prijs van een borstvergroting is echter niet zo eenduidig. Er zijn verschillende factoren die de prijs van een borstvergroting beïnvloeden, waardoor de kosten van de ingreep case per case berekend worden.

Elementen die de prijs van een ingreep beïnvloeden zijn bijvoorbeeld de ervaring van de plastisch chirurg die de ingreep uitvoert, of je voor borstimplantaten kiest of voor lipofilling, de specifieke methode of techniek die je kiest en nog zoveel meer.

Hieronder sommen wij voor jou alle factoren op die de prijs van een borstvergroting beïnvloeden. Natuurlijk geven we je ook mee hoeveel je bij Sarasin Clinic betaalt voor een dergelijke ingreep.

Soort plastische chirurgie: implantaten of lipofilling?

Een eerste factor die de prijs van een borstvergroting beïnvloedt is het type plastische chirurgie waarvoor je kiest. Bij een borstvergroting heb je keuze uit twee soorten behandelingen: een borstvergroting met borstimplantaten of lipofilling.

Afhankelijk van welke soort plastische chirurgie je kiest zullen de kosten variëren. Maar zelfs binnen deze soorten behandelingen kan de prijs van een borstvergroting verschillen.

Prijs borstvergroting met implantaten

Bij een borstvergroting met borstimplantaten brengt de plastisch chirurg protheses aan in de borst. Hoe dat wordt gedaan en voor welke prothesen wordt gekozen hangt af van jouw persoonlijke wensen, de anatomie van jouw lichaam en het advies van de plastisch chirurg.

Er is een heel ruime keuze aan soorten protheses en technieken om de borstimplantaten aan te brengen in de borst. Hieronder sommen we op welke keuzemogelijkheden er zijn en wat ze inhouden.

Borstvergroting prijs: hangt af van de soort prothese en de projectie van de implantaten

Sowieso werken wij bij Sarasin Clinic enkel met borstimplantaten van de beste kwaliteit. Dat kunnen wij garanderen doordat we bekijken hoe de productie van elke prothese in zijn werk gaat. Wij werken met prothesen van volgende merken: Polytech, Sebbin en Motiva.

Voor welke prothese er uiteindelijk gekozen wordt hangt af van hoe jouw huidige borsten en lichaam eruit zien alsook van hoe je wil dat jouw borsten eruit gaan zien na de ingreep.

Er zijn twee soorten vormen van prothesen waaruit je kan kiezen: druppelvormige of ronde prothesen. Daarnaast is ook de grootte van de prothesen belangrijk bij het bepalen van de prijs.

Binnen die soorten heb je ook nog eens keuze uit 3 verschillende soorten projectie: hoog, medium of laag profiel. Afhankelijk van welke prothese en welke projectie er gekozen wordt zal je borstvergroting een andere prijs hebben.

Ronde prothesen of druppelvormige/anatomische implantaten
Anatomische implantaten

De druppelvormige prothese ziet er vaak natuurlijker uit (als hij onder de borstspier wordt ingebracht). Daarenboven kan zo’n borstimplantaat de borst ook een zekere ‘lift’ geven. Een nadeel van deze borstimplantaten is dat ze harder zijn en dat ze kunnen draaien.

Doordat ze kunnen draaien kunnen de prothesen de borst een vreemde vorm geven. Daardoor kan het zijn dat een nieuwe operatie noodzakelijk is. Dat de prothese kan draaien, wil natuurlijk niet zeggen dat die ook zal draaien. Daarenboven heeft elke soort prothese zijn voor- en nadelen.

Ronde implantaten

De ronde implantaten hebben als voordeel dat als ze draaien, het je geen vreemde look geeft. Doordat ze rond zijn zullen ze de vorm van jouw borst namelijk niet veranderen als ze draaien. Ronde implantaten kunnen iets minder natuurlijk ogen als je ze voor de borstspier plaatst.

Bij ronde implantaten heb je dan wel weer een iets groter risico dat ze plooivorming geven. Dat houdt in dat de huid over de borsten gaat plooien, wat een soort golvend effect geeft. Ook hier geldt dat plooivorming een mogelijkheid is, en dus geen noodzaak.

Projectie van de prothesen: laag, medium of hoog profiel

Binnen het type implantaat kan je ook de projectie van je implantaat kiezen. Die projectie verwijst naar het volume dat je ziet bovenaan de borst. Je kan kiezen tussen een laag, midden of hoog profiel.

Bij een laag profiel zal je borstvergroting heel subtiel zijn, bij een hoog profiel zal je een vollere en stevigere borst krijgen.

Prijs hangt af van de techniek: dual plane, boven- of onder de grote borstspier

De prijs van jouw borstvergroting hangt ook af van de techniek die je kiest. Plaats je het implantaat onder of boven de grote borstspier? Of kies je voor de dual plane techniek?

Die keuze maak je natuurlijk in overleg met de plastisch chirurg, op basis van jouw wensen en mogelijkheden. Voor de ingreep gebeurt zullen we met een 3D-simulatie het eindresultaat van de borstvergroting tonen.

Implantaat onder de grote borstspier

Dit is de meest gebruikte techniek, zeker bij mensen met weinig borstweefsel of voor zij die een heel natuurlijk resultaat willen. Daarenboven is er bij een borstvergroting waarbij het implantaat onder de borstspier geplaatst wordt minder kans op kapselvorming.

Een klein nadeel van een implantaat onder de borstspier is dat jouw borsten na de ingreep iets gevoeliger zullen zijn dan indien je de prothese boven de borstspier zou plaatsen. Op lange termijn is een implantaat onder de borstspier echter wel de beste keuze voor de meeste mensen.

Implantaat boven de grote borstspier

Om het borstimplantaat boven de borstspier te plaatsen, moet je voldoende klier- en vetweefsel hebben. Als dat niet zo is, zal het resultaat er heel onnatuurlijk uitzien. Daarom is deze techniek niet voor iedereen geschikt. Jouw plastisch chirurg zal je adviseren of deze methode een mogelijkheid is voor jou.

Daarenboven heb je met deze methode ook meer kans op kapselvorming en verplaatsing van de prothese. Een voordeel is wel dat een borstvergroting met deze techniek als minder pijnlijk ervaren wordt. Door de grotere kans op kapselvorming en de mogelijkheid op zichtbaarheid van de randen van de prothesen gaat onze voorkeur echter uit naar andere technieken.

Dual plane techniek

Als laatste kan je ook kiezen voor de dual plane techniek. Enkel een chirurg met voldoende ervaring en specialisatie kan een ingreep via deze methode uitvoeren. Dokter Maarten Doornaert, ons medisch hoofd en plastisch chirurg, is door zijn verregaande bekwaamheid in staat om deze techniek succesvol toe te passen.

Bij de dual plane techniek wordt het bovenste deel van de prothese onder de borstspier geplaatst. Deze methode is ideaal voor vrouwen die minder vetweefsel en weinig klierweefsel hebben.

Ook met de dual plane techniek heb je minder kans op kapselvorming én het levert een heel natuurlijk resultaat op. Net als bij een borstvergroting met implantaat onder de spier zal je met deze techniek iets meer pijn ervaren dan wanneer de prothese boven de spier geplaatst wordt.

Ter conclusie: hoeveel betaal je voor een borstvergroting met implantaten?

Voor een borstvergroting met borstimplantaten gaan we uit van een prijs van gemiddeld 3950 euro. Natuurlijk hangt de exacte prijs vooral af van welke keuze je maakt inzake prothesen en technieken.

Om te weten welke techniek en prothese het beste zijn voor het resultaat dat jij voor ogen hebt kan je een afspraak maken voor een consultatie bij Sarasin Clinic. Na de consultatie zal je weten wat de exacte prijs is voor de borstvergroting die jij wil.

Voor- en na foto’s borstvergroting met implantaten bij Sarasin Clinic

Prijs borstvergrotende operatie door middel van lipofilling

Naast een borstvergroting met borstimplantaten kan je er ook voor kiezen om jouw eigen vet te gebruiken voor een borstvergroting. Het grote voordeel daarvan is dat we daarmee de mogelijke complicaties beperken.

De voorwaarde voor een borstvergroting door middel van lipofilling is natuurlijk dat je voldoende eigen vet hebt om de borsten te vullen. Daarenboven is het ook niet mogelijk om heel veel volume toe te voegen met deze methode.

Voordelen van lipofilling borsten

Deze ingreep is iets intensiever dan een borstvergroting met borstimplantaten omdat we eerst liposuctie moeten doen alvorens we met de filling kunnen beginnen. Een voordeel is wel dat het resultaat er heel natuurlijk uitziet en dat je, zoals je hierboven leest, minder kans hebt op complicaties omdat je met lichaamseigen vet werkt in de borst.

Prijs borstvergroting met eigen vet

Voor een borstvergroting met eigen vet betaal je gemiddeld 3500 euro. Ook hier geldt dat je best een consultatie plant bij Sarasin Clinic als je de exacte prijs voor jouw ingreep wil weten.

Ervaring van de plastisch chirurg

Hoeveel je betaalt voor een borstvergroting hangt ook af van de ervaring die de plastisch chirurg heeft. Voor een plastisch chirurg die heel wat ervaring heeft en zich gespecialiseerd heeft in borstvergrotingen, zal je vaak iets meer betalen.

Waarom is de ervaring van plastisch chirurgen belangrijk?

Die meerprijs is het vaak wel waard. Een ervaren plastisch chirurg is beter in staat om jouw borsten zo te vormen dat ze perfect voldoen aan jouw wensen. Met een plastisch chirurg met ervaring heb je dus meer garantie op een mooi resultaat.

Daarnaast zal een plastisch chirurg die al heel wat operaties achter de rug heeft zich meer gespecialiseerd hebben. Ook is er minder kans op complicaties als je voor een ervaren plastisch chirurg kiest.

Daarenboven zal een plastisch chirurg met ervaring ook een beter ontwikkeld esthetisch inzicht hebben, waardoor hij een resultaat creëert dat bij jouw lichaam past. Allemaal redenen dus om te kiezen voor een plastisch chirurg die al wat ingrepen achter de rug heeft.

Dokter Maarten Doornaert bij Sarasin Clinic

Bij Sarasin Clinic werken wij samen met dokter Maarten Doornaert, die tevens ook het medisch hoofd van onze kliniek is. Hij is een specialist in borstvergrotingen, borstreconstructies en andere chirurgische ingrepen.

Dr. Doornaert is ook actief als plastisch chirurg in het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem. Door zijn ervaring in het ziekenhuis kan hij jou de professionaliteit en het niveau bieden die je in een ziekenhuis kan verwachten.

Komt het ziekenfonds tussen bij een borstvergroting?

Of het ziekenfonds tussenkomt in de financiering van jouw borstvergroting hangt af van de reden waarom je de ingreep ondergaat. Medische ingrepen worden terugbetaald terwijl esthetische chirurgie niet terugbetaald wordt.

Borstvergroting om medische redenen

Een operatie voor een borstvergroting gebeurt vaak om esthetische redenen, waardoor het ziekenfonds niet tussenkomt en de volledige prijs van de operatie dus voor jou is. Een medische reden voor een borstvergroting is bijvoorbeeld wanneer jouw borsten heel erg ongelijk zijn.

Esthetische chirurgie van de borsten

Een esthetische reden is bijvoorbeeld als jij vindt dat je te kleine borsten hebt en grotere borsten wil, of wanneer je na gewichtsverlies of na een zwangerschap slappe borsten hebt en die hernieuwd volume wil geven.

Soms komt het ziekenfonds gedeeltelijk tussen, waardoor jij slechts een klein deel van de prijs van een borstvergroting moet betalen. Als het ziekenfonds niet tussenkomt moet je het volledige bedrag betalen.

Sarasin Clinic Dr. Doornaert

Borstvergroting bij Sarasin Clinic

Heb jij besloten dat je een vergroting van jouw borsten wil? Kies Sarasin Clinic voor jouw ingreep! Wij beschikken over een team van ervaren medewerkers en werken samen met een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in borstvergrotingen.

Wat is er inbegrepen?

Wat is er inbegrepen in de prijs van een operatie voor een borstvergroting bij Sarasin Clinic? Als eerste natuurlijk de prijs van een ervaren plastisch chirurg. Daarenboven is ook de nazorg na de ingreep inbegrepen.

De operatie gebeurt onder algemene verdoving, waarvan de kosten natuurlijk ook inbegrepen zijn in de prijs van de operatie. Als je voor een implantaat kiest zitten de kosten van de prothesen ook in de prijs verwerkt.

Werkwijze Sarasin Clinic

Jouw borsten, jouw keuzes

Wat kan je verwachten van het verloop van een borstvergroting bij Sarasin Clinic? Voor de ingreep zal er een consultatie plaatsvinden met jouw plastisch chirurg. Hierbij zal je samenzitten over het gewenste resultaat.

Dat is uiteraard een persoonlijke beslissing, maar de plastisch chirurg zal je adviseren of dergelijk resultaat bij jouw lichaam en figuur past. Er wordt besproken naar welk volume jouw voorkeur gaat en de plastisch chirurg laat je weten of je realistische verwachtingen hebt.

Advies van de plastisch chirurg en 3D-simulatie borsten

Samen maak je belangrijke keuzes: ga je voor een implantaat, en zo ja, welk en welke grootte? Wil je dat de incisie voor de protheses bij het tepelhof gemaakt wordt of liever ergens anders? Daarenboven bespreken we ook de mogelijke risico’s en complicaties. Bij al die keuzes houden we natuurlijk ook rekening met jouw medisch dossier.

Eens alle knopen doorgehakt zijn maken wij een 3D-simulatie van hoe jouw nieuwe borsten eruit zullen zien. Wanneer jij jouw goedkeuring gegeven hebt ben je klaar om de operatie aan jouw borsten te ondergaan.

Nadruk op kwaliteit en veiligheid

Bij Sarasin Clinic leggen wij de nadruk op de kwaliteit van onze producten en jouw veiligheid tijdens de ingreep van de borst. De ingreep vindt plaats onder volledige verdoving, waardoor de operatie niet als pijnlijk ervaren wordt.

Wij garanderen de kwaliteit van onze protheses door enkel aan te kopen van erkende en hoogstaande merken. Daarenboven hanteren wij de allerhoogste normen inzake hygiëne tijdens de ingreep. Zo minimaliseren we de kans op een infectie in onze kliniek.

Door enkel samen te werken met de beste chirurgen en medisch opgeleide medewerkers met ervaring zorgen wij ervoor dat jouw veiligheid gegarandeerd is.

Boek je afspraak voor een borstvergroting bij Sarasin Clinic

Wil jij jouw zelfvertrouwen een boost geven met een borstvergroting? Bij Sarasin Clinic zetten wij de beste resultaten voor jou neer. We luisteren naar jouw voorkeur en geven jou deskundig advies voor de operatie, zodat we samen jouw droomborsten kunnen verwezenlijken.

De prijs van een ingreep voor een borstvergroting hangt, zoals je hierboven kan lezen, af van veel factoren. Wij kunnen je hierover informeren tijdens een consultatie bij Sarasin Clinic.

Boek nu een consultatie bij onze kliniek zodat we samen het verloop en de prijs van jouw operatie kunnen bespreken.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart