Logo Sarasin Clinic

Borstvergroting bij Sarasin Clinic in Gent

Waarom kiezen voor een borstvergroting bij Sarasin Clinic in Gent?

Wij bieden de professionele aanpak van een ziekenhuis met de service van een privékliniek.

Al onze artsen zijn gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied. Onze Clinic beschikt over 2 operatiekamers, recovery afdeling, faciliteit voor overnachting, 8 kamers met badkamer.

Bovendien kiezen wij met de grootste zorg de prothese fabrikant uit.

Vele vrouwen zijn onzeker over hun borsten. Ze vinden ze te klein, te slap, te grote tepels… Zeker wanneer vrouwen borstvoeding hebben gegeven raken ze vaak volume kwijt. Dat borsten voor vele vrouwen belangrijk zijn is duidelijk. Een borstvergroting is de meest uitgevoerde ingreep binnen de plastische chirurgie!

Mogelijke technieken bij een borstvergroting

Het is belangrijk dat u als patiënt goed weet wat uw wensen zijn, dit is iets heel persoonlijk. Wat u mooi vindt, zal uw vriendin misschien minder mooi vinden en omgekeerd. Enkel tijdens een consultatie met onze chirurg kunnen de verschillende opties besproken worden. Sowieso kiest Sarasin Clinic altijd voor de minst ingrijpende techniek. Dit wil zeggen dat we kiezen voor een minimale snede. Hierdoor heb je minder litteken. De plaats van insnijden kan op 3 plaatsen:

 • via de oksel
 • via het tepelhof
 • of zoals vele doen: net onder de borstplooi

Afhankelijk van uw eigen borstprint en uw wensen, zal u samen met de chirurg beslissen welke techniek en prothese voor u het beste is. Een prothese kan zowel boven als onder de spier geplaatst worden.

Techniek met prothese boven de spier

Deze techniek plaatst de prothese boven de grote borstspier. Hierbij krijg je een heel natuurlijk resultaat.

Deze techniek wordt beter niet toegepast wanneer u heel mager bent of een heel dunne huid heeft. In dat geval kan je de randjes van je prothese voelen en zien. Hou er ook rekening mee dat naarmate je ouder wordt de huid dunner zal worden. De prothese zal dan weinig ondersteuning krijgen wanneer deze boven de spier zit.

Techniek met prothese onder de spier

Bij deze techniek wordt de borstvergroting prothese onder de grote borstspier geplaatst. De borsten gaan steviger zijn en zullen ook harder aanvoelen. U zal de randjes van de prothese niet voelen. Er is minder kapselvorming dan wanneer men de prothese boven de spier plaatst. Het kan er soms wat minder natuurlijk uitzien.

De Dual Plane techniek

Bij deze techniek zit de bovenkant van de prothese onder de spier, en de onderkant van de prothese plaatst men onder het klierweefsel van de borst. Vandaar de naam “Dual Plane”.

Voordeel:  zo zie je bij magere mensen de randen van de prothesen bovenaan niet. En heb je minder kans op kapselvorming. Dit terwijl onderaan toch een natuurlijke ronding van de borst wordt toegelaten.

Onze chirurgen zijn zeer bekwaam in het uitvoeren van deze ingreep. De Dual Plane is een moeilijkere techniek die enkel ervaren chirurgen kunnen uitvoeren!

Keuze van prothesen

De juiste prothese

Omdat uw gezondheid boven alles gaat kiezen wij met de grootste zorg de prothese fabrikant uit.

Ook gaan wij zelf kijken in de fabriek hoe de productie in zijn werk gaat. Wij werken met de grootste producenten op de markt zoals:

 • Polytech
 • Sebbin
 • Motiva

Hoe kies je de juiste prothese ?

Dit is vooral iets wat de dokter zal voorstellen. Dit wordt beslist aan de hand van hoe je eigen borst eruit ziet, en wat jouw wensen zijn voor jouw “nieuwe borsten”. Aan de hand van een 3D-simulatie zal de chirurg u laten zien wat de mogelijkheden zijn voor uw lichaam. Dankzij de 3D-simulatie krijgt u een beeld van welke vorm van prothesen en welk volume het best bij u zouden passen. Zie het als een soort Photoshop programma waarmee we de mogelijkheden aantonen.

1) Anatomische of druppelvormige prothesen:

Nadeel: harder, prothese kan draaien

2) Ronde prothesen

Nadeel: geeft iets sneller plooivorming

Verschillende projecties van de prothesen

(projectie = volume dat zichtbaar is aan de bovenzijde van de borst)
Uw prothese heeft ook een verschil in projectie: laag, medium of hoog profiel

 • laag profiel: geeft een subtiele borstvergroting
 • hoog profiel: geeft een stevige volle borst

Maak u geen zorgen, samen met de chirurg wordt gekeken welke soort prothese/projectie het best past bij uw wensen!

 • de eerste 24 uur is het verplicht dat een volwassen persoon bij u in de buurt blijft
 • geen voertuigen besturen de eerste 48 uur na de operatie
 • geen alcohol drinken
 • geen fysieke zware inspanning, geen huishoudelijke taken, geen sport (ook geen sauna) voor 6 weken
 • niets zwaarder tillen dan een fles water van 1,5 L
 • uw armen niet boven uw hoofd heffen
 • nooit met uw litteken bloot in de zon liggen

Na de boeking van een operatie zal u alle nodige documenten in een mapje krijgen. U zal een uitgebreid post operatief protocol meekrijgen met heel duidelijke instructies betreft medicatie beleid en verzorging.

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wij adviseren u om een eerste consult in te plannen met de chirurg.

Komt u uit het buitenland, of bent u te nieuwsgierig? Bekijk in dat geval deze prijslijst met indicatieve prijzen.

Let op! De getoonde prijzen geven slechts een indicatie van de kosten van uw reis + behandeling + eventuele overnachting.

Kapselvorming komt bij een borstvergroting op lange termijn voor bij 3 tot 5 %. Dit is de meest voorkomende complicatie bij een borstvergroting.

Let wel op: lichte kapselvorming is normaal en vormt een natuurlijke reactie van het lichaam rondom de prothese. Het zorgt ervoor dat de prothese goed hecht aan de omliggende weefsels. En zorgt dat het zich niet meer kan verplaatsen. Dit proces duurt gemiddeld 6 weken. Vandaar ook dat wij vragen om minstens 6 weken niet te heffen en te tillen of te gaan sporten of zwaar fysieke arbeid te verrichten.

U heeft alles met de chirurg besproken en heeft eindelijk besloten om de ingreep te ondergaan.

 • u vult een pre-operatieve vragenlijst in
 • u krijgt de Client Informed Consent die u moet onderteken
 • de operatie zal gemiddeld 1 uur duren
 • de operatie zal onder volledige verdoving gebeuren zodat u geen pijn voelt
 • u wordt wakker op de recovery afdeling van onze Privé Clinic in bijzijn van onze verpleegkundige
 • de meeste mensen mogen 4 uur na de ingreep naar huis
 • u mag alleen de recovery verlaten wanneer u kan drinken en plassen, bij bewustzijn bent. Ook uw ademhaling en bloedruk moeten stabiel zijn. De arts zal beslissen wanneer u klaar bent om naar huis te gaan.
 • Direct na uw operatie zal u een steunende BH aanhebben. Deze houdt u gedurende 6 weken aan en mag nooit uit. Tenzij voor de verbanden van de wondjes te verschonen of te wassen.
 • De dag na uw operatie wordt u gebeld om te vragen hoe het met u gaat en of alles in orde is met u.

Maak hier uw afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart