Spring naar de inhoud

Botox ogen tegen kraaienpootjes en rimpels rond de ogen

Kraaienpootjes en rimpels rond de ogen, de ene vindt ze charmant terwijl de andere ze liever kwijt dan rijk is. Voor die laatste groep hebben we een oplossing: botox aanbrengen rondom de ogen. Lees hier alles over wat wij bij Sarasin Clinic kunnen doen voor de rimpels bij jouw ogen.

PRIJS

Vanaf € 150

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

3 tot 4 maanden

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes, ook wel crow’s feet genoemd, bevinden zich aan de buitenste zijkant van je oog en zien eruit als de afdruk van een kraaienpoot in de huid. Ze ontstaan doordat je lacht en worden daarom ook wel eens lachrimpels genoemd.

Hoe komt het dat je kraaienpootjes krijgt?

Als je lacht of met je ogen knijpt trekken je oogspieren samen. Door die samentrekkende beweging gaat de huid rondom je ogen rimpelen. Bij een jonge, soepele huid zullen die rimpels verdwijnen eens het gezicht ontspannen is.

Naarmate de huid veroudert, wordt de huid echter minder soepel en elastisch. Daardoor blijven de rimpeltjes die ontstaan bij het samentrekken van de spieren ook aanwezig als het gezicht ontspannen is.

Huidveroudering vanaf je 25ste

Vanaf je 25ste begint het huidverouderingsproces bij de meeste mensen. Voor sommigen is dat vroeger, voor anderen later. Dit is afhankelijk van de omgevingsfactoren (roken, blootstelling aan de zon…) en jouw erfelijke aanleg.

Wist je trouwens dat maar 10% van jouw huidveroudering te wijten is aan erfelijke factoren? De overige 90% heb je zelf in de hand. Een gezonde levensstijl en de huid goed beschermen tegen zonneschade is dus écht nuttig.

Sarasin Clinic kraaienpootjes man botox spierontspanner

Botox of botuline toxine

Misschien is het wel handig dat je eerst weet wat Botox is. Weet je dat al? Scroll dan zeker verder om de rest van het artikel te lezen. Weet je niet wat Botox is? Dan is het hoog tijd dat daar verandering in komt!

Botox is een afkorting voor botuline toxine, een neurotoxine die geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Neurotoxines zijn gifstoffen en beïnvloeden de werking van ons zenuwstelsel.

Dat maakt van botuline toxine een spierontspanner. Botox is heus niet de enige spierontspanner op de markt, maar wel een van de bekendste. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog Azzalure en Bocouture.

Botox behandeling kraaienpootjes: hoe werkt het?

Nu we weten hoe je kraaienpootjes krijgt, kunnen we uitleggen wat botox kan doen om de vorming van kraaienpootjes tegen te gaan. Zoals we hierboven al vermeld hebben, is botox een spierontspanner.

Spierontspanners gaan de signaaloverdracht tussen de spier en de zenuw blokkeren. Dat zal ervoor zorgen dat je oogspieren niet meer samentrekken als je lacht, waardoor de huid niet rimpelt en er dus geen rimpels ontstaan.

De resultaten van een botox behandeling zijn niet direct zichtbaar. Pas na ongeveer 10 dagen zal je zien dat de behandeling zijn werk begint te doen.

Diepe kraaienpootjes verwijderen met fillers

Als je te maken hebt met erg diepe rimpels en je wil dat die helemaal verdwijnen, raden wij aan om naast een botox behandeling ook een filler behandeling rondom de ogen te doen. Daarmee voeg je onderhuids volume toe aan de ogen.

Botox behandelingen zullen namelijk niet volstaan wanneer je de diepe groeven echt moet gaan opvullen. Aangezien fillers bekend staan om hun capaciteit om volume toe te voegen aan de huid, zijn ze dermate geschikt om diepe rimpels aan te pakken.

Botox behandeling van de ogen: voor wie

Wie heeft er baat bij een botoxbehandeling van de ogen? Iedereen die te maken heeft met kraaienpootjes en rimpels rond de ogen. Dat wil zeggen dat het zowel voor mannen als vrouwen gebruikt wordt, alsook voor jong en oud.

Botox voor preventieve behandeling kraaienpootjes

Naast kraaienpootjes behandelen, kunnen spierontspanners ook preventief werken om kraaienpootjes en rimpels rondom de ogen te vermijden. Daarbij spreken we van een preventieve behandeling tegen kraaienpootjes.

Eens de elasticiteit van de huid afneemt of begint af te nemen, zal je merken dat je geen kraaienpootjes krijgt doordat de spierontspanners zorgen dat de spieren niet meer samentrekken.

Botox kraaienpootjes curatief inzetten

Soms vinden mensen kraaienpootjes of rimpels niet per se storend, maar ervaren ze die wel als vervelend eens het diepe rimpels worden. Voor die diepe rimpels kunnen we naast Botox ook fillers inzetten voor een mooi eindresultaat, zodat de huid zichtbaar gladder is.

Die diepe lachrimpels ontstaan vooral bij mensen die al een iets meer gevorderde leeftijd hebben. Ze zijn heel vervelend, omdat ze je een vermoeide uitstraling geven. Daarenboven vullen de rimpels zich vaak met make-up (bij mensen die make-up opdoen), waardoor ze nog extra opvallen.

Doet een botox behandeling van de ogen pijn?

Een botox behandeling van de ogen is vrijwel pijnloos. Je krijgt een aantal kleine prikjes met een hele fijne naald in de huid rondom de ogen. In de injecties zit ook een verdoving verwerkt, waardoor de behandeling niet als pijnlijk ervaren wordt.

Na de behandeling kan je ook onmiddellijk verder met je dagelijkse bezigheden. Wel kan je wat last hebben van roodheid en zwelling in het geïnjecteerde gebied. Die roodheid en zwelling verdwijnen meestal binnen de 48 uur.

Botox behandeling bij Sarasin Clinic

Als je kiest voor een botox behandeling bij Sarasin Clinic stellen wij samen met jou een persoonlijk behandelplan op voor jouw behandeling tegen kraaienpootjes. Naast kraaienpootjes behandelen wij meerdere zones, zoals lachrimpels bij de wangen of voorhoofdsrimpels.

Boek een afspraak bij Sarasin Clinic voor botox ogen

Wil jij de kraaienpootjes en rimpels rond je ogen verminderen? Of wil je vermijden dat de huid rond je ogen gaat rimpelen? Dan is botox bij de ogen voor jou de beste keuze. Boek nu je behandeling bij Sarasin Clinic om zo snel mogelijk resultaat te zien.

Voor- en nazorg botox ogen

Sarasin Clinic nazorg fillers infographic

Video’s over botox ogen

Voor- en na foto’s botox ogen

Prijzen botox ogen

Prijzen spierontspanner/Botox behandelingen
Spierontspanners / Botox / Baby Botoxprijs per zone
1 zone
(bv: frons of voorhoofd of kraaiepoot)
€120
2 zones
(bv: frons + kraaienpoot)
€200
3 zones
(bv: frons + voorhoofd + kraaienpoot)
€280
BTX Jelly Roll€60/behandeling
BTX Bunny Lines€60/behandeling
BTX Neustiplift€60/behandeling
Gummy smile€60/behandeling
BTX Lip Flip€60/behandeling
BTX Kin€60/behandeling
BTX Mondhoeken€120/behandeling
BTX kraaienpootjes€120/behandeling
Wenkbrauwlift€100/behandeling
Bruxisme (tandenknarsen)€260/behandeling
Face slimming€260/behandeling
Nefertiti Halslift / platysma banding€350/behandeling
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen botox ogen

Hoe werken spierontspanners of rimpelinjecties?

Hoelang houdt de werking van spierontspanners of rimpelinjecties?

Zijn spierontspanners (btx) veilig?

Welke risico’s en bijwerkingen kunnen voorkomen bij spierontspanners (btx)?

Zijn spierontspanners (btx) pijnlijk?

Wat is de nazorg na een behandeling met spierontspanners?

Follow-up en behandelingsduur van spierontspanners