Spring naar de inhoud

Betrouwbare en veilige Botox/Azzalure behandeling: kies voor Sarasin Clinic dichtbij Knokke

Botox of botuline toxine is de merknaam van een spierontspanner die je kan inzetten tegen rimpels, een gummy smile, migraine, overmatig zweten en nog zoveel meer. Bij Sarasin Clinic in Sint-Martens-Latem, niet zo ver van Knokke bieden wij behandelingen met spierontspanners aan met oog voor kwaliteit en veiligheid

In deze blog lees je alles over wat Botox is, hoe je een goede plastisch chirurg kiest voor jouw botoxbehandeling, welke esthetische behandelingen met Botox wij uitvoeren en waarom je bij Sarasin Clinic in goede handen bent. Bij Sarasin Clinic mochten we al heel wat klanten uit de regio rond Knokke in onze praktijk verwelkomen. Niet verwonderlijk ook als je weet dat onze dokters, fantastische resultaten bereiken met zowel fillers als Botox. Bovendien rij je op slechts drie kwartier van Knokke naar onze Clinic in Sint-Martens-Latem. En zeg nu zelf, voor iets belangrijks als de look van je gezicht is dat de rit toch meer dan waard?

Sarasin Clinic Knokke

PRIJS

Vanaf € 150

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

3 tot 4 maanden

Wat is Botox?

Botox is een vorm van een esthetische ingreep. Zoals hierboven al vermeld werd is Botox geen productnaam, maar wel een merknaam. Wat wil dat zeggen? Wel, Botox is een specifiek merk binnen de categorie van spierontspanners, maar de naam wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar de volledige categorie van spierontspanners.

Zo is het mogelijk dat we zeggen ‘hij heeft Botox laten injecteren, terwijl er ook andere merken van spierontspanners op de markt zijn en ingezet worden. Voorbeelden van andere merken zijn Azzalure® en Bocouture®

Verder is Botox een commerciële afkorting voor botuline toxine, wat een neurotoxine is die geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Zo’n neurotoxine heeft de eigenschap dat het de werking van ons zenuwgestel gecontroleerd kan beïnvloeden.

Hoe werkt Botox

Als je plastisch chirurg een spierontspanner in de huid injecteert, wat gebeurt er dan? Als je botuline toxine aanbrengt zal je de signaaloverdracht tussen de spieren en de zenuwen (gedeeltelijk, tijdelijk en gecontroleerd) blokkeren.

Het resultaat? De spieren zullen niet meer samentrekken en dus ontspannen. Over Botox wordt heel wat gezegd, geschreven en ja, soms ook overdreven. Daarom schreven wij een blog waarbij we op een wetenschappelijke manier de mythes over Botox ontkrachten of bekrachtigen.

Of je nu je huid wil gladstrijken met een anti-aging behandeling om kraaienpootjes of voorhoofdrimpels aan te pakken of gewoon komaf wil maken met aanhoudende hoofdpijn/migraine, Botox en Azzalure kunnen het allemaal. 

Botox is een veilig product en we kunnen het haast een wondermiddel noemen. In de verkeerde handen kan het resultaat echter wel eens minder goed uitvallen dan je gehoopt had.

Tips voor het kiezen van de plastisch chirurg of kliniek

Heb je besloten om Botox in te zetten tegen dynamische rimpels voor huidverjonging? Ben je klaar om komaf te maken met kraaienpootjes en fronsrimpels? Dan is de volgende vraag: ‘Waar nabij Knokke kan ik Botox doen?

Sarasin Clinic Dr. Toma lipfiller

Een kliniek of plastisch chirurg kiezen is helemaal niet evident. Zeker als het de eerste keer is dat je een Botox/Azzalure behandeling doet zie je soms het bos door de bomen niet meer. Onderstaande tips kunnen je helpen de juiste keuze te maken.

Kies voor een arts met ervaring in behandelingen met botuline toxine

Om effectief te zijn moeten de injecties met spierontspanners correct uitgevoerd worden. Dé garantie voor betrouwbaarheid en een mooi resultaat is dan ook een arts met veel ervaring met spierontspanners – kortom, een specialist. 

Ervaring draagt bij tot een beter resultaat

Iedereen kent het spreekwoord ‘oefening baart kunst’. Bij een behandeling met spierontspanners zoals botuline toxine is dat niet anders. Hoe meer ervaring een esthetisch arts heeft, hoe meer specialisatie en dus hoe beter het resultaat van de behandeling er uiteindelijk uit zal zien. Alle plastisch en esthetisch artsen bij Sarasin Clinic hebben intussen een jarenlange ervaring opgebouwd met injectables, en kunnen tot ware autoriteiten in het vakgebied worden gerekend.

De juiste hoeveelheid, de juiste plaats

Voor spierontspanners geldt dezelfde regel als voor make-up: de beste resultaten krijg je als je de juiste hoeveelheid op exact de juiste plaats aanbrengt. Het vereist een soort fingerspitzengefühl en esthetisch inzicht. 

Specialisten weten precies waar en hoe ze spierontspanners moet aanbrengen om rimpels op een natuurlijke manier te verminderen. Dat kan tellen als je de Botoxversie van de no make-up make-up look wil verkrijgen.

Sarasin Clinic Dr. Toma lipfiller

Ervaring van belang voor moeilijke zones

Een van de moeilijkste zones om te behandelen is het voorhoofd. De huid is er namelijk relatief dun, en een behandeling vereist dus een vaste hand met ervaring. Daarbovenop is het  nu net de zone waar we ook het meest expressie mee uitdrukken. Als de injecties bijvoorbeeld niet op de juiste plaats zijn aangebracht bij een behandeling met injectables van het voorhoofd, zien de resultaten er onnatuurlijk uit.

Een complicatie van te veel botox in het voorhoofd is dat je wenkbrauwen te veel naar beneden hangen. De voorhoofdspieren zijn immers de enige spieren die je wenkbrauwen liften. Wanneer je deze spieren te veel verzwakt komen je wenkbrauwen dus te laag. 

Vandaar het belang van een goede injector met veel ervaring voor dergelijke ingrepen! 

Ervaring als garantie voor veiligheid

Botox of BTX werkt in een zekere mate spierverlammend. Als de injectie niet correct gedaan wordt en de botuline toxine op de verkeerde plek wordt aangebracht, verzwak je dus verkeerde delen van het gezicht. 

Kies voor een ervaren plastisch chirurg voor esthetische chirurgie!

Door voor een ervaren arts te kiezen elimineer je de kans op zo’n ‘schoonheidsfoutjes’ en andere nefaste bijwerkingen door gebrek aan ervaring voor een groot deel. Een ervaren arts voerde al zoveel behandelingen uit dat die perfect weet waarop er gelet moet worden.

Lees reviews over de plastische chirurgie

Als je iets aan je gelaat laat veranderen wil je de kans dat het fout loopt natuurlijk zo klein mogelijk houden. Voordat je ergens een consultatie boekt voor een behandeling is het dan ook interessant om eerst de reviews te lezen van patiënten die je voor gingen.

Zo zie je onmiddellijk of je voorgangers tevreden waren of niet. Rekening houdend daarmee kan je dan je beslissing maken. Is een behoorlijk deel van de patiënten ontevreden? Dat is natuurlijk een red flag

Lees de ervaring die patiënten bij Sarasin Clinic hadden en laat je overtuigen.

Sarasin Clinic reviews
Sarasin Clinic filler botox spierontspanner frons voorhoofd

Bekijk voor- en na-foto’s

Nog een goede tip: bekijk voor- en na-foto’s van ingrepen vooraleer je een consultatie boekt. Zo zie je welke resultaten je van die kliniek kan verwachten en rekening houdend daarmee kan je beslissen welke klinieken resultaten hebben die jij mooi vindt.

Of je de spierontspanner nu inzet om een gummy smile weg te werken of als rimpelbehandeling voor het verminderen van rimpels, voor- en na-foto’s geven je de beste indicatie van wat je kan verwachten.

Wil je alle resultaten van onze behandelingen met spierontspanner zien? Bekijk dan onze gallerij met voor- en na-foto’s van behandelingen met spierontspanner.

Botox Knokke: kies voor Sarasin Clinic

Bij Sarasin Clinic hebben onze artsen allemaal meerdere jaren ervaring in het behandelen van blijvende rimpels met botox. Dankzij hun ervaring kunnen ze voor jou de beste resultaten neerzetten.

Daarnaast dragen wij bij Sarasin Clinic jouw veiligheid boven alles hoog in het vaandel. Wij doen er alles aan om risico’s te beperken en bezitten de nodige portie kennis en ervaring om de botoxbehandeling tot een goed einde te brengen.

Wij werken samen met dokters die kraks zijn in het aanbrengen van injectables zoals fillers en botox. Zij weten als geen ander het verouderingsproces om te keren, rekening houdend met de natuurlijke schoonheid van hun patiënten.

De focus van onze chirurgen ligt dan ook op het behalen van een natuurlijk resultaat door middel van de juiste injecties op de juiste plaats in het gelaat. Tijdens hun behandelingen staat het welzijn van hun patiënten uiteraard centraal. 

Ze hebben al vele jaren ervaring, waardoor ze jouw schoonheid naar een hoger level tillen in no time. Patiënten die door onze chirurgen behandeld zijn gaan altijd heel tevreden naar huis met een frisse en jeugdige look.

Wil jij een behandeling bij één van onze dokters ondergaan? Boek nu online jouw consultatie, zodat je een stapje dichter bent bij een stralend gelaat.

Sarasin Clinic Gebouw
Sarasin Clinic praktijk behandelzetel

Botoxbehandelingen bij Sarasin Clinic nabij Knokke

Bij Sarasin Clinic kan je terecht voor heel wat esthetische behandelingen zoals Botox, fillers, permanente ontharing d.m.v. laserbehandeling, huidverbetering en nog veel meer. In dit artikel lichten we voor jou toe welke soorten botoxbehandelingen wij voor onze patiënten aanbieden.

Face slimming

Face slimming, ook wel kaaklijnvermagering genoemd, is een heel populaire ingreep om een V-vormig of hartvormig gezicht te bekomen zonder plastische chirurgie. We gaan hierbij de kaakspier injecteren met botox zodat die ontspant en het gezicht ontdaan wordt van vierkante features.

Gummy Smile

We spreken van een gummy smile of tandvleeslach wanneer er veel tandvlees zichtbaar is als je lacht. Om hier komaf mee te maken heb je geen plastische chirurgie nodig. Met Botox kan je de spier boven de bovenlip verslappen, waardoor de lip niet meer optrekt tijdens het lachen. Daardoor krijg je een natuurlijk resultaat en een mooie lach.

spierontspanners Gummy Smile voor en na foto's

Voorhoofdrimpel injecties

Ons voorhoofd is een van de zones van het gezicht waarmee we het meeste expressie uitdrukken. Daarom zijn injecties met botox in het voorhoofd een van de meest gevraagde ingrepen inzake anti-aging.

Specifiek voor botox in het voorhoofd is het heel belangrijk dat je voor een ervaren dokter kiest als je een goed en natuurlijk resultaat wil. Bij Sarasin Clinic is het heel belangrijk dat alles er natuurlijk uitziet, waardoor we jou kunnen garanderen dat je er niet gemaakt zal uitzien.

Sarasin Clinic spierontspanner voorhoofd

Fronsrimpel injecties

Onder de veelgevraagde ingrepen inzake anti-aging valt ook een behandeling van de fronsrimpel. Vaak vinden mensen dat deze fronsrimpel hen een boze uitstraling geeft. Met Botox bij de fronsrimpel kan je dat probleem zo oplossen.

Sarasin Clinic botox voor en na

Bruxisme/tandenknarsen

Wist je dat Botox ook een oplossing kan bieden tegen tandenknarsen? Door de spieren die het tandenknarsen veroorzaken te verslappen, kan je het probleem de wereld uit helpen. Zo behoud je een gezond gebit met een minimum aan moeite.

Sarasin Clinic bruxisme tandenknarsen

Injecties kraaienpootjes

Nog een van de meest populaire ingrepen inzake anti-aging zijn injecties met botox bij de kraaienpootjes. Aangezien de huid bij de ogen heel dun is, gaat die snel verouderen en verslappen.

Sarasin Clinic kraaienpootjes man botox spierontspanner

Botox: uitgebreid gamma aan behandelingen mogelijk

Zo zie je maar, je hebt niet per se plastische chirurgie of een facelift nodig om jouw huid mooi en jong te houden. Met een behandeling met botox kom je al heel ver! Wat we hierboven opsommen zijn trouwens de meest populaire behandelingen.

Je kan Botox daarnaast ook gebruiken om migraine aan te pakken, voor de zone van de kin, tegen hangende mondhoeken, voor een neklift, tegen overmatig zweten en nog veel meer! Contacteer ons gerust als je hier nog vragen over hebt.

Boek je afspraak bij Sarasin Clinic

Word jij een van onze tevreden patiënten? Of je nu rimpels rond de ogen wil verminderen of komaf wil maken met die vervelende gummy smile, bij Sarasin Clinic helpen wij je graag verder. Boek nu je afspraak voor een rimpelbehandeling of andere ingreep en maak komaf met jouw onzekerheden!

Bij ons kan je ook terecht voor andere esthetische ingrepen zoals een laserbehandeling, huidverbetering, fillers, microneedling, PRP, haarfillers en nog veel meer. Ontdek ons volledige aanbod aan esthetische behandelingen hier

Ook voor plastische chirurgie kan je bij Sarasin Clinic nabij Knokke terecht. Ontdek hier onze behandelingen inzake plastische chirurgie.

Voor- en nazorg botox

traangootfiller nazorg

Video’s over botox Knokke

Voor- en na foto’s botox Knokke

Prijzen botox Knokke

Prijzen spierontspanner/Botox behandelingen
Spierontspanners/Botox€120/behandeling
Face slimming€240/behandeling
Voorhoofd rimpelinjecties — 1 zone€120
Voorhoofd rimpelinjecties — 2 zones€200
Voorhoofd rimpelinjecties — 3 zones€280
Fronsrimpel rimpelinjecties — 1 zone€120
Fronsrimpel rimpelinjecties — 2 zones€200
Fronsrimpel rimpelinjecties — 3 zones€280
Bruxisme (tandenknarsen)€240/behandeling
Gummy smile€120/behandeling
Anti-rimpelinjecties kraaienpootjes€120/behandeling
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over botox Knokke

Hoe werken spierontspanners of rimpelinjecties?

Hoelang houdt de werking van spierontspanners of rimpelinjecties?

Zijn rimpelinjecties veilig?

Welke risico’s en bijwerkingen kunnen voorkomen bij rimpelinjecties?

Zijn rimpelinjecties pijnlijk?

Wat is de nazorg na een behandeling met spierontspanners?

Follow-up en behandelingsduur van spierontspanners