Spring naar de inhoud

Botox kliniek Sarasin Clinic in Sint-Martens-Latem

Spierontspanners zoals botox zijn hét middel om rimpels tegen te gaan. Sarasin Clinic is een esthetische kliniek met expertise in spierontspanners. Onze ervaren artsen voeren botoxbehandelingen uit met natuurlijke resultaten.

Je hoeft na een botoxbehandeling bij ons dus geen schrik te hebben voor een bevroren of emotieloos gezicht. Onze artsen weten perfect hoe ze de injectables moeten aanbrengen om optimale en vooral natuurlijke resultaten te bekomen.

Verder in het artikel lees je alles over wat Botox is, hoe het ingezet wordt tegen rimpels op de huid, voor welke andere problemen je het kan inzetten en waar je op moet letten als je een kliniek kiest voor jouw botoxbehandeling.

Esthetisch artsen met +10 jaar ervaring
Vanuit onze privékliniek in Sint-Martens-Latem
In alle comfort & met respect voor je privacy
Comfortabel & vrijwel pijnloos
Hoogste eisen op vlak van veiligheid & hygiëne
Open & transparante prijspolitiek

Waarom kiezen voor botox bij Sarasin Clinic?

De goede reviews van tevreden klanten die met succes behandeld zijn, tonen aan dat we bij Sarasin Clinic echt goed zijn in wat we doen. Wil je weten wat je van onze kan verwachten voor je een behandeling ondergaat? Hieronder zie je foto’s van de resultaten van enkele van onze botoxbehandelingen.

Voor-en nafoto’s van botoxbehandelingen bij Sarasin Clinic

Botox of Botuline toxine 

De volledige naam van Botox is botuline toxine. Het is een neurotoxine die geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Neurotoxines zijn gifstoffen die de werking van ons zenuwstelsel beïnvloeden

Botox doet dat door de overdracht van impulsen tussen de spiercellen en zenuwcellen te blokkeren. Botox of botuline toxine is een soort spierontspanner, dat wil zeggen dat er naast botox nog andere merken van spierontspanners zijn zoals Azzalure of Radiesse. 

Hoe werkt een botoxbehandeling?

Bij een behandeling met botox gaan we zones behandelen om rimpels te voorkomen of verminderen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk, rimpels behandelen met spierontspanners zoals botox? 

Als je een behandeling ondergaat, zal de behandelend arts met een hele fijne naald injecties aanbrengen in de huid. Om de pijn tijdens de behandeling te beperken, zit er in de injectie ook verdoving verwerkt. Een botoxbehandeling wordt echter meestal niet als pijnlijk ervaren.

Na de behandeling zullen de behandelde spieren stoppen met samentrekken waardoor rimpels verdwijnen en je vermijd dat er diepe rimpels gevormd worden in het behandelde gebied. 

Na de behandeling

Na de behandeling kan je last hebben van lichte roodheid of blauwe plekjes in een kleine zone bij de behandelde spier. Na enkele dagen zijn deze tijdelijke bijwerkingen echter volledig verdwenen. Eens de zwellingen zijn weggetrokken, zal je het natuurlijk resultaat van de behandeling kunnen zien.

Na ongeveer drie à vier maanden zul je opnieuw moeten langskomen in de kliniek voor een herhaalbehandeling als je de effecten van de botox in het gezicht wil behouden. Hoe snel je terug moet komen zal per persoon verschillen.

Sarasin Clinic filler botox spierontspanner frons voorhoofd

Fillers voor volumeherstel

Eens er diepe rimpels gevormd zijn die in de huid blijven staan, is het soms moeilijk om die met botox volledig weg te krijgen. Daarom kan het interessant zijn om fillers in te zetten om het volume van de huid in het gezicht te herstellen.

Met fillers kan je komaf maken met diepe groeven, maar ze zijn ook interessant om hangend vel aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een dubbele kin of hangende wangen. Ook voor wallen en donkere kringen onder de ogen kunnen fillers een goed middel zijn.

Het belang van de keuze van een goede botox kliniek

Een kliniek of plastisch chirurg kiezen is helemaal niet evident. Zeker als het je eerste keer is dat je een Botox/ Azzalure behandeling doet, zie je soms het bos door de bomen niet meer. Hieronder lijsten we een aantal dingen op die belangrijk zijn bij het maken van een keuze qua botox kliniek.

Kies voor een arts met ervaring in behandelingen met botuline toxine

Om effectief te zijn moeten de injecties met botox correct uitgevoerd worden. Dé garantie voor betrouwbaarheid en een natuurlijk resultaat is een arts met veel ervaring met spierontspanners. 

Ervaring draagt bij tot een beter resultaat

Iedereen kent het spreekwoord ‘oefening baart kunst’. Bij een behandeling met spierontspanners zoals botox is dat niet anders. Hoe meer ervaring een esthetisch arts heeft, hoe beter het resultaat van de behandeling er uiteindelijk uit zal zien. 

Voor spierontspanners geldt dezelfde regel als voor make-up: de beste resultaten krijg je als je de juiste hoeveelheid op exact de juiste plaats aanbrengt. Het vereist een soort fingerspitzengefühl. 

Vermijd de kans op complicaties

Botox is een veilig geneesmiddel. Het wordt niet alleen in de esthetische maar ook in de medische wereld gebruikt. Maar in de verkeerde handen kan het echter zo zijn dat een behandeling met botox misloopt.

Een van de moeilijkste zones om te behandelen is bijvoorbeeld het voorhoofd. En laat dat nu net de zone zijn waar we het meest expressie mee uitdrukken. Als de injecties niet op de juiste plaats zijn aangebracht bij een behandeling met injectables van het voorhoofd, zien de resultaten er onnatuurlijk uit. 

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je te veel botox aanbrengt in het voorhoofd. Een complicatie van teveel botox in het voorhoofd is dat je wenkbrauwen te veel naar beneden hangen. De voorhoofdspieren zijn immers de enige spieren die je wenkbrauwen liften wanneer je deze spieren te veel verzwakt dan komen je wenkbrauwen te laag. 

Botox of BTX werkt in een zekere mate spierverlammend. Als de injectie niet correct gedaan wordt, en de botuline toxine op de verkeerde plek wordt aangebracht, verzwak je dus verkeerde delen van het gezicht. 

Door voor een ervaren arts te kiezen, elimineer je de kans op zo’n ‘schoonheidsfoutjes’ en andere nefaste bijwerkingen door gebrek aan ervaring voor een groot deel. Een ervaren arts voerde al zoveel behandelingen uit dat die perfect weet waarop er gelet moet worden.

Lees reviews 

Als je iets aan je gelaat laat veranderen wil je de kans dat het fout loopt natuurlijk zo klein mogelijk houden. Voordat je ergens een consultatie boekt voor een behandeling is het dan ook interessant om eerst de reviews te lezen van mensen die je voor gingen.

Zo zie je onmiddellijk of je voorgangers tevreden waren of niet. Is meer dan de helft van de klanten ontevreden? Dat is natuurlijk een red flag! Lees de ervaringen die klanten bij Sarasin Clinic hadden en laat je overtuigen.

Sarasin Clinic reviews

Botoxbehandeling bij Sarasin Clinic

Heb je zichtbaar tandvlees, een gummy smile of wil je komaf maken met fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes? Of heb je last van migraine en wil je dat behandelen? 

Bij Sarasin Clinic bieden wij spierontspanners aan voor zowel rimpelbehandelingen, tandenknarsen, een gummy smile, tandenknarsen (ook wel gekend als bruxisme) en zelfs migraine!

Je kan botox dus voor veel meer gebruiken dan enkel lijntjes op je voorhoofd, tussen je wenkbrauwen of rondom je ogen. Bij Sarasin Clinic leggen we vooral de klemtoon op het accentueren van jouw natuurlijke trekken met spierontspanners.

Sarasin Clinic botox zones

Veiligheid en kwaliteit van botox in onze kliniek

Bij Sarasin Clinic is jouw veiligheid van het allergrootste belang. Wij doen er in onze kliniek alles aan om de risico’s te beperken en bezitten de nodige portie kennis en ervaring om de rimpelbehandeling tot een goed einde te brengen en jou een natuurlijk resultaat te bezorgen.

Daarenboven zijn onze producten van de allerhoogste kwaliteit. Wij werken alleen met de meest hoogstaande en betrouwbare merken en ook onze apparatuur is zorgvuldig uitgekozen zodat wij enkel met het beste materiaal werken.

Ervaren behandelend arts

Bij Sarasin Clinic hebben onze artsen allemaal meerdere jaren ervaring in het behandelen van blijvende rimpels met botox. Dankzij hun ervaring kunnen ze voor jou de beste resultaten neerzetten.

Wij staan er ook op dat wij onze patiënten steevast voorzien van eerlijk advies door een deskundige arts. Alleen zo kunnen wij tevreden klanten naar huis sturen met prachtige resultaten.

Boek een afspraak voor botox in onze kliniek

Sarasin Clinic Gebouw

Ben je helemaal klaar voor je eerste behandeling? Wacht dan niet langer en maak zo snel mogelijk komaf met die kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels. Boek nu jouw behandeling met botox in onze kliniek.

Zit je na het lezen van dit artikel nog met belangrijke vragen of twijfels? Wij helpen jou graag verder. Neem gerust contact met ons op.

Video’s over botox

Botox kliniek voor & na foto’s

Prijzen botox kliniek

Prijzen spierontspanner/Botox behandelingen
Spierontspanners / Botox / Baby Botoxprijs per zone
1 zone
(bv: frons of voorhoofd of kraaiepoot)
€120
2 zones
(bv: frons + kraaienpoot)
€200
3 zones
(bv: frons + voorhoofd + kraaienpoot)
€280
BTX Jelly Roll€60/behandeling
BTX Bunny Lines€60/behandeling
BTX Neustiplift€60/behandeling
Gummy smile€60/behandeling
BTX Lip Flip€60/behandeling
BTX Kin€60/behandeling
BTX Mondhoeken€120/behandeling
BTX kraaienpootjes€120/behandeling
Wenkbrauwlift€100/behandeling
Bruxisme (tandenknarsen)€260/behandeling
Face slimming€260/behandeling
Nefertiti Halslift / platysma banding€350/behandeling
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen botox kliniek

Hoe werken spierontspanners of rimpelinjecties?

Hoelang houdt de werking van spierontspanners of rimpelinjecties?

Zijn spierontspanners (btx) veilig?

Welke risico’s en bijwerkingen kunnen voorkomen bij spierontspanners (btx)?

Zijn spierontspanners (btx) pijnlijk?

Wat is de nazorg na een behandeling met spierontspanners?

Follow-up en behandelingsduur van spierontspanners