Spring naar de inhoud

Lipofilling

Lipofilling is ideaal als men het vet bekomen door liposuctie ergens anders kan terug gaan inbrengen. Het bekomen vet kan, na zuivering, gebruikt worden om plaatsen waar er een (relatief) tekort is, te gaan opvullen.

PRIJS

Vanaf € 1500

BEHANDELTIJD

1 dag

EFFECT

permanent

Wat moet je weten?

Meest frequent wordt dit voor de borst gebruikt (lipofilling borst), maar ook voor het gelaat (facelift en neklift en huidverjonging) en de vaginaverjonging (vaginacorrectie) kan dit vetweefsel gebruikt worden. Dit kan ook voor reconstructies gebruikt worden, bijvoorbeeld na borstkanker.

De overleving van het vet is afhankelijk van het weefsel waarin het terecht komt. Daarom kan men bijvoorbeeld van een borst met A cup niet onmiddellijk 2 keer zo groot gaan, omdat er dan niet genoeg bloedvoorziening is. Het vet dat tijdens een eerste sessie wel ingroeit zal bij een volgende sessie voor extra bloedvoorziening en ruimte zorgen zodat het vet de tweede keer beter ingroeit.

Bij een bilvergroting is er sowieso meestal veel meer plaats en bloedvoorziening om in 1 keer het beoogde resultaat te behalen.

Het effect van liposuctie en lipofilling samen (liposcupltuur) kan grote veranderingen teweegbrengen. Zo kan bij een bilvergroting met eigen vetweefsel, wanneer de flanken en de zone boven het heiligenbeen goed worden leeggemaakt, een bijkomend liftend of vergrotend effect vrij spectaculair zijn.

Het grote voordeel van deze techniek is dat er op lange termijn geen complicaties zijn, omdat het eigen weefsel is. Dit in tegenstelling tot implantaten.

Het nadeel is dat er vetweefsel moet aanwezig zijn. Hoewel dit vaak wordt gevraagd is het NIET mogelijk dit van iemand anders te gebruiken.

Sarasin Clinic lipofilling lichaam vrouw

Nazorg van een lipofilling

Een lipofilling wordt niet als zeer pijnlijk ervaren. Tegen eventuele pijn kunt u een paracetamol nemen. Als dit onvoldoende helpt of als de pijn toeneemt, kunt u het beste contact opnemen met de plastisch chirurg.

Over de gesloten wond(en) is na de operatie een witte papieren pleister geplakt en/of een speciaal plakverband aangebracht. Na twee dagen mag u weer douchen. De pleisters laten niet los onder de douche. Wij raden u aan niet te baden, omdat de pleisters dan kunnen verweken en loslaten. Na (meestal) zeven tot tien dagen worden de pleisters verwijderd op de polikliniek. Na de operatie lekt er nog wel enig wondvocht uit de kleine huidsnedes. Meestal stop dit na één tot twee dagen. U kunt hier in bed rekening mee houden door onderleggers of zeil te gebruiken, zodat het matras niet vies wordt.

Mogelijk draagt u een aantal weken dag en nacht speciale steunende, elastische kleding over het gebied waar het vet weggehaald is. Als u wilt douchen of u wilt zich wassen dan kunt u deze onderkleding natuurlijk even uitdoen. Tot enkele weken na de operatie kunt u last hebben van pijnlijke bloeduitstortingen, een gezwollen huid en een beurs gevoel. Dit komt onder andere omdat het gebied vaak wat extra gevuld wordt. Na ongeveer twee tot zes weken trekken de bloeduitstortingen en de zwelling vanzelf weg. Probeert u het de eerste drie tot zes weken rustig aan te doen. Ook kunt u de eerste zes weken beter niet sporten om contact met of druk op de wond(en) te voorkomen

Video’s lipofilling

Voor & na foto’s van lipofilling

Lipofilling lichaam

Lipofilling lippen

Resultaat vlak na de operatie, zwelling neemt nog af.

Prijzen lipofilling

Prijzen lipofilling
Lipofilling lippen (eerste behandeling)Vanaf €1500
Lipofilling lippen (tweede behandeling - na één jaar)Vanaf €950
Lipofilling gezichtVanaf €3500
Lipofilling lichaamVanaf €3500
drmaarten-cirkel-2022

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen lipofilling

Risico’s en mogelijke complicaties bij lipofilling

Nazorg van lipofilling