Spring naar de inhoud

HIFU-behandeling prijs: lage kost voor wetenschappelijk bewezen effectiviteit

De HIFU-behandeling of high intensity focused ultrasound behandeling helpt de huid verstevigen en verstrakken. Maar welke prijs betaal je nu voor de behandeling? En vooral: is de behandeling het geld waard?

Op die laatste vraag kunnen wij alleen maar zeggen: abso-freakin’-lutely! Je hoeft ons niet op ons woord te geloven. In deze blog halen we verschillende wetenschappelijke onderzoeken aan die de effectiviteit van een HIFU-behandeling bevestigen. Naast deze studies geven echter vooral de honderden positieve reviews van eerdere patiënten een indicatie van de kundigheid en expertise van Sarasin Clinic.

In deze blog geven we niet alleen een inkijk in de prijs van een HIFU-behandeling, maar vertellen we ook waarom het zo’n interessante behandeling is. Daarbij kijken we naar de gebieden waarvoor je HIFU-therapie kan inzetten en wat de voordelen van de behandeling zijn.

HIFU-behandeling prijs

De prijs van een HIFU-behandeling is niet eenduidig. Hoeveel je betaalt hangt af van welke zone je behandelt. HIFU-behandelingen kunnen zowel ingezet worden voor het gezicht als voor het lichaam.

HIFU-behandelingen Sarasin Clinic Gent

Bij Sarasin Clinic bieden we zowel HIFU-behandelingen aan voor het gezicht als voor het lichaam. Voor een optimaal resultaat van de behandeling raden wij aan om minimum een maand voor en enkele maanden na de behandeling een collageen supplement in te nemen.

Prijs HIFU-behandeling gezicht

Welke prijs betaal je voor een high intensity focused ultrasound behandeling van het gezicht? Voor de behandeling van het gezicht zijn er in totaal vier opties of zones die we bij Sarasin Clinic behandelen:

 • Voorhoofd – € 200
 • Dubbele kin + hals – € 250
 • Hangende wangen + neus-mondplooi versteviging – € 300
 • Volledige gelaat + hals – € 600

Bij Sarasin Clinic raden wij sterk aan om collageen supplementen in te nemen voorafgaand aan de behandeling en na de behandeling. Zo zorg je ervoor dat je optimale resultaten uit de behandeling haalt. Deze collageensupplementen zijn gelukkig bij ons te verkrijgen! De prijs hiervan is 62,50 euro.

Prijs HIFU-behandeling lichaam

Ook voor een HIFU-behandeling van het lichaam is de prijs afhankelijk van de zone(s) die je wil behandelen. Bij Sarasin Clinic kan je kiezen voor een behandeling van zeven verschillende zones:

Knieën – € 250
Love handles – € 300
Buitenkant dijen – € 300
Zitvlak + bilplooi- € 400
Bovenarmen – € 400
Buik – € 500
Binnen- en buitenkant dijen – € 600

Voordelen HIFU-behandeling

HIFU-behandelingen hebben heel wat aan populariteit gewonnen. Dat komt vooral doordat ze heel veel voordelen bieden en tegelijk enorm effectief zijn. We sommen voor jou de grootste voordelen van de HIFU-behandeling op.

Nauwelijks bijwerkingen

 • Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat HIFU-behandelingen een heel laag risico hebben op bijwerkingen. Als er al bijwerkingen zijn van de behandeling zijn ze vaak mild en van korte duur.
 • In het ergste geval komt er een lichte zwelling voor in het behandelde gebied. Tot vier dagen na de behandeling is het ook mogelijk dat je wat last hebt van tintelingen of gevoeligheid in het behandelde gebied.

Nauwelijks hersteltijd

 • In tegenstelling tot de hersteltijd van meer ingrijpende esthetische behandelingen, zoals een face liftbody lift of liposuctie, is de hersteltijd van een HIFU facelift nihil. Dat is een van de redenen waarom de behandelingen zo gegeerd zijn.
 • Aangezien er geen operaties of injecties aan de behandeling te pas komen en er amper bijwerkingen zijn is de downtime nagenoeg onbestaand. Je kan na de behandeling meteen verder met je dagelijkse bezigheden.

Natuurlijke aanmaak van collageen

 • Nog een reden waarom waarom HIFU-behandelingen zo aantrekkelijk zijn is doordat ze een heel natuurlijke oplossing bieden tegen huidveroudering. Er wordt namelijk gewerkt met geluidsgolven die kunnen doordringen tot in de juiste diepte van de huid (zonder andere huidlagen te beschadigen).
 • Met de juiste diepte bedoelen we de diepe dermale laag of dermis die verantwoordelijk is voor de aanmaak van collageen. Doordat er nieuw collageen aangemaakt wordt zal de huid verstrakken, aangezien collageen van belang is voor de stevigheid van onze huid.

Duurzame resultaten die onmiddellijk zichtbaar zijn

 • Als er een behandeling is waarvan de prijs-kwaliteit zeker in verhouding is, dan is het wel de HIFU-behandeling. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de behandeling zeer effectief is.
 • De behandeling werkt onmiddellijk. Dat wil zeggen dat er al een resultaat zichtbaar is direct na de behandeling. De uiteindelijke resultaten van de behandeling zijn echter pas zichtbaar na ongeveer 12 weken. Vanaf dan kan je een significant verschil zien in de huid.
 • Eens het uiteindelijke resultaat zichtbaar is zal je zien dat de losse huid van voorheen er steviger uitziet doordat de huid verstrakt is. De huid vertoont daarbij minder rimpels, waardoor je er opnieuw stralend uitziet.

Relatief pijnloos

 • Het toppunt? De behandeling is relatief pijnloos. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je er helemaal niets van zal voelen. De HIFU-behandeling kan wat ongemakkelijk aanvoelen, maar over het algemeen ervaren patiënten de behandeling niet als pijnlijk.
hifu face

Toepassingen HIFU-behandelingen

De high intensity focused ultrasound behandeling kan de huid verstevigen en verstrakken. Maar wat betekent dat voor de verschillende zones waarvoor je het kan inzetten? Hieronder lees je waarvoor HIFU gebruikt kan worden.

Behandelingen van het gezicht

 • In het gezicht wordt HIFU ingezet als een anti-aging behandeling. Vaak wordt de behandeling beschreven als het alternatief voor een chirurgische faceliftDoordat HIFU de collageen aanmaak van de ouder wordende huid opnieuw gaat boosten, spreken sommigen ook wel van een HIFU-facelift.

HIFU voorhoofd

 • Met een HIFU-behandeling van het voorhoofd kan je de fronsrimpel en horizontale rimpeltjes op het voorhoofd targetten. In de zone van het voorhoofd kan HIFU ook gebruikt worden om een browlift te realiseren zonder chirurgische ingreep.

HIFU dubbele kin

 • Een dubbele kin is een laagje vet onder het gezicht. Doordat er over de jaren heen huidverslapping optreedt bij de onderkin zal dat vetlaagje meer gaan hangen, waardoor je het effect van de bekende ‘dubbele kin’ krijgt. Dat vormt voor veel mensen een grote onzekerheid.
 • Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een HIFU-behandeling geschikt is om een uitgesproken dubbele kin weg te werken. Dat kan doordat de geluidsgolven doordringen tot de huidlaag waar de spieren en het bindweefsel zich bevinden en zo de collageenproductie stimuleren, wat leidt tot huidverstrakking.

HIFU hals

 • Een HIFU-behandeling van de hals draagt bij aan een mooier uitgesproken kaaklijn. Specifiek zorgt het voor een optimalisatie van de hoek tussen de onderkant van het gezicht en de hals, wat bijdraagt aan een jeugdige look.

HIFU neus-mondplooi

 • De rimpels bij de neus-mondplooi zijn een typisch gevolg van het feit dat de verouderde huid minder collageen aanmaakt. Aangezien HIFU de huid stimuleert om nieuw collageen aan te maken is het uitermate geschikt om deze neus-mondplooi aan te pakken. Dat wordt bevestigd door wetenschappelijk onderzoek.

HIFU volledige gelaat en hals

 • Een HIFU-behandeling van het volledige gelaat en de hals is zowat het minder ingrijpende equivalent van een chirurgische facelift. Door de behandeling wordt de aanmaak van collageen in de huid gestimuleerd. Daarom spreken we ook wel eens van een HIFU facelift.
 • Daardoor zal de huid steviger en strakker worden, waardoor de behandeling hetzelfde effect kan hebben als een chirurgische facelift. Naast de liftende eigenschappen kan HIFU ook acne en grote poriën verminderen en de oorspronkelijke V-vorm van het gezicht herstellen.

Behandelingen van het lichaam

Ook voor de rest van het lichaam kan HIFU ingezet worden. Daarbij kan je het effect van een body lift of lipo bekomen zonder dat je een operatie nodig hebt. Het kan vetophoping en cellulitus aanpakken en zorgt over het algemeen voor een verstrakking van de huid.

HIFU knieën, love handles en bovenarmen

 • Ter hoogte van de knieën, bovenarmen en love handles wordt een HIFU-behandeling vooral ingezet om vetophoping aan te pakken. Dat is voor heel wat mensen namelijk een grote onzekerheid. Doordat HIFU vetcellen afbreekt is het een ideaal middel om in te zetten voor dit soort problemen.

HIFU dijen, zitvlak, bilplooi en buik

 • Ook voor de dijen, het zitvlak, de bilplooi en de buik kan je HIFU inzetten. In die zones worden ook vetcellen afgebroken en wordt de huid strakker gemaakt met HIFU. Op die manier kan je tevens kwaaltjes zoals cellulitis aanpakken.

Is het de prijs waard?

 • Is de HIFU-behandeling zijn prijs waard? Na het lezen van deze blog denk ik dat we volmondig ‘ja!’ kunnen antwoorden op deze vraag. Er zijn tal van aspecten die in het voordeel spelen van de HIFU-behandeling.
 • De HIFU-behandeling kan voor allerlei zones en kwaaltjes ingezet worden. Daarenboven is de werking van HIFU op vele vlakken wetenschappelijk bewezen. We leerden ook dat de HIFU-behandeling erg veilig is, met een heel laag risico op bijwerkingen.
 • De hersteltijd is nihil, terwijl de resultaten van de behandeling direct en duurzaam zijn. De resultaten blijven ongeveer een jaar zichtbaar. Daarna zal je de behandeling moeten herhalen. Gelukkig valt de behandeling wel mee qua pijn en prijs!

Video’s over HIFU

Resultaten HIFU

HIFU-behandeling prijs

Prijzen HIFU behandelingen
HIFU face€150/sessie
HIFU full face€600/sessie
HIFU voorhoofd€150/sessie
HIFU kaaklijn€250/sessie
HIFU midface€300/sessie
HIFU kaaklijn + hals€350/sessie
HIFU Collageen skin booster€62,50
HIFU body€250/sessie
HIFU buik€500/sessie
HIFU love handles€300/sessie
HIFU buitenkant dijen€300/sessie
HIFU binnen- en buitenkant dijen€600/sessie
HIFU knieën€250/sessie
HIFU zitvlak + bilplooi€400/sessie
HIFU bovenarmen€400/sessie
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

HIFU-behandeling FAQ

Voor wie is een HIFU-behandeling geschikt?

Vanaf wanneer is het resultaat van een HIFU-behandeling zichtbaar?

Waarom ervaren sommige mensen een beter resultaat dan anderen?

Hoe zorg je zelf voor een optimaal resultaat van je HIFU-behandeling?

Wat is de aanbevolen frequentie voor een HIFU-behandeling?

Welke bijwerkingen heeft een HIFU-behandeling?

Wat houdt de nabehandeling van een HIFU-treatment in?