Spring naar de inhoud

Haaruitval: Wat helpt echt?

Je kent het wel: online vind je overal dat je extra vitamines moet nemen of dat de seizoensverandering de oorzaak is van je haarverlies. Maar wat als de vitamines en de  verzorgende shampoo tegen haaruitval niet helpen? Wat als je stilaan kaal begint te worden door het overmatige haarverlies?

Wil je haaruitval tegengaan? Dan kunnen haarfillers voor jou de oplossing bieden!

Hoe weet ik of ik overmatige haaruitval heb?

Wanneer je gemiddeld meer dan honderd haren verliest per dag is er sprake van overmatig haarverlies. Uiteraard heeft niemand de tijd om tellen hoeveel haren dagelijks uitvallen. Voor overmatige haaruitval geldt dat je heus wel zal merken wanneer je ermee te maken hebt.

Zo zal je zien dat je haar veel dunner wordt dan het voorheen was, of dat je kale plekken krijgt. In dergelijke gevallen kan je er zeker van zijn dat je te maken hebt met overmatig haarverlies.

Dat kan zowel bij vrouwen als mannen gebeuren. Heb je haarverlies? Ga dan samen met de huisarts na wat de oorzaak van je haaruitval is. Eens je weet wat jouw haaruitval veroorzaakt, kan je ontdekken wat echt zal helpen om jouw haaruitval te stoppen. Verder in dit artikel geven we een kort overzicht van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval.

Sarasin Clinic haaruitval banner

Er zijn meer opties dan enkel een haartransplantatie

Een haartransplantatie is een veel uitgevoerde behandeling om overmatig haarverlies aan te pakken. Hoewel een haartransplantatie heel effectief is en verbluffende resultaten oplevert, heeft het ook heel wat downsides.

Denk aan het hoge prijskaartje, de duurtijd van de operatie (acht uur of langer) en de hersteltijd achteraf. Hou er ook rekening mee dat de haren die men getransplanteerd heeft wel zullen blijven staan, maar dat al je ‘eigen’ haartjes die tussen de getransplanteerde haren staan, wél nog kunnen uitvallen. Dat kan de typische doorkijk creëren.

Over die typische doorkijk hoef je je echter geen zorgen te maken als je je de resultaten van jouw haartransplantatie optimaliseert met haarfillers. Ook transplantatie klinieken raden het gebruik van de haarfillers aan om zowel de donorharen te beschermen als de nog steeds aanwezige eigen haren.

Wil je graag een behandeling tegen je haarverlies zonder een zware ingreep te moeten ondergaan? Dan zijn hair fillers misschien iets voor jou!

Hair fillers to the rescue

Bij Sarasin Clinic hebben we één van de meest effectieve behandelingen voor het tegengaan van (vroegtijdig) haarverlies of haarverdunning: DR.CYJ Hair Fillers.

 Deze haarfiller biedt een oplossing voor verschillende problemen. Zo kan het de haaruitval voorkomen, haaruitval tegengaan en zelfs de haargroei stimuleren. Na de behandeling zal je dunnere haardos opnieuw volume krijgen.  

Opnieuw een volle, glanzende haardos? Hair fillers are the way to go! Boek gauw je afspraak bij Sarasin Clinic.

Wat is een haar filler?

DR.CYJ hair filler is een injectable die bestaat uit een combinatie van hyaluronzuur (een lichaamseigen stof) en zeven gepatenteerde peptiden. Deze formule zal het herstel van de haarfollikels en de conditie van de hoofdhuid optimaliseren.

Het grootste voordeel van deze behandeling is dat die het haaruitvalproces aanzienlijk afremt en de teruggroei van dikker en sterker haar vergroot.  Deze formule versterkt het haar tot in de haarzakjes. Zo pakken we het probleem aan bij de wortel.

Dr Cyj haarfiller

Voor wie kan deze behandeling een oplossing bieden? 

DR. CYJ Hair filler is de oplossing voor haaruitval bij zowel vrouwen als mannen. Je kan deze behandeling laten uitvoeren vanaf achttien jaar. Er is maar een voorwaarde om de behandeling te doen slagen: je moet nog in het bezit zijn van je eigen haarzakjes. Is dat niet zo, dan zal je met hair fillers niet ver komen. Concreet wil het zeggen dat je nog enkele haartjes moet hebben, zelfs als deze heel dun en doorzichtig zijn is er nog hoop.

Deze behandeling is geschikt voor:

 • overmatig haarverlies; door gelijk welke oorzaak 
 • algeheel dunner en zwakker wordend haar;
 • het vergroten van de overlevingskans van een haartransplantatie;
 • het verbeteren van de haardichtheid na een haartransplantatie.

Kom jij in aanmerking voor de behandeling? Maak dan nu een afspraak bij Sarasin Clinic.

Alles wat je moet weten over de behandeling 

Voor de behandeling

We starten met het analyseren van je hoofdhuid en hoofdhaar. Daarna zullen we samen met jou een behandelplan opstellen. Dit doen we aan de hand van de door jou gewenste resultaten. Eens dat gebeurd is, kunnen we onmiddellijk overgaan tot de behandeling.

De behandeling zelf 

Na de analyse en het opstellen van het behandelplan is het tijd voor some action. Tijdens de behandeling zullen de haarfillers door een expert worden geïnjecteerd in het vooraf besproken te behandelen gebied. 

Na de behandeling 

Meteen na de behandeling zal je verwend worden met een hoofdmassage. Hiermee willen we de spreiding van het product bevorderen.

De vele voordelen van haarfillers

Haarfillers hebben heel wat voordelen. Niet alleen voor de gezondheid van je haren zelf, maar ook voor jouw hoofdhuid. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen van haarfillers voor jou op.

 • De behandeling vereist geen anesthesie en is niet chirurgisch 
 • Haaruitval stopt gemiddeld na één maand
 • Bestaande haren worden dikker en voller
 • Opnieuw een gezonde haargroei 
 • Bloedcirculatie bevorderen
 • Lunchtime treatment: behandeling duurt niet lang 
 • Amper hersteltijd

Voor-en nafoto’s van haarfillers

Het resultaat is al zichtbaar na de eerste behandelsessie. Zo zal je merken dat het haaruitvalproces meteen stopt. We raden je echter wel aan om meerdere sessies in te plannen voor optimale resultaten. 

Labo-onderzoek toont aan dat de peptidentherapie de haarcellen en haarfollikels na meerdere behandelingen revitaliseert en de bloedcirculatie en hydratatie in de hoofdhuid stimuleert

Tijdens klinisch onderzoek naar de werking werd bij patiënten een toename van de haardichtheid waargenomen van gemiddeld 22,3% en een toename van de haardikte van gemiddeld 26% na één sessie

Ben je na het zien van deze resultaten helemaal overtuigd van de haarfiller? Boek dan nu je afspraak!

Uiteraard valt niet elke vorm van haaruitval te voorkomen met een goede haarzorg en haarfillers. Veel hangt af van de oorzaak van je haaruitval. Daarom geven we hieronder een uitgebreid overzicht van de soorten haaruitval.

De meest voorkomende oorzaken van haaruitval 

Haaruitval kent veel verschillende oorzaken. Erfelijk bepaalde factoren zijn een van de meest voorkomende oorzaken. Ook gezondheidsproblemen, beschadiging van het haar door oververhitting en de aandoening alopecia areata zijn vaak grote boosdoeners.

Hoewel we hier een aantal mogelijke oorzaken van haaruitval opsommen, is het belangrijk dat je geen zelfdiagnose stelt. Bekijk samen met een  huisarts of specialist de specifieke oorzaak van jouw probleem. 

Erfelijke haaruitval of alopecia androgenetica

Vaak is haaruitval erfelijk. Dat wil zeggen dat de oorzaak van je overmatig haarverlies in jouw DNA zit. In dat geval spreken we over alopecia androgenetica of erfelijk haarverlies. Erfelijke haaruitval is een probleem dat zich zowel voordoet bij mannen als bij vrouwen. 

Androgene alopecia

Erfelijke haaruitval bij vrouwen heet androgene alopecia. Er is sprake van androgene alopecia als er een toename is van androgenen (of testosteron en  DHT DiHydroTestosteron). Is dat niet zo, dan spreken we van female pattern hair loss.

Mannelijke kaalheid

Deze soort kaalheid is vaak erfelijk bepaald (alopecia androgenetica = erfelijke vorm van haaruitval) en zal je vaak opmerken doordat het haar bij de haargrens en de slapen begint te minderen. 

Uiteindelijk kan dit type haaruitval tot volledige kaalheid leiden. Bij vrouwen zullen de haargrenzen in stand blijven en zal het haar eerder diffuus uitvallen, ook wel pleksgewijze haaruitval genoemd.

haarverlies mannen

Alopecia areata

Wanneer je te maken hebt met alopecia areata zal je merken dat je haar heel snel uitvalt en je gaandeweg kale plekken krijgt. Die plekken hebben veelal een ronde of ovale vorm en komen vooral op de hoofdhuid voor.

Velen claimen dat het hier om een auto-immuunziekte gaat, maar de exacte oorzaak van deze aandoening is tot nu toe nog niet gekend. Met haarfillers kan je haaruitval tegengaan die veroorzaakt wordt door alopecia areata. De enige voorwaarde voor de effectiviteit van de behandeling is dat er nog haartjes aanwezig zijn. Hoe dun of broos ze ook zijn, wanneer er nog haar is, is er nog hoop!

Gezondheidsproblemen

Naast alopecia androgenetica en alopecia areata spelen ook gezondheidsproblemen een grote rol bij haaruitval.  Zo kunnen ziekten met koorts en hormonale veranderingen bijvoorbeeld tot haarverlies leiden. 

Ook bepaalde medicijnen kunnen haaruitval als bijwerking hebben, denk bijvoorbeeld aan chemo. Uiteraard mogen we ook stress niet vergeten als oorzaak van haaruitval.

Tekorten

Het is belangrijk dat je je bloedwaarden checkt om te zien of je een tekort hebt aan bepaalde vitaminen of voedingsstoffen. Zo kan je bij extreem haarverlies best laten testen of je geen last hebt van ijzertekort. Ook is het handig om de nodige vitamines weer aan te vullen zoals bijvoorbeeld vitamine D of vitamine A.

Wat helpt echt tegen haaruitval? Haar fillers bij Sarasin Clinic 

Voor het slagen van de behandeling is het enorm belangrijk dat deze worden uitgevoerd door een expert. Enkel getrainde artsen en verpleegkundigen mogen haarfillers toedienen, zij beschikken over de juiste applicatietechniek. 

Bij Sarasin Clinic kan je erop rekenen dat je behandeld zal worden door een ervaren expert. Onze specialisten zijn klaar om u te ontvangen en te begeleiden in het volledige proces. 

Dunner wordend haar kan heel erg vervelend zijn. Kijk je ernaar uit om opnieuw een volle haardos te hebben? Of ben je helemaal overtuigd door de resultaten die we bij Sarasin Clinic voor jou kunnen realiseren? Maak een afspraak, online of telefonisch.

Video’s haaruitval: Wat helpt echt? – haar filler

Prijzen haarfiller tegen haaruitval

Prijzen hair filler behandelingen
Hair filler kleine zone (1ml)€200/behandeling
Hair filler middelgrote zone (2ml)€300/behandeling
Hair filler grote zone (3ml)€400/behandeling
Sarasin Clinic hair filler zones_tekening
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over haaruitval wat helpt echt: haarfiller

Wat mag ik verwachten van een hair filler behandeling?

PRP of hair filler tegen haaruitval?

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hair filler?

Wat is het resultaat van een hair filler?

Hoe verloopt een hair filler protocol?

Aanvullende verzorging bij hair Fillers