Spring naar de inhoud

Haaruitval tegengaan met haarfiller of PRP

Haaruitval is een probleem dat frequent voorkomt bij zowel mannen als vrouwen en voor beide geslachten mentaal zwaar kan doorwegen. Gelukkig zijn er manieren waarmee we haaruitval kunnen tegengaan zonder chirurgische ingreep: hair filler en PRP

Benieuwd naar wat deze behandelingen inhouden en welke resultaten je ervan kan verwachten in het tegengaan van haaruitval? Dan kan ik je alleen maar adviseren om verder te lezen!

Hair filler en PRP zijn methoden tegen haaruitval waarvan de effectiviteit wetenschappelijk bewezen is. Je hoeft ons echter niet op ons woord te geloven, onderstaande voor- en nafoto’s spreken voor zich!

PRIJS

Vanaf € 200

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

6 maanden

Haaruitval tegengaan met Sarasin Clinic: resultaten

Resultaten haaruitval tegengaan met haarfillers

Haarfiller resultaat na 1 sessie

Haarfiller resultaat na 2 sessies

Haarfiller resultaat na 3 sessies

Resultaten haaruitval tegengaan met PRP

Ben je helemaal overtuigd door deze resultaten en sta je te popelen om een afspraak te maken en vaarwel te zeggen tegen jouw haaruitval? Maak dan nu jouw afspraak bij Sarasin Clinic!

Haarfillers als haartransplantatie alternatief

Wat is haaruitval?

Haaruitval kan op zoveel verschillende manieren tot uiting komen: een terugtrekkende haarlijn, kaalheid, kale plekken of dunner wordend haar. We spreken van haaruitval wanneer het haarverlies boven de 50 à 120 haartjes per dag ligt.

Dat tellen is natuurlijk onbegonnen werk, maar als je haaruitval hebt, merk je dat heus wel. Ook als je geen last hebt van haaruitval, maar wel dunner wordend haar hebt door je vorderende leeftijd, kan je een beroep doen op onze haarfiller- of PRP-behandeling.

Wie krijgt te maken met haaruitval?

Zowel mannen als vrouwen kunnen te maken krijgen met haaruitval. Vaak denken mensen dat het een geslachtsgerelateerd probleem is, maar dat klopt niet. Wist je bijvoorbeeld dat bijna 1 op 2 vrouwen ooit te maken krijgt met haaruitval? Meer daarover lees je in ons artikel over haaruitval bij vrouwen.

Sarasin Clinic haaruitval man

Oorzaken van haaruitval

Haaruitval kent niet één specifieke oorzaak – er zijn heel veel oorzaken voor haaruitval. De meest voorkomende oorzaken zijn erfelijk bepaalde factoren, gezondheidsproblemen, beschadiging van het haar door oververhitting en de aandoening Alopecia Areata.

Hoewel we hier mogelijke oorzaken van haarverlies opsommen is het belangrijk dat je geen zelfdiagnose stelt. Ga daarentegen samen met een huisarts of specialist op zoek naar de specifieke oorzaak van jouw probleem. 

Pas wanneer je de oorzaak van jouw haaruitval kent kan je effectieve stappen ondernemen om jouw haaruitval te stoppen. Welke behandeling je kan ondergaan hangt namelijk af van de oorzaak van jouw haaruitval.

Erfelijke haaruitval of alopecia androgenetica

Vaak is haaruitval erfelijk. Dat wil zeggen dat de oorzaak van overmatig haarverlies in jouw DNA zit. In dat geval spreken we over alopecia androgenetica of erfelijk haarverlies. Hoewel er gezegd wordt dat alopecia androgenetica vooral een probleem is bij mannen, is  dit niet per se het geval. 

Adrogene alopcia

Bij vrouwen met erfelijk haarverlies spreken we van androgene alopecia als er een toename is van androgenen. Is dat niet zo, dan spreken we van female pattern hair loss. De manier waarop erfelijk haarverlies tot uiting komt verschilt tussen mannen en vrouwen.

Sarasin Clinic haaruitval man
Sarasin Clinic haaruitval vrouw haarfiller

Mannelijke kaalheid

Mannelijke kaalheid die erfelijk bepaald is, zal je vaak eerst opmerken doordat het haar bij de haargrens en de slapen begint te minderen. Uiteindelijk kan dit type haaruitval tot volledige kaalheid leiden. Bij vrouwen zullen de haargrenzen in stand blijven en zal het haar eerder diffuus uitvallen, ook wel pleksgewijze haaruitval genoemd.

Alopecia Areata

Wanneer je te maken hebt met alopecia areata zal je merken dat je haar heel snel uitvalt en je gaandeweg kale plekken krijgt. Die plekken hebben veelal een ronde of ovale vorm en komen vooral op de hoofdhuid voor.

Velen claimen dat het hier om een auto-immuunziekte gaat, maar de exacte oorzaak van deze aandoening is tot nu toe nog niet gekend. Met haarfillers kan je haaruitval tegengaan die veroorzaakt wordt door alopecia areata. 

Gezondheidsproblemen

Naast alopecia androgenetica en alopecia areata spelen ook gezondheidsproblemen een grote rol bij haaruitval.  Zo kunnen ziekten met koorts en hormonale schommelingen bijvoorbeeld tot haarverlies leiden. Ook bepaalde medicijnen kunnen haaruitval als bijwerking hebben, denk bijvoorbeeld aan chemo.

Wist je trouwens dat er intussen zelfs onderzoeken worden uitgevoerd naar het verband tussen het coronavirus en overmatig haarverlies

Overstijling van het haar

Dat hitte niet bevorderlijk is voor de gezondheid van het haar, wisten we al. Maar dat je er ook haaruitval door kan krijgen? Je let best op met het blootstellen van je haar aan hitte. Vooral bij mensen die de natuurlijke eigenschappen van hun haar vaak manipuleren komt haaruitval vaker voor.

Niet alleen hitte kan haarverlies veroorzaken, ook andere manieren van hairstyling kunnen tot haaruitval leiden. Denk hier bijvoorbeeld aan traction alopecia. Dat is een vorm van haarverlies door een continue spanning op het haar. 

Dat komt bijvoorbeeld voor bij mensen die het haar heel vaak in een strakke dot of strakke paardenstaarten dragen. Daarnaast treft traction alopecia ook ⅓ van vrouwen met Afrikaanse roots. Zo kunnen cornrows en weaves of extensions na langdurig gebruik haaruitval veroorzaken.

Sarasin Clinic haaruitval man

Mentale impact van overmatig haarverlies

Dat je uiterlijk een impact kan hebben op je gemoedstoestand, is geen geheim. Voor mensen met haaruitval is dat niet anders. Als je te maken hebt met haaruitval kan dat afbreuk doen aan je zelfvertrouwen.

Voor sommigen gaat haaruitval zorgen voor schaamte, wat dan weer leidt tot een sociaal isolement en soms donkere gedachten. Heb jij daar last van? Neem dan contact op met een psycholoog én start een behandeling tegen haaruitval.

Een behandeling starten helpt

Wanneer de haaruitval onbehandeld blijft zal de aandoening blijven doorwegen op jouw gemoedstoestand, wat ernstige gevolgen kan hebben voor jouw mentale gezondheid. Daarom is het heel belangrijk om tijdig een behandeling op te starten.

Het opstarten van een behandeling is trouwens niet alleen belangrijk voor jouw mentale gezondheid, het is ook van belang als je de haaruitval wil stoppen. Als je het probleem te lang laat aanslepen, kan dat namelijk volledige (en soms onomkeerbare) kaalheid tot gevolg hebben.

Heb jij genoeg van de onzekerheid of schaamte die gepaard gaan met jouw haaruitval? Probeer jij je haaruitval vaak weg te steken? Haaruitval camoufleren is een vervelende en tijdsintensieve klus. Bespaar jezelf tijd en voel je terug helemaal goed in je vel: boek nu je afspraak bij Sarasin Clinic voor haarfillers of PRP!

Haaruitval tegengaan met haarfillers

Omdat haaruitval verschillende oorzaken kent, is het echter belangrijk om je eerst af te vragen: ‘wat veroorzaakt haaruitval bij mij?’ Daarvoor raadpleeg je best een arts. Eens je weet wat aan de basis van jouw haaruitval ligt, kan je overgaan tot het selecteren van de juiste behandeling.

Met hair fillers kan je haaruitval tegengaan op een heel snelle en effectieve manier. Ze bevatten namelijk haargroeistimulerende ingrediënten en ingrediënten die gezonde haargroei en nieuwe haargroei bevorderen.

Er is echter wel een belangrijke voorwaarde als je wil dat een behandeling met haarfillers aanslaat: je moet nog in het bezit zijn van eigen haarzakjes. Als dat niet zo is, kan je met hair fillers jammer genoeg maar weinig bereiken.

Haarfillers voor dunner wordend haar, haarverlies en (vroegtijdige) erfelijke haaruitval

Haarfiller is een uitstekend alternatief als je nog haarzakjes hebt. Het levert prachtige resultaten op voor dunner wordend haar en voor mensen die te maken hebben met (vroegtijdig) haarverlies.

Tijdens de behandeling injecteert de behandelende arts haarfiller in de hoofdhuid. Wij werken met de haarfiller van DR.CYJ die bestaat uit een combinatie van hyaluronzuur (een lichaamseigen stof) en 7 gepatenteerde peptiden, speciaal ontwikkeld om haarverlies te beperken en haargroei te stimuleren.

De 7 peptiden en hun werking

  • Decapeptide-10 (CG- Keramin2):  staat in voor het voeden van de hoofdhuid en de haarwortel
  • Octapeptide-11 (CG-Seperin): verantwoordelijk voor het afremmen van door stress geïnduceerde celdood
  • Octapeptide-2 (Prohairin-β4): staat in voor de stimulatie van de haargroei door stamcellen in de haarfollikels te (her)activeren 
  • Decapeptide-18 (CG-WINT): verantwoordelijk voor de generatie van nieuwe haarzakjes 
  • Decapeptide-28 (CG-Rehairin): staat in voor het vertragen van het haaruitvalproces 
  • Oligopeptide-54 (CG-Nokkin): helpt bij het afremmen van haarverlies
  • Oligopeptide-71 (CG-Edrin): verantwoordelijk voor het bevorderen van de haargroei
Sarasin Clinic DR CYJ Hair Filler

Het is wetenschappelijk bewezen dat deze 7 peptiden bijdragen aan een betere doorbloeding van de hoofdhuid, wat resulteert in het herstellen van haarfollikels en dus de teruggroei van sterk en gezond haar.

Haaruitval tegengaan en haargroei stimuleren

Met haarfillers ga je dus een gezonde haargroei stimuleren en wordt haaruitval verminderd door het stimulerend effect van de filler. Al na de eerste behandeling zal je merken dat je niet langer haren verliest, waardoor je vanaf die eerste behandeling al resultaten ziet. 

Gemiddeld heb je zo’n vier sessies nodig om optimale resultaten te verkrijgen. Tijdens de eerste consultatie zullen wij een behandelplan op maat opstellen, waarna we meteen van start kunnen gaan met de behandeling.

Haarfillers zijn een prima methode om de hoofdhuid en dus ook het haar gezond te houden. Daardoor is het ook een goed middel om vroegtijdige kaalheid tegen te gaan door de haardikte en haardichtheid te stimuleren.

Daarnaast biedt deze techniek mogelijkheden voor mensen die een haartransplantatie ondergaan hebben. Door haarfillers in de huid te injecteren kunnen we namelijk de overlevingskansen van getransplanteerde haren vergroten

Haaruitval tegengaan met PRP

Ook voor deze behandeling geldt dat je eerst moet weten wat de oorzaak van jouw haaruitval is. Eens je die achterhaalt hebt, weet je of PRP voor jou een optie is. 

sarasin clinic haaruitval man prp

PRP: natuurlijke methode tegen haaruitval

PRP staat voor Platelet Rich Plasma, een term die verwijst naar plasma die rijk is aan bloedplaatjes. Tijdens een PRP-behandeling doen we een bloedafname en centrifugeren we jouw bloed om de bloedplaatjes uit het bloed te halen en die vervolgens in je hoofdhuid te injecteren

PRP stimuleert de aanmaak van stamcellen en wekt zo een soort natuurlijk genezingsproces op gang. Zo kan het de haarkwaliteit verbeteren en de hoofdhuid herstellen. Het grote voordeel van PRP? De behandelmethode is volledig natuurlijk, je injecteert geen vreemde stoffen in je lichaam!

Om de beste resultaten te halen met PRP, raden wij aan om drie sessies te doen met daartussen een interval van 4 weken. Gelukkig kan je na een PRP-behandeling zo weer verder met je dagelijkse activiteiten, PRP is namelijk een non-invasieve methode.

Haaruitval tegengaan? Kies voor Sarasin Clinic

Een belangrijk aspect voor het slagen van behandelingen is dat die worden uitgevoerd door een expert. Haarfillers mogen enkel worden toegediend door artsen die getraind zijn in de juiste applicatietechniek. Ook voor PRP is het van belang dat de behandeling door een expert gebeurt.

Bij Sarasin Clinic ben je er zeker van dat jouw behandelend arts een expert is in het toedienen van haarfillers en uitvoeren van PRP-behandelingen. Wij werken in ons esthetisch medisch centrum dan ook enkel met specialisten.

Team met verregaand expertise

Ons team bij Sarasin Clinic bestaat uitsluitend uit medisch geschoolde specialisten. Door hun vele jaren ervaring en de honderden behandelingen die ze al achter de rug hebben zijn ze in staat om de beste resultaten voor jou neer te zetten.

Voor de behandeling zal de behandelend specialist jouw hoofdhuid en haar analyseren om zo een behandelplan op maat uit te tekenen. Het is niet nodig om eerst een consultatie te boeken voor het opstellen van een behandelplan. 

Boek een afspraak bij Sarasin Clinic

Wil jij je haaruitval stoppen en ben je helemaal overtuigd van de resultaten van hair fillers of PRP tegen haaruitval? Boek dan nu een afspraak bij Sarasin Clinic. Je haren zullen je dankbaar zijn!

Video’s haaruitval tegengaan

Prijzen haaruitval tegengaan met haarfiller

Prijzen hair filler behandelingen
Hair filler kleine zone (1ml)€200/behandeling
Hair filler middelgrote zone (2ml)€300/behandeling
Hair filler grote zone (3ml)€400/behandeling
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over haaruitval tegengaan (haarfiller)

Wat mag ik verwachten van een hair filler behandeling?

PRP of hair filler tegen haaruitval?

Wat zijn de risico’ en complicaties bij een hair filler?

Wat is het resultaat van een hair filler?

Hoe verloopt een hair filler protocol?

Aanvullende verzorging bij hair Fillers