Spring naar de inhoud

Sarasin Clinic: de nummer 1 kliniek voor filler behandelingen

Fillers zijn hot. De vraag naar fillers is de laatste jaren dan ook enorm gestegen. Bij privékliniek Sarasin Clinic kan je terecht voor een filler behandeling door een ervaren esthetisch arts.

PRIJS

Vanaf € 350

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

8 – 12 maanden

Bij Sarasin Clinic houden we van fillers. Ze zijn multifunctioneel en kunnen dienen om rimpels weg te werken, volume toe te voegen en zijn zelfs in staat om de kwaliteit van je huid te optimaliseren.

Onze esthetisch artsen hebben zich door de jaren heen verdiept in de wereld van fillers. Ze hebben jaren ervaring en worden continu bijgeschoold om de meest recente trends op te volgen. Daardoor zijn ze in staat om voor jou de beste en meest natuurlijk ogende resultaten neer te zetten.

Ontdek in deze blog waarom wij bij Sarasin Clinic zo’n fans zijn van fillers en hoe we die passie omzetten in prachtige resultaten voor onze patiënten. Voor wie niet zo thuis is in de wereld van fillers volgt ook een korte uitleg over wat een filler precies is.

Fillers

Het succes van fillers

Een van de beauty trends van de laatste jaren is om je uiterlijk te veranderen zonder gebruik te maken van plastische chirurgie. De opkomst van injectable behandelingen heeft de beauty industrie voor eens en voor altijd veranderd.

Die behandelingen met injectables kan je opdelen in twee grote groepen: behandelingen met fillers en behandelingen met spierontspanners. Beide worden ingezet voor andere doeleinden. Wat die doeleinden zijn, lees je in deze blog over het verschil tussen Botox en fillers.

Talloze voordelen van fillers

De filler behandeling dankt zijn populariteit vooral aan de vele voordelen die het biedt. In tegenstelling tot plastische chirurgie is een behandeling met fillers heel wat minder ingrijpend.

Tijdelijke fillers

 • Zo zijn de resultaten van een behandeling met fillers tijdelijk. Je maakt dus geen keuze over je uiterlijk waar je de rest van je leven aan vasthangt. Blijkt het uiteindelijk toch niets voor jou te zijn? Dan zijn de resultaten binnen de paar maanden uit je lichaam verdwenen.
 • Wil je sneller af van het effect van je filler, of heb je ergens een behandeling laten uitvoeren waarvan de resultaten je niet bevallen? Dan kan Hyalase een oplossing bieden. Dat is een stof die we bij je inspuiten om de filler op te lossen.
 • De tijdelijkheid van fillers staat je ook toe om te experimenteren met wat je zelf leuk en mooi vindt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je mee kan evolueren met de schoonheidsidealen van het moment.
 • Een bijkomend voordeel is dat je voor een behandeling met fillers niet onder het mes moet. Enkele kleine injecties volstaan voor een subtiele verbetering of een uitgesproken resultaat. Dat wil zeggen dat er na de behandeling ook geen downtime is.
 • Het enige waar je last van zal hebben is een kleine zwelling in het behandelde gebied en enkele blauwe plekjes. Binnen de twee dagen zijn dergelijke bijwerkingen echter verdwenen en kan je al volop genieten van het resultaat van je behandeling.

Is Sarasin Clinic de beste filler kliniek?

Bij Sarasin Clinic juichen wij de opkomst van de filler behandeling volop toe. We kunnen je gezicht esthetisch aantrekkelijker maken zonder operatie of lange hersteltijd. Daarom zetten wij zo hard in op filler behandelingen.

Naast onze passie en uitgebreide kennis van fillers worden wij ook gekenmerkt door onze zorg voor kwaliteit, innovatie en onze persoonlijke aanpak. Bij ons staat de veiligheid van de patiënt centraal, alsook de garantie van kwaliteitsvolle resultaten.

Kwaliteit

In onze kliniek zetten wij erg in op de kwaliteit van onze producten en medewerkers. Op die manier kunnen wij voor jou de beste zorg en resultaten neerzetten. Hoe we dat precies doen in onze kliniek? Dat lees je hieronder.

Ervaren esthetische artsen

Al het personeel dat bij Sarasin Clinic werkt heeft meerdere jaren ervaring. Ook bij een filler behandeling zal de behandelend arts heel wat ervaring hebben met het plaatsen van fillers. Zo proberen wij de kwaliteit van de resultaten in onze kliniek te garanderen.

Meer zelfs, de filler behandeling is een van onze expertises bij Sarasin Clinic. In onze kliniek werken wij samen met een team van ervaren esthetisch artsen, die gespecialiseerd zijn in behandelingen met injectables. Ze kunnen een heel natuurlijk resultaat creëren door de injecties zo te plaatsen dat ze je natuurlijke schoonheid benadrukken.

Een natuurlijk resultaat creëren is niet makkelijk, omdat het een verregaand esthetisch inzicht vraagt. Doordat onze artsen zoveel jaren ervaring hebben, kennen zij de anatomie van het gezicht perfect en hebben ze een goed ontwikkeld esthetisch inzicht. Hierdoor zijn zij in staat om heel natuurlijke resultaten neer te zetten.

Kwalitatieve fillers

Naast ervaren en deskundig personeel is het materiaal dat we gebruiken voor onze behandeling natuurlijk ook van belang voor een goed resultaat. Alleen met de beste fillers krijg je de mooiste resultaten.

Goede fillers zijn fillers van a-merken. Hoewel je voor die a-merken een iets hogere prijs betaalt, zijn ze steevast de beste keuze. Goedkope fillers zijn niet altijd even veilig en leveren meestal niet zo’n goede resultaten op.

Daarom werken wij in onze kliniek uitsluitend met kwalitatief hoogstaande fillers. Welke filler wij precies gebruiken hangt af van de zone die je wil behandelen, de resultaten die je wil krijgen en de anatomie van jouw gezicht.

Innovatie

De technieken en toepassingen van fillers veranderen voortdurend. Om mee te zijn met al die aanpassingen zetten wij in onze kliniek sterk in op innovatie. Dat geldt zowel voor onze apparatuur en technieken als voor ons personeel.

Zo volgen onze esthetisch artsen en andere medewerkers bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken. Op die manier kunnen ze hun technieken en vaardigheden verfijnen om nog betere resultaten voor jou neer te zetten.

Persoonlijke aanpak

Wat in onze kliniek erg belangrijk is, is een persoonlijke aanpak. Ieder persoon en gezicht is uniek, waardoor ook iedere behandeling uniek is. Wij willen voor iedere patiënt het beste resultaat neerzetten, wat alleen kan door een persoonlijke aanpak toe te passen.

Dat doen wij door steeds naar jouw persoonlijke wensen te luisteren. Daarenboven hebben onze artsen een uitstekend esthetisch inzicht, waardoor ze de unieke kenmerken van jouw gezicht herkennen.

Waar en hoe de fillers uiteindelijk geïnjecteerd worden, is sterk afhankelijk van de anatomie van jouw gezicht. Daardoor zijn de artsen in onze kliniek in staat om goed in te schatten wat jouw gezicht precies nodig heeft om het resultaat te krijgen waar jij van droomt.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij Nurse Karen of één van onze artsen om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren. De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Traangoot filler

Alles wat je moet weten over fillers

Op naar een inleiding in de wereld van fillers voor zij die er nog niet veel over weten. Weet jij wel al wat fillers zijn en hoe ze werken? Scrol dan verder om te weten te komen waarvoor je ze allemaal kan inzetten!

Kennen fillers geen geheimen meer voor jou? Waar wacht je dan nog op? Boek een afspraak in onze kliniek voor een filler behandeling! Zijn er nog twijfels? Bekijk dan zeker onze voor- en na-foto’s en laat je overtuigen.

Fillers, wat zijn dat?

 • Voor je iets in je gezicht aanbrengt, weet je graag wat er in zit. En dat is maar logisch ook! Laten we je meteen geruststellen: in tegenstelling tot wat je misschien gehoord hebt, zijn fillers uiterst veilig.
 • Bij Sarasin Clinic werken wij met een hyaluronzuur filler. Die bestaat voornamelijk uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die van nature in de huid voorkomt. Daarom refereren we ook wel aan de hyaluronzuur filler als een natuurlijke filler.
 • Die stof wordt via een injectie onder jouw huid aangebracht. Hoe diep dat is, hangt af van waarvoor je de fillers inzet. Fillers hebben namelijk verschillende toepassingen. Hieronder lees je waarvoor je fillers precies kan inzetten.

Drie toepassingen van een behandeling met fillers

Over het algemeen onderscheiden we drie grote toepassingen van fillers: rimpelbestrijding, het creëren van contouren en huidverbetering. Hieronder lees je wat je per toepassing kan verwachten van een behandeling met fillers.

Fillers tegen rimpels

 • Fillers worden vaak ingezet tegen rimpels in het gezicht. Belangrijk hierbij is om te kijken met welk soort rimpel je te maken hebt. Over het algemeen zijn er twee soorten rimpels die we onderscheiden: expressierimpels en statische rimpels.
Fillers
Twee soorten rimpels
 • Expressierimpels zijn rimpels die ontstaan door herhaaldelijke bewegingen. Denk bijvoorbeeld aan fronsen, de wenkbrauwen optrekken of de ogen samenknijpen. Daardoor vormen zich rimpels: de fronsrimpel, horizontale lijntjes op het voorhoofd of kraaienpootjes.
 • Statische rimpels zijn rimpels die ook te zien zijn wanneer het gezicht in ‘rust’ is. Ze gaan van oppervlakkige lijntjes tot diepe groeven in het gezicht. Het zijn de statische, diepe rimpels die we met fillers aanpakken.

Om expressierimpels en de vorming van diepere rimpels tegen te gaan, zetten we vaak spierontspanners zoals botuline toxine (Botox) in. Spierontspanners zorgen ervoor dat de signaaloverdracht tussen de spieren en zenuwen geblokkeerd wordt, waardoor je bepaalde bewegingen minder maakt en dus geen rimpels vormt.

Fillers inzetten tegen diepe rimpels
 • Naarmate we ouder worden maken we minder collageen aan en verliest onze huid aan stevigheid, waardoor er tekenen van veroudering in de huid komen, zoals rimpels en huidverslapping.
 • De diepe rimpels die ontstaan in de huid kan je makkelijk aanpakken met fillers. Aangezien fillers in staat zijn om volume toe te voegen aan de huid, kunnen ze de diepe groeven opvullen. Het resultaat? Een jongere uitstraling.

Fillers voor de creatie van contouren en volume

 • Filler behandelingen worden ook ingezet om contouren en volume te (re)creëren. Dat kan wenselijk zijn om twee redenen: je vindt dat je van nature te weinig volume of contouren hebt of je verloor door de jaren heen heel wat volume en daardoor mooi afgetekende contouren.
 • In het eerste geval gaat het vaak om jongere patiënten die graag kleine aanpassingen willen doen. Denk maar aan vollere lippen, mooi uitgesproken jukbeenderen of een goed afgelijnde kaaklijn.
 • In het tweede geval gaat het vaak over mensen die met de leeftijd volume in de huid verliezen en daardoor rimpels en een hangende huid krijgen. Denk maar aan ingevallen wangen, donkere kringen onder de ogen en afhangende mondhoeken.
 • Stuk voor stuk geven ze je vaak een sombere, trieste uitstraling, waardoor je er meteen enkele jaren ouder uit ziet. Niemand wil er natuurlijk ouder uitzien dan men daadwerkelijk is.
 • Fillers kunnen helpen om (verloren) volume (terug) te brengen in je gezicht en zo de contouren weer beter te laten uitkomen. Een injectable behandeling met natuurlijke fillers kan je huid structurele ondersteuning geven of voller maken door middel van enkele injecties.

Fillers voor huidverbetering

 • Als laatste kan je de natuurlijke filler ook inzetten voor huidverbetering. Dat kan met een profhilo behandeling, waar je puur hyaluronzuur gaat inzetten om de huid een mooie glow te geven.
 • Puur hyaluronzuur zal de huid niet alleen hydrateren, maar ook aansporen om elastine en collageen aan te maken. Het resultaat van zo’n behandeling is een huid die er heel gezond uitziet, plus een afname van rimpels in het gezicht.

Tijdelijke fillers of permanente fillers?

 • Zoals je hiervoor al kon lezen, zijn de fillers op basis van hyaluronzuur geen permanente fillers. Hyaluronzuur fillers zijn tijdelijke fillers. De effecten van zo’n tijdelijke filler blijven zo’n zestal maanden zichtbaar omdat de natuurlijke fillers na verloop van tijd door het lichaam afgebroken worden.
 • Je hebt ook permanente fillers waarvan de effecten voor altijd zijn. Bij dit type filler wordt er lichaamseigen vet geïnjecteerd. Dit proces heet lipofilling. In tegenstelling tot hyaluronzuur breekt het lichaam dit lichaamseigen vet niet af, waardoor de resultaten blijven.
 • Wij raden aan om heel voorzichtig te zijn als het aankomt op permanente fillers. De resultaten zijn echt voor altijd, waardoor je heel zeker moet zijn van hoe je wil dat het behandelde gebied eruitziet voor de rest van je leven.
 • Het is daarom beter om eerst een behandeling met tijdelijke fillers te proberen om het effect te simuleren, alvorens je kiest voor een permanente behandeling.
Sarasin Clinic - lipfiller

Lippofilling lippen, foto direct na de operatie, de zwelling zal nog 40% afnemen.

Filler behandeling: de zones

Je kan fillers voor veel meer gebruiken dan enkel vollere lippen. Een behandeling met fillers kan je gebruiken voor verschillende zones in het gezicht en je hebt ook keuze uit verschillende soorten fillers. Afhankelijk van welke zone je wil behandelen en welke resultaten je wil zien zal er een andere soort filler gebruikt worden.

Hieronder vind je een overzicht voor de behandelingen waarvoor je in onze kliniek terecht kan. Wij maken steevast gebruikt met fillers op basis van hyaluronzuur en producten van de beste kwaliteit om het beste resultaat voor jou te garanderen.

Filler zones aangezicht

Fillers in de wangen of kaaklijn

Een populaire plaats om fillers te injecteren zijn de wangen of de zone rond de jukbeenderen. Vooral bij patiënten die last hebben van ingevallen wangen komen fillers goed van pas om opnieuw volle wangen te creëren. Ook voor mensen die iets bollere wangen willen kunnen fillers in de wangen gebruikt worden.

Fillers in de kaaklijn kunnen ook gebruikt worden om de kaaklijn (opnieuw) strakker te maken. Deze behandeling is heel populair bij mannen en vrouwen. In onze kliniek komen bijvoorbeeld geregeld mannen langs om hun kaaklijn een meer masculine look te geven door middel van kaaklijn fillers.

Traangoot

 • De traangoot is een lijn die van de binnenste ooghoek richting de kaak loopt. Bij sommige mensen is dit echt een probleemgebied. Niet verrassend, want de huid net onder de ogen is heel dun en dus ook extra gevoelig.
 • Problemen die we in deze zone vaak zien zijn donkere kringen of donkere schaduwen onder de ogen. Naar die donkere kringen verwijzen we ook wel als ‘wallen’. Vooral als je moe bent, heb je last van donkere kringen onder de ogen, maar bij sommige mensen zijn ze permanent aanwezig.
 • Traangoot fillers zijn perfect in staat om komaf te maken met dergelijke kwaaltjes, zodat je er niet langer elke dag vermoeid moet uitzien. Als je ook last hebt van kraaienpootjes bij de ogen kan je kiezen voor andere injectables, zoals Botox (botuline toxine). Dat is een spierontspanner die de spieren blokkeert, waardoor er minder rimpels ontstaan.

Neus filler

 • Met een neus filler kunnen we een liquid nose job uitvoeren. Je kan daarmee prachtige resultaten bereiken zonder dat je effectief een neusoperatie nodig hebt. Het kan bijvoorbeeld helpen om komaf te maken met een bult op je neus of asymmetrie van de neus.

Kin filler

 • De kin is heel belangrijk voor hoe jouw gezicht er over het algemeen uitziet. Een klein ‘foutje’ aan de kin kan het totaalplaatje van het gezicht maken of kraken, aangezien de kin bepalend is voor de proportie en balans van het gezicht.
 • Je kan een kin filler of chin filler inzetten om een teruggetrokken kin aan te pakken of om de kin ronder of hoekiger te maken, afhankelijk van wat jouw gezicht nodig heeft. Je kan kin fillers ook inzetten om de kin wat groter maken.

Filler in de lippen

 • Misschien wel de meest populaire zone om fillers te injecteren: de lippen. Iedereen houdt van mooie, volle lippen en sinds Kylie Jenner voor lip fillers koos, is de lip filler alleen nog trendier geworden. Daardoor is het verlangen naar vollere lippen bij veel mensen ook alleen maar toegenomen.
 • Niet alleen voor volle lippen zijn lip fillers interessant, ze kunnen ook afhangende mondhoeken mooi recht trekken. Vele mensen storen zich aan afhangende mondhoeken, omdat ze je een vermoeide uitstraling geven. Met een beetje filler is dat probleem echter zo opgelost!

Jukbeenderen

 • Mooi uitgesproken jukbeenderen worden in elke cultuur als aantrekkelijk bevonden. Daardoor zijn de jukbeenderen een interessante feature om in te investeren. Ze geven je gezicht karakter en definitie.
 • Niet iedereen is blessed met goed uitgesproken jukbeenderen. Daarenboven verlies je botmassa naarmate je ouder wordt, waardoor je jukbeenderen minder goed gedefinieerd zijn. Gelukkig kan je in onze kliniek terecht om jouw jukbeenderen een nieuw leven in te blazen met jukbeen fillers.

Liquid facelift

 • In onze kliniek kan je ook terecht voor een liquid facelift. Hierbij worden de injecties met fillers niet in een specifieke zone gedaan, maar over het hele gezicht. Het is een beetje zoals een operatieve facelift, maar dan minder ingrijpend. Het is het ideale middel om veroudering tegen te gaan.
 • De behandeling duurt niet zo lang als een operatieve facelift. Daarnaast is de hersteltijd van een behandeling met injectables zoals bij een liquid facelift veel korter. Je zal hoogstens wat last hebben van een lichte zwelling en blauwe plekken tot twee dagen na de behandeling.

Duurzaamheid van fillers

 • Zoals je eerder al las worden natuurlijke fillers zoals die op basis van hyaluronzuur na verloop van tijd door het lichaam afgebroken. Dat komt natuurlijk doordat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is.
 • Puur hyaluronzuur zou na 2 dagen uit ons lichaam verdwijnen. Daarom gaat men het hyaluronzuur crosslinken met een andere stof om het duurzamer te maken. De resultaten van de gemiddelde natuurlijke filler blijven ongeveer 6 maanden aanwezig.
 • Veel hangt ook af van jouw levensstijl en anatomie. Bij sommige mensen zullen de resultaten sneller vervagen dan bij anderen. Maar geen nood, je kan een fillerbehandeling zo vaak herhalen als je maar wil!
 • Heb je genoeg van de continue behandelingen met fillers en wil je een blijvend resultaat? Dan kan je kiezen voor permanente fillers met lichaamseigen vet. Je moet dan wel heel goed weten wat je wil en voldoende geëxperimenteerd hebben met tijdelijke fillers.

Klaar voor een filler behandeling? Boek een afspraak bij Sarasin Clinic

Voel je je na het lezen van deze blog helemaal klaar voor een filler behandeling? Boek dan een afspraak in onze kliniek voor een behandeling met injectables. In onze kliniek kunnen we een prachtig, natuurlijk resultaat voor jou neerzetten doordat we met ervaren artsen en producten van hoge kwaliteit werken.

Zit je nog met vragen over de filler of filler behandeling? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij je de informatie kunnen geven die je nodig hebt. Ook met vragen over andere injectables en behandelingen met injectables kan je steeds bij ons terecht.

Voor- en nazorg filler

Sarasin Clinic nazorg fillers infographic

Demonstratie video fillers

Voor & Na foto’s filler

Filler kliniek prijzen

Prijzen filler behandelingen
Lip filler€280/spuit
Jukbeen filler€280/spuit
Kaaklijn filler€280/spuit
Kin filler€280/spuit
Neuslippenplooi - Nasolabiale plooi filler€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Neus filler€400/behandeling
Traangoot filler€400/behandeling
Lip hydratation€280/spuit
Rokerslijntjes€400/behandeling
Hyalase (correctie foutieve filler)€200/behandeling

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

F.A.Q. Fillers

Hoe kies je de juiste filler?

Wie mag een filler behandeling uitvoeren?

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met Fillers?

Verzorging na de injectie

De 3 C’s van nabehandelingszorg