Spring naar de inhoud

Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie of Tummy tuck wordt uitgevoerd wanneer men last heeft van enerzijds teveel huidoverschot (dit krijg je alleen maar weg door chirurgie) of teveel huidoverschot in combinatie met teveel vet. Wanneer er ook teveel vet aanwezig is zal de chirurg eerst een liposuctie uitvoeren en tijdens dezelfde operatie ook het huidoverschot aan de buik weghalen.

PRIJS

Vanaf € 2250

BEHANDELTIJD

1 tot 2 dagen

EFFECT

permanent

Wat houdt een buikwandcorrectie in?

Wanneer er ook teveel vet aanwezig is zal de chirurg eerst een liposuctie uitvoeren en tijdens dezelfde operatie ook het huidoverschot aan de buik weghalen.

Mensen die heel veel vermagerd zijn, kunnen veel “huidoverschot” hebben. De enige manier om een teveel aan huid weg te halen is met chirurgie. Ook na een zwangerschap kan men last hebben van teveel huid. Wij raden wel aan om pas na uw kinderwens deze operatie te overwegen.

Wat u zeker moet weten bij een buikwandoperatie of Tummy Tuck is dat u een aanzienlijk litteken zal hebben. Vandaar dat de chirurg de mogelijke opties of eventuele alternatieve met u ook zal bespreken. Uiteraard zal de chirurg er altijd voor zorgen dat wanneer u overgaat tot de operatie de incisie in de bikini zone  zal vallen.

Een buikwandcorrectie is ook alleen maar aan te raden wanneer u het maximale aantal gewicht verloren heeft. Na deze operatie is het wel belangrijk dat u zich houdt aan een gezond dieet en voldoende beweging.

Bij sommige mensen zijn de buikspieren ook zodanig verslapt of gescheurd (vb na een zwangerschap) dat een reefing nodig is. Een reefing van de buikspieren gaat buikspieren aan elkaar hechten. Alleen op die manier zal de buik echt terug strak aanvoelen. Of u deze techniek nodig heeft zal de chirurg beslissen tijdens uw consult.

Nazorg buikwandcorrectie

  • De eerste 24h na de operatie is het verplicht dat een volwassen persoon bij u in de buurt blijft
  • Geen voertuigen besturen de eerste 48h na de operatie
  • Geen alcohol drinken/ niet roken
  • Geen fysieke zware inspanning, geen huishoudelijke taken geen sport (ook geen sauna) voor 6 weken.
  • Na de boeking van een operatie zal u alle nodige documenten in een mapje krijgen u zal een uitgebreid post operatief protocol meekrijgen met heel duidelijke instructies betreft medicatie beleid en verzorging.
  • De eerste maanden na uw ingreep gaan uw littekens een nogal rode kleur vertonen dit zal verbeteren na enkele maanden . Dan zal uw litteken meer en meer de kleur van de huid aannemen.
  • Na de operatie krijgt u van ons een voorschrift voor zalf mee die ervoor zal zorgen dat uw litteken zo optimaal mogelijk geneest en zo weinig mogelijk opvalt.

Video’s tummy tuck

Voor & na foto’s

Prijzen buikwandcorrectie

Prijzen ingrepen lichaam
Bil- of gluteaalvergrotingVanaf €5500
Brazilian Butt Lift (BBL)Vanaf €5500
Buikwandcorrectie volledig (tummy tuck)Vanaf €3550
Buikwandcorrectie miniVanaf €2250
HeupvergrotingVanaf €5500
drmaarten-cirkel-2022

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over een buikwandcorrectie

Wanneer ben je geschikt voor een buikwandoperatie of tummy tuck?

Welke risico’s hangen vast aan een buikwandcorrectie?

Hoe verloopt de operatie van een buikwandcorrectie?

Verplichtingen na een buikwandcorrectie

Wat kost een buikwandcorrectie of Tummy Tuck?