Spring naar de inhoud

Brazilian Butt Lift aka Kardashian curves

Een Brazilian Butt Lift staat ook bekend als liposculptuur, een BBL of een bilvergroting met eigen vet. Hierbij wordt vet uit andere delen van het lichaam gebruikt om de billen/heupen de gewenste vorm en grootte te geven. Dit wordt ook wel lipofilling genoemd. Wil jij ook net als Kim Kardashian ’the perfect curves’?

PRIJS

Vanaf € 5500

BEHANDELTIJD

1 tot 2 dagen

EFFECT

permanent

Wat is een Brazilian Butt Lift?

Een Brazilian Butt Lift, ook wel een  BBL of bilvergroting genoemd, is een chirurgische ingreep waarbij we de vorm van de billen en eventueel de heupen vergroten op een natuurlijke manier met eigen vet, zonder implantaten. Met een liposuctie verwijderen we overtollig vet ter hoogte van de buik, heupen, onderrug of benen. Vervolgens wordt het verkregen vet verwerkt en daarna geïnjecteerd ter hoogte van de billen.

Waarom een Brazilian Butt Lift?

Heeft moeder natuur je niet gezegend met het curvy Kardashian lichaam? Niet getreurd, zij hebben moeder natuur ook een handje geholpen!

De vorm en proportie van uw billen zijn grotendeels erfelijk bepaald. Sporten en gezonde voeding zorgen voor spieropbouw maar vaak is dit niet voldoende. Soms staan mensen uren in de fitness, maar hebben de billen nog steeds niet die shape die ze graag zouden willen.

Door te kiezen voor een Brazilian Butt Lift, helpen we u om een betere en vollere vorm van de billen en/of heupen te creëren. We verminderen ook de hoeveelheid vet ter hoogte van de gewenste zones zoals heupen, dijen, benen of de buik. Zo bekomen we een verbetering van uw silhouet.

Mogelijkheden bij een Brazilian Butt Lift

Met een Brazilian Butt Lift ga je voor billen/heupen zoals je die graag zou willen. Wat je wensen ook zijn, ultra curvy of subtiel.

Bij Sarasin Clinic geven we je de billen waar je van droomt!

De grootte die we kunnen behalen is afhankelijk van de hoeveelheid vet die we uit het lichaam kunnen halen. Doordat we vet uit je heupen of buik halen, zal je daar ook een mooier silhouet krijgen. 

Niet enkel het vergroten van de billen/heupen is mogelijk, zo kunnen we ook lipofilling in het gelaat uitvoeren, of een borstvergroting met eigen vet. 

Lees hier meer over lipofilling borsten en lipofilling gelaat.

Sarasin Clinic Brazilian Butt lift

Hoe verloopt de ingreep bij een Brazilian Butt Lift?

 • De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving in het dagziekenhuis. Dit betekent dat u dezelfde dag naar huis kunt.
 • Tijdens een Brazilian Butt Lift neemt de chirurg vet uit de gewenste zone met liposuctie. Dit vet wordt vervolgens gezuiverd en geïnjecteerd op de plaatsen waar u meer volume wenst. 
 • In sommige gevallen zijn meerdere ingrepen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Een deel van het geïnjecteerde vet ter hoogte van de billen overleeft niet, wat altijd zo is bij een lipofilling. Daarom kan de ingreep indien gewenst herhaalt worden. Het effectieve resultaat zal pas zichtbaar zijn +/- 3 maanden na de ingreep, wanneer ook de zwelling weg is. 
 • De behandelde zones kunnen na de behandeling gevoelig of gekneusd aanvoelen. De zwelling en het ongemak verdwijnen na enkele dagen. Compressiekledij (lipopanty) is wel nodig om de genezing te bevorderen. We raden aan deze compressiekledij 6 weken te dragen. 
 • De meeste patiënten kunnen hun dagelijkse activiteiten hervatten na een week. Het is vooral van belang om je benen voldoende te bewegen en niet te lang te blijven stil zitten. 
 • Daarnaast dient u ook enkele weken rechtstreekse druk te vermijden op de plaatsen waar vet geïnjecteerd werd. Slaap daarom op uw buik en zit in een opblaas band of speciaal gevormd kussen.

Wanneer is de Brazilian Butt Lift geschikt voor mij?

 • Wanneer je de billen/heupen wenst te vergroten op een natuurlijke manier met eigen vet.
 • U verkeert in goede gezondheid en heeft voldoende eigen vet op andere plaatsen dat geïnjecteerd kan worden. 
 • Je bent je ervan bewust dat er een herstelperiode is, en bent voldoende gemotiveerd deze ingreep te ondergaan. 

Zoals bij elke chirurgische ingreep is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de ingreep, het herstel en het resultaat. Wanneer u aan de voorwaarden voldoet, bent u voor ons geschikt om deze ingreep te laten uitvoeren.

Nazorg bij een Brazilian Butt Lift

 • De behandelde zones kunnen na de behandeling gevoelig of gekneusd aanvoelen. De zwelling en het ongemak verdwijnen na enkele dagen. Compressiekledij (lipopanty/faja) is wel nodig om de genezing te bevorderen. We raden aan om deze compressiekledij +/- 6 weken te dragen. 
 • De meeste patiënten kunnen hun dagelijkse activiteiten hervatten na 7-14 dagen. Het is vooral van belang om je benen voldoende te bewegen en niet te lang te blijven stil zitten. 
 • Daarnaast dient u ook enkele weken rechtstreekse druk te vermijden op de plaatsen waar vet geïnjecteerd werd. Slaap daarom op uw buik en zit in een opblaasband of speciaal gevormd kussen.

Video’s Brazilian Butt Lift

Voor & Na foto’s Brazilian Butt Lift

Prijs Brazilian Butt Lift

Prijzen ingrepen lichaam
Bil- of gluteaalvergrotingVanaf €5500
Brazilian Butt Lift (BBL)Vanaf €5500
Buikwandcorrectie volledig (tummy tuck)Vanaf €3550
Buikwandcorrectie miniVanaf €2250
HeupvergrotingVanaf €5500
drmaarten-cirkel-2022

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over een Brazilian Butt Lift

Wat is een Brazilian Butt Lift (BBL)?

Voor wie is een BBL geschikt?

Hoe verloopt een BBL ingreep?

Nazorg na een Brazilian Butt Lift

Wat is de herstelperiode na een Brazilian Butt Lift?

Wat is het resultaat van een Brazilian Butt Lift?

Hoe kan je het resultaat na een BBL-operatie behouden?

Doet een Brazilian Butt Lift pijn?

Hoeveel vet heb ik nodig voor een Brazilian Butt Lift?

Kan ik vet van iemand anders gebruiken voor mijn Brazilian Butt Lift?

Verdwijnt het vet na een BBL?

Risico’s en complicaties bij een Brazilian Butt Lift

Alternatieven BBL met eigen vet

Wat kost een Brazilian Butt Lift?

Is een terugbetaling van een Brazilian Butt Lift mogelijk?