Spring naar de inhoud

Bovenooglidcorrectie herstel

Je bent van plan een ooglidcorrectie te laten uitvoeren, maar hebt nog wat vragen over hoe zo’n behandeling nu precies in z’n werk gaat? Goed nieuws: hier kan je alle info over de voorbereiding, de behandeling, verzorging en het herstel na de operatie terugvinden.

Heb je toch nog een vraag waarop je het antwoord niet kon vinden? Aarzel niet contact met ons op te nemen! We helpen je dan graag verder.

Een goede voorbereiding

Wie van plan is een ooglidcorrectie, zij het boven– of onderaan, te laten uitvoeren moet er zich goed bewust van zijn dat dit een operatieve ingreep is. Het is daarom erg belangrijk dat je niet enkel de verzorging na de operatie, maar ook de voorbereiding vooraf goed opneemt.

Net zoals bij elke andere operatie zal u nadien tijd nodig hebben om te herstellen. Zorg er daarom voor dat praktische zaken vooraf in orde zijn gebracht. Denk bijvoorbeeld aan een oppas, mocht je nog kleine kinderen hebben. Je mag na de operatie namelijk niet te zwaar tillen of bukken.

Daarnaast dien je ook tijdig te stoppen met een aantal middelen die schade aan het herstelproces toebrengen, of voor complicaties kunnen zorgen. We hebben hieronder de belangrijkste opgelijst:

 • Drink geen alcohol tot enkele dagen voor de ingreep. Alcohol verdunt het bloed, wat kan leiden tot bloedingen tijdens of na de ooglidcorrectie.
 • Uiterlijk twee weken voor de behandeling stoppen met roken. Nicotine vernauwt de bloedvaten en verstoort de wondgenezing.
 • Mocht je normaal gesproken bloedverdunnende medicijnen nemen, dien je hier in overleg met de arts tijdelijk mee te stoppen. Deze medicatie leidt tot (na)bloedingen en complicaties.

Na de operatie

De operatie op zich duurt niet zo heel lang. Voor een bovenooglidcorrectie kun je rekenen op ongeveer 45 minuten, voor een onderste ooglidcorrectie gemiddeld op een uurtje. In totaal ben je een tweetal uur bij ons in de Sarasin Clinic, waarvan de operatie dus de helft van die tijd in beslag neemt.

Na de ingreep krijg je meteen een icepack op om de behandelde zone te verkoelen. Dit zal zwellingen en eventuele bloedingen verminderen of vermijden. Na de operatie geven we je een uurtje de tijd om op je positieven te komen, en houden intussen een oogje in’t zeil. In de meeste gevallen kan je na dat uur meteen naar huis om daar verder uit te rusten.

Opgelet: na de ingreep mag je niet zelf rijden (met eender welk voertuig), dus zorg ervoor dat iemand je komt ophalen en naar huis brengt.

Nazorg thuis

Hieronder vind je een overzicht van de richtlijnen die wij patiënten meegeven in verband met de nazorg van een ooglidcorrectie. Heb je na je ingreep twijfels over iets? Aarzel niet ons op te bellen!

 • Op de dag van de operatie adviseren wij je om elk uur 10 minuten lang te koelen.
 • Hou er rekening mee dat je ogen na de ingreep extra gevoelig kunnen reageren op licht. Draag gerust een zonnebril op de dag van je behandeling om je tegen fel licht te beschermen. Dit geldt trouwens ook voor TV-kijken!
 • De eerste 24 uur na de operatie dient er een volwassen persoon bij je te blijven.
 • Draag gedurende 2 weken geen make-up aan de ogen (ook geen mascara)
 • Bestuur geen voertuig in de eerste 48 uur na de operatie, vanwege de nawerking van de verdoving.
 • De eerste week niet bukken of zware dingen tillen: dit kan nabloeding veroorzaken.
 • Sporten mag na 6 weken, indien u zich hier goed genoeg voor voelt.
 • Ga de eerste 6 weken niet zwemmen of naar de sauna.

Hou steeds in gedachten dat zowel roken als alcohol een ongunstige werking hebben op de genezing en het herstelproces. Je doet er dus goed aan beide zaken niet te nuttigen.

Verwijderen hechtingen na 7 dagen

Zeven dagen na je operatie verwachten wij je opnieuw in de Sarasin Clinic voor een kleine post-operatieve checkup. Dit is ook het moment waarop de arts je hechtingen zal verwijderen. We kiezen bewust voor niet-oplosbare hechtingen, omdat deze een beter resultaat geven dan de oplosbare variant.

Sarasin Clinic bovenooglidcorrectie

Verloop behandeling bovenooglidcorrectie

Sarasin Clinic bovenooglidcorrectie behandeling

Nazorg bij een ooglidcorrectie

bovenooglidcorrectie nazorg

Veelgestelde vragen over het herstel na een ooglidcorrectie

We krijgen regelmatig dezelfde vragen opnieuw gesteld. We zetten daarom onze eigen Dr. Doornaert even voor de lens om de meest gehoorde vragen voor jullie te beantwoorden in deze korte video:

Prijzen bovenooglidcorrectie

De prijzen van een bovenooglidcorrectie kunnen verschillen afhankelijk van de gekozen verdoving. Een ooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving kost € 1200. Indien je kiest voor een algemene verdoving komt er € 300 voor anesthesie bij op de totaalprijs. Indien je reeds € 50  betaalde voor een consultatie dan wordt deze in mindering gebracht op de dag van de operatie.

Wens je zowel je bovenste- als onderste oogleden te laten behandelen dan komt de prijs op € 2500. De behandeling kan zowel in Gent als in Antwerpen uitgevoerd worden, volgens jouw keuze.

Consultatie
Eerste consultatie (deze kost wordt volledig in mindering gebracht van het totaalbedrag van je behandeling wanneer je die laat uitvoeren)€50
Bovenooglidcorrectie
Bovenste oogleden corrigeren€1.200
Onderooglidcorrectie
Onderste oogleden corrigeren€1.650
Volledige ooglidcorrectie
Zowel de bovenste- als onderste oogleden corrigeren€2.500
Anesthesie/verdoving
Optioneel kan je kiezen voor een algemene verdoving. In dat geval komt een kost van €300 bij het totaalbedrag voor anesthesie.€300

Enkele resultaten bij Sarasin Clinic:

drmaarten-cirkel-2022

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Ooglidcorrectie veelgestelde vragen

Wat kan je verwachten na een ooglidcorrectie?

Risico’s en mogelijke complicaties bij een ooglidcorrectie

Hoe bereid je jezelf best voor op een ooglidcorrectie?

Hoe verloopt de operatie bij een ooglidcorrectie?

Wat na de ingreep?

Mag ik autorijden na een ooglidcorrectie?

Hoelang moet ik rust houden na een ooglidcorrectie?

Hoe voorkom je druk op je oogleden na een ooglidcorrectie?

Hoe zien je ogen eruit drie dagen na een ooglidcorrectie?

Mag ik douchen na een ooglidcorrectie?

Mag ik make-up dragen na een ooglidcorrectie?

Mag ik contactlenzen indoen na een ooglidcorrectie?

Mag ik in de zon of onder de zonnebank na een ooglidcorrectie?

Wanneer zie je het eindresultaat van een ooglidcorrectie?

Wat mag je WEL doen na een ooglidcorrectie?

Wat mag je NIET doen na een ooglidcorrectie?

Hoe maak ik een afspraak voor een ooglidcorrectie?