Spring naar de inhoud

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is, zoals de naam al doet vermoeden, een chirurgische ingreep waarbij de huid boven je ogen en wimpers wordt gecorrigeerd. Wanneer we ouder worden verslapt de huid, waardoor ongemakken kunnen ontstaan. Door deze behandeling raak je af van ongemakken zoals verslapte of overhangende huid, waardoor je zware en vermoeide ogen hebt.

PRIJS

Vanaf € 1250

BEHANDELTIJD

1/2 dag

EFFECT

permanent

Wat is een bovenooglidcorrectie?

voor bovenooglidcorrectieEen ooglidcorrectie of blepharoplastiek houdt in dat je de verslapte huid aan de ogen verwijderd door een minimale incisie. Wanneer we ouder worden verslappen zowel onze spieren als de elasticiteit van de huid. Dit zorgt ervoor dat de huid dikwijls tot tegen de wimpers of — in extremere gevallen — tot over de wimpers hangt.

Voor veel van onze patiënten zorgt dit voor druk op de oogbol met zware en vermoeide ogen als gevolg. Bovendien krijgen ze ook vaak de vraag of “ze moe zijn”? Een ooglidcorrectie heeft daarom niet alleen een esthetisch aandeel maar ook een functioneel belang.

Een bovenooglidcorrectie wordt grotendeels meer uitgevoerd dan een onderooglidcorrectie. Terwijl je bij een bovenooglidcorrectie vooral spreekt over een teveel aan huidoverschot is de noodzaak van een onderooglidcorrectie vooral te wijten aan doorhangende wallen onder de ogen. Door verslapte huid en spierweefsel komt het intraorbitale vet naar buiten en puilt deze uit. Dit zorgt voor de typische wallen onder de ogen.

Sarasin Clinic bovenooglidcorrectie

Hoe verloopt de behandeling?

Via een kleine insnede in tegen de onderste wimperrand zal Dr. Doornaert de overtollige huid wegnemen en de spieren terug verstevigen. Door specifieke hechtingen te plaatsen zal hij het vet dat voordien uitpuilde mooi terug op z’n plaats hechten. Vooral dit laatste is een heel belangrijke stap in het bekomen van een mooi eindresultaat.

Hieronder lees je meer over de verschillende stappen in zowel het voorbereidings-, operatie- als verzorgings- en genezingsproces.

1. Voorbereiding:

Voorafgaand aan de ooglidcorrectie moet je goed beseffen dat het om een operatieve ingreep gaat. Je zult dus tijd nodig hebben om te herstellen. Indien je nog kleine kinderen hebt, is het verstandig om vooraf te regelen dat iemand anders op de kindjes past: je mag namelijk niet zwaar tillen en bukken.

Daarnaast dien je tijdig te stoppen met een aantal middelen die schade aan het herstelproces toebrengen, of die voor complicaties kunnen zorgen:

  • Geen alcohol drinken tot enkele dagen voor de ingreep. Dit verdunt het bloed, wat kan leiden tot bloedingen tijdens of na de ooglidcorrectie.
  • 2 weken voor de behandeling stoppen met roken. Nicotine vernauwt de bloedvaten en verstoort de wondgenezing
  • Als je normaal gesproken bloedverdunnende medicijnen neemt, dien je hier in overleg met de behandelende arts tijdelijk mee te stoppen. Deze medicatie leidt tot (na)bloedingen en complicaties.
  • Je kan dit alles nog eens nalezen in de overeenkomst esthetische ingreep die voor je operatie moet ondertekenen

2. Aftekenen & verdoving

Na alle stappen van de ingreep met jou te hebben overlopen, zal de arts de huid aftekenen die hij wil verwijderen. Een bovenooglidcorrectie kan zowel onder plaatselijke als algemene verdoving worden uitgevoerd. Wij raden voor deze behandeling steeds een plaatselijke verdoving aan.

Wanneer je kiest voor deze plaatselijke verdoving krijg je op dit moment een prikje op de plaats waar de huid moet worden verwijderd. De gegeven injectie bestaat uit lidocaïne met adrenaline. Lidocaine zorgt ervoor dat u geen pijn ervaart. Adrenaline knijpt de bloedvaatjes dicht, zodat er tijdelijk minder bloed naar de oogleden stroomt.

3. Operatie & hechting

Eens de verdoving goed is ingewerkt zal de arts de overtollige huid en het vet verwijderen. Dit duurt maximaal 45 min voor beide ogen. Zodra de arts genoeg huid heeft weggesneden, zal hij de overgebleven huid hechten. Je krijgt per ooglid één hechting onder de huid, omdat dit beter is voor de wondgenezing.

Sarasin Clinic werkt enkel met niet-oplosbare hechtingen, omdat deze een mooier resultaat geven dan oplosbare hechtingen. De littekens vallen na de ingreep netjes weg in de plooien van uw oogleden, zodat ze vrijwel onzichtbaar zijn.

Sarasin Clinic bovenooglidcorrectie behandeling

4. Na behandeling/verzorging

Na de operatie en de hechting krijg je nog een icepack op de ogen gelegd. Dit zal helpen om de bloeding en zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan. In totaal zal je ongeveer 2 uurtjes bij ons in de clinic zijn, waarvan de operatie zelf maximum 45 min duurt.

Alles over de nazorg van oogcorrecties kan je hier verder nalezen.

Na 7 dagen kom je bij ons terug om de draadjes te verwijderen en een kleine controle van het resultaat. Vaak is dit ook het moment dat we te horen krijgen ‘dat je deze ingreep veel eerder had moeten laten doen’ 🙂

bovenooglidcorrectie nazorg

Video’s bovenooglidcorrectie

Voor & Na foto’s bovenooglidcorrectie

Prijs bovenooglidcorrectie

Consultatie
Eerste consultatie (deze kost wordt volledig in mindering gebracht van het totaalbedrag van je behandeling wanneer je die laat uitvoeren)€50
Bovenooglidcorrectie
Bovenste oogleden corrigeren€1.200
Onderooglidcorrectie
Onderste oogleden corrigeren€1.650
Volledige ooglidcorrectie
Zowel de bovenste- als onderste oogleden corrigeren€2.500
Anesthesie/verdoving
Optioneel kan je kiezen voor een algemene verdoving. In dat geval komt een kost van €300 bij het totaalbedrag voor anesthesie.€300
drmaarten-cirkel-2022

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen bovenooglidcorrectie

Wat kan je verwachten na een ooglidcorrectie?

Risico’s en mogelijke complicaties bij een ooglidcorrectie

Hoe bereid je jezelf best voor op een ooglidcorrectie?

Hoe verloopt de operatie bij een ooglidcorrectie?

Wat na de ingreep?

Mag ik autorijden na een ooglidcorrectie?

Hoelang moet ik rust houden na een ooglidcorrectie?

Hoe voorkom je druk op je oogleden na een ooglidcorrectie?

Hoe zien je ogen eruit drie dagen na een ooglidcorrectie?

Mag ik douchen na een ooglidcorrectie?

Mag ik make-up dragen na een ooglidcorrectie?

Mag ik contactlenzen indoen na een ooglidcorrectie?

Mag ik in de zon of onder de zonnebank na een ooglidcorrectie?

Wanneer zie je het eindresultaat van een ooglidcorrectie?

Wat mag je WEL doen na een ooglidcorrectie?

Wat mag je NIET doen na een ooglidcorrectie?

Hoe maak ik een afspraak voor een ooglidcorrectie?