Spring naar de inhoud

Borstverkleining bij Sarasin Clinic in Gent

Bij aanwezigheid van borsthypertrofie (te grote, zware borsten) wordt een borstverkleining of borstreductie aangeraden. Niet alleen is dit complexerend voor de patiënt, vaak geven (té) grote borsten ook aanleiding tot pijnlijke nek- en rugklachten. Ook last bij het sporten of ontstaan van huidirritatie onder de borsten komen vaak voor.

PRIJS

Vanaf € 4800

BEHANDELTIJD

1 dag

EFFECT

permanent

In dat geval kan een borstreductie of borstverkleining worden overwogen. Hierbij wordt het teveel aan borstweefsel verwijderd en wordt een kleinere nieuwe borst gevormd. Indien de reductie beperkt is, kan lokale anesthesie en lichte sedatie volstaan. Grotere reducties gebeuren standaard onder algemene verdoving. Onze chirurgen bespreken steeds de mogelijke opties tijdens de eerste consultatie.

sarasin clinic borstvergroting borstverkleining

Techniek bij een borstverkleining

De ingreep duurt ongeveer 2 uur en vereist in sommige gevallen een overnachting in onze Kliniek

Voorafgaand aan de ingreep tekent de plastisch chirurg uw borsten volgens het behandelplan af.

Wanneer de chirurg zijn aftekeningen gemaakt heeft, wordt u naar de operatiezaal begeleid. Daar zal de anesthesist en de verpleegkundige de verdoving toedienen zodat u niks van de operatie zal voelen.

Aan de onderkant van de borst wordt een wigvormig deel van de huid- en klierweefsel weggenomen. Daarna wordt de tepel naar boven verplaatst en wordt, eventueel, het tepelhof verkleind. Op deze manier wordt er een kleinere borst gemodelleerd.

Bij de operatie wordt het borstweefsel omhoog verplaatst en worden huid en borstweefsel verwijderd.

Afhankelijk van de nieuwe positie van de borst wordt een gaatje gemaakt in de huid waar de tepel in wordt vastgehecht. Het hechten gebeurt vanaf de tepel recht naar beneden tot de borstplooi. De tepel wordt eventueel verkleind.

Als overtollige huid en weefsel zijn verwijderd, kan de borst weer worden opgebouwd.

De draadjes worden door het lichaam zelf geresorbeerd. De hechtingen worden met Micropore Tape extra verstevigd en daarboven komt een absorberend verband.

Daarna krijgt u de steun BH aan. U zal dus wakker worden met de speciale BH aan.

Zichtbaarheid littekens bij borstverkleining

Onze chirurg zal proberen zo min mogelijk littekens te maken. Enkel het ankervormig litteken is nodig bij echt extreem zware borsten waar geen andere optie mogelijk is. In de meeste gevallen zal u een litteken rond de tepel hebben en zal deze verticaal naar de borstplooi lopen. Dit resulteert normaal gezien in een smal wit lijntje.

Rond het tepelhof kan u nadien kiezen voor een eventuele tepelpigmentatie zodat de littekens niet meer zichtbaar zijn. Dit kan ten vroegste 4 maand na uw operatie.

Niet alleen de borstklier maar ook de huid errond wordt weggenomen. Dit kan nu eenmaal niet zonder littekens. Een borstverkleining geeft steeds een litteken rondom het tepelhof (die vaak ook verkleind wordt).

Afhankelijk van de hoeveelheid borstweefsel er verwijderd wordt, zal ook een litteken verticaal van het tepelhof naar de borstplooi lopen.

Vaak is het mogelijk om het horizontale litteken (ankervormige litteken) te vermijden of te beperken.

Enkel wanneer het over een extreme borstreductie gaat moet men ook een litteken maken onderaan de plooi van de  borst (horizontaal)  =  het klassiek ‘ankervormig’ litteken ontstaat (rondom tepelhof, verticaal en horizontaal in de borstplooi). Dit zal na onderzoek door de chirurg kunnen bepaald worden.

Genezing littekens na borstverkleining

Littekens ter hoogte van de borst genezen meestal vrij mooi, maar blijven altijd in meer of mindere mate zichtbaar.

Samen met uw chirurg zal de littekenbehandeling besproken worden na de ingreep. Het litteken rond de tepel geneest meestal mooi, en kan in storende gevallen met een tepelpigmentatie afgewerkt worden.

Nazorg bij borstverkleining

  • Na de borstverkleining verblijft u meestal 1 nacht in de kliniek, tenzij anders besproken met de chirurg.
  • Na de operatie komt u op de (recovery) uitslaapkamer. Hier worden onder andere uw bloeddruk en hartslag in de gaten gehouden.
  • U bent hier ongeveer een 1,5 uur.
  • Wanneer alle parameters goed bevonden worden mag u naar de kamer gaan.

Dag na de borstverkleining

De dag na de operatie mag u douchen. Let er wel op dat de wond droog blijft. De pleister is waterbestendig en kan drooggedept worden. Laat de pleister twee weken zitten (tenzij deze bevuild is).

De witte kleine pleistertjes moet u ten allen tijde laten zitten (deze kleven op uw wanddraad en mogen enkel door de chirurg verwijderd worden op de dag van uw nacontrole) = 2 weken na de operatie.

Waar u verder aan moet denken bij een borstverkleining:

De eerste twee weken: niet uw armen omhoog heffen, niet sporten.

De eerste zes weken: voldoende rust nemen en geen fysiek inspannende handelingen – zoals in het huishouden, denk aan: stofzuigen, koken of zwaar tillen. Ook niet zwemmen of naar de sauna gaan.

Het eerste jaar is het verstandig om het litteken te bedekken tegen de zon
(volledige sunblock van 100) .

Professionele aanpak van een ziekenhuis met de service van privékliniek bij borstverkleining of borstreductie

Al onze artsen zijn gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied. Onze Clinic beschikt over 2 operatiekamers, recovery afdeling, faciliteit voor overnachting, 8 kamers met badkamer.

Video’s borstverkleining

Voor & Na foto’s borstverkleining

Prijs borstverkleining

Prijzen ingrepen borst (vrouwen)
Borstvergroting met prothesenVanaf €3950
Borstvergroting met eigen vetVanaf €3500
BorstverkleiningVanaf €4800
Borstlift zonder prothesenVanaf €4800
Borstlift met prothesenVanaf €5250
drmaarten-cirkel-2022

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen borstverkleining

Litteken na een borstverkleining

Hoe verloopt de genezing van littekens na een borstverkleining

Welke techniek gebruikt Sarasin Clinic voor een borstverkleining?

Risico’s en eventuele complicaties bij een borstverkleining

Nazorg na een borstverkleining

De dag na je borstverkleining

Waar moet u rekening mee houden bij een borstverkleining?