Spring naar de inhoud

Alles over de borstvergroting met eigen vet

Een borstvergroting met eigen vet is het perfecte alternatief voor als je grotere borsten wil, maar geen lichaamsvreemde implantaten. Bij Sarasin Clinic kan je terecht voor een borstvergroting met eigen vet door een ervaren en gespecialiseerd plastisch chirurg.

Een borstvergroting met eigen vet wordt ook wel lipofilling of een natuurlijke borstvergroting genoemd. We leggen je in dit artikel uit hoe zo’n borstvergroting werkt, wat de voor- en nadelen zijn en wie ervoor in aanmerking komt.

Hoe werkt zo’n borstvergroting met eigen vet?

Bij een lipofilling wordt er lichaamseigen vet ingespoten in de borsten om die extra volume te geven. Daarvoor moet er natuurlijk eigen vetweefsel van de ene plaats van het lichaam naar de andere getransplanteerd worden.

Stap 1: liposuctie of het weghalen van (overtollig) vetweefsel

De plastisch chirurg zal overtollig vetweefsel wegnemen op een specifieke plaats in het lichaam. Vaak haalt de chirurg overtollig vetweefsel weg bij de benen, billen of lovehandles. Dat weghalen van vetweefsel heet liposuctie.

Die liposuctie gebeurt door middel van kleine incisies in de zones waar de plastisch chirurg het overtollige vet zal weghalen. Door een verdovende vloeistof te injecteren zetten de vetcellen in de zone uit, waarna het vet met een klein buisje opgezogen wordt.

Stap 2: Reinigen van de vetcellen

Eens de vetcellen uit het lichaam verwijderd zijn worden ze eerst gedecanteerd en gecentrifugeerd. Daardoor wordt al de overtollige vloeistof, dode cellen en eventuele debris gescheiden van het te transplanteren vet.

Stap 3: Vetcellen inbrengen in de borst

Eens het reinigingsproces voltooid is worden de vetcellen aangebracht in de borst. Dat gebeurt druppelsgewijs en met heel fijne canules. Door het vetweefsel druppelsgewijs aan te brengen zorg je ervoor dat de getransplanteerde vetcellen goed opgenomen worden door het omliggende weefsel (huid, kraakbeen en spieren).

Dat is dan weer belangrijk om de overlevingskansen van de vetcellen te optimaliseren. Het omliggende weefsel voorziet de getransplanteerde cellen namelijk van zuurstof en voedingsstoffen. Dat hebben de cellen nodig om zich te nestelen.

Soms meerdere behandelingen nodig voor borstvergroting met eigen vet

De getransplanteerde vetcellen gaan in de borst zorgen voor extra volume. Hoeveel lichaamseigen weefsel ingespoten wordt hangt af van persoon tot persoon. Soms zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Uiteindelijk geeft ongeveer 50 tot 70 procent van de getransplanteerde vetcellen een blijvend resultaat.

borstvergroting

Alternatieve toepassing van lipofilling na borstreconstructie

Lipofilling in de borst kan niet alleen dienen voor een borstvergroting met eigen vet, maar is ook een dankbaar middel voor een borstreconstructie. Het kan zowel ingezet worden na een borstbesparende operatie als voor een reconstructie na een borstamputatie.

Na een borstbesparende operatie kan het zijn dat er onregelmatigheden zijn in de borsten. Denk bijvoorbeeld aan vervormingen, volumeverschil of ingetrokken littekens. Met lipofilling kan je die onregelmatigheden wegwerken.

Ook na radiotherapie kan je lipofilling inzetten om verslechterde huidkwaliteit of verharde zones aan te pakken. Tenslotte kan je lichaamseigen vet ook gebruiken om volume te geven aan een gereconstrueerde borst.

Voor- en nadelen van borstvergroting met eigen vet

Net als de meeste esthetische ingrepen heeft ook een borstvergroting met eigen vet voor- en nadelen. Omdat het belangrijk is dat je die kent voordat je keuzes maakt, sommen wij ze hieronder voor jou op.

Borstvergroting eigen vet: voordelen

Omdat de vetcellen met een canule geïnjecteerd worden heb je geen grote littekens na de operatie. Een bijkomend voordeel is dat je werkt met lichaamseigen weefsel en niet met lichaamsvreemd materiaal, waardoor je minder kans op complicaties hebt.

Zo zal je bij een borstvergroting met eigen vet bijvoorbeeld geen kapselvorming, een allergische reactie of afstoting hebben. De borsten zullen ook heel soepel aanvoelen, iets wat je minder hebt wanneer je met implantaten werkt.

De ingreep is ook weinig belastend en je hebt een snel herstel na de ingreep. Voor heel wat patiënten wordt de liposuctie als een voordeel ervaren. Zij zien het als een pluspunt dat er wat overtollig vet wordt weggehaald uit de benen, billen, buik of lovehandles.

Een borstvergroting met eigen vet geeft ook een subtiele vergroting. Alles ziet er heel natuurlijk uit. Dat is een voordeel voor mensen die graag een natuurlijk en subtiel resultaat willen.

Borstvergroting eigen vet: nadelen

Er hangen ook enkele nadelen vast aan een borstvergroting met eigen vet. Een eerste nadeel is dat je natuurlijk voldoende overtollig vet moet hebben, aangezien je eigen vetweefsel gebruikt voor de borstvergroting.

Mensen die geen overtollig vet hebben kunnen vaak geen gebruik maken van deze methode. Om te weten of een borstvergroting met eigen vet een goede optie is voor jou boek je best een consultatie om dit te bespreken met jouw behandelend arts.

Slechts 1 of 1.5 cupmaat groter bij borstvergroting met eigen vet

Wil jij graag enkele cupmaten groter gaan met jouw borsten? Dan is een borstvergroting met eigen vet geen optie voor jou. Zoals je hierboven al kon lezen zorgt deze methode voor een subtiele vergroting van de borsten.

Vaak meerdere esthetische ingrepen noodzakelijk

De hoeveelheid vet die niet verdwijnt tijdens de eerste 2 à 3 maanden na de transplantatie bedraagt tussen de 50 en 70 procent. Dat wil zeggen dat je soms meerdere behandelingen nodig hebt om het gewenste volume te bereiken.

Je zal na de eerste weken dus niet altijd het definitief resultaat zien van de behandeling. Het is vaak ook moeilijk voor plastisch chirurgen om te voorspellen hoeveel volumetoename er zal zijn door het ingespoten vet. De resultaten zijn persoonsafhankelijk.

Kans op verkalking met getransplanteerde vetcellen

De getransplanteerde vetcellen in de borst kunnen afsterven en gaan verkalken. Dat zal zorgen voor kleine verkalkingen van het ingespoten vetweefsel. Op zich zijn dergelijke verkalkingen niet problematisch.

Ze kunnen echter wel ongerustheid veroorzaken, omdat ze op een mammografie veel weg hebben van een tumor. Een geoefend radioloog is gelukkig in staat om dergelijke verkalkingen te onderscheiden van kwaadaardige tumoren.

Nazorg borstvergroting met eigen vet

Na een lipofilling van de borsten kan je last hebben van zwellingen en blauwe plekken, zowel in de borsten als in de plaatsen waar liposuctie heeft plaatsgevonden. Bij de borsten is het ook mogelijk dat de huid wat gespannen aanvoelt.

Zware inspanning of intensief sporten kan best vermeden worden tot ongeveer vier weken na de behandeling, om het lichaam en het behandelde gebied voldoende tijd te geven om te herstellen.

Ook kan je best 3 tot 6 weken na de behandeling druk op het behandelde gebied vermijden, zodat de vetcellen rustig kunnen ingroeien. De exacte postoperatieve instructies zal je van jouw behandelend arts meekrijgen na de ingreep.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Borstvergroting met eigen vet bij Sarasin Clinic

Bij Sarasin Clinic kan je terecht voor een lipofilling behandeling van de borsten. Deze natuurlijke borstvergroting wordt bij ons uitgevoerd door een ervaren en gespecialiseerd arts onder volledige verdoving.

Waarom zou je nu voor Sarasin Clinic kiezen als je vollere borsten wil door middel van een natuurlijke borstvergroting? Omdat wij de professionaliteit van een ziekenhuis combineren met de service van een privékliniek.

Daarenboven zijn er ook nog de vele positieve reviews van tevreden klanten én de voor- en nafoto’s die voor zich spreken. Lees hieronder alles over de aanpak en werkwijze van Sarasin Clinic.

Plastisch chirurg met specialisatie en ervaring

Wij werken samen met dokter Maarten Doornaert. Hij is onze vaste plastische chirurg van dienst en is daarenboven ook medisch hoofd van Sarasin Clinic. Dr. Doornaert heeft een verregaande ervaring en expertise in tal van chirurgische ingrepen, waarvan de natuurlijke borstvergroting er een is.

Professionele én persoonlijke aanpak

Dr. Doornaert is niet alleen werkzaam in onze privékliniek, maar hij werkt ook in het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem. Daardoor kunnen wij jou de professionaliteit van een natuurlijke borstvergroting in het ziekenhuis bieden.

Sarasin Clinic is echter een privékliniek, wat inhoudt dat je op een heel persoonlijke manier begeleid en behandeld wordt. Dat geldt van de eerste consultatie tot de nazorg na jouw ingreep.

Wij luisteren naar jouw wensen

Voor ons is het heel belangrijk dat we luisteren naar jouw wensen. Wat is de gewenste vergroting? Wil je een natuurlijke borstvergroting met eigen vet of kies je voor implantaten? Samen maken we alle belangrijke keuzes met oog voor jouw wensen en verlangens.

Daarnaast vinden wij het bij Sarasin Clinic ook belangrijk om jou correct te informeren. We kijken samen of je voldoende lichaamseigen weefsel hebt, we bespreken de mogelijke complicaties en we bespreken of het definitieve resultaat dat jij wenst haalbaar is.

Foto’s borstvergroting eigen vet: resultaten bij Sarasin Clinic

Borstvergroting eigen vet

Prijzen ingrepen borst (vrouwen)
Borstvergroting met prothesenVanaf €3950
Borstvergroting met eigen vetVanaf €3500
BorstverkleiningVanaf €4800
Borstlift zonder prothesenVanaf €4800
Borstlift met prothesenVanaf €5250
drmaarten-cirkel-2022

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen borstvergroting eigen vet

Hoe verloopt de operatie van een borstvergroting?

Wat is verplicht na de operatie?

Wat kost een borstvergroting?

Welke risico’s hangen vast aan een borstvergroting?

Voor de borsvergroting operatie van start gaat