Logo Sarasin Clinic

Borstvergroting boven of onder de borstspier?

Twijfelt u tussen een borstvergroting boven of onder de borstspier? 

Siliconen prothesen worden bij een borstvergroting boven of onder de borstspier geplaatst. Elke operatie techniek heeft zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen.

Borstvergroting of borstaugmentatie

Een borstvergroting is een van de meest voorkomende plastische ingrepen. Verschillende vrouwen wensen een grotere cupmaat en/of een verbeterde vorm van de borsten. De vorm en grootte van de prothesen worden tijdens een consult bij de arts besproken.

De arts kan zelf een 3D simulatie maken van je “nieuwe” borsten, zodat je kan zien hoe jouw cupmaat past op jouw lichaam.

Vormen van borstimplantaten

Er zijn diverse prothesen beschikbaar, niet alleen in grootte, maar ook in vorm:

  • Ronde prothesen
  • Anatomisch gevormde of druppelvormige prothesen

Plaatsen prothesen borstvergroting boven of onder borstspier?

De incisies voor het implanteren van de prothesen worden in een huidplooi onder de borst, rondom de tepelhof of in uw oksel gemaakt. De uiteindelijke keuze van de incisies hangt af van uw persoonlijke voorkeur, de vorm van uw borsten, het soort implantaat en de plaats waar de implantaten komen. Tijdens het consult overlegt de plastisch chirurg welke behandelmethoden beschikbaar zijn en welke techniek voor u de meest geschikte is.

In sommige gevallen is een borstvergroting met eigen vet een goede optie. Op voorwaarde dat je natuurlijk voldoende vet hebt en dat de cupmaat niet teveel moet vergroot worden. Hou er rekening mee dat wanneer je de borsten wil vergroten met eigen vet, je dikwijls nog een tweede sessie nodig hebt om tevreden te zijn.

Boven de borstspier

Plaatsen van borstprothese boven de grote borstspier of een borstvergroting boven de spier

Wanneer de chirurg de prothesen boven uw grote borstspier plaatst, dan liggen de implantaten tussen de borstspier en borstklier. Deze techniek wordt uitsluitend gedaan wanneer er van nature voldoende klier- en vetweefsel aanwezig is om de prothesen voldoende te bedekken, zodat uw borsten natuurlijk aanvoelen.

Bij Sarasin Clinic zijn we geen voorstander van het plaatsen van borstprothesen boven de spieren omdat je meer risico loopt op kapselvorming en verplaatsen van de prothesen. Bovendien wanneer je weefsels uittrekken (wat zo is bij een borstvergroting), dan wordt de huid dunner, waardoor je soms de randen van je prothesen kan zien en voelen. Dat is uiteraard niet de bedoeling van een borstvergroting.

Voordelen & nadelen van een borstvergroting boven de spier:

  • Voordeel van een borstvergroting boven de borstspier is dat de ingreep/revalidatie minder pijnlijk is.
  • Nadeel van een borstvergroting boven de borstspier is meer kans op kapselvorming. Het is mogelijk dat de prothesen op lange termijn sneller gaan hangen, en de randen van de prothesen komen meer naar boven als u van nature dun borstweefsel heeft.

Bij vrouwen met een dunne en heel strakke huid zal men eerder voor een andere techniek opteren.

Onder de borstspier

Plaatsen van borstprothese onder de borstspier of borstvergroting onder de spier (dual-plane)

Een van de meest gebruikte technieken is het plaatsen van de prothesen onder uw borstspier. Deze methode heeft de voorkeur wanneer er van nature weinig borstweefsel aanwezig is of wanneer u het resultaat super naturel wenst.

Voordelen & nadelen van een borstvergroting onder de spier

  • Voordelen van een borstvergroting onder de borstspier is dat er een kleinere kans op kapselvorming is. Het geeft een natuurlijker resultaat bij vrouwen die van nature een dunne huid vet- en borstweefsel hebben.
  • Nadelen van een borstvergroting onder de borstspier is dat in vergelijking met het plaatsen van de prothesen boven de borstspier het herstelproces langer is en u meer last kan hebben van pijn achteraf.

Dr. Doornaert is specialist in het dual plane plaatsen van de borstprothesen. Check zeker deze video van Jamie Lee Six, infleuncer die alles gefilmd heeft.

Voordelen van Dual Plane borstprothesen:

  • De spier kan de borstprothese goed bedekken
  • Onderaan verkrijgt de borst een mooie natuurlijke curve
  • Prothesen blijven langer op hun plaats
  • Minder kans op kapselvorming

Voor & Na

Check onze borstvergroting resultaten!

Voor meer voor & na’s, klik hier.

Info & Afspraken

Boek gerust een vrijblijvende consultatie in voor advies.

Alles over chirurgische ingrepen vindt je hier terug.

Neem contact met ons op: 09 278 36 30 | 0476 68 97 99

Ons secretariaat is elke dag geopend!

Boek vrijblijvend een consultatie in bij Dr Doornaert: klik hier voor een afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart