Logo Sarasin Clinic

Lippen opvullen met eigen vet

Lipofilling komt van ‘lipos’, Grieks voor vet, en ‘filling’, Engels voor ‘opvullen’. 

Vollere lippen met eigen vet

Volle lippen worden mooi en sensueel gevonden. Niet iedereen wordt echter geboren met volle lippen. Gelukkig kunnen wij de natuur een handje helpen!

Wanneer je je stoort aan je dunne lippen en vollere lippen wenst, dan kan je je lippen laten opvullen met fillers of met eigen vet.

Lipofilling Lips

Het vergroten van lippen met eigen vet is tot tegenstelling met hyluronzuur fillers een permanente behandeling.

Het grootste voordeel van het vergroten van je lippen met je eigen vet is dan ook dat je met één behandeling (kan bestaan uit maximum 3 sessies) in principe klaar bent. 

Je hoeft dus niet elke 9-12 maanden opnieuw behandeld te worden. 

Een ander voordeel is dat er bij deze behandeling vet wordt weggenomen van een lichaamsdeel. Daarmee ontstaat er vaak een esthetische verbetering op twee plekken: je krijgt vollere lippen en de contouren van het gebied waar het vet is weggenomen verbeteren (bijvoorbeeld de buik of de heupen). 

Hier staat wel tegenover dat het herstel veel langer duurt, je moet namelijk enkele weken herstellen van de liposuctie-behandeling.

Consultatie

Voorafgaand aan de behandeling heb je een gesprek met de plastische chirurg Dr Doornaert. Tijdens dit eerste consult worden de verwachtingen die je hebt besproken.

De verschillende behandelmogelijkheden worden doorgenomen en er wordt gekeken wat de beste behandeling is voor jouw wensen. 

Je lippen worden in beeld gebracht en er wordt gekeken wat de mogelijkheden voor jouw lippen zijn. Je wordt geïnformeerd over eventuele risico’s en complicaties en de procedure wordt uitgelegd.

De behandeling bestaat uit drie stappen:

 • Liposuctie: vetweefsel opzuigen
 • Verwerken: vetweefsel verwerken
 • Injectie: verwerkte weefsel inspuiten

Liposuctie

 • De liposuctie gebeurt onder plaatselijke of algemene verdoving, afhankelijk van hoeveel vetweefsel nodig is voor de lipofilling.
 • De chirurg maakt een kleine incisie en brengt een canule in.
 • Het onderhuidse vetweefsel wordt via de canule voorzichtig opgezogen en verzameld in spuiten. 

Verwerking

 • Het opgezogen vetweefsel wordt vervolgens verwerkt.
 • Door het te centrifugeren, wordt het overtollige vocht gescheiden van de cellen.
 • Zo verkrijgen we een geconcentreerde populatie cellen die ingespoten worden.

Injectie

 • De injectie van het lipoaspiraat gebeurt met een fijne naald.
 • De arts kan het vetweefsel op verschillende plaatsen en op verschillende dieptes in de lippen spuiten.

Herstel na het opvullen van de lippen

 • Wanneer je lippen zijn opgevuld door middel van lipofilling, dan moet je er rekening mee houden dat je ook moet herstellen van de liposuctie zelf. Na de liposuctie kan je enkele weken last hebben van pijnlijke bloeduitstortingen en zwelling rond het operatiegebied. De pijn is makkelijk te bestrijden met paracetamol.
 • De lippen zelf zien er na de behandeling minstens tot 2 x zo dik uit als het gewenste resultaat. Gelukkig is dit na enkele dagen reeds afgenomen. Direct na de behandeling zijn je lippen dus te dik en assymetrisch. Bekijk hier de foto van lippen direct na lipofilling.
Sarasin Clinic lipofilling lips frontaal
Sarasin Clinic lipofilling lips zijkant

Risico’s en complicaties

Het opvullen van de lippen kent over het algemeen weinig complicaties. 

Een allergische reactie kan niet voorkomen bij het vullen met eigen vet, omdat het vet 100% lichaamseigen is. Een infectie kan behandeld worden met een antibioticakuur.

Bij het vullen met eigen vet kan het voorkomen dat het vet niet gelijk aan beide kanten van de lippen ingroeit en de lippen dus asymmetrisch gevuld zijn. Dit kan verholpen worden met een tweede behandeling.

Het grootste risico van de behandeling is wellicht dat het resultaat kan tegenvallen en niet is wat je ervan verwacht had. Bij het vullen met fillers zal het resultaat vanzelf weer verdwijnen, maar het resultaat na het vullen met eigen vet is in principe blijvend, omdat het vet zal ingroeien in de weefsels.

Het verschil in resultaat tussen lipfillers en lippen vullen met eigen vet

Resultaat lipfillers

Het resultaat van lipfillers is direct na de behandeling zichtbaar. Zodra de zwelling is afgenomen, kan je goed zien hoe je lippen geworden zijn. Het resultaat blijft zo voor gemiddeld 9 tot 12 maanden. Hierna is de lipfiller opgenomen door het lichaam. De behandeling kan dan weer herhaald worden.

Resultaat lippen vullen met eigen vet

Bij het vullen van de lippen met eigen vet zie je onmiddellijk teveel resultaat, m.a.w. de lippen zullen tot 2 x zo dik zijn als gewenst. Eens de eerste zwelling weggaat (na 1 week) zal je geleidelijk het resultaat beginnen zien.

Pas na drie maanden zie je het definitieve resultaat. De vetcellen zijn dan goed ingegroeid. De ingegroeide vetcellen reageren net als andere vetcellen in je lichaam. Ze zwellen als je dikker wordt en slinken als je afvalt.

Het eindresultaat van een lipofilling-behandeling is vrij moeilijk te voorspellen. Een deel van het ingespoten vet wordt door het lichaam afgebroken. Je weet jammer genoeg nooit exact hoeveel vet je eigen lichaam afbreekt in het genezingsproces. Vandaar dat de arts meer vet inspuit dan gewenst, omdat we weten dat er gemiddeld zeker 1/3 van het ingespoten vet niet overleeft en door het lichaam wordt afgebroken.

Het resultaat na het vullen van de lippen met vet is blijvend. Het is wel mogelijk om de lippen verder op te vullen met een extra behandeling.

Ongeveer de helft van onze patiënten laat na 6 tot 9 maand de lippen nog eens extra opvullen met eigen vet. De prijs hiervoor is dan € 900, enkel wanneer je de lippen extra laat opvullen tot maximum 10 maand na je eerste sessie.

Prijzen

Prijzen voor lippen opvullen met eigen vet

€ 1500 eerste sessie (onder plaatselijke verdoving in Sarasin Clinic) 

€ 2000 onder algemene verdoving in Antwerpen of Zottegem

 • na 10 maand kan een extra sessie nodig zijn = € 900 (enkel wanneer dit binnen de 10 maand na de eerste sessie plaatsvindt) 
 • Wens je dit onder algemene verdoving? + € 500 

Info & Afspraken

Heeft u nog vragen over lipofilling voor lippen of andere behandelingen? Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op: 09 278 36 30 | 0476 68 97 99

Ons secretariaat is elke dag geopend!

Boek vrijblijvend een consultatie in bij Dr Doornaert: klik hier voor een afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart