Logo Sarasin Clinic

Wat zijn kraaienpootjes en wat kan je er tegen doen?

Poten van een kraai?!

Er is een simpele verklaring voor de term kraaienpootjes, de rimpels lijken qua vorm op de afdruk van een klein kraaienpootje. Alsof die afdrukken zo in de huid staan gegrift. 

Kraaienpootjes zijn een voorteken dat de huidveroudering is begonnen. Dit zijn de eerste rimpels die zich ontwikkelen, omdat de huid rondom de ogen fragieler en dunner is.

Kraaienpootjes worden ook lachrimpels genoemd, ze ontstaan immers door lachen. Tijdens het lachen trekt de huid rondom de ogen samen, waardoor de wangen omhoog worden getrokken. Kortom, hoe meer kraaienpootjes, hoe meer je lacht. Niet alleen een teken van huidveroudering, maar ook van veel gelachen te hebben☺ 

Ze geven je een verouderde uitstraling maar ze stralen ook karakter uit. Wanneer het echter grotere rimpels worden kan het storend zijn. Dit komt vaak door te veel inspanning van de lachspieren.

Wat kun je ertegen doen? 

Hieronder staat verder uitgelegd hoe je kraaienpootjes zowel verwijdert als uitstelt wanneer je ze krijgt.

Geen lachrimpels?

Nooit meer lachen om geen lachrimpels te krijgen is natuurlijk geen optie. Lachen is juist gezond en bovendien is het niet te voorkomen. Wat je wel kunt doen is het gebied naast de ogen licht masseren. Dit helpt met het ontspannen van de lachspieren.

Het verzorgen van je huid is belangrijk om rimpels te voorkomen. Volledig voorkomen met crèmes is bijna niet mogelijk. Zeker wanneer het gaat om lachrimpels of de typische gelaatstrekken. Met onze glow crèmes zal je vooral de kwaliteit van je huid aanzienlijk verbeteren. Maar helaas zal een crème niet werken tegen lachrimpels, fronsrimpels of rimpels in het algemeen.

Gelukkig is er een oplossing met Botox.

Forever young with Botox

Kraaienpootjes kunnen heel makkelijk verwijderd worden door botox. Dit verslapt de lachspieren. Het zet je spieren stil in de behandelde zone, zodat de lachrimpels niet meer terugkomen. 

Het effect van botox is binnen tien dagen zichtbaar en blijft drie tot vijf maanden werken.

Je kan ook kiezen voor onze verstevigende glow crème,  deze zullen preventief zeker helpen tegen oppervlakkige fijne rimpeltjes, maar dit is zeker geen wondermiddel. Met de crème werk je voornamelijk op de kwaliteit van de huid, niet op mimiekrimpels zoals kraaienpootjes of fronsrimpels.

De beste manier om echt van diepe en grote lachrimpels af te komen is door deze te laten behandelen met botox. Hierbij hoef je niet bang te zijn voor complicaties. Botox behandelingen zijn namelijk relatief simpele ingrepen. Bovendien duurt een botox behandeling slechts 10 min. Vele vrouwen komen tijdens hun lunchpauze op de botox ☺ 

Kraaienpootjes behandelen met fillers

Botox is vaak de makkelijkste en meest efficiënte manier om kraaienpootjes te verwijderen. Wanneer de lijntjes langs de ogen echter dieper zijn, zijn kraaienpootjes vaak het gevolg van volumeverlies. Dan is het mooier om de kraaienpootjes te verzachten met behulp van onze fillers.

Een filler behandeling is duurder dan een botox behandeling, daarom is het belangrijk om op tijd met je botox behandeling te beginnen zodat de mimiekrimpels niet kunnen etsen in de huid. Kom je dan 3 jaarlijks op de botox dan blijf je er fris uitzien zonder dat je te snel naar andere drastischere behandelingen moet grijpen.

Consultatie kraaienpootjes

Tijdens het intakegesprek zal de arts samen met u kijken naar uw gezicht en adviseren wat voor u een geschikte behandeling is om de kraaienpootjes te verwijderen.

BTX behandelingen en prijzen

Onze botox behandelingen starten vanaf90 afhankelijk van welke zone u wenst te behandelen.

Om het resultaat van uw botox zo lang mogelijk te behouden is het belangrijk deze om de 3 tot 4 maand te herhalen. Op deze manier blijft je huid er fris en naturel uitzien zonder het too much effect 

Sarasin Clinic prijzen botox

Info & Afspraken

Heeft u nog vragen over BTX (Botox) / spierontspanners of andere behandelingen? Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op: 09 278 36 30 | 0476 68 97 99

Ons secretariaat is elke dag geopend!

Boek vrijblijvend een consultatie in bij Dr Doornaert: klik hier voor een afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart