Logo Sarasin Clinic

Het opvullen, vergroten en/of verbeteren van de lippen kan op verschillende manieren toegepast worden. Opvulling met eigen vet door middel van lipofilling of injectables met hyaluronzuur fillers.

Wat is het verschil tussen Lipofilling en Hyaluronzuur? 

Hyaluronzuur fillers behoren tot de meest toegepaste en voor de hand liggende lipvergrotingsbehandelingen. 

Een relatief eenvoudige en betaalbare oplossing, waarvan het effect zo’n 6 tot 9 maanden blijft. 

Lippen opvullen met injectables, in tegenstelling tot wat nog vaak aangenomen wordt, is niet met chemische stoffen, maar met een hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt van nature aangemaakt door het lichaam, dus ook hier zijn allergische reacties zo goed als uitgesloten. 

De meeste mensen die een lipvergroting overwegen, hebben een voorkeur voor een fillerbehandeling. Aangezien het een niet chirurgische ingreep is die op enkele minuten klaar is. 

Fillers kunnen zowel in de boven- als onderlip aangebracht worden en geven meer volume. Ook als uw lippen niet volledig symmetrisch zijn kan een fillerbehandeling een oplossing bieden.

But new things are coming!

Wilt u een oplossing voor vollere lippen op lange termijn zonder fillers te spuiten maar echt PUUR NATUUR?

Check onze pagina over lipfillers met eigen vet!

Lippen voor en na een lipofillingbehandeling

Sarasin Clinic lipofilling lips frontaal

Opgelet! deze foto’s zijn onmiddellijk na de behandeling genomen! De zwelling neemt nog af.

Sarasin Clinic lipofilling lips zijkant

Wij raden aan om eerst eens een lipfiller te proberen, zodat u al een idee heeft hoe u eruit zal zien met je vollere lippen. Pas daarna kan je voor een meer permanente oplossing gaan als lipfillers met eigen vet:

Eerste behandeling: € 1500

Tweede behandeling: € 950 (wanneer dit binnen het jaar na de eerste behandeling plaatsvindt) 

We leggen het even kort voor je uit:

Lipvergroting met eigen vet “Lipofilling”

Een andere manier om de lippen meer volume te geven is door middel van lipofilling. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van uw eigen vet. Dit vet wordt elders van het lichaam weggehaald, en na het centrifugeren weer in de lippen geïnjecteerd. 

Het vet kan bijvoorbeeld van de heupen (love handles) worden gehaald, maar ook het gebied rondom de navel wordt hiervoor gebruikt. 

Hiervoor dient u dus eerst een mini chirurgische ingreep te ondergaan, nl. een “liposuctie” waarin we een deel vet wegnemen. Nadien kunnen we overgaan tot de “lipofilling”. Hierbij transplanteren we het vet naar een gekozen zone, in dit geval dus je lippen. Dit gebeurt allemaal op hetzelfde moment.

Een lipvergroting door middel van lipofilling heeft langdurige, permanente resultaten. 

Het wegzuigen van het vet gebeurt onder plaatselijke verdoving. De vetcellen komen in een spuitje terecht, waarna ze met een fijne naald in de lippen worden geïnjecteerd. De omliggende weefsels voorzien de vetcellen van voedingsstoffen en zuurstof, waardoor deze zo optimaal mogelijk in de lippen kunnen ingroeien.

Na de behandeling wordt geadviseerd om de lippen te koelen, dit om zwellingen tegen te gaan. Resultaten die bereikt worden lopen sterk uiteen. Een ervaren arts kan tijdens een consult aangeven of een lipvergroting met behulp van lipofilling (= met eigen vet) voor u een geschikte behandelmethode is.

We spreken nu specifiek over de lippen, maar ook op andere plaatsen kan er met eigen vet opgevuld worden. Een van de meeste gekende lipofillings na een liposcutie is een BBL (Brazilian butt lift). Bij een BBL wordt het vet weggenomen aan de buik en aan de flanken (meerdere zones zijn ook mogelijk afhankelijk van het te verwachten resultaat en het volume vet dat u heeft) en nadien geïnjecteerd in de billen. 

Herstelperiode na lipvergroting

Hyaluronzuur filler

  • Na een fillerbehandeling met hyaluronzuur kunt u direct naar huis en uw normale bezigheden hervatten. Uw lippen en de huid daaromheen kan de eerste uren wat rood en gezwollen zijn, dit neemt vanzelf af.
  • Soms ontstaan kleine blauwe plekjes op de injectieplaatsen. Dit is van korte duur en kan eventueel met make-up gecamoufleerd worden (niet de dag zelf). 

Lipofilling

  • Zijn uw lippen door middel van lipofilling vergroot? Dan moet u rekening houden met een langere herstelperiode. U kunt de eerste weken op de plaats waar het vet is verwijderd bloeduitstortingen hebben. U kunt uw normale werkzaamheden en activiteiten hervatten in overleg met de arts.
  • Hou er rekening mee dat er bij lipofilling van de lippen, een enorme zwelling van je lippen zal zijn. Omdat er altijd meer dan gewenst wordt ingespoten. Gespecialiseerde artsen weten dat er slechts 1/3 van het ingespoten vet zal ingroeien en permanent zal blijven in de lippen. Net daarom spuiten ze extra vet.
  • De eerste dagen is een mondmasker om de zwelling te camoufleren wel aangewezen ☺ 
  • Na 3 dagen zal de meeste zwelling verdwenen zijn, maar hou er toch rekening mee dat je lippen de eerste 10 dagen echt wel te dik gaan staan.

Welke behandeling is het meeste geschikt?

Hyaluronzuurfillers zijn voor iedereen geschikt aangezien het om een lichaamseigen stof gaat. U heeft lang geniet van de resultaten maar ze zijn niet permanent. De ingreep zelf is niet drastisch en betaalbaar. 

Niet iedereen komt in aanmerking voor een lipofilling behandeling.

Om gebruik te kunnen maken van injectables met eigen vet, is een van de voorwaarden dat het vet ergens verwijderd kan worden. Echt magere mensen zonder overtollige vetophopingen kunnen moeilijk behandeld worden. 

Voor magere mensen die hun billen willen vergroten telt hetzelfde. Zij kunnen eventueel geholpen worden met implantaten.

Info & Afspraken

Heeft u nog vragen over injectables, lipofilling of andere behandelingen? Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op: 09 278 36 30 | 0476 68 97 99

Ons secretariaat is elke dag geopend!

Boek vrijblijvend een consultatie in bij Dr Doornaert: klik hier voor een afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart